Färsaaret

Kivisiä vajoja, venevajoja, vanhoja työvälineitä, turvekenttiä. Vanhoja kiviaitoja, pienten talojen raunioita. Taloissa piiloteltiin merirosvoilta. Asiat ovat hieman toisenlaisia Färsaarilla. Samoin ruoka. Lautaselle voi ilmestyä kuivattua lampaanlihaa, lampaan pää, suolattua pallopäävalasta tai turskasta ja lampaanrasvasta valmistettuja kalapullia.

Asukasluku 50.000
Pääkaupunki Tórshavn
Kieli Fäärin kieli
Valkoinen väri lipussa kuvaa meren aaltojen vaahtopäitä
Tiesitkö, että...

Färsaarilla on vain kolmet liikennevalot?

Färsaaret on Euroopan ainoa maa, jossa ei ole McDonaldsia?

Färsaarten luonto ja maantiede

Färsaarten luonto on koskematon ja puhdas. Täällä viihtyvät hanhet, lukemattomat kasvit ja jänikset. Kauempana asutuksesta kohtaa rikkaan lintumaailman: kuoveja, taivaanvuohia, kapustarintoja, meriharakoita, merikihuja, isokihuja, korppeja ja variksia. Kaikkialla on vihreää. Ja kaikkialla on vapaana laiduntavia lampaita. Färsaaret muodostuu 18 alkuperältään tuliperäisestä saaresta ja sijaitsee Pohjois-Atlantilla Skotlannin, Islannin ja Norjan välissä. Nykyään kaikilla saarilla on asutusta lukuun ottamatta Litla Dimunia. Asukasluku on 49 000, joista 17 000 asuu pääkaupungissa Tórshavnissa.

Tórshavn

Tórshavn sijaitsee Streymoyn saaren eteläosassa ja sieltä on näkymä yli Nólsoyarfjørðurin ja Nólsoyn saaren. Kaupunki on muodostunut Tinganesin ympärille, jossa kokoontui ensimmäinen viikinkien parlamentti noin vuonna 900. Satamaa ympäröi vanhakaupunki, jonka matalia, värikkäitä omakotitaloja on viime vuosina kunnostettu ahkerasti. Skansin, joka on vanha linnoitus vuodelta 1580, rakennettiin suojelemaan kaupunkia merirosvoilta. Viiden minuutin kävelymatkan päässä satamalaiturilta sijaitsee kaupungin keskusta Vaglið, jossa on lukuisia kauppoja ja ruokapaikkoja. Heinäkuussa kaupungissa järjestetään vuosittainen kaupunkifestivaali, Ólavsøka, jonne lähes kaikki färsaarelaiset kokoontuvat.

Färsaarten lintumaailma ja nähtävyydet

Monet matkustavat Färsaarille ihastelemaan merilintuja. Arvioidaan, että Färsaarilla viihtyy noin kaksi miljoonaa lintupariskuntaa, niiden joukossa ruokkeja, haahkoja, myrskylintuja, merikihuja ja myrskykeijuja. Kaikki merilinnut tarvitsevat muniakseen vakaan pohjan pesälleen, ja siksi ne tulevat pesimäaikaan saarille ja kokoontuvat parvina lintuvuorille. Merilinnuilla on suuri merkitys färsaarelaiselle keittiölle, ja matkalla on monta tilaisuutta päästä maistamaan linnunlihaa. Färsaarelainen ruoka on omalaatuista, mutta kiinnostavaa. Valmistustavat on ikivanhoja, esim. lampaanlihaa ilmakuivataan jopa 6–9 kuukautta. Kalorit voi polttaa vaellusretkillä tunturissa. Koe esim. Vestmannabjørginin rantakalliot ja käy Gjógvissa Eysturoyn saarella. Jos kiipeää ylös vuorenrinnettä, löytää useita hienoja näköalapaikkoja, joilta luotisuora kallioseinämä putoaa suoraan alas Atlantin valtameren kuohuihin.

Luonnollisesti - Färsaaret

Viiden päivän matkan aikana koet luonnonkauniit Färsaaret. Tukikohtana pääkaupunki Tórshavn, yksi maailman pienimmistä ja viehättävimmistä pääkaupungeista.

4,6
  • 2 lähtöä
  • 5 päivää
  • Alkaen 1.398€
Helsingistä
Jaa tämä sivu