Jokiristeily Reinillä – Köln, Amsterdam ja Basel

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Näe viehättävät keskiaikaiset kaupungit ja Unescon suojelemat jokimaisemat linnoineen, vuorineen ja viinitarhoineen - suomalainen matkanjohtaja, 8 päivää.

Reinjoki on jo antiikin Rooman ajasta lähtien yhdistänyt eteläisen Euroopan pohjoiseen. Tänä päivänä joki virtaa kuuden maan läpi. Tällä matkalla reitti kulkee neljän maan kautta Hollannin viihtyisästä pääkaupungista Nijmegenin hansakaupungin kautta Saksaan ja Ranskaan ja edelleen Pohjois-Sveitsin Baseliin.

Mukavan jokiristeilijän Rhein Melodien kyydissä liu’umme rauhallisesti ohi toinen toistaan kauniimpien maisemien. Yksi matkan ehdottomista kohokohdista on ihmeellisen kaunis Reininlaakso, jossa vuoristoiset maisemat sekoittuvat viiniviljelmiin ja pittoreskeihin linnanraunioihin. Ja kuka tietää, ehkä kuulemme seireenien laulavan ohittaessamme tarunhohtoisen Loreleyn kallion!

Matkan varrella kohtaamme kaksi keskieurooppalaisen kulttuurin raskassarjalaista, nimittäin Kölnin ja sen tuomiokirkon sekä Alsacessa sijaitsevan Strasbourgin ja Unescon suojeleman keskiaikaisen kaupungin ytimen. Käymme myös pienissä ja viehättävissä kaupungeissa Reinin varrella, kuten Rüdesheim am Rheinissa, Koblenzissa ja Mannheimissa, joka sijaitsee keskellä yhtä Saksan tärkeimmistä viinialueista. Ohitamme myös Deutsches Eckin, jossa Mosel- ja Reinjoet yhtyvät.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Risteily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 8 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki – Frankfurt, Saksa - kuljetus Kölniin ja lähtöselvitys risteilylle
Päivä 2
Amsterdam, Hollanti - Lisämaksullinen opastettu kaupunkikävely ja kanavaristeily
Päivä 3
Nijmegen, Hollanti - kävelykierros Nijmegenin hansakaupungissa
Päivä 4
Köln, Saksa - lisämaksullinen kaupunkikävely Kölnissä: Kölnin tuomiokirkko ja oluen maistelua
Päivä 5
Koblenz, Saksa - lisämaksullinen retki: kaupunkikävely ja köysirata Koblenzissa. Romanttinen Mittelrhein ja Loreleyn kallio - lisämaksullinen iltakävely Rüdeshe
Päivä 6
Mannheim, Saksa - kaupunkikävely Mannheimissa tai ylimääräinen retki Speyeriin (lisämaksullinen)
Päivä 7
Kehl, Saksa/Strasbourg, Ranska - lisämaksullinen kaupunkikierros Unescon suojelemassa keskiaikaisessa keskustassa
Päivä 8
Basel/Kembs, Sveitsi - lyhyt kaupunkikierros Baselissa ja kotimatka

MS Rhein Melodie

Rhein Melodie on mukava ja nykyaikainen risteilyalus, jossa on kolmella eri kannella tilaa yhteensä 198 matkustajalle.

Nauti leppoisasta menosta aluksella: mukavassa loungebaarissa, herkullisen ruoan äärellä ravintolassa, isolla aurinkokannella tai oman hytin rauhassa.

Tilavassa aluksessa (pituus 132 m ja leveys 11,4 m) yhdistyy nykyaikainen mukavuus ja viihtyisä tunnelma. Matkustajat voivat nauttia maisemista loungebaarissa tai rentoutua aurinkokannen lepotuoleissa. Kaikki ateriat (täysihoito) nautitaan aluksen ravintolassa, jossa ateriat tarjoillaan joko seisovasta pöydästä tai lautasannoksina pöytiin.

Laivan kansikartta ja kuva on jokiristeilijän sisaraluksesta. Hyttikuvat ovat esimerkkejä lisämaksullisista kategorioista.

Lue lisää aluksesta: https://www.nicko-cruises.de/en/fleet/ship/ms-rhein-symphonie/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Frankfurt, Saksa - kuljetus Kölniin ja lähtöselvitys risteilylle

Saavuttuamme Frankfurtiin jatkamme matkaa bussilla kohti Kölniä, joka sijaitsee n. 2,5 tunnin ajomatkan päässä. Kölnissä meillä on hieman aikaa syödä lounasta (omakustanteinen) ennen kuin tapaamme uudelleen ja suuntaamme satamaan. Pian kapteeni ottaa suunnan kohti Amsterdamia, jonne saavumme seuraavana aamuna.

Päivä 2
Amsterdam, Hollanti - Lisämaksullinen opastettu kaupunkikävely ja kanavaristeily

Saavumme aamulla Amsterdamiin. Tänään retkipaketin ostaneilla on mahdollisuus lähteä tunnelmalliselle kanavaristeilylle ja katsella vesiltä käsin asuntoveneitä ja tyypillisiä kapeita entisiä makasiineja, jotka ovat kaupungille leimallisia.

Mikäli kapeissa kanavissa on tilaa, seilaamme Jordaanissa ohi Amsterdamin suurimman vetonaulan, Anne Frankin talon. Prinsengrachtilla lähellä Westerkerkiä Anne Frank kirjoitti kuuluisan päiväkirjansa, joka kertoo järkyttävän tarinan tytöstä ja hänen juutalaisesta perheestään. He piilottelivat muutamia vuosia Prinsengrachtilla salaisessa huoneessa, kunnes paljastuivat ja joutuivat Gestapon käsiin. Heidän elämänsä päättyi keskitysleirillä.

Kaupunkikävelyllä tutustumme lisää tähän värikkääseen kanavien kaupunkiin, josta tuli renessanssin aikaan yksi Euroopan tärkeimmistä merenkulku- ja kauppakaupungeista. Entisessä työläiskorttelissa Jordaanissa ovat edustettuina Amsterdamin parhaat puolet: lukemattomia kahviloita, herkkukauppoja, käsintehtyä suklaata ja taidekäsitöitä. Kapeat kadut kolmen ison kanavan ympärillä tunnetaan “yhdeksänä pienenä katuna” – de negen straatjes – ja niiltä löytyy kiinnostavia suunnittelijoita, erikoiskauppoja, gallerioita sekä ns. ruskeita kahviloita eli vanhoja, patinoituneita olutkuppiloita, joissa tarjoillaan hyviä hollantilaisia ja belgialaisia oluita.

Mikäli päätät viettää päivän itseksesi, Amsterdamissa on useita museoita, joiden kokoelmissa on maailman hienoimpia taideaarteita. Kuljeskele esim. Museumpleinilla (museokortteli), jossa sijaitsevat kaupungin vaikuttavimmat taidemuseot. Rijksmuseum esittelee valtaisan määrän hollantilaisia mestariteoksia uskonnollisesta taiteesta Hollannin kultaisen kauden maalauksiin. Esillä on teoksia mm. Rembrandtilta. Van Gogh -museo Paulus Potterstraatilla voi ylpeillä maailman laajimmalla van Gogh -kokoelmalla, johon kuuluu yli 200 maalausta ja 500 piirrosta.

Modernia taidetta on esillä Stedelijk-museossa. Liuta muita näyttelytiloja ja museoita esittelee Hollannin historiaa merenkulkumaana ja siirtomaavaltana. Suosittelemme mm. Amsterdamin historiallista museota, joka hyödyntää interaktiivisia välineitä tarinankerronnassaan.

Keskiyöllä alus lähtee kohti Nijmegeniä, johon tutustumme seuraavana päivänä. Amsterdamista reitti vie läpi Utrechtin provinssin kohti Gelderlandin provinssia, jossa sijaitsevaan Nijmegeniin saavumme yön aikana. Täällä kohtaavat isot hollantilaiset joet Waal, Ussel ja Neder Rijn (Ala-Rein).

(Päivän retki – Amsterdamin kaupunkikierros – ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin, josta lisätietoja matkaohjelman lopussa.)

Huomio: Yritämme aina kun mahdollista saada laituripaikan kaupungin keskustasta. Valitettavasti se ei ole aina mahdollista. Vaikka laituripaikka olisi varattu ja vahvistettu, satamalla on aina oikeus siirtää aluksemme muualle jopa pari tuntia ennen saapumista. Se merkitsee sitä, että kun laituripaikkamme on kaukana keskustasta, tilaamme bussikuljetuksen tai käytämme paikallista julkista liikennettä päästäksemme keskustaan ja toteuttamaan ohjelman mukaiset kaupunkikierrokset ja retket. Jos et osallistu ohjelmaan tai järjestät omaa ohjelmaa, kuljetus alukselta ja takaisin alukselle tapahtuu omalla kustannuksella.

Päivä 3
Nijmegen, Hollanti - kävelykierros Nijmegenin hansakaupungissa

Saavumme aamulla Nijmegeniin, joka on Hollannin vanhin kaupunki. Voimme nauttia näkymistä saapuessamme satamaan aikaisin aamulla: vanhoja kirkontorneja ja upeaa hansakaupungin arkkitehtuuria.

Albatros Travelin matkanjohtaja vie halukkaat kävelykierrokselle kaupungille. Kierros päättyy historiallisen keskustan, Grote Marktin, ympäristöön. Alueella on paljon kahviloita, joissa voi parannella kahvihampaan kolotusta. Voit käydä myös kansallisessa polkupyörämuseossa Veloramassa, jonka kolme näyttelykerrosta esittelee polkupyörän kehitystä ja pieniä tarinoita ja kuriositeetteja, jotka liittyvät polkupyörään.

Rauhallisempaa paikkaa kaipaavien paikallisten ja matkailijoiden suosima kohde on Kronenburgerpark-puisto, joka sijaitsee keskellä kaupunkia: kauniita suihkulähteitä, sorsia, haikaroita, hoidettuja ruohokenttiä ja mukava tunnelma. Toinen kaupungin tunnetuista puistoista on Valkhof Park, joka myös sijaitsee keskustan tuntumassa, tosin vastakkaisessa suunnassa. Valkhof Parkissa voi nähdä vanhan linnan rauniot sekä yhä pystyssä seisovan kappelin – puisto on kaiken kaikkiaan kaunis keidas kaupungissa.

Päivä 4
Köln, Saksa - lisämaksullinen kaupunkikävely Kölnissä: Kölnin tuomiokirkko ja oluen maistelua

Aamiaisen jälkeen starttaa Albatros Travelin retki roomalaisten perustamassa Kölnissä. Köln oli ilmeisesti yksi suurimmista kaupungeista Rooman ulkopuolella ja sitä kutsuttiin nimellä Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Roomalaisten aika leimaa kaupunkikuvaa, ja jopa pysäköintihalleissa voi törmätä Rooman valtakunnan aikaisten rakennusten jäännöksiin.

Aloitamme vanhastakaupungista (saks. Altstadt), joka sijaitsee lähellä Reinjokea. Kölnin vanhakaupunki ei ole yhtä korea kuin monet muut saksalaiskaupungit, mutta sen mutkikkailla kujilla on mukava kuljeskella. Alue on pieni, ja siellä on tunnelmallinen tori (Alter Markt) sekä paljon “historiallisia” rakennuksia, jotka on rakennettu uudelleen toisen maailmansodan jälkeen, jolloin Köln tuhottiin lähes maan tasalle. Kerrotaan, että viimeisen pommituksen jälkeen asukkaat kömpivät esiin pommisuojista. He katselivat ympärilleen ja pohtivat, rakentaisivatko kaupungin uudelleen vai muuttaisivatko muualle. Nähdessään Kölnin tuomiokirkon seisovan yhä pystyssä kuin ihmeen kautta he päättivät jäädä – ja vain siksi.

Käymme tietysti katsomassa tuota vaikuttavaa tuomiokirkkoa, joka on erinomainen esimerkki goottilaisesta arkkitehtuurista ja suurin goottilaistyylinen kirkko Pohjois-Euroopassa. Kölner Dom kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja on yksi Saksan suosituimpia nähtävyyksiä. Kierroksen päätteeksi nautimme lasillisen paikallista olutta, Kölschiä, joka muistuttaa maultaan pilsner-tyyppistä lager-olutta ja joka tarjoillaan korkeista, kapeista laseista.

Kaupunkikierroksen jälkeen voi katsella Kölniä omatoimisesti ja kenties tehdä syvempää tuttavuutta Kölschin kanssa.

Moselin ja Reinin varren yli 40 linnaa ovat peräisin ajalta, jolloin joki oli yksi tärkeimpiä kauppareittejä Keski- ja Pohjois-Euroopan välillä ja laivojen kulkua piti turvata paikallisten ryöväreiden hyökkäyksiltä. Joessa oli 1400-luvulla useita virtapaikkoja ja koskia, jotka tekivät vesillä liikkumisesta haastavaa. Nykyään on helpompaa, kun sulut ovat rauhoittaneet veden virtausta. Kuljemme matkan aikana jatkuvasti sulkujen läpi.

(Päivän retki – Kölnin kaupunkikierros – ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin, josta lisätietoja matkaohjelman lopussa.)

Päivä 5
Koblenz, Saksa - lisämaksullinen retki: kaupunkikävely ja köysirata Koblenzissa. Romanttinen Mittelrhein ja Loreleyn kallio - lisämaksullinen iltakävely Rüdeshe

Aamu ja aamupäivä on varattu tutustumiseen yhteen Saksan vanhimmista ja kauneimmista kaupungeista, Koblenziin. Koblenzin historia ulottuu yli 2 000 vuoden päähän. Koblenz sijaitsee Deutsches Eckissä, Rein- ja Moseljokien yhtymäkohdassa. Kaupunki levittäytyy neljälle harjanteelle, joita peittää metsä tai niitty. Toki myös Rein on alueelle tärkeä.

Päivän Albatros-retki on kierros vanhassakaupungissa sekä matka köysiradalla ylös Ehrenbreitsteinin linnalle, jossa nautimme hienoista näkymistä.

Päivän aikana risteilemme Unescon suojelemassa Mittelrheinin jokilaaksossa, joka on kuin sadusta. Täällä vuoristomaisemat sekoittuvat viinitarhoihin. Jokaisella vuorenhuipulla tuntuu seisovan pittoreskit linnanrauniot, ja molemmin puolin jokea näemme pikkukaupunkeja, joissa alueen pitkä historia ja rikas kulttuuriperintö elää edelleen. Seutu tunnetaan Reinin romanttisena osuutena, jota Goethe kuvasi matkakertomuksessaan 1770-luvulta.
Suosittelemme asettumaan aluksen aurinkokannelle ja nauttimaan maisemista. Noin pari tuntia matkattuamme saavumme Loreley-kallion luo. Loreley on kaikkein tarunhohtoisin paikka koko Reinin varrella. Valtava, lähes pystysuora liuskekiviseinämä kohoaa 132 metrin korkeuteen. Tarun mukaan täällä asuu myyttinen seireeni, jonka laulu houkuttelee merimiehiä kuolemaan joen petolliseen virtaan. Paikka on myös Reinin kapein kohta Sveitsin ja Pohjanmeren välillä, ja hankala etappi onkin luultavasti syy tarun syntyyn.

Illalla olemme perillä pienessä ja viihtyisässä Rüdesheim am Rheinissa, jonka laiturissa vietämme yön. Kaupunki tunnetaan mm. Drosselgassesta, joka on kapea katu täynnä baareja ja ravintoloita. Täältä löytyy aina menoa! Rüdesheim am Rheinin tunnetuin nähtävyys on vaikuttava Niederwald-muistomerkki, joka sijaitsee harjanteella kaupungin yläpuolella. Niederwald-monumenttia rakennettiin 1871–1883 Saksan yhdistymisen muistoksi.

Perille päästyämme matkanjohtaja tekee kävelyretken kaupungilla, ja kaikki ovat tervetulleita mukaan.
Voit myös lähteä retkelle Winzerexpress-minijunalla ja vierailla Siegfriedin mekaanisen musiikin museossa, jossa on esillä 350 mekaanista soitinta.
Retki Speyeriin sekä Winzerexpress & Siegfriedin mekaanisen musiikin museo varataan ja maksetaan aluksella. Mikäli osallistujia on tarpeeksi, suomalainen matkanjohtaja lähtee mukaan retkelle.

(Päivän retki – Koblenzin kävelykierros ja köysirata – ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin, josta lisätietoja matkaohjelman lopussa.)

Päivä 6
Mannheim, Saksa - kaupunkikävely Mannheimissa tai ylimääräinen retki Speyeriin (lisämaksullinen)

Tänään saavumme Mannheimin kulttuurikaupunkiin, joka sijaitsee Baden-Württembergin osavaltiossa ja jonka asukasluku on noin 315 000.

Mannheimissa on useita museoita, teattereita ja oppilaitoksia. Kadut ovat viivasuoria ja kaupunki on rakennettu ruutukaavaan, joten suunnistaminen on helppoa. Mannheim perustettiin 1600-luvun alussa. Se on rakennettu uudelleen sotien tuhottua infrastruktuuria – Mannheim kärsi erityisen paljon toisessa maailmansodassa, sillä liittoutuneet pommittivat kaupunkia ahkerasti.

Mannheimin nähtävyyksistä mainittakoon barokkityylinen Mannheimin linna, televisiotorni Fernmeldeturm ja 60 m korkea barokkityylinen vesitorni, joka sijaitsee Friedrichsplatzilla.

Matkanjohtaja järjestää Mannheimissa halukkaille kävelykierroksen.

Varustamo järjestää ylimääräisen retken lähistöllä sijaitsevaan Speyeriin, joka on tunnettu Unescon suojelemasta tuomiokirkosta.

Tuomiokirkko sijaitsee pienessä puistossa, josta on näkymät joelle. Vaikuttava kolmilaivainen basilika on rakennettu punaisesta hiekkakivestä ja edustaa romaanisen tyylin huippua. Konrad II, saksalais-roomalaisen valtakunnan keisari, tilasi kirkon 1024. Sen oli tarkoitus olla läntisen kristillisen maailman suurin – ja keisarin viimeinen leposija. Kirkko vihittiin vuonna 1061. Ei Konrad II eikä hänen poikansa nähnyt valmista kirkkoa; heidät kyllä haudattiin kirkkoon, mutta kirkko oli tuolloin vielä kesken.

Tuomiokirkko on tunnettu mm. siitä, että se on toiseksi suurin holvikattoinen rakennus Alppien pohjoispuolella. Pyöreämuotoisista holvikaarista tuli merkittävä osa romaanista tyylisuuntaa 1000–1100-luvuilla. Tuomiokirkkoa on sittemmin laajennettu ja korjattu useita kertoja, mutta sen ulkokuori on säilynyt jotakuinkin samanlaisena 1200-luvun alusta lähtien. Kirkko toimi jonkin aikaa Habsburgien suvun keisareiden ja kuninkaiden hautapaikkana – kirkossa lepää kokonaista kahdeksan kruunupäätä sekä heidän puolisonsa – josta tuli näin imperialistisen vallan symboli.

Retki Speyeriin varataan ja maksetaan aluksella. Mikäli osallistujia on tarpeeksi, suomalainen matkanjohtaja lähtee mukaan retkelle.

Päivä 7
Kehl, Saksa/Strasbourg, Ranska - lisämaksullinen kaupunkikierros Unescon suojelemassa keskiaikaisessa keskustassa

Saavumme aamupäivällä Saksan Kehliin, joka sijaitsee hieman keskiaikaisen Strasbourgin yläpuolella Saksan puolella rajaa. Strasbourg on Alsacen alueen pääkaupunki ja merkittävä kulttuuri- ja kauppakaupunki. Kaupungissa on laaja museotarjonta, upeaa arkkitehtuuria sekä Unescon suojelema vanhakaupunki Grand Îlen saarella.

Huolimatta ristiriitojen täyteisestä historiasta, jolloin kaupunki oli välillä saksalaisten, välillä ranskalaisten hallussa, Strasbourg toimii nykyään sillanrakentajana näiden kahden naapurimaan välillä. Erityisesti Strasbourgin yliopisto on onnistunut luomaan ymmärrystä alueen protestanttien ja katolisten välille. Ranskan toiseksi suurimmassa yliopistossa on opiskellut mm. saksalainen runoilija Goethe. Strasbourgissa on Europarlamentin virallinen päämaja ja siellä kokoontuu Euroopan neuvosto sekä Euroopan ihmisoikeustuomioistuin.

Päivän retkellä suuntaamme kaupunkiin ja katselemme lähemmin vanhaakaupunkia. Teemme kävelyretken maalauksellisessa La Petite Francen korttelissa, jossa kauniit puukehikkotalot seisovat rinta rinnan. Kävelykierros vie meidät myös valtavalle goottilaistyyliselle katedraalille, joka on peräisin vuodelta 1439. Katedraali sijaitsee lähellä jokea ja kaunista Palais Rohania, joka rakennettiin kaupungin piispalle 1700-luvun alussa.

Kierroksen jälkeen on aikaa vierailla katedraalissa omatoimisesti. Tai ehkä kupponen kahvia tai lasi kylmää valkoviiniä houkuttelee enemmän.

Palaamme risteilyalukselle syömään lounasta. Risteily jatkuu kohti Baselia.
(Päivän retki – Strasbourgin kaupunkikierros – ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin, josta lisätietoja matkaohjelman lopussa.)

Päivä 8
Basel/Kembs, Sveitsi - lyhyt kaupunkikierros Baselissa ja kotimatka

Saavumme joko Kembsiin Ranskan puolelle tai Baselin Sveitsin puolelle. Aluksella nautitun aamiaisen jälkeen hyvästelemme miehistön.

Tänään ajamme Zürichin lentokentälle, josta lento Suomeen lähtee (yksittäisillä lähdöillä lento lähtee Baselin pieneltä kentältä, mikä tarkoittaa, että meillä on enemmän aikaa Baselissa ennen lähtöä).

Teemme kuitenkin ensin kaupunkikierroksen Baselin historiallisessa keskustassa (kierroksen pituus riippuu lentoaikataulusta).

Basel on läpi historian toiminut kansainvälisenä kohtauspaikkana, jossa on neuvoteltu niin rauhan- kuin kauppasopimuksistakin. Se on lisäksi tärkeä kulttuurikaupunki, jossa on laaja valikoima museoita ja teattereita sekä Sveitsin vanhin yliopisto. Museoista mainittakoon Baselin taidemuseo, jonka taidekokoelma on yksi maailman vanhimmista.

Liikumme jalkaisin, joten pääsemme nauttimaan tunnelmasta ja näkymistä Reinille. Keskusaukiolta otamme suunnan kohti vanhaakaupunkia ja saavumme Münsterplatzille, jolla sijaitsee Baselin tuomiokirkko, Basler Münster. Tuomiokirkko on peräisin keskiajalta ja tunnetaan värikkäistä lasitiilistä sekä monista tapahtumista Baselin historiassa. Pääsemme aistimaan myös modernimpaa Baselia kävellessämme läpi ostoskatu Freie Strassen.

Retkipaketti

Olemme laatineet vain Albatros Travelin asiakkaille retkipaketin, jonka retket tehdään suomalaisen matkanjohtajan opastuksella. Paketti ostetaan viimeistään 45 päivää ennen matkaa.

Retkipaketti sisältää:

 • Puolipäiväretki Strasbourgissa: kaupunkikävely keskiaikaisessa keskustassa
 • Puolipäiväretki Koblenzissa: kaupunkikävely & köysirata
 • Puolipäiväretki Kölnissä: kaupunkikävely, käynti Kölnin tuomiokirkossa ja olutmaistiaiset
 • Puolipäiväretki Amsterdamissa: kanavaristeily

Hinta: 178€/henkilö

Retkipaketti tilataan matkavarauksen yhteydessä. Se myydään vain yhtenäisenä pakettina ja toteutetaan, mikäli osallistujia on vähintään 20.

Hintatiedot

Lisämaksu hytistä yhdelle
 • Main-kannella kat. C: 748€
 • Main-kannella (hyttiluokka, josta alennus) kat. D: 628€
 • Middle-kansi kat. B: 1258€
 • Upper-kansi kat. A: 1628€
Lisämaksu hyttiluokan korotuksesta
 • Middle-kansi kat. B:  288€/hlö
 • Upper-kansi kat. A: 498€/hlö
Alennus hyttikategoriasta
 • Jaettu kahden hengen hytti Main-kannella (Kat. D), alennus 68€/hlö.
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Frankfurt/Zürich – Helsinki turistiluokassa 
 • Majoitus (7 yötä) jaetussa kahden hengen ulkohytissä Rhein Melodie-jokiristeilijällä Main-kannella, kategoria C
 • Täysihoito risteilyllä (ei sisällä ruokajuomia) 
 • Kahvi ja tee aterioiden yhteydessä risteilyllä
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut 
Hintaan ei sisälly
 • Hytti yhdelle
 • Lisämaksulliset hyttityypit
 • Lisämaksulliset retket
 • Juomarahat laivan henkilökunnalle, noin 7-10€/päivä (suositus)
 • Juomarahat paikallisoppaille, noin 5€/hlö (suositus)
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaa mukaan

Ota mukaan pieni laukku tai reppu, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Kiikari kannattaa ottaa mukaan – risteilyalukselta on mukava kiikaroida näkymiä maissa.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 30 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Kuka voi osallistua?

Jokiristeilylle osallistujan tulee kyetä liikkumaan omatoimisesti ja pystyä kävelemään ilman apua kaupungeissa ja puistojen poluilla. Alle 18-vuotiaat matkustavat ja majoittuvat samaan hyttiin/huoneeseen yhdessä yli 18-vuotiaan kanssa.

Erityisehdot

Matkustaja on velvollinen ilmoittamaan Albatros Travelille mahdollisesta sairaudesta tai vammasta, raskaudesta tai muusta sellaisesta asiaintilasta, jolla voi olla merkitystä matkustajan hyvinvoinnin tai terveyden kannalta risteilyn aikana.

Ei sovellu liikuntarajoitteisille

Jotkin retket ja kaupunkikierrokset tehdään jalkaisin, ja kävelemme usein alukselta keskustaan. Koska monet vanhat kaupunginosat on suojeltu ja niiden kadut ovat mukulakivipäällysteisiä, niihin ei pääse bussilla.  Pääsemme lähemmäs kaupunkien elämää ja tunnelmia, kun kuljemme jalan. Saatamme myös käyttää julkista liikennettä, kuten raitiovaunua ja metroa.

Osallistujien tulee varautua siihen, että kaupunkikierroksilla kävellään rauhalliseen tahtiin noin 4–6 km päivässä. Kaupunkikierrokset kestävät noin 1,5–2,5 tuntia. Osallistujien tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apuvälineitä.

Valitettavasti jokiristeilyalus ei sovellu liikuntarajoitteisille matkustajille, jotka eivät pysty liikkumaan omin avuin. Tämä johtuu lähinnä turvallisuussyistä, sillä varustamo vaatii, että kaikkien matkustajien on kyettävä siirtymään aluksesta toiseen ilman miehistön tai kanssamatkustajien apua.

Pyörätuolia tai kävelytukea/rollaattoria ei saa tuoda alukselle. Kyse on turvallisuudesta: kulkuväylät täytyy pitää vapaina.

Hyttityypit

Millaisia hytit ovat?

Valoisista ja tilavista hyteistä (10 -14,5 m2) on hyvät näkymät joelle ja sen ympäristöön. Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode, kylpyhuone (wc ja suihku), hiustenkuivain, tallelokero, puhelin, lämmitys/ilmastointi sekä tv.

Ylempi kansi (Kat. A)

Ulkohytti kannella 3 (ylin matkustajakansi), lattiasta kattoon ulottuva ikkuna sekä ranskalainen parveke, kaksi erillistä vuodetta. 14,5 m2.

Keskikansi (Kat. B)

Ulkohytti kannella 2 (keskimmäinen matkustajakansi), panoraamaikkuna (avattava), kaksi erillistä vuodetta. 14,5 m2

Pääkansi (Kat. C)

Ulkohytti kannella 1 (alin matkusjakansi), ikkuna (ei avattava), kaksi erillistä vuodetta. 11,5 m2

Pääkansi, takaosa (Kat. D)

Ulkohytti pääkannen takaosassa kannella 1 (alin matkustajakansi), ikkuna (ei voi avata), kaksi erillistä vuodetta (sohvasänky ja seinälle taitettava vuode). 10 m2

Kokopäiväretket ja puolipäiväretket

On tavallista erotella retket puolipäivä- ja kokopäiväretkiin. Tämä ei tarkoita välttämättä, että retket kestävät juuri puoli päivää tai koko päivän. Puolipäiväretki kestää yleensä joko aamupäivän tai iltapäivän, ja päättyy ennen ruoka-aikaa. Retkeltä palataan yleensä ennen lounasta tai illallista. Puolipäiväretket kestävät tyypillisesti 2–4 tuntia. Kokopäiväretkien kesto on usein n. 5–9 tuntia ja niiden aikana nautitaan yleensä yksi ateria. Ateria ei kuitenkaan aina sisälly retken hintaan. Asia selviää retkikuvauksesta.

Tietoa varustamosta

Nicko Cruises on saksalainen varustamo, joka omistaa 3–4 tähden aluksia, joiden mukavuus- ja palvelutasoa voi verrata samantasoisiin hotelleihin. Alusten iässä, tiloissa ja hyteissä on eroja, joten kannattaa lukea jokaisen matkan aluskuvaus huolella. Matkustajat ovat pääasiassa Pohjoismaista ja Saksasta. Pääkieli on yleensä saksa, yksittäisillä lähdöillä englanti. Matkalla on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka pitää huolen Albatros Travelin ryhmästä. Miehistö puhuu sekä englantia että saksaa.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Kaikki sujui ongelmitta Hyvä hinta/laatusuhde, erinomainen opas
Date published: 2023-10-02
Rated 4 out of 5 by from Onnistunut matka Laiva oli hyvö, samoin ruoka. Juomapaketti oli ylihinnoiteltu, vesi olisi pitänyt kuulua täysihoitoon.
Date published: 2023-10-02
Rated 3 out of 5 by from Ajelu Reinillä ihmisille, joille Keski-Eurooppa on tuntematon Positiivista: Laiva on hyvä, siisti ja fiksu, hytit hyviä ja siistejå ja siivottiin hyvin. Ruoan taso ja vaihtelevuus ylitti odotukset. Ravintolan henkilökunta hoiti homman positiivisella hengellä tehokkaasti. Satamia Reinin kaikilla osa-alueilla - yhdellä matkalla koko joen kokemus. Negatiivista: Ensimmäinen ilta sekoilua. Laivan risteilyisäntä puhui sekavia ja oppaat omiaan. Maisemista jäi paljon näkemättä koska ajettiin yöllä. Kiinnityspaikat olivat kaukana kohdepaikkakunnan keskustasta toisin kun oppaat kertoivat etukäteen. Näistä syistä oli käytännössä pakko osallistua retkiin, jotka olivat yleisesti ottaen hyvin pintapuolisia ja joissa opas ja risteilyisäntä kohtelivat meitä kuin lapsia. Kohteissa oli yleensä vähän aikaa, ja lisäksi pysähdytään kaksi kertaa Kölnissä, joka on suhteellisen vähän kiinnostava kohde. Basel jäi kokematta koska laiva jätti meidät Strasbourgin ulkopuoliselle teollisuusalueelle.
Date published: 2022-10-01
Rated 4 out of 5 by from Erittäin mukava reissu Hyvät kohteet. Sopivasti kävelyä. Hyvät paikallisoppaat. Oma oppaamme, Julia, oli ihan superhuippu. Ruoka oli erinomaista. Ainoa asia, mikä hieman harmitti, oli se, että laivalla ei ollut mitään tekemistä silloin, kun siirryimme uuteen kohteeseen valveillaoloaikana.
Date published: 2022-10-01
Rated 3 out of 5 by from *Matka Euroopan suonistossa* Kauan odotettu jokiristeily oli sinänsä upea kokemus - hieno, rauhallinen, hemmottelua ja pohdiskelua suosiva tapa matkustaa. Pääsee käytännössä näkemään ja oppii ymmärtämään Euroopan jokien merkityksen eri kulttuurien sanansaattajina ja kuljetusväylinä. Laivan lipuessa tasaisesti jokivartta pitkin kohtaa kaupunkeja, kyliä, linnoja, viiniviljelmiä, Lorelein kallion, ja itse neitokaisen yllättävästi lymyämässä alhaalla joen rantaviivassa, saa mahtavan läpileikkauksen lehtipuustosta ja Saksan raskaasta teollisuudesta. Retkipaketti kannattaa ehdottomasti varata. Paikallisoppaat Amsterdamissa, Kölnissä, Koblenzissa ja Strasbourgissa olivat loistavia, persoonallisia ja värikkäitä. Oma suomenkielinen matkanjohtajamme Julia oli niinikään verraton - selkeä, sujuva, myönteinen, laaja-alainen, avarakatseinen ja tarvittaessa napakka tiedonvälittäjä. Koska loma kuitenkin merkitsee arjesta irtiottoa, nauttimista, rentoutumista ja virkistymistä niin suuressa kuvassa tällä matkalla oli kyllä sydän mukana, mutta ajatus oli jäänyt, suunnittelussa, puolitiehen. Aivan liian paljon arvokasta aikaa tuhraantui lentoasemilla ja bussikuljetuksissa! Sekä ekologiselta että logistiselta kannalta olisi pitänyt suosia suoria lentoja, esim. menomatkalla Hgistä Amsterdamiin, ja varsinkin intensiivisen viikon jälkeen kotimatkalla esim. Basel / Zürich - Hki. Nyt lennettiin Frankfurtiin, josta bussilla Kölniin, jolloinka jokilaiva alkutaipaleella hölmösti ja turhaan sahasi välin Köln - Amsterdam - Nijmegen - Köln. Paluupäivästä tuli varsin pitkä ja raskas ensin bussikuljetuksella Basel - Zürich, sitten nykyään ei suotavalla lentohyppäyksellä Zürich - Frankfurt, matka joka olisi pitänyt hoitaa esim. junalla. Vihdoin ja viimein keskellä yötä Frankfurt - Hki. Seurauksena pitkä jonoja, odottelua ja taas odottelua!
Date published: 2022-06-01
Rated 3 out of 5 by from Risteily jäi kesken Risteily päätyi, kun tuli potkurivika. Sulut, joita olimme odottaneet, jäivät näkemättä. Laivalla ei ollut oikein mitään ohjelmaa. Vesi maksoi ateriankin yhteydessä ja mielestäni sen kuuluisi kuulua ruokailuun. Sen ymmärrän, että viinit pitää maksaa, mutta että myös vesi. Toivoisin, että vesi vaikka laitettaisiin matkan hintaan.
Date published: 2022-05-31
Rated 4 out of 5 by from Rikas matka kiehtoi Saavuin matkalta viime sunnuntain ja maanantain välisenä yönä - piti yöpyä hotellissa, mikä oli rasite matkan molemmissa päissä. Matka vei rikkaaseen menneisyyteeni, ja varsinkin siitä iloitsin. Saksa on kaunis maa, sen vanhat rakennukset ja linnat kiehtovia.
Date published: 2022-05-24
Rated 4 out of 5 by from Neljässä maassa viikon aikana Saavuin pari päivää sitten väsyneenä, mutta tyytyväisenä Reinin risteilyltä. Matkalaukut olivat jääneet Frankfurtiin, mikä harmitti, mutta kotiin laukkuni saapui heti päivän kuluttua ovelle kannettuna. Kiitokset tehokkaasta toiminnasta Lufthansalle ! Risteilyllä nähtiin hienoja kohteita, joista minua viehätti erityisesti Hollannin vanhin kaupunki Nijmegen. Laivan aurinkokannella saattoi sekä liikkua että lepäillä. Monipuolista ja helppoa matkailua ! Oppaamme oli pätevä ja asiantunteva. Ruokaa oli tarjolla vähintään riittävästi aamusta iltaan. Helleaalto antoi kylmän kevään jälkeen esimakua kesästä. Oli taas kerran hieno Albatros-matkakokemus.
Date published: 2022-05-24
 • y_2024, m_6, d_21, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_10
 • loc_fi_FI, sid_DECRI05, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja