Färsaaret yksin-yhdessä

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Viiden päivän matkan aikana koet luonnonkauniit Färsaaret. Tukikohtana pääkaupunki Tórshavn, yksi maailman pienimmistä ja viehättävimmistä pääkaupungeista.

UUTTA

Albatros vie sinut erilaiselle viiden päivän matkalle, jonka aikana koemme syrjäisten Färsaarten kauneimmat seudut. Matka-ajankohta on kesä, jolloin päivät ovat pitkiä ja auringonvaloa on eniten. Yövymme Tórshavnissa, yhdessä maailman pienimmistä ja viehättävimmistä pääkaupungeista. Pääset kokemaan Färsaarten mahtavan luonnon, paneutumaan saarivaltakunnan jännittävään historiaan ja ihastelemaan modernia färsaarelaista kulttuuria viihtyisässä Tórshavnissa, jossa on tarjolla designia, taidetta, musiikkia ja gourmet-elämyksiä tuoreista paikallisista raaka-aineista.

Käymme Färsaarten toiseksi suurimmalla saarella Eysturoylla, teemme veneretken Vestmannan rantakallioille ja ihastelemme luontoa: vesiputouksia, kallioseinämiä ja idyllisiä maalaiskyliä. Voit myös viettää päivän joko omatoimisesti Tórshavnissa tai lähteä lisämaksulliselle retkelle, jolla käydään Färsaarten kaikilla kuudella saarella – maisemat ja tarinat ovat ainutkertaisia!

Tällä matkalla kaikki osallistujat majoittuvat yhden hengen huoneisiin ilman lisämaksua.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Albatros Aktiivi

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Tanskan kruunu

Päiväohjelma 5 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki – Kööpenhamina – Färsaaret. Saapuminen Tórshavniin.
Päivä 2
Tórshavn. Veneretki Vestmannan rantakallioille ja kävelyretki Tórshavnissa.
Päivä 3
Tórshavn. Lisämaksullinen retki ”Pohjoisen kohokohdat – kuusi saarta yhtenä päivänä” tai omaa aikaa Tórshavnissa.
Päivä 4
Tórshavn. Kokopäiväretki: Eysturoyn kiehtova luonto ja historia.
Päivä 5
Färsaaret – Kööpenhamina – Helsinki. Käynti Gásadalurissa, näkymät dramaattisille kalliosaarille ja kotimatka.

Hotelli

Hotel Djurhuus

 • 42 huonetta
 • 550m keskustaan
 • Vastaanotto on avoinna klo 7.00-22.00
 • Ravintola
 • Ilmainen wifi

Färsaarten matkan ytimessä ovat luontoelämykset. Djurhuus-hotellin taso on hieman vaatimattomampi, mutta se on puhdas ja sijainti hyvä.

Hotelli sijaitsee lähellä Tórshavnin keskustaa, vanhassakaupungissa ja lähellä merta. Hotelli on sisustettu perinteiseen tyyliin. Aulan yhteydessä on ravintola. Huoneet ovat yksinkertaisesti sisustettuja, ja niissä on wc/suihku, satelliitti-tv ja ilmainen Wi-Fi.

Mahdollisuus varata Standard Plus -huone, joka on Standard-huonetta tilavampi, lisämaksusta.

Lue lisää: https://hoteldjurhuus.fo

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

 

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.698€
Helsinki
1.698€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Kööpenhamina – Färsaaret. Saapuminen Tórshavniin.

Matkustamme Helsingistä Kööpenhaminan kautta Färsaarille. Saavumme perille Vágarille, joka on yksi 18 Färsaariin kuuluvasta kauniista saaresta. Färsaaret on Tanskalle kuuluva itsehallinnollinen saariryhmä. Lentokentältä ajamme bussilla hotellillemme Tórshavnissa; matka kestää n. 45 min. Färsaarilla on oma parlamenttinsa, joka on yksi maailman vanhimpia. Färsaarilla on kaksi vaaleilla valittua edustajaa Tanskan parlamentissa, kansankäräjillä. Färsaaret ei kuulu Euroopan unioniin.

Saatuamme matkatavarat ajamme hotelliimme pääkaupungissa Tórshavnissa, joka sijaitsee naapurisaarella Streymoylla. Se on Färsaarten saarista suurin ja väkirikkain. Tórshavn sijaitsee saaren eteläpäässä, missä Nólsoyn saari suojaa sitä tuulelta. Bussimatka pääkaupunkiin kestää n. 45 min. Selkeällä säällä voimme ihailla maisemia, jotka antavat esimakua Färsaarten upeasta luonnosta.

Tórshavnissa majoitumme yhden hengen huoneisiin viihtyisään Hotel Djurhuusiin, joka sijaitsee kaupungin sydämessä. Hotelli on oiva tukikohta viehättävään pääkaupunkiin ja vieraanvaraisiin färsaarelaisiin tutustumiselle.

Illalla omavalintainen ja -kustanteinen illallinen, mikäli et ole valinnut lisämaksullista ateriapakettia. 

Päivä 2
Tórshavn. Veneretki Vestmannan rantakallioille ja kävelyretki Tórshavnissa.

Tänään suuntaamme Tórshavnista Vestmannaan. Näemme kapeita salmia ja syviä luolia ja ajamme veneellä lähes 700 m korkeiden kalliopylväiden alle, missä tuhannet merilinnut, kuten myrskylinnut, etelänkiislat ja ruokit, pesivät. Täällä on mahdollista nähdä myös lunneja, joita Tanskassa kutsutaan myös nimellä meripapukaija värikkään nokan vuoksi. Ne rakentavat pesänsä kallionkielekkeille ja ruohikkoisille rinteille ja munivat yhden ainoan munan. Färsaarilla metsästetään yhä noita pieniä lintuja, sillä lunnit ovat paikallinen herkku. Metsästystä kuitenkin rajoitetaan, jotta vältytään kannan pienenemiseltä, kuten aikaisemmin on käynyt.

(Huomaathan, että päivän retki riippuu säästä. Mikäli retki perutaan, tilalle järjestetään kierros Vágarin saarella.)

Päivän retken jälkeen teemme kävelykierroksen Tórshavnissa ja katselemme lähemmin Färsaarten suurinta kaupunkia, jonka asukasluku on noin 18 000. Tórshavn on sekoitus modernia kaupunkia ja tuhansia vuosia vanhoja perinteitä. Kaupungin historia on parhaiten läsnä Tinganesin kaupunginosassa, jossa on kauniita ruohokattoisia rakennuksia ja mukulakivikatuja.

Illalla omavalintainen ja -kustanteinen illallinen, mikäli et ole valinnut lisämaksullista ateriapakettia. 

Päivä 3
Tórshavn. Lisämaksullinen retki ”Pohjoisen kohokohdat – kuusi saarta yhtenä päivänä” tai omaa aikaa Tórshavnissa.

Tänään on mahdollisuus lähteä mukaan kokopäiväretkelle (lisämaksullinen), jonka aikana käymme kuudella saarella yhden päivän aikana. Retken keskiössä ovat mahtavat maisemat.

Ajamme hotellilta pohjoiseen ja uuden tunnelin ja liikenneympyrän kautta, joka vie Eysturoyhin ja edelleen Kunoyn saarelle, jossa pääsemme ihailemaan maisemia merestä kohoaville korkeille ja kivisille kukkuloille. Kunoy on pitkä ja kapea saari, jonka maasto on jyrkkien kivikallioiden vuoksi vaikeakulkuista. Käymme eräällä maatilalla, jolla sijaitsee iso kivi, jossa tarun mukaan asui maanalaisia, näkymättömiä olentoja, jonkinlaisia tonttuja. Kunoylta ajamme edelleen Klaksvikiin, jossa vaihdamme toiseen bussiin. Kipuamme ylös Viðoylla sijaitsevaan Viðareiðiin, jossa nautimme upeista näkymistä Atlantille ja Fugloyn ja Svínoyn saarille. Viðareiðissa käymme katsomassa myös Ónagerðin pappilaa. Päivän aikana syömme retkilounaan.

Viðareiðistä palaamme takaisin Klaksvikiin, jossa teemme kyläkierroksen ennen kuin jatkamme lautalla Kalsoyhin. Saavumme Syðradaluriin, josta ajamme pieniä tunneleita pitkin Mikladaluriin. Mikladalurissa kävelemme veden äärelle ja katselemme kuuluisaa Hyljenainen-patsasta, joka paljastettiin 2014. Patsas pystytettiin paikkaan, jossa hyljenainen tarinan mukaan nousi merestä. Mikladurista ajamme Trøllanesin saaren pohjoisimpaan kylään Trøllanesin saarelle. Tällä seudulla kuvattiin huhtikuussa 2021 ensi-iltaan tulleen James Bond -elokuvan upeat luontonäkymät. Seuraavaksi suuntaamme jälleen Syðradalurin lauttasatamaan, jossa seuraava lautta odottaa meitä.

Klaksvikista suuntaamme kohti etelää ja Tórshavnia. Pysähdymme usein matkan varrella, joten saat monta tilaisuutta ottaa kuvia upeista maisemista.

Retken hintaan sisältyy eväspaketti (lounas) ja lauttaliput. Retki toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 12.

Vaihtoehtoisesti voit viettää päivän omaan tahtiisi. Voit tutustua Tórshavniin ja katsella kaupungin kauppojen tarjontaa. Huvivenesataman päässä on kiinnostava kauppa nimeltä Østrøm, jossa myydään mm. modernia färsaarelaista taidetta ja käsitöitä. Aivan vieressä sijaitsee Steinprent, graafikkojen työpaja ja galleria. Käy katsomassa myös ihania färsaarelaisia villaneuleita, joita myy esim. Guðrun og Guðrun. Mikkeller on hyvä paikka nauttia tuopponen olutta. Mikäli shoppailu ei houkuttele, suosittelemme Nordens Hus -kulttuuritaloa ja sen taidemuseota. Siellä on esillä laaja valikoima färsaarelaista taidetta, joka osoittaa, kuinka luonto ja maisema on ollut hallitseva aihe kautta aikojen.

Illalla omavalintainen ja -kustanteinen illallinen, mikäli et ole valinnut lisämaksullista ateriapakettia. 

Päivä 4
Tórshavn. Kokopäiväretki: Eysturoyn kiehtova luonto ja historia.

Tänään teemme kokopäiväretken Färsaarten toiseksi suurimmalle saarelle Eysturoylle, joka tunnetaan avarista maisemista, upeista näkymistä ja kiemuraisista pikkuteistä, jotka johtavat yksinäisiin taajamiin. Aloitamme Streymoylta ja ajamme Eysturoylle yli sillan, jota färsaarelaiset kutsuvat ylpeinä maailman ainoaksi Atlantin ylittäväksi sillaksi. Jatkamme kohti pohjoista, jossa sijaitsee Färsaarten korkein tunturi, 882 m korkea Slættaratindur. Näemme myös Eidin ja pysähdymme nauttimaan maisemista ja ihastelemaan kuuluisaa kivimuodostelmaa nimeltä Jättiläinen ja noita. Saavumme pieneen Gjógvin taajamaan, joka sijaitsee Eysteroyn koillispuolella. Taajaman nimi tulee rotkosta (fääriksi gjógv), joka suojelee taajaman pientä luonnonsatamaa. Pienet kalastusalukset ajavat rotkon perälle saakka, missä ne vedetään maihin. Satamasta on loistavat näkymät Kalsoyn suuntaan. Teemme kävelykierroksen Gjógvissa ja katselemme hyvin säilyneitä taloja. Syömme lounasta viihtyisässä hotellissa.

Lounaan jälkeen ajamme kohti etelää läpi Funningsfjordin, pitkin Skálafjordia Gøtaan, joka on Gjógviin verrattuna iso ja moderni kulttuuritietoinen taajama. Asukkaita taajamassa on noin 1 000.

Illalla omavalintainen ja -kustanteinen illallinen, mikäli et ole valinnut lisämaksullista ateriapakettia.

Päivä 5
Färsaaret – Kööpenhamina – Helsinki. Käynti Gásadalurissa, näkymät dramaattisille kalliosaarille ja kotimatka.

Aamulla bussi hakee meidät hotellilta ja ajamme kauniiseen Gásadalurin kylään ja syömme kevyen lounaan. Mikäli aikataulu sallii pysähdymme ihastelemaan näkymistä Tindhólmurin ja Drangarnirin kalliosaarille. (Mikäli lento on aiemmin päivällä, retki toteutetaan saapumispäivänä).

Seuraavaksi suuntaamme lentokentälle Vágarin saarelle, josta kotimatka alkaa. Lennämme Helsinkiin Kööpenhaminan kautta.

Retki, matkapäivä 3

Pohjoisen kohokohdat – kuusi saarta yhtenä päivänä.

Olemme suunnitelleet retken vain Albatros Travelin asiakkaille. Retki toteutetaan suomalaisen matkanjohtajan opastuksella. Kyse on kokopäiväretkestä, jolla käymme kuudella saarella yhden päivän aikana. Bussi noutaa meidät aikaisin aamulla hotellilta ja suuntaa kohti pohjoista. Näemme kuuluisan Hyljenainen-patsaan Mikladalurissa Kalsoyn saarella. Sen lisäksi käymme Färsaarten toiseksi suurimmassa kaupungissa Klaksvíkissä, korkeiden tunturien hallitsemalla Kunoyn saarella, pohjoisimmassa kylässä Viðareiðissa ja monissa muissa paikoissa. Pysähdymme matkan varrella useita kertoja, joten kuvien ottamiseen on runsaasti mahdollisuuksia. Lue lisää päiväohjelmasta päivän kolme kohdalta.

Kokopäiväretki: Pohjoisen kohokohdat – kuusi saarta yhtenä päivänä

Hintaan sis. kuljetus (bussi ja lautta) sekä eväslounas.

Hinta: 168€/hlö

Ateriapaketti

Olemme koonneet Färsaarten oleskeluasi varten ateriapaketin (lisämaksusta). Sinulla on mahdollisuus tutustua paikallisiin raaka-aineisiin ja myös saarten erikoisuuksiin. Syömme hotellissamme sekä viihtyisissä paikallisissa ravintoloissa, jotka ovat kävelyetäisyyden päässä.

Ateriapaketti sisältää:

 • Pvä 1 - Hotelli Djurhuus – 2-ruokalajin ateria
 • Pvä 2 – Ravintola Katrina Christiansen – 5-lajin tapas-ateria (pieniä ruoka-annoksia)
 • Pvä 3 - Hotelli Djurhuus – 3-ruokalajin ateria
 • Pvä 4 - Ravintola Áarstova – 3-ruokalajin ateria

Hinta 228 €/hlö (ei sis. ruokajuomia)

Kaikki ryhmän ateriat ovat etukäteen sovittuja ja niitä voi muuttaa. Otamme luonnollisesti huomioon erityiset allergiavaatimukset (varauksen yhteydessä). Pidätämme oikeuden muuttaa ravintoloiden järjestystä. Voimme toteuttaa ateriapaketin vain, jos ilmoittautuneita on riittävästi.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.698€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Hintatiedot

Matkan hinta on yhdelle hengelle ja yhden hengen huoneessa. (Teknisestä syystä matkan hintatiedoissa näkyy jaettu kahden hengen huone). Tällä matkalla ei ole yhden hengen huoneen lisämaksua.

Lisämaksu standard+-huoneesta yhdelle

168€ 

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Färsaaret – Helsinki (välilaskut) turistiluokassa 
 • Majoitus 4 yötä yhden hengen standard-huoneessa hotelli Djurhuus, Torshavn
 • Aamiaiset
 • Lounas päivinä 2, 4 ja 5
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen standard plus-huoneesta 168€/hlö
 • Ateriapaketti (4 paikallaista illallista, ei sis. ruokajuomia) 228€/hlö
 • Kokopäiväretki Pohjoisen kohokohdat (pv 3) 168€/hlö
 • Muut ruoat ja juomat aikana 
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Lisämaksullinen huonetyyppi hotellissa:

Voit lisämaksusta yöpyä superior-huoneessa. standard plus-huoneet on vasta remontoitu ja isompia kuin hotellin standard-luokan huoneet.

Matkustaminen ja sää

Matka-ajankohta osuu kesään, jolloin aurinkoisten päivien mahdollisuus on suurin. Auringonpaiste, sininen taivas, sumu ja myrsky kuuluvat Färsaarten arkeen. Kaikki säätyypit ovat osa elämystä saarella, joka sijaitsee keskellä valtamerta kaukana mantereesta. Auringonvalo on kesäkuukausina enimmillään ja valo on kauan sitten voittanut yön. Mikäli haluaa nähdä lunneja, paras aika matkustaa Färsaarille on toukokuusta elokuuhun (muun osan vuodesta linnut viettävät merellä).

Färsaarilla sää saattaa vaihtua hyvin nopeasti ja vaihdella suuresti paikkakuntien välillä. Tästä syystä ei voi koskaan olettaa, että matka toteutuu täsmälleen ohjelman mukaisesti. Suljettu lentokenttä ja viivästykset eivät välttämättä ole sääntö, mutta eivät ne poikkeuksellisiakaan ole. Tästä syystä korvauksia ei makseta ensimmäisten 24 tunnin viivästyksistä tai matkamuutoksista.  Se on otettava osana matkaelämystä.

Olosuhteet/muutokset

Haluamme huomauttaa, että matka Färsaarille riippuu paikallisista olosuhteista. Erityisesti luonnonvoimat ja myös elämäntapa poikkeaa muista Pohjoismaista. Tämä tarkoittaa, että ylivoimaisia esteitä voi syntyä viivästymisistä ja peruutuksista, jotka puolestaan vaikuttavat matkaohjelmaan. Sääolosuhteet, ajoneuvoihin liittyvät ongelmat, matkustajien fyysinen hyvinvointi ja viivästyneet lennot saattavat aiheuttaa muutoksia matkaan ja joitakin matkaohjelman kohtia joudutaan ehkä jättämään pois.

Liikkuminen matkan aikana

Färsaarille suuntautuvalla matkalla edellytetään, että osallistuja pystyy liikkumaan itsenäisesti ilman apua mäkisessä ja epätasaisessa maastossa.

Matkalle mukaan

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata retkipäivien aikana tarvitsemasi tavarat sekä hyvät ja tukevat jalkineet (vedenpitävät).

Pakkaa mukaan ulkoiluun ja liikkumiseen sopivia vaatteita ja vaatekertoja, joita on helppo lisätä tai vähentää päivän aikana. Sateen- ja tuulenpitävä takki.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 20  henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Lisää tietoa Färsaarista

Täältä löydät lisää tietoa Färsaarista: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/eurooppa/farsaaret

Ravintolat

Hotelli Djurhuusin ravintolassa on tarjolla yksinkertainen illallismenu joka ilta. Mikäli sinulla on erityistoiveita illallisen suhteen ja haluat kokeilla jotain suosituimmista ravintoloista, suosittelemme että teet pöytävarauksen/varaukset ennen matkaa.

Jos sinulla ei ole ehdottomia vaatimuksia illallispaikan- ja ruokailuaikojen suhteen, on aina mahdollista löytää pöytä johonkin kaupungin edullisimmista ja vähemmän ”hypetetyistä” ruokapaikasta.

Hyviä ravintoloita hotellin välittömässä läheisyydessä:
https://www.roks.fo/
https://heimaihavn.fo/

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja