Elämyksiä Etelä-Afrikassa, safareita ja Kapkaupunki

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe monimuotoinen ja kaunis Etelä-Afrikka. Upeita safareita ja nautinnollinen Kapkaupunki. Loistohintaan!

Kohtaamme kontrastit Sowetossa, Pretoriassa ja yhdessä maailman kauneimmista kaupungeista – Kapkaupungissa. Luonnon monimuotoisuus näyttää parhaat puolensa Panorama Routen maisemareitin vuorilla ja Manyetin suojelualueella.

Koemme leijonat, norsut ja kirahvit savannilla sekä pingviinit Kapin niemimaalla, lähdemme safarille Manyetissa, teemme kävelykierroksen Kirstenboschin kasvitieteellisessä puutarhassa ja maistelemme viinejä Stellenboschissa.

Kapkaupungissa on aikaa tutustua maan historiaan ja käydä esim. Robben Islandilla ja Pöytävuorella, shoppailla tai nauttia kuppi kahvia tunnetulla Victoria & Alfred Waterfrontin alueella.

Asumme mm. Albatros Travelin omissa leireissä Mantobenissa ja Zebra Country Lodgessa.

 

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Safari

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Etelä-Afrikan randi

Päiväohjelma 12 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki – Johannesburg.
Päivä 2
Saapuminen Johannesburgiin. Matka jatkuu Honeyguide Mantobeni -leiriin. Tervetuloillallinen.
Päivä 3–4
Safareita Manyeletin suojelualueella.
Päivä 5
Manyeletin suojelualue – Panorama Route – Zebran suojelualue.
Päivä 6
Zebra Nature Reserve ja retki Sowetoon ja Pretoriaan.
Päivä 7
Zebra Nature Reserve ja matelijakeskus – Kapkaupunki.
Päivä 8
Kapkaupunki, Kapin niemimaa.
Päivä 9
Kapkaupunki omatoimisesti.
Päivä 10
Kapkaupunki, viinitiloja ja viininmaistelua, Kirstenboschin kasvitieteellinen puutarha.
Päivä 11
Kapkaupunki - kotimatka
Päivä 12
Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Honeyguide Mantobeni Camp

Leirissä on 12 kanvaasitelttaa, joissa kussakin on oma kylpyhuone (suihku ja erillinen wc), makuuhuone (kingsize sänky ja moskiittoverkko), oma terassi, tuuletin ja tallelokero. Päärakennuksessa on oleskelutilat, baari ja ruokailu-alue sekä pieni uima-allas. Yleiset tilat ovat osittain katetut, osittain avoimet. Leirissä on boma- braai nuotiopaikka. Mantobenissa ateriat tarjoillaan pöytiin.

Manyeleti on rauhallinen ja siksi eläimet viihtyvät siellä. Safarit alkavat "kotiovelta." Alueella on hiekkateitä ja niiltä voi poiketa, ruuhkia ei ole. Aitoja Krugerin puiston ympäriltä on poistettu ja eläimet pääsevät vaeltamaan laajoilla alueilla. Kirkkaina iltoina loppumaton tähtitaivas tuntuu olevan käsin kosketeltavissa. Siksi Manyeleti tarkoittaakin "tähtien paikkaa."

Alueella on runsaasti mm. norsuja, leijonia, sarvikuonoja, puhveleita, kirahveja, gnuita, kuduja, seeproja ja impaloita sekä muutamia leopardeja.

Lue lisää: www.honeyguidecamp.com

Zebra Nature Reserve

Zebra Nature Reserve koostuu kolmesta erillisestä lodgesta, jotka tarjoavat mukavaa majoitusta keskellä etelä-afrikkalaista luontoa. Jokaisessa lodgessa on oma uima-allas ja baari, ravintola ja tietysti “boma”, jossa tarjoillaan illallinen tulipaikan ympärillä. 

Tarjolla on valikoima aktiviteetteja ja retkiä. Paikan päällä voi käydä hieronnassa, melomassa tai kalassa. Ndebelen kulttuurikylä tarjoaa maistiaisia paikallisesta kulttuurista ja menneestä elämäntavasta. Päivittäin järjestetään jeeppi- ja kävelysafareita lähialueelle sekä Big Five-safareita naapurissa sijaitsevalle Dinokengin suojelualueelle.

Zebra Stables
Majoitut Zebra Stablesiin, jossa on 20 huonetta ja yksi perhehuone. Huoneet on kunnostettu viehkeästi vanhaan tallirakennukseen. Huoneista on suora käynti yhteiselle piha-alueelle/ulkoterassille.

Kaikki huoneet on varustettu modernein mukavuuksin. Huoneissa on oma wc, kylpy/suihku, kahvin- ja teenkeittomahdollisuus, hiustenkuivain sekä tuuletin. Lodgen tilavassa ravintolassa tarjoillaan kansainvälisiä ruokalajeja. Lodgessa on myös hyvin varusteltu baari, pieni uima-allas ja kaksi “bomaa” perinteisiä eteläafrikkalaisia grilliherkutteluja varten. Keittiöstä voi myös tilata (lisämaksusta) paikallisilla herkuilla täytettyjä eväskoreja.

Lue lisää: https://zebranaturereserve.com/

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.998€
Helsinki
Täynnä
2.898€
Helsinki
Täynnä
2.998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Johannesburg.

Lennämme Helsingistä Johannesburgiin välilasku/ välilaskuja ja lennonvaihdolla matkalla.

Päivä 2
Saapuminen Johannesburgiin. Matka jatkuu Honeyguide Mantobeni -leiriin. Tervetuloillallinen.

Saavumme perille varhain aamulla. Meillä on edessä pitkä ajomatka, n. 7–8 tuntia, joka kuitenkin palkitsee meidät upein maisemin. Matkaamme Mpumalangan provinssin läpi kohti Middelburgia ja Belfastia. Näemme, miten maisemat muuttuvat mitä kauemmas Johannesburgista ajamme: viljellyistä pelloista jyrkkiin kallioihin ja savanniin.

Saavumme Albatros Travelin Mantobenin leiriin ja majoitumme isoihin, ihastuttaviin telttoihin, joissa on oma terassi.

Pitkän matkapäivän päätteeksi on mukava kömpiä sänkyyn ja kuunnella eläinten ääniä leirin ympäristöstä.

Päivä 3–4
Safareita Manyeletin suojelualueella.

Seuraavien kahden päivän aikana pääsemme kokemaan safareita tutustuessamme Manyeletin suojelualueeseen, joka sijaitsee Mpumalangan provinssissa Greater Kruger National Parkiksi kutsutulla alueella. Sana Manyeleti merkitsee ”tähtien paikkaa” paikallisella shangaanien kielellä. Kun pimeys laskeutuu, käännä siis katseesi ylös ja koe huikea tähtitaivas!

Manyeleti on vain pieni osa Greater Kruger National Parkia, joka perustettiin vuonna 1963. Apartheidin aikaan alue aidattiin, mikä johti varsin alhaisiin kävijämääriin. Nykyään aidat on kaadettu ja villieläimet elävät alueella vapaasti, mikä muun muassa tekee Manyeletista rauhallisen ja ruuhkattoman alueen.

Manyeletiin tulee kävijöitä pääasiassa alueen kolmesta pienestä lodgesta ja leiristä, joihin mahtuu yhteensä noin 100 henkilöä. Tämän ansiosta safarielämykset ovat ainutlaatuisia ilman tunnetta kulkueessa liikkumisesta, kuten joskus tapahtuu isommissa puistoissa.

Manyeleti sijaitsee suhteellisen matalalla, ja on tästä syystä ympärivuotinen kohde leutoine ja kuivine talvineen. Kesän sateet tuovat mukanaan tiheän kasvillisuuden toukokuusta kesäkuuhun, jolloin kuivakausi alkaa. Itse Manyeletin alueella on isoja järviä, krokotiileja, virtahepoja, lintuja ja eläimiä, jotka etsivät tiensä juomapaikoille tuona aikana.

Kokemuksen perusteella uskallamme sanoa, että jo tähän mennessä olemme nähneet joukon Afrikan tunnetuimpia villieläimiä, kuten leijonan, sarvikuonon, gnun, kudun, pahkasian, kirahvin, norsun ja impalan. Emme kuitenkaan voi antaa takuuta sille, mitä näemme, milloin tai missä. Monien mielestä luonto on täällä niin lähellä alkuperäistä Afrikkaa kuin vain mahdollista, ja tästä syystä meidän on sopeuduttava niin rehevän vehreyden jaksoihin kuin paahtavan auringon ja kuivuneen kasvillisuuden hallitsemiin kausiinkin. Ensin mainittu jakso on kaunein, mutta tuolloin eläinten näkeminen voi olla hieman haastavaa kasvillisuuden tähden. Viimeksi mainittu kausi ei ole yhtä kaunis, mutta silloin puolestaan eläimet eivät pysty piilottelemaan kasvillisuuden seassa. Epävarmuus on osa luonnon viehätystä, joka tuo safariin omanlaisensa jännityksen. Safarilta palaamme takaisin leiriin, jossa nautimme aamiaisen seisovasta pöydästä.

Iltapäiväsafari alkaa, kun aurinko on matalalla ja lämpimät värit ottavat vallan. Hämärän tullessa pysähdymme nauttimaan auringonlaskusta ja viilentävistä juomista ennen kuin ajovalot sytytetään paluumatkaa varten. On ainutlaatuinen kokemus katsella avaraa tähtitaivasta ja tuntea samalla savannin ja Afrikan punaisen maan tuoksut.

Iltasafari on toista maata kuin aamusafari. Tuntuu kuin olisi ihan eri maailmassa. Kun ajovalot pyyhkivät pensaikkoa, sadat isot ja pienet silmät syttyvät – kaikki tuntuu yhtäkkiä olevan paljon lähempänä. Jokin liikuskelee ja rapistelee ihan lähellä – onko se lauma gnuantilooppeja vai ovatko nälkäiset leijonat lähteneet yömetsästykselle? Safariajoneuvot ovat avoimia maastoautoja, ja voi tuntua pelottavalta istua muutaman metrin päässä jättimäisestä norsusta puhumattakaan leijonista tai sarvikuonoista, ilman turvallista aitaa välissä. Eläimet eivät kuitenkaan yhdistä ajoneuvoa matkustajiin – siis saaliiseen. 

Avoimissa maastoautoissa voi olla viileää etenkin aamuisin ja pimeän laskeuduttua. Autoissa on vilttejä, mutta pipo, tuulenpitävä takki tai fleece voi silti olla tarpeen.

Päivä 5
Manyeletin suojelualue – Panorama Route – Zebran suojelualue.

Mantobenin leiristä ja Manyeletista jatkamme matkaa itäiseen Mpumalangaan. Matkaamme vuorilla pitkin kuuluisaa Panorama Routea, joka tarjoaa vaikuttavia maisemia. God’s Window on (sään salliessa) yksi maailman kauneimmista näköalapaikoista, josta on hienot näkymät 1 000 metriä alempana avautuvalle savannille. Pysähdyspaikkojamme ovat myös Three Rondavels ja Bourke’s Luck Potholes, jotka tarjoilevat kiehtovia kalliomaisemia, johon joet ovat hioneet syviä sylinterinmuotoisia reikiä. Lopuksi pysähdymme vielä Blyde River Canyonissa, jota voi verrata Grand Canyoniin, mutta joka on mittakaavaltaan pienempi. Vuoristo tarjoaa monia kauniita näkymiä. Jos meillä on aikaa tehdä useampia pysähdyksiä, teemme luonnollisesti niin. Ohjelma riippuu myös säästä ja osallistujien halusta kävellä alueella, jolle on ominaista tiheä aamusumu. Sumu helpottaa päivän aikana, minkä yritämme ottaa huomioon päivän suunnittelussa.

Panorama Routelta jatkamme matkaa kohti Pretorian lähellä sijaitsevaa Zebra Nature Reserve-suojelualuetta, joka toimii tukikohtanamme seuraavat päivät. Tunnelmallinen lodge sijaitsee kauniilla paikalla avoimessa maastossa, ja seeprat ja antiloopit liikkuvat vapaasti sen ympärillä.

Päivä 6
Zebra Nature Reserve ja retki Sowetoon ja Pretoriaan.

Tänään käymme kuuluisassa ja pahamaineisessakin Sowetossa katsomassa, kuinka siellä eletään arkea. Soweto oli 1970-luvulla apartheid-hallinnon vastustamisen symboli. Kierroksellamme Sowetossa tutustumme sen historiaan ja nykypäivään. Käymme mm Vilakazi Streetillä, joka on maailman ainoa katu, jonka varrella on asunut kaksi Nobelin palkinnon saajaa: Nelson Mandela ja Desmond Tutu.

Matka jatkuu Etelä-Afrikan pääkaupunkiin Pretoriaan, jossa teemme kaupunkikierroksen. Käymme katsomassa mm. vaikuttavaa Voortrekker-muistomerkkiä sekä Union Buildingsiä, jossa maan hallitus kokoontuu. Kaupunki tunnetaan myös jakarandapuista, joita kaupungissa kasvaa n. 50 000–70 000 kappaletta. Palaamme retkeltä takaisin Zebra lodgeen.

Päivä 7
Zebra Nature Reserve ja matelijakeskus – Kapkaupunki.

Aamiaisen jälkeen kävelemme Zebran omaan matelijakeskukseen. Teemme kierroksen ja näemme sekä paikallisia että eksoottisia eläimiä.

Tämän vierailun jälkeen ajamme takaisin Johannesburgiin. Lennämme sieltä edelleen Kapkaupunkiin. Saavuttuamme Kapkaupunkiin ajamme suoraan hotellille.

Päivä 8
Kapkaupunki, Kapin niemimaa.

Tänään teemme retken Kapin niemimaalle. Ajamme pitkin korkealla sijaitsevia kapeita teitä, alapuolellamme kuohuu meri ja matkan varrella on pieniä, viehättäviä kyliä.

Käymme Chapman’s Peakin näköalapaikalla ja ajamme sieltä Simon’s Towniin, jossa katselemme lähemmin pingviiniyhdyskuntaa. Pysähdymme lounastamaan ja lopulta saavutamme 7 680 hehtaarin kokoisen luonnonsuojelualueen Hyväntoivonniemessä. Kauniiden rannikkomaisemien lisäksi suojelualueella on erilaisia antilooppeja, gnuita, strutseja ja paviaaneja. Kävelemme niemimaan kärkeen, Cape Pointiin, ja nautimme hienoista maisemista.

Päivä 9
Kapkaupunki omatoimisesti.

Meillä on takana pari ajontäyteistä päivää ja tästä syystä pidämme tänään vapaapäivän, jolloin saat itse päättää, mitä haluat tehdä. Voit esimerkiksi nousta ylös Pöytävuorelle, jota pidetään Kapkaupungin tunnusmerkkinä. Suosittelemme lähtemään liikkeelle aamulla parhaan kokemuksen saamiseksi.

Toinen kiinnostava paikka on Robben Island, jossa Nelson Mandela oli vangittuna useiden vuosien ajan. Opastus on englanniksi, koska saaren mielenkiintoisesta historiasta kertovat entiset vangit. Robben Island sijaitsee vaikeapääsyisellä saarella Kapkaupungin ulkopuolella. Retki voidaan perua sään tai lakkojen vuoksi. Emme täten voi taata, että saarelle pääsee. Liput eivät sisälly matkan hintaan.

Iltapäivän voi viettää myös Greenmarketin alueella ja viimeistellä sen kuuluisalla Victoria & Alfred Waterfrontilla, joka houkuttelee erilaisilla kaupoilla ja ravintoloilla.

Matkanjohtaja jakaa mielellään vinkkejä mukavista kohteista, joissa voi käydä omatoimisesti. Vaihtoehtoisesti voi lähteä matkanjohtajan mukaan kävelylle Kapkaupungin keskustaan.

Päivä 10
Kapkaupunki, viinitiloja ja viininmaistelua, Kirstenboschin kasvitieteellinen puutarha.

Kapkaupungin perustaja, Jan van Riebeeck, oli vuonna 1659 Etelä-Afrikan ensimmäinen viininviljelijä. Siitä lähtien tuotanto on kasvanut, ja nyt Etelä-Afrikka on maailman 10. suurin viinintuottaja. Käymme muutamalla viinitilalla ja maistelemme alueen hyviä viinejä.

Seuraava kohteemme on Kirstenboschin upea kasvitieteellinen puutarha, joka on perustettu vuonna 1913 ja jossa kasvaa 7 000 ainutlaatuista kasvia. Kauniita panoraamanäkymiä pääsee ihailemaan 12 metrin korkeudesta, jos tekee kierroksen 130 m pitkällä kävelytiellä puiden latvusten tasolla.

Päätämme seikkailumme yhteiseen läksiäisillalliseen Kapkaupungissa.

Päivä 11
Kapkaupunki - kotimatka

Ajamme Kapkaupungin lentokentälle ja lennämme takaisin Suomeen.

Päivä 12
Saapuminen Helsinkiin

Lennä Manyeletiin

Voitte halutessanne lentää suoraan Johannesburgista leirin lähelle matkan hintaan sisältyvän bussikuljetuksen sijaan. Mikäli valitsette lentovaihtoehdon, teitä on Johannesburgin lentokentällä vastassa Federal Airlinesin edustaja, joka saattaa teidät lentoyhtiön omaan terminaaliin. Täältä lennätte leirin lähelle laskeutumispaikalle Manyeletin kansallispuistossa, joka on osa suurta Krugerin kansallispuistoa. Huomioittehan, että lennolla voi olla välilaskuja.
Jeeppi vie teidät laskeutumispaikalta leirille –matkan ensimmäinen pieni safariajelu.

Hinnat:
Yhdensuuntainen lento, aikuinen: 425€/hlö
Yhd
ensuuntainen lento, lapsi (6-11v.): 325€/hlö

Paikat vahvistetaan lennon varaustilanteen mukaan. Vahvistetuista lennoista ei ole palautusoikeutta.

Huomioittehan, että lennolla on välilaskuja.

Matkatavaroita koskevat rajoitukset:
Voitte ottaa mukaan yhden kirjattavan (koneen ruumaan menevän) matkatavaran ja yhden käsimatkatavaran per hlö. Koska lentokone on pienempi, matkatavaroita koskevat seuraavat erityissäännöt:

• matkalaukun ja käsimatkatavaran tulee olla pehmeä, ei kova laukku. Esim. urheilukassi
• kirjattava laukku saa painaa enint. 20 kg (1 kpl)
• käsimatkatavara saa painaa enint. 5 kg (1 kpl)
• matkalaukun suositeltavat mitat: 40 cm (leveys) x 30 cm (korkeus) ja 60 cm (pituus)

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
498€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Johannesburg/Kapkaupunki - Helsinki (välilasku/välilaskuja ja koneenvaihto) turistiluokassa
 • Reittilento Johannesburg -Kapkaupunki turistiluokassa
 • Majoitus 3 yötä jaetussa kahden hengen safariteltassa Honeyguide Mantobeni-leirissä
 • Majoitus 2 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa Zebra Nature Reserve-lodgessa
 • Majoitus 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotellissa Kapkaupungissa
 • 9 aamiaista, 5 lounasta ja 6 illallista
 • Kuljetukset, retket ja safarit (4 kpl) ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja 
 • Verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • Juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille yhteensä noin 80€/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Safareilla

Safarimatkalla päivä alkaa varhain aamulla. Päivän ensimmäinen safari alkaa yleensä hieman ennen auringonnousua (noin klo 6), jolloin ulkona on viileää lukuunottamatta ajanjaksoa marraskuusta maaliskuuhun, jolloin lämpötilat ovat korkeammat jo varhain aamulla. Matkalle on hyvä ottaa mukaan lämmin paita tai takki sekä pitkälahkeiset housut. Kävellen tehtävällä safarilla tulee liikkuessa nopeammin lämmin.  Bush walkilla tulisi olla hyvät jalkineet, jotka peittävät koko jalkaterän. Safariajeluilla maastoautossa pärjää hyvin myös esim. urheilusandaaleilla.

Ota mukaan aurinkovoide, hyttyskarkoite, lippalakki, huivi tai hattu ja kamera sekä kiikarit.

Teemme safarit Honeyguide Mantobeni-leiristämme 10 hengen jeepeillä/maastoautoilla, jota ajaa englanninkielinen ranger. Albatrosin matkanjohtaja on mukana safareilla ja vaihtelee mahdollisuuksien mukaan jeepistä toiseen päivien aikana. Mukana safareilla ja leirissä voi olla myös muita yksittäisiä kansainvälisiä matkustajia.

Jeeppisafareilla ikäraja on turvallisuussyistä 6 vuotta. Safariautoissa tai busseissa ei ole lastenistuimia.

Ikäraja bush walkeilla (kävelyretkillä luontoon paikallisen luonto-oppaan kanssa, jolloin käydään esim. tutkimassa villieläinten jälkiä) on 16 vuotta.

Lue lisää:

Safarit Etelä-Afrikassa

Matkatavarat

Johannesburgin lentokentän uudet matkatavarasäännökset astuivat voimaan 25.3.2019.

Ruumaan menevien matkatavaroiden tulee olla tavanomaisia matkalaukkuja, siis matkalaukkuja, joissa on vähintään yksi tasainen sivu. Pyöreitä tai epäsäännöllisen muotoisia kasseja ei hyväksytä. Myöskään pitkät nauhat tai nyörit eivät ole sallittuja. Mikäli matkalaukussasi on pitkä nauha tai matkakassi on muuten sääntöjen vastainen, matkatavaran saa teipattua Johannesburgin lentokentällä maksua vastaan. Säännöillä pyritään välttymään matkatavarahihnojen jumittumiselta ja odotusaikojen pitkittymiseltä. Pitkät nauhat tai nyörit ovat suurin syy matkatavarahihnojen pysähtymiseen. Jos matkalaukussasi on pitkä nauha, joudut irrottamaan sen ennen kuin selvität matkatavarat lennolle Johannesburgissa tai vaihtoehtoisesti teippauttamaan sen kiinni matkalaukkuun.

Lastenrattaat, golflaukut ja muut isot matkatavarat ovat poikkeus, sillä ne käsitellään kuin “odd sized baggage” (erityismatkatavarat).

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 16 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Pakkausvinkit

Matkaohjelmassa on kevyitä kävelyretkiä, joten kannattaa pakata mukaan mukavat kengät sekä rentoja vaatteita, joka sopivat liikkumiseen ulkoilmassa. Lämpötila voi vaihdella lämpimästä (päivällä) viileään (yöllä). Suosittelemme ottamaan mukaan myös aurinkovoidetta, hyttyskarkotetta, aurinkolasit, päähineen, käsidesiä, kiikarit ja kameran.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Kapkaupunki

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 598€
5 päivää kulttuuria,ostoksia, hyvää ruokaa ja kaunista luontoa Kapkaupungissa

Kaunis, kulturelli ja täynnä elämää. Tätä on Kapkaupunki. Niemimaata ympäröi Atlantti ja kaupunkia suojaa Pöytävuori. Hyvällä syyllä Kapkaupunki mainitaan yhdeksi maailman kauneimmista suurkaupungeista. Sen sijainti on ainutlaatuinen ja kaupungin tarjonta monipuolinen. Historiallisia nähtävyyksiä, luontokohteita lähettyvillä, upeita viinialueita lyhyen ajomatkan päässä ja kaupungin ravintolatarjonta sekä ostosmahdollisuudet mainiot.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Southern Sun Cape Sun
Cape Sun sijaitsee Kapkaupungin sydämessä. Hotellissa on 368 huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi ja maksuton wi-fi (500 MB per päivä). Ravintola, baari, sisäuima-allas ja luntosali sekä kylpyläosasto.

Lue lisää: www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta). 

Hinta
598€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Southen Sun Cape Sun
998€/hlö yhden hengen huoneessa, Southen Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Waterfrontista, jossa on mm. baareja ja ravintoloita. Tasokkaassa hotellissa on hyvinvarustetut huoneet, ravintola, baari ja ulkouima-allas.

Lue lisää: www.tsogosun.com/the-cullinan
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Hinta
Jaetussa kahden hengen huoneessa, The Cullinan: 898/hlö
Hinta yhden hengen huoneessa, The Cullinan: 1498€

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Johannesburg-Kapkaupunki-Johannesburg turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiaiset 

Luksusloma Victorian putouksilla - Zimbabwe

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 1.098€
Neljän päivän rentouttava loma ylellisissä puitteissa vesiputouksen äärellä, joka on yksi maailman kauneimmista.

Victorian putoukset on vaikuttava paikka viettää neljää päivää Afrikan-matkan päätteeksi: putouksilla on korkeutta 100 metriä, leveyttä kaksi kilometriä ja niitä ympäröi sademetsä. Bantujen kielellä paikkaa kutsutaan nimellä ”mosi-oa-tunya” eli ”savu, joka jyrisee”, mikä kuvaa hienosti Victorian putouksia.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

The Explorers Village

Viehättävä keskitason lodge, jossa on uima-allas, ravintola ja baari. Lodgesta on näkymät luontoon ja vesipaikalle, jossa norsut ja puhvelit käyvät juomassa ja virkistäytymässä. Lodge sijaitsee ainoastaan noin 400 m päästä Victoria Fallsin kansallispuistosta.

Lue lisää: www.shearwatervictoriafalls.com

Hinta
1.098€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa The Explorers Village at Victoria Falls-lodgessa
1.298€ /hlö yhden hengen huoneessa The Explorers Village at Victoria Falls-lodgessa

Victoria Falls Hotel
Ihastuttava viiden tähden hotelli (paikallinen luokitus), jossa on kaikki mahdolliset mukavuudet, mm. useita laadukkaita gourmet-ravintoloita. Vesiputoukset sijaitsevat 10 min kävelymatkan päässä hotellilta ja ne sekä näkee että kuulee hotellialueelta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Hinta
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, Victoria Falls Hotel: 600€ /hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, Victoria Falls Hotel: 1200€

Hintaan sisältyy
 • lennot Kapkaupunki - Johannesburg - Victorian putoukset - Johannesburg
 • kuljetus lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 1 yö hotellissa Kapkaupungissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • 3 yötä hotellissa Victorian putouksilla jaetussa kahden hengen huoneessa (sis. aamiaisen)
 • auringonlaskuristeily Zambesijoella
 • kävelyretki Victorian putouksilla

Huom. Matkan pidennyksen hintaan lisätään lisämaksu lentoreitin muutoksesta 198€/hlö. Paluulento Helsinkiin lähtee Johannesburgista.

Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu lentoreitin muutoksesta 198€/hlö (lisätään matkan hintaan). Paluulento Helsinkiin lähtee Johannesburgista.
 • Zimbabwen viisumi, n.35 USD (single entry). Huomioithan, että mikäli poistut Zimbabwesta pidennyksen aikana, tarvitset double entry -viisumin. Viisumin saa paikan päältä lentokentältä saavuttaessa ja se maksetaan käteisellä US-dollareissa.

Lisätietoja Zimbabwen suurlähetystö: www.zimembassy.se/ansoka-om-visa

Tärkeää tietoa Zimbabwen valuutasta:

Suosittelemme, että otat mukaan käteisenä US dollareita, myös pieninä 1 ja 5 dollarin seteleinä. Zimbabwessa on suurella todennäköisyydellä liki mahdotonta nostaa käteistä valuuttaa ja kansainvälisillä luottokorteilla maksaminen ei ole vielä kovin yleistä.

Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä.  Suosittelemme varaamaan kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Mauritius

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 6 päivää
Hinta Alkaen 1.598€
Palmurantoja, lepäilyä ja kiinnostavaa gastronomiaa keskellä Intian valtamerta.

Neljä päivää rennosti uima-altaalla tai rannalla Mauritiuksen trooppisella saarella, aktiviteetteja kaipaaville monia mahdollisuuksia tutkia lähemmin saarta ja osallistua järjestetyille kansainvälisille retkille.

Päiväohjelma:
Päivä 1: Yöpyminen joko Johannesburgissa tai Kapkaupungissa.
Päivä 2: Johannesburg/Kapkaupunki - Mauritius, kuljetus kentältä hotelliin
Päivä 3-6: Nautinnollisia päiviä Mauritiuksella
Päivä 7: Aamulento Mauritiukselta Johannesburgiin, päivähuone käytössä hotellissa Johannesburgissa. Illalla kotimatka alkaa.

Mainittu on alkaen hinta jaetussa kahden hengen huoneessa.

Huom. lentoyhteyksistä riippuen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa yövytään 1 tai 2 yötä.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa 3 eri hotellivaihtoehtoa Mauritiuksella:

Casuarina Hotel - kolme tähteä (paikallinen luokitus)
Hotelli sijaitsee Trou aux Bichesissä, saaren luoteisrannikolla. Hotellilta näkymä laguunille, Grand Bayn vilkkaaseen kaupunkiin 5 km ja pääkaupunki Port Louisiin 18 km. Casuarinan on lähellä valkeahiekkaista uimarantaa. Puolihoito.
Kotisivut:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta:
Jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel: 1598€/hlö
Yhden hengen huoneesta, Casuarina Hotel: 2196€/hlö

Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa - 5 tähteä (paikallinen luokitus)
Suuren trooppisen puutarhan ympäröimä tasokas hotelli saaren länsirannikolla. Huoneet on äskettäin remontoidut ja niissä on käytetty paljon luonnonmukaisia materiaaleja. Huoneissa on wifi-yhteys ja tasokkaat MyBed-sängyt. Hotellissa on aasialaistyylinen spa-osasto, hienohiekkainen ranta-alue ja hyvätasoinen ravintola. Puolihoito.
Kotisivut:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä).

Hinta:
Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 350€/hlö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 698€/hlö

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Johannesburg tai Kapkaupunki – Mauritius turistiluokassa (meno/paluu)
 • lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö hotellissa, Johannesburg tai Kapkaupunki jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
 • 5 yötä Casuarina Hotel/Le Meridie Ile Maurice/Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Johannesburgista lennettäessä päivähuone hotellissa paluumatkalla
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä.  Suosittelemme varaamaan pidennyksen kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Rated 5 out of 5 by from Matka täytti odotukset ! Tulin matkalta kaksi päivää sitten. Pitkästä lento- ja bussimatkasta huolimatta olisin valmis tekemään reissun uudestaan niin upea oli safarit ja kaikki retket. Sopivan kokoinen ja mukava ryhmä, 14 henkeä + matkanjohtaja. Matkan johtajamme oli aivan super-tapaus, paneutunut tehtävään ja mahtava tietotoimisto huumoria unohtamatta. PARAS OPAS IKINÄ !!! (ja on näitä reissuja tullut tehtyä jo näillä kilometreillä)
Date published: 2023-03-20
Rated 5 out of 5 by from Monipuolisin ja mielenkiintoisin matkani ikinä! Matkani oli 12 pv ja ohjelmassa oli safareita, vierailut Sowetossa, Johannesburgissa, pretoriassa ja Kap kaupungissa. Safarit onnistuivat täydellisesti, majoitus teltoissa hieno kokemus. Samoin vierailut kaupungeissa ja niiden nähtävyyksiin tutustuminen oli mielenkiintoista.
Date published: 2023-03-20
Rated 5 out of 5 by from Upea matka 12 pv matka, upea kokemus,nähtiin big five,sopivasti ohjelmaa,ruoka oli hyvää,majoituspaikat hyviä,hyvä palvelu
Date published: 2023-03-20
Rated 5 out of 5 by from Elämysmatka! Tulin matkalta vajaa viikko sitten. Matkaohjelma on hyvä, eläimiä näimme runsaasti ja sään suhteen ei ole valittamista. Telttamajoitus on sopivan eksoottinen, ruokaa riittävästi ja se oli hyvää. Lentomatka sujui hyvin, mutta matka on niin pitkä että ihan heti ei voi lähteä uudestaan. Sinänsä lentoaikataulut ovat hyvät mutta Finnairin palvelu tylyä ja ruoka pahaa.
Date published: 2023-03-19
 • y_2023, m_9, d_29, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_4
 • loc_fi_FI, sid_ZARTR74, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja