Good Morning Vietnam

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Suurkaupungin hyörinästä rennosti rannalle. Loistava yhdistelmä napakkaa kiertomatkaa ja viiden päivän lepolomaa Mui Nessä.

Valtavasti elämyksiä ja aikaa rentoutumiselle – siinä tämän minikiertomatkan ja viiden päivän rantaloman pääasiat. Matka alkaa modernista suurkaupungista Ho Chi Minh Citystä, johon pääset tutustumaan myös omatoimisesti. Ho Chi Minh Citystä teemme retket sekä Vietnamin sodan aikaisiin Cu Chin tunneleihin että rehevään Mekongjoen suistoon. Matka jatkuu pieneen Mui Nen lomakaupunkiin Etelä-Kiinan meren rannalle, jossa majoitumme neljän tähden lomahotelliin. Voit viettää viisi päivää rentoutuen tai osallistua retkille. 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta VND

Päiväohjelma 14 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki - Ho Chi Minh City
Päivä 2
Saapuminen Ho Chi Minh Cityyn - tervetuloillallinen
Päivä 3
Ho Chi Minh City - Cu Chin tunnelit ja kaupunkikierros
Päivä 4
Ho Chi Minh City omatoimisesti - lisämaksullinen retki Can Gion kansallispuistoon
Päivä 5
Ho Chi Minh City - Vinh Long Mekongjoen suistossa
Päivä 6
Vinh Long - pyöräretki, tori ja kokkauskurssi
Päivä 7
Vinh Long - veneretki pieniä kanavia pitkin
Päivä 8
Vinh Long - Mui Ne
Päivä 9–12
Mui Ne - rentoutumista tai omia seikkailuja
Päivä 13
Kotimatka - bussilla Ho Chi Minh Cityyn - lento Helsinkiin
Päivä 14
Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Pandanus Resort Mui Ne

 • 257 huonetta
 • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • Suoraan rannalla
 • 2 ravintolaa
 • Baari
 • Hissi (rakennuksessa, jossa Superior Standard/Deluxe -huoneet sijaitsevat)
 • 2 x ulkoallasta
 • Pyyhkeet rannalla/altaalla
 • Lepotuoleja altaalla/puutarhassa ja rannalla
 • Kansainväliset luottokortit hyväksytään maksuvälineinä
 • Spa ja kuntosali
 • Ilmainen Wi-Fi hotellissa
 • TV huoneessa
 • Minibaari huoneessa
 • Tallelokero huoneessa
 • Ilmastointi huoneessa
 • Kahvin-/teenkeittovälineet huoneessa
 • Hiustenkuivan huoneessa

Pandanus Resort on ihastuttava hotelli, joka on rakennettu vietnamilaiseen Champa-tyyliin. Hotelli sijaitsee rauhallisessa ympäristössä lähellä Mui Netä, entistä kalastajakylää. Hotellista pääsee suoraan rannalle. Hotellin puutarha, jossa kasvaa valtavasti värikkäitä kukkia ja trooppisia kasveja, luo omalta osaltaan lumoavat puitteet rentouttavalle oleskelulle.

Majoitumme kauniisti sisustettuihin Superior Standar/Deluxe -huoneisiin, joissa kaikissa on oma puutarhaan avautuva parveke/terassi. Huonevarustukseen kuuluu tv (kansainvälisiä kanavia), minibaari, tallelokero, kahvin-/teenkeittovälineet ja hiustenkuivain. Kaikissa huoneissa on lisäksi ilmastointi.

Lisämaksusta on mahdollista majoittua bungalowiin. Ne on sijoitettu vehreän puutarhan ympärille. Kaikissa bungaloweissa on oma terassi ja näkymät altaalle tai merelle. Huoneet ovat tilavia ja ne on varustettu ekstraleveällä parivuoteella. Superior Standard/Deluxe -huoneiden varustuksen lisäksi bungaloweissa on ihastuttava ulkokylpyhuone.

Hotellissa on kaksi uima-allasta, ja allasalueella aurinkovuoteita ja -varjoja. Altaalla on lisäksi pyyhepalvelu. Sun Terrace ‑allasbaari tarjoilee viileitä juomia ja pientä syötävää. Runsas aamiaisbuffet on tarjolla Ravintola Blue Lagoonissa, jossa voi syödä myös lounasta ja illallista. Illallisen jälkeen kannattaa suunnata drinkille Waterfall Loungeen, jossa voi muutamina iltoina nauttia elävästä musiikista.

Hotellissa on ihastuttava kylpyläosasto, josta voi varata itselleen hieronnan ja hoitoja. Lisäksi hotellissa on kuntosali ja tenniskenttiä sekä mahdollisuus osallistua joogatunneille tai tutustua erilaisiin vesiurheilulajeihin. Hotelli tarjoaa myös ruoanlaittokursseja. Punaiset hiekkakukkulat sijaitsevat vain 5 min kävelymatkan päässä, ja hotellilta on päivittäin kuljetus Mui Nen torille. Huomaathan, että osa aktiviteeteista on maksullisia.

Lue lisää hotellista heidän kotisivuiltaan: https://www.pandanusresort.com/

 

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki - Ho Chi Minh City

Lennämme Helsinki-Vantaalta Vietnamiin, jonne saavumme seuraavana päivänä. Matkalla on välilasku.

Päivä 2
Saapuminen Ho Chi Minh Cityyn - tervetuloillallinen

Laskeudumme eteläisessä Vietnamissa sijaitsevaan sykkivään Ho Chi Minh Cityn metropoliin. Kaupunki on kehittynyt valtavasti viime vuosina, ja katukuvaa hallitsevat isot, modernit rakennukset, värikkäät mainostaulut, upouudet autot ja kirjaimellisesti miljoonat moottoripyörät ja mopot. Kaiken modernin keskellä elää kuitenkin yhä perinteinen Vietnam. Samoin katukuvassa näkyy yhä Ranskan siirtomaakausi leveinä puistokatuina ja upeina huviloina.

Ajamme lentokentältä suoraan keskustassa sijaitsevaan hotelliimme, jossa on aikaa virkistäytyä ennen kuin kävelemme paikalliseen ravintolaan tervetuloillalliselle. Jos jaksat, voit tutustua vilkkaan yötorin tarjontaan matkalla takaisin hotelliin.

Päivä 3
Ho Chi Minh City - Cu Chin tunnelit ja kaupunkikierros

Hyvien yöunien jälkeen olemme valmiit päivän seikkailuihin. Aloitamme retkellä kuuluisiin Cu Chin tunneleihin, jotka Etelä-Vietnamin kansallinen vapausrintama rakensi 1940–60. Aluksi tunneleista haettiin suojaa helikoptereilta ja muulta modernilta sotakoneistolta, mutta Vietnamin sodan riehuessa pahimmillaan tunneleita jatkettiin ja yhdistettiin, ja lopulta ne ulottuivat Ho Chi Minh Citystä Kambodžan rajalle saakka. Pelkästään Cu Chin alueella on yli 250 km maanalaisia tunneleita.

Palattuamme kaupunkiin teemme kaupunkikierroksen ja tutustumme joihinkin Ho Chi Minh Cityn lukuisista historiallisista nähtävyyksistä. Käymme mm. Yhdistymisen palatsissa, joka tunnettiin aiemmin presidentinpalatsina tai Itsenäisyyden palatsina. Mahtipontinen palatsi on tyypillinen 1960-luvun rakennus, johon Etelä-Vietnamin presidentti Ngo Dinh Diem asettui hylättyään vanhan ranskalaisen kuvernöörin asunnon. Pääsemme kokemaan kadonneiden aikojen suuruuden ja rikkauden vaeltaessamme läpi valtavien salien, jotka ovat samassa kunnossa kuin vuonna 1975.

Kierros jatkuu Notre Damen katedraalille, jota rakennettiin 1877–1883. Katedraalissa on kaksi 40 m korkeaa tornia, jotka näkyvät kauas. Ihailemme kirkkoa ulkopuolelta ja nautimme samalla näkymistä kuuluisalle postitalolle, joka sijaitsee kirkon lähettyvillä. Molemmat rakennukset ovat Ranskan siirtomaavallan ajalta. Tutustumme myös sotamuseoon, joka kertoo Vietnamin pitkästä itsenäisyystaistelusta. Pääpaino on ”sodassa Yhdysvaltoja vastaan”, jonka me tunnemme Vietnamin sotana (1965–1973). Museo on rankka, kuten itse aihekin, mutta ehdottomasti mielenkiintoinen ja tärkeä, jotta voi ymmärtää Vietnamin historiaa.

Ajamme takaisin hotellille. Voit käydä katselemassa Binh Tayn markkinoita. Illalla matkanjohtajalla on ehdotus yhteiseksi ruokapaikaksi niille, jotka haluavat lähteä mukaan.

Päivä 4
Ho Chi Minh City omatoimisesti - lisämaksullinen retki Can Gion kansallispuistoon
Ho Chi Minh City

Koko päivä aikaa omille seikkailuille tässä mielenkiintoisessa ja hektisessä suurkaupungissa. Nähtävää on paljon! Jos kaipaat vinkkejä löytääksesi parhaat ostoskadut tai historialliset nähtävyydet, matkanjohtaja auttaa mielellään.

Tänään on myös mahdollisuus lähteä retkelle Can Gion kansallispuistoon. Matkalle kohti puistoa lähdetään aamulla. Puisto sijaitsee saarella jokisuistossa noin 40 km Ho Chi Minh Citystä kaakkoon. Ylitämme Long Tau  joen paikallisella lautalla. Can Gio Mangrove Biosphere Reserve, kuten virallinen nimi kuuluu, on rehevä viidakko- ja mangrovealue Saigonjoen suistossa. Kansallispuistossa elää paljon lintuja ja eläimiä. Saapuessamme puistoon meidät toivottaa tervetulleiksi sadat pienet makakit, jotka elävät viidakossa. Päärakennuksessa tutustumme puiston eläin- ja kasvimaailmaa esittelevään museoon. Käymme katsomassa krokotiilijärveä, jossa elää yli sata krokotiilia. Nousemme pieniin moottoriveneisiin ja teemme kierroksen mangrovealueella. Matkaamme pieniä ja kiemurtelevia kanavia pitkin ja näemme kasveja ja eläimiä lähietäisyydeltä. Pysähdymme Vietkongin sodanaikaisen viidakkotukikohdan luona. Paikka on yhä varsin autenttinen. Viidakon ja mangroven jälkeen ajamme kohti rannikkoa ja nautimme herkullisen lounaan ennen kuin palaamme Ho Chi Minh Cityyn.

Retki varataan ennen matkaa.

Päivä 5
Ho Chi Minh City - Vinh Long Mekongjoen suistossa
Mekongjoen suisto

Jätämme suurkaupungin ja suuntaamme Mekongjoen suistoon. Tulevat päivät vietämme jokisuistossa, joka on yksi maailman hedelmällisimpiä alueita. Mahtava Mekongjoki, joka saa alkunsa eteläisestä Kiinasta, on lähes 5 000 km pitkä ja kulkee läpi viiden maan, kunnes haarautuu suistoksi Vietnamissa.

Aluetta kutsutaan Vietnamin ruoka-aitaksi, ja sieltä saadaan vuosittain 3–4 riisisatoa. Pari tuntia ajettuamme saavumme Cai Behen, joka on pienehkö kaupunki Mekongjoen varrella. Vaihdamme bussin veneeseen ja matkaamme lodgelle, joka sijaitsee pienellä saarella jokisuistossa. Ohitamme matkalla Cai Ben värikkäät kelluvat markkinat. Täällä myydään kaikenlaisia hedelmiä, vihanneksia ja muita tavaroita suoraan veneistä. Maistelemme eksoottisia hedelmiä ja nousemme maihin ja vierailemme hedelmätarhalla, jossa näemme, kuinka paikalliset käsittelevät satoaan. Näemme myös, kuinka pienten kanavien avulla hoidetaan tarhojen hedelmäpuiden kastelu.
Vene kuljettaa meitä pitkin yhtä isoista kanavista, joka yhdistää Mekongin kaksi haaraa. Saavumme An Binhin saarelle, jossa sijaitsee ihastuttava Mekong Nature Lodge. Se toimii tukikohtanamme seuraavien päivien ajan. Paikka on rakennettu perinteiseen vietnamilaiseen tyyliin ja on varsin idyllinen. Lodgessa on vain 16 huonetta, joissa kaikissa on vehreään puutarhaan avautuva terassi. Täällä voi lekotella altaalla tai käveleskellä lodgen ympärillä sijaitsevien hedelmätarhojen välissä. Mekong Nature Lodge on rauhallinen keidas Mekongjoen suiston sydämessä.

Nautimme lounaan lodgen ravintolassa. Sen jälkeen pääsemme asettumaan huoneisiimme. Iltapäivä on omaa aikaa. Halukkaille järjestämme kävelykierroksen saarella. Kierroksella käymme paikallisten luona ja saamme hyvän käsityksen alueesta. Illalla kokoonnumme yhteiselle illalliselle.

Päivä 6
Vinh Long - pyöräretki, tori ja kokkauskurssi

Nyt on aika tutustua alueeseen polkupyörän satulasta käsin. Jokisuisto koostuu lukuisista saarista, jotka ovat muodostuneet Mekongjoen monien haarojen ja sivujokien väleihin. Lisäksi alueelle on kaivettu useita erikokoisia kanavia. Vietnamilaisten suosikkikulkuväline myös täällä on mopo. Tästä syystä kaikkialla jokisuiston saarilla on hyvät sementtipäällysteiset polut ja pieniä siltoja. Polut toimivat erinomaisina pyöräteinä, ja liikennettä on vähemmän, joten paikka sopii erinomaisesti pyöräretkelle. Reitti on vaihteleva; ajamme riisipeltoja seuraillen, läpi pienten maalaiskylien ja pysähdymme katsomaan paikallisia verstaita ja hedelmätarhoja. Matkan varrella pysähdymme sammuttamaan janoamme pienessä kahvilassa.

Mukavan aamupäivän jälkeen palaamme lodgeen, jossa odottaa hyvin ansaittu lounas. Lounaan jälkeen voit rentoutua tai pulahtaa altaaseen. Iltapäivällä teemme lähempää tuttavuutta vietnamilaisen keittiön kanssa. Olemme matkan aikana jo hieman tutustuneet herkulliseen vietnamilaiseen ruokaan. Iltapäivän aikana pääsemme itse kokeilemaan ruoan valmistusta. Aloitamme käymällä veneellä paikallisella torilla Vinh Longissa noin 15 min matkan päässä lodgestamme. Paikalliset torit ovat Vietnamissa aina erityinen elämys, sillä ne ovat vilkkaita ja värikkäitä ja myynnissä on kaikkea mahdollista. Täällä jokisuistossa voimme nähdä vielä eksoottisempia tuotteita kuin kaupungissa, kuten isoja sammakoita, käärmeitä ja ehkä grillattuja vesirottia. Teemme ostoksia ruokaamme varten. Emme osta ehkä kaikkein eksoottisimpia tuotteita, vaan tuoreita vihanneksia, kalaa, lihaa ja tietysti yrttejä, jotka ovat olennainen osa vietnamilaista keittiötä. Pussit täynnä palaamme veneellä takaisin lodgelle ja muutamme ravintolan kokkikouluksi, jossa opimme valmistamaan muutaman klassisen vietnamilaisen ruokalajin.

Päivän päätteeksi nautimme itse valmistamiamme ruokia – hyvää ruokahalua!

Päivä 7
Vinh Long - veneretki pieniä kanavia pitkin

Lähdemme jälleen tutustumaan jokisuistoon. Tällä kertaa teemme veneretken alueen kanavilla. Matkan varrella nousemme maihin ja käymme hedelmätarhoilla ja näemme, miten paikalliset käsittelevät satoaan. Tutustumme lisäksi kookoskaramellien, riisipopcornin ja kotipolttoisen käärmeviinan valmistukseen. Rohkeimmat pääsevät myös maistamaan – kippis! Matkan varrella vaihdamme kulkuvälinettä pienempiin, niin kutsuttuihin longtail-veneisiin, ja teemme kierroksen pitkin kapeita kanavia.
Palattuamme lodgeen tarjolla on lounasta. Sen jälkeen on omaa aikaa. Voit tehdä kävely- tai pyöräretken alueella tai ehkä haluat vain lekotella uima-altaalla.

Päivä 8
Vinh Long - Mui Ne

Aamiaisen jälkeen on aika jatkaa matkaa. Vene kuljettaa meidät Vinh Longiin, josta jatkamme bussilla kohti rannikkoa ja Mui Nen lomakaupunkia. Perillä olemme iltapäivällä.

Ajamme koilliseen kohti Phan Thietin rantoja. Perinteisesti Phan Thiet on tunnettu vietnamilaisten keskuudessa kalakastikkeestaan. Kun matkailijat alkoivat saapua maahan, he huomasivat nopeasti pitkän kutsuvan rannan pienessä Mui Nen rannikkokaupungissa, vain noin 10 kilometrin päässä itse Phan Thietin kaupungista. Täällä pienessä Mui Nen rannikkokaupungissa yövymme Pandanus Resortissa, joka on lomakeskus upealla paikalla aivan Etelä-Kiinan meren rannalla. Rantakohde sijaitsee rauhallisessa ympäristössä ja on täydellinen paikka rentoutua seikkailullisen kiertomatkan jälkeen.

Rannalla ja uima-altaalla rentoutumisen lisäksi voit tehdä pyöräretkiä ja tutustua alueeseen, tai hyödyntää lomakeskuksen monia aktiviteetteja.

Päivä 9–12
Mui Ne - rentoutumista tai omia seikkailuja

Seuraavina päivinä päätät itse, mihin aikasi kulutat. Ranta tai uima-allasalue on hyvä paikka viettää päivä rentoutuen. Jos haluat mieluummin tutustua lähialueeseen, mahdollisuudet ovat hyvät. Tarjolla on erilaisia retkiä, jotka voit varata paikan päällä. Voit esim. vuokrata hotellista polkupyörän ja katsella ympäristöä pyörän satulasta käsin. Huomaathan, että matkanjohtaja tulee ryhmän mukana Mui Nehen ja majoittuu sinne yhdeksi yöksi. Loppuaika vietetään ilman matkanjohtajaa.

Päivä 13
Kotimatka - bussilla Ho Chi Minh Cityyn - lento Helsinkiin

Kaikki hyvä loppuu aikanaan. On aika jättää jäähyväiset Vietnamille. Ajamme Ho Chi Minh Cityn lentokentälle, josta lento Helsinkiin lähtee.

Päivä 14
Saapuminen Helsinkiin

Saavumme Helsinkiin matkalaukku täynnä muistoja.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
448€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Ho Chi Minh City – Helsinki (välilasku ja koneenvaihto menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Majoitus 6 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • Majoitus 5 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa neljän tähden (paikallinen luokitus) lomahotellissa Muin Nen rantakohteessa
 • Aamiaiset päivinä 2-13
 • Lounas päivinä 3, 5, 6 ja 7
 • Illallinen päivinä 2, 5, 6 ja 7
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja, päivät 2-8
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 
 • Muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • Lisämaksullinen retki Can Gion kansallispuistoon
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille yhteensä n. 30€/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Käsi sydämellä

Mui Nen alueesta

Mui Nen ympäristö on myös leijasurffaajien suosikkikohde suotuisten tuuliolosuhteiden vuoksi. Talvikuukausina huomaat, että erityisesti iltapäivät voivat olla tuulisia. Tällöin lämpötila tuntuu tuulen vuoksi viileämmältä, ja joillekin ehkä mukavammalta. Mikäli iltapäivällä on kovin tuulista, rannalla ei saa uida. Uima-allas on hyvä vaihtoehto.

Hyvä tietää

Lue lisää Vietnamista

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta ja juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia tai rokotuksia:

https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/vietnam

Yöpymiset

Ho Chi Minh City 3 yötä, Vinh Long (Mekongjoen suistoalue) 3 ja Mui Ne 5.

Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana viimeistään viikkoa ennen lähtöpäivää.

Mui Nen hotellista voit lukea lisää ylempänä.

Osallistujamäärä 

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 3 out of 5 by from Hyvä matka Matka oli ok. Olen ollut samoissa paikoissa 16 v sitten ja ne ovat muttuneet todella paljon. Saigon on muuttumassa samanlaiseksi aasialaiseksi suurkaupungiksi pilvenpiirtäjineen, kuin esimerkiksi Bankok,eli ei hyvä. Lisäksi cuchin tunnelit on muuttunut todelliseksi turistirysäksi. Phan tiet ylätti sillä , että siellä ei ollut, kuin venäläisiä turisteja ja muutenkin venäläisten hallinnassa. Suosittelisin tätä matkaa henkilöille, jotka eivät ole käyneet Saigonissa aikaisemmin .
Date published: 2019-04-24
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen Vietnam Palasimme juuri takaisin Vietnamista. Matka oli todella onnistunut ja vastasi odotuksia. Matkaohjelmassa oli sopivasti aktiviteettejä sekä myös omaa aikaa. Ho Chi Minh city oli ehdottomasti näkemisen arvoinen miljoonakaupunki. Retket olivat mielenkiintoisia ja hyvin järjestettyjä. Cu Chi tunnelit ja sotamuseo olivat kiinnostavia kohteita. Retki Mekongin suistoon oli myös ehdottomasti kokemisen arvoinen.Yksi päivä Ho Chi Minh Cityssä oli omaa aikaa jolloin pääsi tutustumaan haluamiinsa kohteisiin omaa tahtia. Loman jälkimmäinen osa Phan Thiet / Mui Ne oli taas rennompaa oleskelua upeissa maisemissa ja hienossa Allezboo resort & Spa hotellissa. Opas oli ammattitaitoinen, miellyttävä, innostunut ja selkeästi viihtyi työssään. Lennot olivat pitkiä, mutta toki se oli tiedossa jo etukäteen. Jos ei pidä kuumasta ja kosteasta ilmastosta, niin silloin kohde ei ole paras mahdollinen. Ilmastoidut hotellihuoneet ja bussit matkojen aikana helpottivat oloa.
Date published: 2019-04-22
Rated 4 out of 5 by from Hyvä kokonaisuus Hyvä ryhmä
Date published: 2019-04-22
Rated 4 out of 5 by from oikeassa suhteessa rantalomalla ja nähtävyyksiä Kohtuullisen kattava enkä vähän enemmän paikallisesta tämän päivän elämämisestä
Date published: 2019-04-22
Rated 5 out of 5 by from Kerrassaan mainio reissu Epäröimme aluksi lähteä Aasiaan kesällä sadekauden takia, mutta ilmat olivat todella hienot. Mietinkin, onko sadekauden maine meillä liiankin huono? Myös ryhmämatka mietitytti, koska olemme tottuneita omatoimimatkailijoita, mutta pieni ryhmämme oli aivan mainio joukko. Phan Tietin Allezboo resort oli todella hyvä. Piha ja puisto oli hyvin hoidettuja, aamiainen loistava ja uima-allasalue tyylikäs. Resortin uimaranta oli ehkä rannan puhtain. Omatoimisesti oli helppo tehdä retkiä ja hotellin ihastuttava henkilökunta auttoi kaikessa, ja jopa vähän sen ylitsekin. Saigon on hurjan mielenkiintoinen - ja myös aika hermostuttava loputtomien mopojen vuoksi. Saigonin ohjelma oli vähän liian kireä. Erityisesti ensimmäinen aamu heti paikalle tulon jälkeen oli julma. Herätys oli puoli seitsemän, vaikka edellinen yö lentokoneessa ja aikaero olisivat vaatineet kunnon unet. Myöskään ei kannattaisi täyttää koko päivää retkillä vaan niin, että puoli päivää olisi aina omaa aikaa. Kaupunkikierros ja presidentin palatsi samana päivänä oli liikaa. Opas oli oikein hyvä ja osaava. Jos saa jotain toivoa, niin opastuksessa voisi olla enemmän tietoa Vietnamin nykypäivästä ja vähemmän tuhansien vuosien takaisista hallitsijoista. Kaikenkaikkiaan Good morning Vietnam -matkalla sai sataprosenttisesti rahalleen vastinetta. Ihastuimme täysin vietnamilaisiin ja heidän ystävällisyyteensä!
Date published: 2017-07-18
Rated 4 out of 5 by from Kihisevää liikennettä, krokotiilin lihaa ja hoopoe-lintuja Mielenkiintoinen reissu, tuli rahalle vastinetta. Opas Saigonissa ts. Ho Chi Minh cityssä oli todella hyvä, mies tehtäviensä tasalla. Hän oli ystävällinen, aktiivinen ja avulias. Hän oli kerännyt loistavan tietopaketin niin historiasta kuin nykypäivän Vietnamista. Veneretki vierailuineen savenvalajien pajalla ja huoneen kokoisten uunien ihmettely oli leppoisaa ajankulua. Toisenlaista ajateltavaa antoi Cu-Chin tunnelit ja muut Vietnamin sotahistoriaan liittyvät asiat. Vierailu sotamuseossa oli erityisen vaikuttava, vaikka museon näyttelyt olivat rankkoja aiheiltaan. Ehdottomasti tärkeä kohde. Saigonin liikenne on kiinnostava keitos sekasortoiselta näyttävää, mutta taidokasta näytelmää, jota ei voi kuin ihailla. Liikenteen kiehuva pirunkattila porisee kuitenkin yllättävän sujuvasti. Kadunylitys jalkamieheltä onnistuu vain jos ottaa sopivan rohkean asenteen. Hyvät väistöliikkeet kaikilta osapuolilta takaavat sujuvan ylityksen. Mopolla kolme ja neljä päällä ajaminen oli tavallista, samoin pikkulasten, jopa vauvojen kuskaus ilman mitään suojavarusteita oli ihan normaalia. Seuraava viikko rantakohteessa oli letkeää lomanviettoa itse järjestettyine ajanvietteineen. Erikoisia ruokia, tutustumista lähiympäristöön, ajelua vähän siellä ja täällä. Kauniit hoopoet eli harjalinnut hauskuuttivat meitä hotellin puutarhassa.
Date published: 2017-07-11
Rated 4 out of 5 by from Matkaarviointi Koko matka oli hieno kokemus. Tulopäivälle suunniteltu illallinen ei ollut hyvä, sillä tuloaika oli illalla n. klo 20. Illallinen siirrettiin toiseen päivään oppaan esityksestä, joka oli hyvä asia. Opas oli hyvin asiantunteva koksien maan historiaa. nykypäivää olisi voitu valaista vähän enemmän.
Date published: 2017-07-10
Rated 4 out of 5 by from Loistoreissu Tultiin kotiin eilen ja reissu oli onnistunut. Vähän muuttaisin ohjelmaa, siitä pidempi selvitys alla. Opas oli ykkönen, samoin Phan Tietin hotelli.
Date published: 2017-07-09
 • y_2024, m_5, d_30, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_8
 • loc_fi_FI, sid_VNRTR11, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja