Elämyksiä maissa ja merellä - Japani

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Tasokas 12 päivän risteily, jossa useita vierailuja maissa ja nautinnollista matkantekoa runsaiden palvelujen risteilyaluksella.

Uutuus

Seikkailu odottaa Japanin sykkivissä suurkaupungeissa ja ihastuttavissa maisemissa, joissa temppeleiden savu sekoittuu katukojujen eksoottisiin tuoksuihin. Lähdemme liikkeelle Tokiosta, jossa vietämme ensimmäisen yön.

Kobessa nautimme herkullista lihaa ja sakea, Osakasta käsin on mahdollisuus käydä Japanin entisessä pääkaupungissa Kiotossa.  Sukellamme Hiroshiman ja Nagasakin historiaan ja käymme katsomassa Sakurajiman tulivuorta Kagoshimassa. Seuraava kohteemme on Shimizu, josta näemme Fuji-vuoren. Matkan varrelle pistäydymme myös Etelä-Korean kauniilla Jejun tuliperäisellä saarella.

Voit viettää päivät omaan tahtiisi tai ostaa kiinnostavan retkipaketin. Täysihoito, juomarahat, Wi-Fi ja classic-juomapaketti sisältyy hintaan Celebrity Millennium -risteilyaluksella.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Risteily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta USD, JPY

Päiväohjelma 16 päivää
Päivä 1–2
Helsinki – Tokio. Saapuminen, majoittuminen hotelliin ja tervetuloillallinen Tokiossa.
Päivä 3
Tokio – Jokohama, Japani. Koko päivän kaupunkikierros, mm. Asakusa, Chinatown, Sankeien ja Jokohama. Lähtöselvitys risteilylle ja laivaannousu.
Päivä 4
Merimatkalla kohti Kobea.
Päivä 5
Kobe, Japani. Retki monorail-junalla Kobeen kiinnostuneille.
Päivä 6
Osaka, Japani. Lisämaksullinen retki: entinen keisarillinen kaupunki Kioto, jossa kohteina Kinkaku-ji ja Nijon linna.
Päivä 7
Osaka, Japani. Omaa aikaa tai kiertelyä matkanjohtajan seurassa.
Päivä 8
Hiroshima, Japani. Lisämaksullinen retki: Hiroshima ja Miya-jiman kuuluisa temppelisaari.
Päivä 9
Elämyksiä merellä matkalla Nagasakiin.
Päivä 10
Nagasaki, Japani. Lisämaksullinen retki: Atomic Museum & Park ja Glover Garden.
Päivä 11
Tuliperäinen Jejun saari, Etelä-Korea. Lisämaksullinen retki: Seongsanin auringonnousupuisto, Seongeupin ulkoilmamuseo ja Haenyeo-museo.
Päivä 12
Kagoshima, Japani. Lisämaksullinen retki: kamikazemuseo, hiekkakylpy ja tulivuori Sakurajima.
Päivä 13
Elämyksiä merellä matkalla kohti Fuji-vuorta.
Päivä 14
Fuji-vuori (Shimizu), Japani. Omaa aikaa Fuji-vuoren varjossa.
Päivä 15
Saapuminen Tokioon, kaupunkikierros, illallinen ja kotimatka.
Päivä 16
Saapuminen Helsinkiin.

Celebrity Millennium

Celebrity Millennium on yksi Celebrity Cruises-varustamon keskisuurista aluksista, jossa on tilaa lähes 2 000 matkustajalle. Tällä tyylikkäällä aluksella voi nauttia mukavuuksista, kuten uima-altaasta, spa-osastosta, kuntosalista, kasinosta ja ihan uudesta konseptista nimeltä Celebrity iLounge, jossa voit käyttää iMac-tietokoneita internetyhteydellä vuorokauden ympäri. Voit myös osallistua ns. iLearn-kursseille ja oppia uutta valokuvauksesta ja videoista.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
5.398€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1–2
Helsinki – Tokio. Saapuminen, majoittuminen hotelliin ja tervetuloillallinen Tokiossa.

Lähdemme Helsingistä ja saavumme Tokioon seuraavan päivänä. Saavuttuamme perille bussi noutaa meidät Tokion lentoasemalta ja ajamme hotelliimme. 

Tokion kaleidoskooppiset valot, uskomaton ihmismäärä ja valtava pinta-ala voi vaikuttaa ensikertalaisesta ylenpalttiselta. Jos kaupunkiin jää hetkeksi, kuten me teemme, saattaa kohdata sen vastakohdan: rauhallisen ja perinteisen Japanin arvokkaine teeseremonioineen ja siististi maisemoituine puutarhoineen.

Tokio oli kauan sitten vähäinen kalastajakylä, mutta nykyään se on yksi maailman suurimmista ja moderneimmista kaupungeista. Tokio koostuu monista pienistä kaupunginosista, joista jokaisella on omat erityispiirteensä ja oma tunnelmansa. Seuraavien parin päivän aikana vierailemme niistä kaikkein kiinnostavimmissa. Aloitamme käymällä Japanin tunnetuimmassa shintotemppelissä, Meiji Jingussa, joka valmistui 1920 ja symboloi keisarin tärkeää roolia japanilaisessa yhteiskunnassa sekä poliittisena että uskonnollisena johtajana. Vasta toisen maailmansodan jälkeen keisari menetti jumalallisen asemansa sekä poliittisen vaikutusvaltansa. Temppelivierailun jälkeen suuntaamme Harajukun kaupunginosaan, jonne nuoret japanilaiset – joista monet ovat hakeneet pukeutumiseensa inspiraatiota japanilaisista manga-sarjakuvista – tulevat ostoksille alueen pieniin erikoisliikkeisiin. Erityisen vilkas on Takeshita Dori -katu.

Syömme yhteisen illallisen japanilaisessa ruokapaikassa. Japanilainen ruoka kuuluu maailman terveellisimpiin ja monipuolisimpiin. Tarjolla on paljon kalaa ja vihanneksia – ja paljon muutakin kuin sushia! Ruoka itsessään on tärkeä osa elämystä matkustettaessa Japanissa. Joissakin ravintoloissa on kuvat ruoka-annoksista – joskus jopa luonnollista kokoa olevat muoviset mallit – joten tällä matkalla on loistava tilaisuus kokeilla jotakin aivan uutta!

Päivä 3
Tokio – Jokohama, Japani. Koko päivän kaupunkikierros, mm. Asakusa, Chinatown, Sankeien ja Jokohama. Lähtöselvitys risteilylle ja laivaannousu.

Tänään aloitamme päivän tutustumalla perinteiseen Asakusan kaupunginosaan. Asakusassa on vielä vanhoja, hyvin hoidettuja puutaloja, jotka selvisivät toisen maailmansodan tuhoista. Keskellä Asakusaa seisoo Asakusa Kannon ‑temppeli, jonka porttia koristaa iso punainen lyhty. Katselemme pieniä sivukatuja temppelin ympärillä. Kojujen suolaiset ja makeat herkut houkuttelevat maistamaan. Kokeile esimerkiksi vastapaistettua senbeitä, kuuluisaa japanilaista suolakeksiä, josta löytyy makuvaihtoehtoja joka lähtöön. Parempia et löydä muualta!

Jos haluat hankkia keittiöösi japanilaisia keittiötarvikkeita – tai jos haluat vain kokea jotakin vähemmän perinteistä – temppeliltä on helppo käväistä Kappabashidori-kadulla, jolla on keittiötarvikeliikkeitä vieri vieressä. Sieltä saa ihan kaikkea: muoviruokia, patoja, vartaita, japanilaista keramiikka, valurautaisia teepannuja, vihreää teetä ja paljon muuta.

Asakusan jälkeen on aika hyvästellä Tokio. Ajamme bussilla Japanin toiseksi suurimpaan kaupunkiin, Jokohamaan, jossa aluksemme Celebrity Millennium odottaa.

Edo-kaudella (1603–1867) Japani harjoitti eristäytymispolitiikka ja kontaktia muuhun maailmaan vältettiin. Edo-kauden lopulla Jokohaman satama oli yksi ensimmäisistä ulkomaankaupalle avatuista. Tästä syystä Jokohama kasvoi räjähdysmäisesti pienestä kalastajakylästä jättimäiseksi metropoliksi. Nykyään se on yhä suosittu asuinpaikka ulkomaalaisten keskuudessa. Kaupunkiin on syntynyt länsimaistyylisiä asuinalueita sekä yksi maailman suurimmista chinatowneista, jossa vierailemme tänään. Chinatown sijaitsee Jokohaman keskustassa ja sen kapeilla ja vilkkailla kaduilla on lukemattomia kiinalaisia kauppoja ja ravintoloita. Kaupunginosan sisäänkäynnillä seisoo neljä kaunista, värikästä porttia. Kaupunginosa on kiinnostava ja siellä on lisäksi mahdollisuus syödä lounas.

Chinatownista suuntaamme Sankeieniin, joka on iso japanilainen puutarha Jokohaman eteläosassa. Sankeienissa on joukko historiallisia rakennuksia, jotka on siirretty sinne muualta Japanista. On lampi, pieniä puroja, kukkia ja ihastuttavia polkuja, jotka saavat olon tuntumaan siltä, kuin kulkisi menneisyyden Japanissa.

Seuraavaksi ajamme Jokohaman sataman varsin hienoon ja erikoiseen risteilyterminaaliin. Hoidamme lähtöselvityksen alukselle, joka on kotimme matkan ajan.

Päivän aikana on aikaa syödä lounasta (omakustanteinen).

Päivä 4
Merimatkalla kohti Kobea.

Oleskelu risteilyaluksella on mukava sekoitus rentoutumista ja seikkailua. Aloita päiväsi ihastelemalla auringonnousua ja nauti aamiainen laivan runsaasta seisovasta pöydästä. Vatsa täynnä aamiaispöydän herkkuja voit pulahtaa uima-altaaseen, rentoutua porealtaassa tai hyödyntää liikuntatarjontaa. Iltapäivällä voit käydä hoidoissa kylpylässä, kuunnella hyvää musiikkia tai tehdä jotakin aivan muuta. Laivalla on myös maksullisia palveluja, mutta monet ovat täysin ilmaisia.

Kun aurinko alkaa laskea, voit nauttia romanttisen illallisen jossakin laivan erikoisravintoloista. Nosta malja elämälle samalla, kun nautit gourmetruoasta. Illan päätteeksi voit katsella kannella tähtiä tai tanssia aamunkoittoon aluksen yökerhossa.

 
Päivä 5
Kobe, Japani. Retki monorail-junalla Kobeen kiinnostuneille.

Tänään saavumme Kobeen, joka on jo vuosisatojen ajan ollut yksi Japanin tärkeimmistä satamakaupungeista. Koben satama oli yksi ensimmäisistä ulkomaankaupalle 1800-luvulla avatuista satamista yhdessä mm. Jokohaman ja Nagasakin kanssa.

Jo itse satama-alue Nadagogo on näkemisen arvoinen. Janoiset löytävät täältä yhden jos toisenkin sakepaikan, sillä alue on Japanin suurin panimokeskittymä. Lähellä sijaitsevan Rokko-vuoren sulamisvedet ovat maan puhtaimpia ja yhdistettynä Yamadanishiki-merkkiseen laaturiisiin se tekee alueesta kuuluisimpien sakemerkkien kotiseudun.

Lounaan jälkeen Albatros Travelin matkanjohtaja johdattaa kaikki kiinnostuneet monorail-junalle, joka menee Koben keskustaan. Matkanjohtaja auttaa myös lipun ostossa (omakustanteinen). Perillä Kobessa tehdään kävelykierros matkanjohtajan opastuksella.

Ehkä haluat syödä omavalintaisen ja -kustanteisen illallisen Kobessa. Monen paikan ruokalistalla on kuuluisaa Koben härkää, herkullisesti marmoroitunutta japanilaista häränlihaa. Se on kulinaarinen elämys, jota on vaikea unohtaa. Liha on niin mureaa, että se melkein sulaa suuhun. Myös hieman edullisempi waguy-härkä on hyvä vaihtoehto.

 
Päivä 6
Osaka, Japani. Lisämaksullinen retki: entinen keisarillinen kaupunki Kioto, jossa kohteina Kinkaku-ji ja Nijon linna.

Olemme nyt saapuneet Osakaan. Täältä tehdään lisämaksullinen kokopäiväretki keisarilliseen Kiotoon.

Kioto oli Japanin suurkaupungeista ainoa, joka säästyi pommituksilta toisessa maailmansodassa. Väitetään, että syynä olivat kaupungin ainutlaatuiset kulttuuriaarteet. Valitettavasti kaupungin johto ei ole osoittanut samaa kunnioitusta, joten isot, kauniit puutalokorttelit ovat lähes kadonneet. Kukaan ei onneksi ole uskaltanut koskea tuhansiin temppeleihin, pyhättöihin ja ihastuttaviin puutarhoihin. Erityisesti kaupungin laitamilla tuntee siirtyvänsä aikaan, jolloin kauneus ja estetiikka olivat arvossaan.

Kaupungin pohjoislaidalla sijaitsee kuuluisa Kultainen paviljonki. Ihastuttava, puhtaalla lehtikullalla päällystetty paviljonki on kopio alkuperäisestä, yli 500 vuotta vanhasta rakennuksesta, jonka eräs mielisairas munkki sytytti tuleen 1955. Kultaisen paviljongin maineen ymmärtää vasta, kun katselee paikan päällä tunnelmallista, kultapäällysteistä paviljonkia, joka heijastuu järven pinnasta. Lounaaksi syömme ”benton”, joka on tyypillinen japanilainen eväslaatikko. Bentoja on laaja valikoima, mutta tyypillisesti se sisältää riisiä, herkullisia lisukkeita ja pieniä annoksia esimerkiksi kalaa, lihaa, vihanneksia ja salaatteja.

Käymme päivän päätteeksi vielä Fushimi Inari-taishan shintopyhäkössä, jossa kuljemme läpi lukemattomien oranssinpunaisten torii-porttien. Tuhannet torii-portit muodostavat kauniin väylän läpi vihreän metsän. Kaikki eivät tunne Fushimi Inari-taishaa, mikä ei vähennä sen arvoa mitenkään – päinvastoin, monille vierailu on yksi matkan kohokohdista.

Kioto tunnetaan korkealaatuisesta vihreästä teestä. Pistäydy jossakin monista pienistä teetä myyvistä erikoisliikkeistä ja osta mukaan maistiainen Japanista. Jotta teehetkestä tulee täydellinen, myytävänä on myös käsintehtyä keramiikkaa, kuten teemukeja.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Myynnissä on erillinen retkipaketti – lue lisää matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 7
Osaka, Japani. Omaa aikaa tai kiertelyä matkanjohtajan seurassa.

Tänään voit seikkailla Osakassa omatoimisesti tai yhdessä matkanjohtajan kanssa. (Mahdolliset matkaliput, sisäänpääsymaksut yms. eivät sisälly matkan hintaan.)

Osaka, Japanin kolmanneksi suurin kaupunki, jonka energia eroaa Tokion nopeasta sykkeestä tai Kioton historiaa uhkuvasta rauhasta. Osaka tunnetaan kansakunnan keittiönä, ja kaupunki on ylpeä gastronomisista herkuistaan, erityisesti katuruokasuosikeista, kuten takoyakista (mustekalapalleroista) ja okonomiyakista (herkullisista kaalipannukakuista). Kaupungin sydän lyö kiivaammin vilkkailla Dotonburin ja Umedan alueilla, joilla neonvalot ja eloisat mainoskyltit luovat omanlaisensa valofestivaalin.

Osakan kulttuuriperintö on runsas ja monipuolinen. Kaupungissa on kiinnostavia nähtävyyksiä, kuten majesteettinen Osakan linna, jossa pääsee kurkistamaan Japanin feodaaliseen menneisyyteen. Kaupungin modernit kasvot heijastuvat torninkorkuisista pilvenpiirtäjistä.

Päivä 8
Hiroshima, Japani. Lisämaksullinen retki: Hiroshima ja Miya-jiman kuuluisa temppelisaari.

Hiroshima sijaitsee Kiotosta 300 kilometriä länteen. Elokuun 6. päivänä vuonna 1945 kaupunki tuhoutui maan tasalle, ja 100 000 ihmistä kuoli, kun atomipommia käytettiin ensimmäistä kertaa sodassa koko maailmanhistoriassa. Yksinkertainen kupolimainen rauniorakennus seisoo muistuttamassa valtavasta tuhosta, jonka ydinpommi aiheutti. Lähellä on kaunis Rauhanpuisto, jossa palaa Rauhanliekki – se sammutetaan vasta, kun viimeinenkin ydinase maailmassa on tuhottu.

Päivän Albatros-retkellä käymme puistossa ja Rauhanmuseossa, jonka näyttely kertoo tapahtumien kulusta tuona tuhoisana päivänä. Hiroshima on rakennettu täysin uudestaan ja on hyvin erilainen kuin muut japanilaiset kaupungit leveine ja ilmavine katuineen. Syömme Hiroshimassa lounaan ja lähdemme sen jälkeen tutustumaan yhteen Japanin tunnetuimmista, kuvatuimmista ja rakastetuimmista näkymistä: oranssinpunaiseen, ”leijailevaan” torii-porttiin Miyajiman saaren edustalla.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Myynnissä on erillinen retkipaketti – lue lisää matkaohjelman jälkeen.)

 
Päivä 9
Elämyksiä merellä matkalla Nagasakiin.

Päivä merellä on hyvä tapa kokea elämää risteilyaluksella. Saat nauttia rennosta rytmistä ja sulatella rauhassa matkan monia elämyksiä.

Voit rentoutua altaalla, käydä treenaamassa kuntosalilla tai hyödyntää laivan monia muita aktiviteettimahdollisuuksia. Tai voit vain nauttia maisemista, istahtaa kirjan kanssa kannelle lepotuoliin tai tutustua laivan viihdetarjontaan.

Yksi vaihtoehto on kiertää matkan aikana laivan teemaravintolat ja illan päälle nauttia kansainvälisestä kabareesta.

 
Päivä 10
Nagasaki, Japani. Lisämaksullinen retki: Atomic Museum & Park ja Glover Garden.

Nimi Nagasaki on jäänyt useimpien muistiin paikkana, jonne pudotettiin toinen atomipommi elokuussa 1945. Pommi tappoi välittömästi noin 40 000 ihmistä ja haavoitti 20 000:ta, joista valtaosa kuoli myöhemmin vammoihinsa. Nagasakilla on kuitenkin muutakin kerrottavaa kuin tämä tragedia. Kaupungilla on nimittäin varsin kiinnostava historia Japanin ikkunana ulkomaailmaan. Vuonna 1571 portugalilaiset saivat luvan perustaa kaupunkiin kauppa-aseman. Samanaikaisesti alkoi kristittyjen lähetystyö, jonka tukikohtana Nagasaki toimi. Myös muut eurooppalaiset valtiot perustivat kaupunkiin kauppa-asemiaan. Vain joitakin vuosikymmeniä myöhemmin ulkomaalaisia alettiin pitää uhkana Japanin hallitsevalle luokalle. Kristinusko kiellettiin, ja ulkomaalaiset heitettiin ulos. Vuonna 1639 Japani sulkeutui ulkomaailmalta. Ainoa poikkeus Nagasakissa olivat hollantilaiset, jotka saivat luvan säilyttää pienen kauppa-aseman sataman suljetulla alueella. Kun Japani pakotettiin avautumaan 1850-luvulla, Nagasakista tuli jälleen tärkeä kauppapaikka kiitos sen entisen – mutta ei unohdetun – aseman ja tietysti erinomaisen sataman. Kaupunki rakennettiin kokonaan uudestaan toisen maailmansodan jälkeen. Nykyinen asukasluku on noin 450 000.

Päivän Albatros-retki alkaa vierailulla Glover Gardenissa, joka sijaitsee kukkulan laella. Alueella on noin 12 puutaloa ja katolinen kirkko, alueen tunnelma on eurooppalainen ja siirtomaahenkinen. Täällä asustivat nimittäin suurten kauppatalojen edustajat, jotka tekivät kauppaa Aasiassa. Yksi heistä oli Thomas Glover, joka saapui 1859 Shanghaihin. Sieltä hänet lähetettiin pian Nagasakiin. Hän käytti täysin laillisia keinoja ansaitakseen rahaa kaikella mahdollisella, kuten koneiden ja tavaroiden maahantuonnilla. Se teki hänestä äärimmäisen varakkaan. Gloverin sekaantumisesta aseiden salakuljetukseen oli hyötyä: hän ystävystyi samuraiden kanssa koko Kyushun saarella. Samuraiden asema kuitenkin heikkeni, ja  alkoi Meiji-kausi (1868–1912). Japani muuttui nopeasti sulkeutuneesta feodaaliyhteiskunnasta moderniksi yhteiskunnaksi. Yksi Gloverin ystävistä finanssimaailmassa oli Iwasaki Yatarō, joka hankki Gloverin avustuksella itselleen koneita rakentaakseen laivoja. Yritys sai nimen Mitsubishi (”kolme vesikastanjaa”), joka toimii yhä Nagasakissa. Glover Gardeniin kuuluu puutarha ja talo, jossa Thomas Glover asui japanilaisen vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa. Väitetään, että Gloverin puoliso Tsuru olisi inspiroinut Puccinia säveltämään oopperan Madama Butterfly, sillä hän tapasi pukeutua perhoskuvioiseen kimonoon. Tarina ei kuitenkaan vastaa täysin oopperaa. Sukukirjojen avulla on nimittäin selvitetty, ettei heidän poikansa ollutkaan Tsurun poika, vaan hänen äitinsä oli toinen nainen Maki Kaga, joka toimi geishana yhdessä kaupungin paremmista ”teehuoneista”.

Retki jatkuu Urakamin alueelle, jossa atomipommi räjähti. Käymme katsomassa muistomerkkejä ja atomipommimuseota, joka kertoo räjähdyksen taustoista. Ennen kuin nousemme jälleen laivaan, meillä on aikaa kuljeskella itsenäisesti ostosalueella. Japanissa ostosten tekeminen on aina elämys, oli sitten kyse näyteikkunaostoksista tai tehoshoppailusta. Löydät takuulla valtavasti tavaraa, jollaista et ole koskaan nähnyt suomalaisten kauppojen hyllyissä. Myös palvelu on kaupoissa huippuluokkaa.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Myynnissä on erillinen retkipaketti – lue lisää matkaohjelman jälkeen.)

 
Päivä 11
Tuliperäinen Jejun saari, Etelä-Korea. Lisämaksullinen retki: Seongsanin auringonnousupuisto, Seongeupin ulkoilmamuseo ja Haenyeo-museo.

Nousemme tänään maihin tuliperäisellä Jejun saarella, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Uinuva tulivuori Hallasan on luonut monet Jejun luontonähtävyyksistä. Hallasan on myös Etelä-Korean korkein vuori. Sen varjossa on vuosisatojen ajan elänyt ns. haenyoita (vahvoja merinaisia), jotka pyydystivät sukeltamalla mustekaloja, merietanoita ja simpukoita ilman paineilmalaitteita. Tarkastelemme lähemmin heidän saavutuksiaan päivän Albatros-retkellä, joka suuntautuu mm. museoon, joka on omistettu näille voimanaisille. Käymme myös Seongsanin auringonnousupuiston näköalapaikalla, ulkoilmamuseossa ja kiviveistospuistossa. Matkan varrella nautimme korealaisen BBQ-lounaan.

 
Päivä 12
Kagoshima, Japani. Lisämaksullinen retki: kamikazemuseo, hiekkakylpy ja tulivuori Sakurajima.

Tänään nousemme maihin Kagoshimassa Kyushun saarella, Japanin neljästä pääsaaresta kolmanneksi suurimmalla ja eteläisimmällä. Kagoshimaa kutsutaan usein Idän Napoliksi, sillä kaupunki sijaitsee rannikolla, sen sää on leuto ja aurinkoinen ja tunnelma mukavan rento – Napolin tapaan. Ja kuin pisteenä i:n päälle, Kagoshiman naapurissa seisoo erittäin aktiivinen tulivuori, Sakurajima, joka on kaupungin vastine Vesuviukselle. Punainen lanka Kagoshiman historiassa on Shimazu-klaani, joka hallitsi kaupunkia lähes 700 vuotta, 29 sukupolven ajan. Kuten Nagasaki, Kagoshima oli Japanin ensimmäisiä kaupunkeja, jotka avautuivat ulkomaailmalle. Vuosien ajan kaupunki toimi Japanin solmukohtana kaupalle kiinalaisten kanssa, myös sen jälkeen, kun Japani oli virallisesti sulkeutunut ulkomaailmalta Edo-kaudella (1603–1867).

Japanin ensikohtaaminen kristinuskon kanssa tapahtui Kagoshimassa, kun espanjalainen munkki ja lähetystyöntekijä Pyhä Francisco Xavier saapui kaupunkiin vuonna 1549 yhdessä portugalilaisen delegaation kanssa. Sitkeän käännytystyön avulla Xavier loi pohjan Japanin kristitylle vähemmistölle. Nykyisin kristittyjä on Japanin väestöstä vain kaksi prosenttia. Suurin osa on buddhalaisia, mutta Japanissa elää myös koko joukko shintolaisia perinteitä. Shintolaisuus on Japanin alkuperäinen uskonto, joka perustuu varhaisiin japanilaisiin kansanuskomuksiin. Se on tiiviisti mukana japanilaisten arjessa olivat he sitten buddhalaisia tai kristittyjä.

Päivän Albatros-retkellä matkaamme lautalla Sakurajiman saarelle, jolla sijaitsee Sakurajima-tulivuori. Näemme kuun pintaa muistuttavia laavamaisemia, jotka ovat muodostuneet monien purkausten luomina. Tutkijat seuraavat tarkasti tulivuoren jokaista pienintäkin liikettä –  sijainti lähellä kaupunkia tekee siitä elintärkeää.

Käymme kamikazelentäjien rauhanmuseossa Chiranissa, jossa koulutettiin toisen maailmansodan aikana lentäjiä. Sodan viimeisinä päivinä täällä koulutettiin myös kamikazelentäjiä. Chiran oli tärkein lentotukikohta taistelussa Okinawasta, ja useita satoja itsemurhalentäjiä nousi täältä ilmaan viimeisenä epätoivoisena yrityksenään muuttaa sodan kulku. Museossa on esillä joitakin kamikazelennoilla käytettyjä lentokoneita – oikeastaan vain siivellisiä torpedoja – sekä lentäjien henkilökohtaisia esineitä, kuten kirjeitä, testamentteja ja valokuvia.

Tämän aikamatkan jälkeen on aika sukeltaa johonkin aivan muuhun – nimittäin hiekkaan! Ibutsukin rannikkokaupungin hiekka lämpenee maanalaisten kuumien lähteiden ansiosta ja sisältää paljon suolaa. Yhdistelmällä uskotaan olevan suotuisia vaikutuksia mm. niveltulehdukseen ja verenkiertoon. Lepohetken jälkeen nousemme hiekkavuoteiltamme ja huuhdomme hiekan pois lähellä sijaitsevissa altaissa. Näin voimme palata laivalle virkistyneinä.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Myynnissä on erillinen retkipaketti – lue lisää matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 13
Elämyksiä merellä matkalla kohti Fuji-vuorta.

Tänään voit nauttia aluksen laajasta viihdetarjonnasta. Voit alkajaisiksi kuunnella klassista musiikkia iltapäiväteen äärellä ja sitten siirtyä kuuntelemaan pianistin soittamaa elokuvamusiikkia nauttiessasi drinkin ennen illallista. Tai mene katsomaan illan esitystä teatterisaliin, jossa soittaa aluksen big band.

Päivä 14
Fuji-vuori (Shimizu), Japani. Omaa aikaa Fuji-vuoren varjossa.

Saavumme pienehköön Shimizun satamakaupunkiin Shizuokan prefektuuriin. Kaupungin asukasluku on noin 33 000. Kaunis ja majesteettinen Fuji-vuori on Japanin tunnetuin symboli ja yksi maan pyhimmistä paikoista. Mikäli sää on suotuisa, vuoren voi nähdä paljain silmin mereltä käsin. Fujilla on korkeutta 3 776 metriä ja sen on Japanin korkein vuori.

Albatros Travelin matkanjohtaja tekee halukkaiden kanssa kävelyretken viihtyisässä pikkukaupungissa.

Suosittelemme kävelemään Mihon havumetsään. Siellä elää 650 vuotta vanha japanilainen kuusi. Vaihtoehtoisesti voi nousta Nihondairan kukkulalle, josta avautuvat näkymät Fuji-vuorelle ovat joidenkin mukaan parhaat koko alueella. Lisäksi lahdelle voi lähteä veneretkelle pienillä veneillä sekä vierailla Japanin ensimmäisessä sushimuseossa.

Päivän aikana voi myös katsella lähemmin japanilaisia matkamuistoja ja pieniä kauppoja.

 
Päivä 15
Saapuminen Tokioon, kaupunkikierros, illallinen ja kotimatka.

Saavuttuamme Tokioon on aika hyvästellä laivamme sekä sen miehistö. Bussi noutaa meidät satamasta ja teemme kaupinkierroksen Tokiossa ja omaa aikaa nauttia lounas. Ennen lentokentälle menoa, nautimme yhteisen illallisen ja kotimatka alkaa.

Päivä 16
Saapuminen Helsinkiin.

Retkipaketti

Olemme koonneet retkipaketin vain Albatros Travelin asiakkaille. Retkioppaana toimii suomalainen matkanjohtajamme.
  
Retkipaketin sisältö:

•    Osaka, Japani. Kokopäiväretki: vanha keisarillinen Kioto, mm. Kinkaku-ji ja Nijon linna (sis. lounaan)
•    Hiroshima, Japani. Kokopäiväretki: Hiroshima ja Miya-jima (sis. lounaan)
•    Nagasaki, Japani. Puolipäiväretki: Atomic Museum &Park ja Glover Garden
•    Tuliperäinen Jejun saari, Etelä-Korea. Kokopäiväretki: Auringonnousupuisto Seongsan, Seongeupin ulkoilmamuseo ja  Haenyeo-museo (sis. lounaan)
•    Kagoshima, Japani. Kokopäiväretki: Kamikazemuseo, hiekkakylpy ja tulivuori Sakurajima (sis. lounaan)

Retkipaketti varataan ja maksetaan viimeistään 45 päivää ennen matkaa.

Hinta: 668€/hlö

Hintatiedot

Lisämaksulliset hytit
 • Lisämaksu ulkohytistä (kat. O2) kahdelle, 448€/hlö
 • Lisämaksu parvekkeellisesta hytistä kahdelle (kat. V2),1008€/hlö
 • Lisämaksu parvekkeellisesta deluxe-hytistä kahdelle (kat. DV), 1068€/hlö
Hytti yhdelle
 • Lisämaksu  sisähytistä yhdelle (kat. I1), 2798€/hlö
 • Lisämaksu ulkohytistä yhdelle (kat. O2), 3678€/hlö
 • Lisämaksu parvekkeellisesta hytistä yhdelle (kat. V2), 4798€/hlö
 • Lisämaksu deluxe-hytistä yhdelle (kat.DV), 4918€/hlö
   
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Tokio – Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa hotellissa Tokiossa, aamiainen
 • Majoitus 12 yötä jaetussa kahden hengen sisähytissä hyvätasoisella Celebrity Millennium-aluksella
 • Kaupunkikierros ja 2 illallista Tokiossa
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Täysihoito risteilyn ajan (alkaen illallisesta päivänä 3 ja päättyen aamiseen päivänä 15)
 • Juomarahat aluksella (noin 220€/hlö)
 • Classic-juomapaketti aluksella (noin 580€/hlö)
 • Satamamaksut
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksulliset hyttityypit
 • Hytti yhden hengen käyttöön
 • Lisämaksullinen retkipaketti
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana (joita ei mainittu ohjelmassa)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Tietoa risteilystä

Juomapaketti risteilyllä

Classic-juomapaketti sisältyy matkan hintaan koko risteilyn ajan. Paketti sisältää valikoiman alkoholittomia juomia, olutta, viiniä (laseittain), cocktaileja ja talon väkeviä – kaikkia niin paljon kuin mieli tekee. Yksityiskohtaisen listan juomista löydät täältä:

https://www.celebritycruises.com/int/things-to-do-onboard/onboard-packages/beverage-packages

 

Millaisia hytit ovat?

Hyttiluokkia on useita siisteistä, tilavista sisähyteistä ylellisiin sviitteihin, joissa on oma parveke. Kaikissa hyteissä on oma kylpyhuone/wc ja kaappitilaa sekä istumapaikkoja, erilliset vuoteet tai parivuode. Kaikissa hyteissä on lisäksi (maksullinen) minibaari ja hiustenkuivain. Jos haluat varata sviitin, kysy saatavuutta asiakaspalvelustamme.

Deluxe-parvekehytti

Hyttiluokka DV, kannella 6. Ulkohytti, jossa oma parveke. Hyteissä on iso lattiasta kattoon ulottuva ikkuna ja kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Hytit sijaitsevat laivan keskiosassa, jossa on yleensä vähemmän kulkuliikennettä kuin keulassa tai takaosassa.

Parvekehytti

Hyttiluokka V2, kannella 6. Ulkohytti, jossa oma parveke . Hyteissä on iso lattiasta kattoon ulottuva ikkuna ja kaksi erillistä vuodetta tai parivuode.

Ulkohytti, jossa ikkuna

Hyttiluokka O2, kannella 2. Ulkohytti, jossa ikkuna ja kaksi erillistä vuodetta tai parivuode.

Sisähytti

Hyttiluokka I1, kannella 6. Kaksi erillistä vuodetta tai parivuode.

 

Matkatavarat

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla.

 
Elektroniset laitteet käsimatkatavaroissa

Turvallisuusmääräykset lentomatkoilla

Viranomaiset ovat tiukentaneet turvamääräyksiä lennoilla. Kaikki elektroniset laitteet (matkapuhelimet, tablettitietokoneet, kannettavat tietokoneet jne.), jotka kuljetetaan matkustamoon, täytyy pystyä pyydettäessä käynnistämään turvatarkastuksessa. Matkustajan on siis huolehdittava siitä, että laitteiden akuissa on riittävästi virtaa lentokentälle saapuessa. Mikäli laitetta ei pystytä käynnistämään, sitä ei saa ottaa mukaan lennolle, vaan se on jätettävä turvatarkastukseen.

 
Ennen matkaa

Lisää tietoa Japanista

Täältä voit lukea lisää Japanista:  https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/japani

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia tai rokotuksia.

Osallistujien terveys

Lähtökohtana on se, että osallistujan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apuvälineitä (esim. rollaattoria tai pyörätuolia). Yleensä matkamme eivät sovellu liikuntarajoitteisille. Oli sitten kyse kiertomatkasta junalla tai bussilla tai risteilystä. Useimmilla matkoillamme kävelyä tulee helposti yli 5 km retkipäivien aikana.

Albatros Travelin matkanjohtajat ja oppaat

Albatros Travelin ryhmämatkoilla matkaa johtaa suomalainen matkanjohtaja, joka tapaa ryhmän joko lentokentällä ennen matkalle lähtöä tai kohteeseen saavuttaessa. 

Tutkimusmatkoilla Albatros Expeditionsin kanssa tapaat englantia puhuvan tutkimusmatkaoppaan kohteessa, samoin englantia puhuvan tutkimusmatkatiimin, joka johdolla tehdään matkan hintaan sisältyvät retket ja pidetään tietoiskut. Aluksella ei välttämättä ole suomalaista matkanjohtajaa.

Juomaraha

Matkoillamme pääset seuraamaan arkielämää ja sen tapoja lähietäisyydeltä. Vastaan voi tulla tilanteita, joissa et tiedä, miten toimia. Yksi sellainen voi olla maan juomarahakäytäntö. Monissa maissa juomarahajärjestelmä on organisoituneempi kuin mihin me suomalaiset olemme tottuneet. Paikallisoppaille ja kuljettajille on matkan aikana tapana antaa tietty summa juomarahaa, sillä palvelualojen palkat ovat alhaiset, koska työntekijöiden oletetaan saavan juomarahaa. Mainitsemme yleensä matkaohjelmassa juomarahasumman, jotta voit varata sopivasti rahaa mukaan. Juomaraha ei sisälly matkan hintaan, sillä sen antaminen on henkilökohtainen asia. Juomarahakäytäntö on kuitenkin osa sen maan kulttuuria, jossa vierailemme, ja sitä tulee kunnioittaa. Korostamme kuitenkin, että juomarahan antaminen on täysin vapaaehtoista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta ja hytistä

Hintamme perustana on kaksi yhdessä matkustavaa henkilöä, jotka jakavat huoneen tai hytin. Hotellit ja varustamot veloittavat yleisesti lisämaksun yhden hengen huoneesta tai hytistä. Yhden hengen huoneen hinta/henkilö on korkeampi kuin kahden hengen huoneen. Lisämaksun suuruus selviää kunkin matkan tiedoista.

Passi

Huomaathan, että passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta vielä matkan jälkeenkin. Vaatimus koskee kaikkia matkojamme matkan pituudesta ja matkakohteesta riippumatta. Haluamme matkanjärjestäjinä välttää tilanteita, joissa yksittäisen maan määräykset saattavat muuttua matkan varauksen ja matkalle lähdön välisenä aikana.

Matkustaminen alaikäisten kanssa

Mikäli matkustat yhdessä lasten kanssa, jotka eivät ole omiasi (esim. lapsenlapsia) tai mikäli sinulla ja lapsillasi on eri sukunimi, jotkut maat voivat estää pääsyn maahan. Voi olla hyvä hankkia englanninkielinen syntymä- ja kastetodistus sekä allekirjoitettu vakuutus, jonka nojalla alaikäinen voi matkustaa nimetyn aikuisen kanssa. Muista myös tarkistaa asiakirjojen voimassaolomääräykset eli kuinka kauan ennen matkaa asiakirjat voi hankkia ja millaisia leimoja niissä tulee olla jne.

USA on yksi maista, joissa yllä mainittu pätee, mutta mitään lopullista listaa kaikista maista ei ole. Tästä syystä suosittelemme ottamaan yhteyttä lähimpään kohdemaan lähetystöön tai konsulaattiin ja tarkistamaan määräykset.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tällaisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

 
Hyvä tietää

Istumapaikat lennolla

Lentoyhtiö on vastuussa istumapaikkojen jakamisesta lennolle.

 

Istumapaikat bussissa

Matkoilla, joihin liittyy lento, kuljetus kohteeseen tapahtuu usein bussilla. Näille matkoille ei voi varata paikkoja. Matkan aikana voidaan sopia paikkojen vaihtamisesta niin, että kaikki saavat istua sekä edessä että takana.

 

Kokopäiväretket ja puolipäiväretket

On tavallista erotella retket puolipäivä- ja kokopäiväretkiin. Tämä ei tarkoita välttämättä, että retket kestävät juuri puoli päivää tai koko päivän. Puolipäiväretki kestää yleensä joko aamupäivän tai iltapäivän ja päättyy ennen ruoka-aikaa. Retkeltä palataan yleensä ennen lounasta tai illallista. Puolipäiväretket kestävät tyypillisesti 2–4 tuntia. Kokopäiväretkien kesto on usein n. 5–9 tuntia ja niiden aikana nautitaan yleensä yksi ateria. Ateria ei kuitenkaan aina sisälly retken hintaan. Asia selviää retkikuvauksesta.

Aikataulut risteilyn päiväohjelmassa

Varustamolla on oikeus muuttaa matkaohjelmassa mainittuja aikatauluja ja maihinnousupaikkoja. Yleensä maihinnousupaikat muuttuvat harvoin, mutta yksittäisiä aikataulumuutoksia tapahtuu lähes kaikilla matkoilla, joihin sää- ja tuuliolosuhteet vaikuttavat. Olosuhteiden muutokset kuuluvat luonnollisesti risteilyyn ja ovat osa elämystä. Saat risteilyn tarkemmat aikataulut (esim. maihinnousuajat) perillä matkakohteessa.

Matkatavarat

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. 

Jos haluat lukita matkalaukkusi, sinun tulee käyttää ns. TSA-lukkoa. Viranomaisilla on ”pääavain”, jolla voi avata TSA-lukot. Jos olet lukinnut matkalaukkusi muunlaisella lukolla, viranomaiset pidättävät itsellään oikeuden rikkoa lukko. Tämä koskee myös matkalaukun omaa lukkoa. TSA-lukkoja myydään useimmissa matkalaukkuliikkeissä. Saatavilla on TSA:n hyväksymiä riippulukkoja ja matkalaukkuvöitä.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Lue lisää matkakohteista

Lue lisää Japanista: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/japani

Lue lisää Etelä-Koreasta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/etela-korea

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia. 

 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja