MS Rhein Melodie

Rhein Melodie on mukava ja nykyaikainen risteilyalus, jossa on kolmella eri kannella tilaa yhteensä 198 matkustajalle.

Jokiristeilijä on rakennettu vuonna 2005 ja se on 132 metriä pitkä ja 11,4 leveä. Aluksella on tilaa rentoutua –loungebaarissa, ravintolassa, isolla aurinkokannella tai oman hyttisi rauhassa. Aluksella on pieni kauppa ja kirjasto/lukunurkka. Kaikki hintaan sisältyvät ateriat nautitaan jokiristeilijän ravintolassa, sekä seisovasta pöydästä että pöytiin tarjoiltuna.

Lue lisää: https://www.nicko-cruises.de/en/fleet/ship/ms-rhein-melodie-1/

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Millaisia hytit ovat?
Valoisista ja tilavista hyteistä (10 -14,5 m2) on hyvät näkymät joelle ja sen ympäristöön. Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode, kylpyhuone (wc ja suihku), hiustenkuivain, tallelokero, puhelin, lämmitys/ilmastointi sekä tv.

Ylempi kansi (Kat. A)
Ulkohytti kannella 3 (ylin matkustajakansi), lattiasta kattoon ulottuva ikkuna sekä ranskalainen parveke, kaksi erillistä vuodetta. 14,5 m2.

Keskikansi (Kat. B)
Ulkohytti kannella 2 (keskimmäinen matkustajakansi), panoraamaikkuna (avattava), kaksi erillistä vuodetta. 14,5 m2

Pääkansi (Kat. C)
Ulkohytti kannella 1 (alin matkusjakansi), ikkuna (ei avattava), kaksi erillistä vuodetta. 11,5 m2

Pääkansi, takaosa (Kat. D)
Ulkohytti pääkannen takaosassa kannella 1 (alin matkustajakansi), ikkuna (ei voi avata), kaksi erillistä vuodetta (sohvasänky ja seinälle taitettava vuode). 10 m2

Erityisehdot
Matkustaja on velvollinen ilmoittamaan Albatros Travelille mahdollisesta sairaudesta tai vaivasta, vammasta, raskaudesta tai muusta asiaintilasta, jolla voi olla merkitystä matkustajan hyvinvoinnin tai terveyden kannalta risteilyn aikana.

Liikuntaesteiset
Valitettavasti alus ei sovellu liikuntarajoitteisille matkustajille, jotka eivät pysty liikkumaan omin avuin. Tämä johtuu lähinnä turvallisuussyistä, sillä varustamo vaatii, että kaikkien matkustajien on kyettävä siirtymään aluksesta toiseen ilman miehistön tai kanssamatkustajien apua. Kaksi jokiristeilijää voi ankkuroitua vierailusatamassa vierekkäin, jolloin maihin ja maista siirrytään toisen aluksen kautta omaan alukseen.

Pyörätuolia tai kävelytukea/rollaattoria ei saa tuoda alukselle. Kyse on jälleen turvallisuudesta: kulkuväylät täytyy pitää vapaina.

Ruokailu aluksella
Kaikki ateriat nautitaan aluksen viihtyisässä ravintolassa. Aamiainen tarjoillaan houkuttelevasta seisovasta pöydästä, jossa on tarjolla kaikkea lämpimistä ruoista – esim. pekonia, munia ja aamiaispannukakkuja – leipään, tuoreisiin hedelmiin ja erilaisiin aamiaistuotteisiin.

Lounas voi olla tarjolla joko seisovasta pöydästä tai tarjoillaan pöytiin. Kasvisruokaa on aina tarjolla. Lounaan jälkeen pöytiin tarjoillaan kahvia ja teetä.

Illallinen tarjoillaan pöytiin ja se voi sisältää neljästä seitsemään ruokalajia. Voit aina valita muutaman ruokalajin välillä – esim. kasvisruokaa, kalaa tai lihaa pääruoaksi – ja usein myös erilaisten alku- ja jälkiruokien välillä. Jälkiruoan kanssa tarjoillaan kahvia ja teetä.

Matkustajat saavat itse valita istumapaikkansa ravintolassa. Ateria-ajat vaihtelevat päivittäin. Matkanjohtaja tiedottaa asiasta matkan aikana. Lähtökohtaisesti ateria-ajat ovat seuraavat:

• Aamiainen klo 7.00–9.00

• Lounas klo 12.30–14.00

• Illallinen klo 19.00–21.00

Erityisruokavaliot
Aluksen ravintolassa voidaan valmistaa ruokaa diabeetikoille, kasvissyöjille, keliaakikoille ja laktoosi-intolerantikoille. Erityisruokavaliosta ei tarvitse ilmoittaa etukäteen; riittää, että kerrot asiasta risteilyn alussa.

Ravintolan ruokalistaan on merkitty, mikäli jokin ruokalaji sisältää allergiaoireita aiheuttavia raaka-aineita. Loungen ilmoitustaululla on tietoa tyypillisimmistä ruoka-aineallergioista.

Juomat aluksella
Juomat eivät sisälly matkan hintaan.

Alus tarjoaa juomapakettia, jonka puitteissa voi juoda vapaasti virvoitusjuomia, talon viiniä, hanaolutta ja alkoholitonta pullo-olutta. Voit myös maksaa juomat jälkikäteen. Juomapaketin sisältö ja hinta selviää paikan päällä.

Ravintolassa pullo viiniä maksaa noin 20–35 euroa, olut (pullo-/hanaolut) noin 3–5 euroa, drinkit noin 6–8 euroa. Virvoitusjuomat ja kivennäisvesi maksaa noin 2,5–4,5 euroa/pullo.

Juomavesi
Hanavesi on puhdistettua ja juomakelpoista.

Pakkausvinkkejä
Aluksella ei noudateta erityisempiä pukeutumissääntöjä. Useimmat matkustajat pukeutuvat iltaisin siisteihin ja mukaviin vaatteisiin. Miehet voivat pukeutua esimerkiksi housuihin ja paitaan/pikeepaitaan. Naiset puolestaan esimerkiksi mekkoon, hameeseen, housuihin ja puseroon. Juhlavamman asun voi pakata mukaan juhlailtaa varten.

Lämpimään vuodenaikaan matkustettaessa kevyet puuvillavaatteet ovat suositeltavia, mutta mukaan kannattaa silti varata myös ohut neule tai pusakka. Retkille suosittelemme mukavia jalkineita.

Otanko omat pyyhkeet mukaan?
Omia pyyhkeitä ei tarvitse pakata mukaan.

Hyttien siivous
Hytit siivotaan joka päivä.

Sähkövirta
Jännite on 220 V. Hyteissä on pistorasiat kaksipinnisille pistotulpille.

Matkapuhelin ja sähköposti
Alukselta voi olla kallista soittaa matkapuhelimella, ja puhelun vastaanottajalle voi tulla ylimääräisiä kuluja. Ota halutessasi yhteyttä operaattoriisi ennen matkaa ja tiedustele hintoja.

Arvoesineiden säilytys
Hytissä on tallelokero. Varustamo tai Albatros Travel eivät vastaa esineistä, jotka on jätetty tallelokeroon, hyttiin tai muihin laivan tiloihin.

Maksaminen aluksella
Kaikki hinnat ovat euroissa. Aterioilla kerro hyttisi numero ja allekirjoita kuitti ostamistasi juomista. Loppulasku laaditaan risteilyn toiseksi viimeisenä päivänä. Voit maksaa sen käteisellä (euroilla) tai luottokortilla (VISA, MasterCard, Diner’s Club tai AMEX). Matkanjohtaja kertoo asiasta yksityiskohtaisemmin.

Mikä ei kuulu matkan hintaan?
Juomat ja muu henkilökohtainen kulutus, esim. internetin käyttö.

Juomarahat
Maissa, joissa käymme risteilyn aikana, sekä risteilyaluksilla on varsin organisoitunut juomarahakäytäntö. Paikallisoppaat ja bussinkuljettajat sekä aluksen miehistö odottavat saavansa tietynsuuruisen summan retken/risteilyn päätteeksi. Tällä matkalla suosittelemme summaksi 10-13€/yö/henkilö.

Matkan hinta ei sisällä henkilökohtaisia juomarahoja, sillä kyse on yksityisasiasta. Albatros Travel maksaa palkkaa paikallisoppaille, kuljettajille ja laivan miehistölle, mutta monessa kulttuurissa palvelualan peruspalkka on alhainen, koska juomarahat nostavat sitä. Haluamme kuitenkin korostaa, että juomarahat ovat jokaisen henkilökohtainen asia ja niiden antaminen vapaaehtoista.

Tupakointi aluksella
Alus on suurelta osin savuton. Tupakointi on sallittua ainoastaan aurinkokannen perällä pöydissä, joissa on tuhkakupit. Kaikkialla muualla aluksen sisä- ja ulkotiloissa tupakointi on ankarasti kielletty.

Ikärajat
Alle 18-vuotiaat saavat matkustaa vain yli 18-vuotiaan seurassa. Alkoholia myydään vain 18 vuotta täyttäneille.

Lapset aluksella
Lapset ovat tervetulleita alukselle. Alle 18-vuotiaat eivät saa nukkua ilman aikuista. Valitettavasti hyttejä ei voi yhdistää.

Matkanjohtaja risteilyllä
Risteilymatkalla matkanjohtajan rooli on erilainen kuin tavanomaisella kiertomatkalla, jolloin ryhmä viettää pääosan ajasta yhdessä. Risteilyllä on mahdollisuus sekä nauttia seurasta että viettää omaa aikaa laivalla ja maissa. Matkanjohtaja on apunasi käytännön asioiden järjestämisessä, oli sitten kyse lennoista, lentokenttäkuljetuksesta, lähtöselvityksestä, vinkeistä liittyen laivamatkaan ja satamavierailuihin.

Matkanjohtaja on lisäksi mukana päiväohjelmaan merkityillä retkillä. Mikäli haluat viettää omaa aikaa maissa, voit aina kääntyä matkanjohtajan puoleen kysymyksinesi.

Mitä kieltä aluksella puhutaan?
Muut matkustajat ovat pääasiassa saksalaisia ja englantilaisia. Miehistö puhuu saksaa ja englantia. Kuulutukset ovat yleensä saksaksi. Albatrosin oma matkanjohtaja kertoo suomeksi kaiken tarvittavan tiedon.

Lähtöselvitys
Lentokentältä/hotellista on yhteiskuljetus alukselle. Lähtöselvityksen ajankohta selviää matkanjohtajalta. Varaudu odotteluun, sillä kaikki matkustajat ovat menossa alukseen samoihin aikoihin.

Laituripaikka
Kun jokiristeilyalukset asettuvat laituriin, ne kiinnitetään useasta kohdasta pitkittäin toisiinsa. Tämän vuoksi satamassa sinulla voi olla näkymät toiseen alukseen maisemien sijasta. Myös käynti maihin kulkee muiden alusten kautta – tai muiden alusten matkustajat kulkevat Select Explorerin kautta.

Aina kun mahdollista, yritämme saada laituripaikan kaupungin keskustasta. Valitettavasti se ei aina onnistu. Vaikka laituripaikka olisi varattu ja vahvistettu, satamalla on oikeus siirtää aluksemme muualle jopa vain pari tuntia ennen saapumista. Se merkitsee sitä, että kun laituripaikkamme on kaukana keskustasta, tilaamme bussikuljetuksen tai käytämme paikallista julkista liikennettä päästäksemme keskustaan ja toteuttamaan ohjelman mukaiset kaupunkikierrokset ja retket. Jos et osallistu ohjelmaan tai järjestät omaa ohjelmaa, kuljetus alukselta tapahtuu omalla kustannuksella.

Veden korkeus
Euroopan jokiristeilyillä vedenkorkeus vaikuttaa matkantekoon. Nousu- ja laskuvesien takia vedenkorkeus vaihtelee ja tietyillä matkan osuuksilla risteileminen on ajoittain hankalaa tai mahdotonta. Varustamo pyrkii tällaisissa tapauksissa järjestämään vaihtoehtoisia risteilyreittejä ja retkiä mahdollisuuksien mukaan. Muutokset eivät suoraan oikeuta korvaukseen, jos ne kestävät alle kaksi vuorokautta (48 tuntia).

Sulut
Sulkujen läpi risteily on jännittävä kokemus, jota moni matkustaja innolla odottaa. Sulut voivat ajoittain vaikuttaa matkantekoon; niiden suulle voi kertyä monen aluksen jono tai sulku voi olla kokonaan suljettu, mikä saattaa aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan.

Albatros Travel ja varustamo pidättävat oikeuden vedenkorkeudesta ja sulutuksista johtuviin matkaohjelman muutoksiin.

Internet
Aluksella on langaton internetyhteys (wi-fi). Yhteys toimii yleisissä tiloissa, signaali on vahvin vastaanoton läheisyydessä. Wi-fi ei toimi hyteissä. Huomaathan, että yhteys voi matkan varrella pätkiä. Wi-fi tilataan ja maksetaan aluksella.