Elämää Niilillä – Kairo ja risteily Assuanista Luxoriin

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Sfinksin vartioimilta Gizan pyramideilta Luxorin ja Karnakin tarunhohtoisille temppeleille. Kiireettömästi pitkin ikiaikaista elämänvirtaa Kuninkaiden laaksoon

Lähde seuraamaan faaraoiden jalanjälkiä läpi muinaisen Egyptin. Kiertomatkamme alkaa Kairosta. Käymme katsomassa kuuluisia Gizan pyramideja, mutta myös kierroksella kaupungissa sekä labyrinttimaisessa basaarissa.

Faaraoiden henki seuraa meitä, kun nousemme yöjunaan Kairosta Assuaniin. Matkustamme ensimmäisessä luokassa kahden hengen hyteissä. Assuanissa katselemme Nasserjärveä 111 m korkealta Assuanin padolta sekä vierailemme kiehtovassa Isis-jumalattaren temppelissä.

Assuanissa nousemme hyvätasoiseen jokiristeilyalukseen, joka kuljettaa meitä kiireettömästi Egyptille elintärkeää Niiliä pitkin. Kolmen päivän risteilyn aikana pysähdymme valikoiduissa paikoissa ja näemme Egyptin hienoiten säilyneen temppelin Edfussa sekä Kom Ombon temppelin balsamoituine krokotiileineen. Luxorissa käymme Kuninkaiden laaksossa katsomassa vaikuttavia kuninkaiden hautoja. Ohjelmassa on lisäksi maailman suurin temppelikompleksi Karnakin temppeli. Matkan päätteeksi rentoudumme vielä ihastuttavassa neljän tähden lomahotellissa Punaisenmeren äärellä.

Kaikki retket ja sisäänpääsymaksut sisältyvät matkan hintaan. Suomalainen matkanjohtaja.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Junamatka, Jokiristeily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Egyptin punta

Päiväohjelma 10 päivää
Päivä 1
Lento Helsingistä Kairoon.
Päivä 2
Kaupunkikierros Kairossa, sitadelli ja basaari.
Päivä 3
Kairo. Gizan pyramidit ja egyptiläinen museo. Yöjuna Assuaniin.
Päivä 4
Saapuminen Assuaniin. Risteily alkaa. Assuanin pato ja Isis-jumalattaren temppeli Assuanissa.
Päivä 5
Assuan – Edfu. Niiliä pitkin Kom Ombon temppelille ja edelleen Edfuun.
Päivä 6
Edfu–Luxor. Horuksen temppeli Edfussa ja Niiliä pitkin Esnan kautta Luxoriin.
Päivä 7
Luxor. Kuninkaiden laakso ja kuningatar Hatshepsutin temppeli.
Päivä 8
Luxorista Punaisellemerelle.
Päivä 9
Makadinlahti. Rentoutumista Punaisellamerellä ja kotimatka.
Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin.

Hotelli

The West Bay

The West Bay on osa Fort Arabesque Resort, Spa & Villas -hotellikompleksia ja se sijaitsee Punaisenmeren rannalla. Hotellista on suora käynti pitkälle Makadi Bayn hiekkarannalle. Hotellissa on useampia ravintoloita ja baareja. 

The West Bayssä on yhteensä 127 huonetta. Tilavissa huoneissa on joko parivuode tai kaksi erillistä vuodetta. Kylpyhuone (suihku) ja parveke tai terassi, TV, puhelin, hiustenkuivain, ilmastointi, minibaari ja vedenkeitin (kahvia ja teetä).

Hotellin kotisivut: https://www.fortarabesque.com/en/west-bay/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

M/S Nile Plaza

Tällä mukavalla risteilyaluksella on neljä kantta ja 55 ulkohyttiä. Kyse on hyvin hoidetusta aluksesta, jolla on kaikki tarpeelliset turvatoimenpiteet järjestyksessä. Ravintola sijaitsee Upper Deck -kannella ja siellä tarjoillaan aamiainen, lounas ja illallinen seisovasta pöydästä.

Aurinkokannella on aurinkopetejä sekä pieni allas. Lounge palvelee altaalla rentoutuvia asiakkaita.

Hytit sijaitsevat Nile-, Main- ja Upper Deck -kansilla. Kaikissa hyteissä on ikkunat, joista voi ihailla näkymiä Niilille. Hyteissä on myös ilmastointi, tv, minibaari, tallelokero, pelastusliivit, puhelin, hiustenkuivain ja oma kylpyhuone/wc.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.698€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
2.998€
Helsinki
Sis. matkan pidennys Hurghada
2.598€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
2.898€
Helsinki
Sis. matkan pidennys Hurghada
2.398€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
2.848€
Helsinki
Sis. matkan pidennys Hurghada
2.498€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
2.948€
Helsinki
Sis. matkan pidennys Hurghada
2.598€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
3.048€
Helsinki
Sis. matkan pidennys Hurghada
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsingistä Kairoon.

Lennämme Kairoon, Afrikan suurimpaan kaupunkiin, jonka asukasluku on n. 20 miljoonaa. Tapaamme perillä paikallisen yhteistyökumppanimme edustajan, joka huolehtii viisumistamme ja siitä, että pääsemme passintarkastuksesta sujuvasti läpi. Sen jälkeen ajamme hotellille Kairossa.

Päivä 2
Kaupunkikierros Kairossa, sitadelli ja basaari.

Tänään tutustumme Kairoon. Käymme niin kutsutussa ”riippuvassa kirkossa”, joka on rakennettu muinaisen roomalaisen linnoituksen suojiin. Kirkko on peräisin 300-luvulta, varhaiskeskiajalla se tuhottiin, mutta on sittemmin rakennettu uudelleen. Kirkossa on yli sata ikonia.

Seuraavat kohteemme ovat sitadelli ja Khan el-Khalilin basaari, jossa on aikaa kierrellä itsekseen sekä tehdä ostoksia.

Iltapäivä on varattu omille seikkailuille. Tee kierros lähialueella ja pistäydy pienissä putiikeissa, ravintoloissa tai perinteisissä kahviloissa, joissa on tarjolla arabialaista kahvia ja vesipiippuja (shisha). Shishan polttaminen on tärkeä osa elämää monissa arabimaissa.

Päivä 3
Kairo. Gizan pyramidit ja egyptiläinen museo. Yöjuna Assuaniin.

Yöunien jälkeen ohjelmassa on Egyptin varauksetta merkittävin tunnusmerkki: Gizan pyramidit. Kolme majesteettista pyramidia tekevät vaikutuksen: ne ovat kooltaan valtavia ja uskomattoman hienoja esimerkkejä mestarillisesta insinööritaidosta. Pyramidit ovat jo kauan kuuluneet Unescon maailmanperintökohteisiin. Noin 2550 eKr. valmistunut Kheopsin pyramidi on ainoa antiikin ajan seitsemästä ihmeestä, joka on yhä vahingoittumaton. Näemme tietysti myös ison ja tarunhohtoisen sfinksin, joka vartioi pyramideja.

Syömme lähistöllä lounasta ja katselemme taustalla seisovia mahtavia rakennuksia. Sitten suuntaamme egyptiläiseen museoon*. Museossa on maailman hienoin kokoelma egyptiläistä esineistöä 3 000 vuotta kestäneeltä faaraoiden kaudelta. Yksi kohokohdista on Tutankhamonin haudasta löytynyt esineistö, joka kaivettiin esiin Kuninkaiden laaksosta 1922. Näemme mm. kuuluisan kultanaamion, joka painaa 10,2 kg. Esittääkö naamio nuoren faaraon kasvoja? Niin uskottiin aiemmin. Nykyään tutkijat ovat sitä mieltä, että kultanaamio esittää aikaisempaa faaraota, Nefertitiä, joka toimi faaraona Akhnatonin valtakauden lopussa. Teoria herättää yhä keskustelua tiedeyhteisössä.

*Emme tiedä, mitä museossa on vierailuhetkellä esillä, sillä uuden egyptiläisen museon tulisi avautua Gizassa vuoden 2024 aikana. Kirjoitushetkellä ei ollut tiedossa, milloin pysyvä näyttely siirtyy uuteen museoon. Mikäli uusi museo on jo auki, käymme siellä.

Iltapäivän lopulla ajamme Kairon rautatieasemalle. Nousemme junaan, joka vie meidät Assuaniin. Matkustamme kahden hengen hyteissä. Syömme junassa kevyen iltapalan. Voimme käydä vierailulla toistemme hyteissä junan puksuttaessa kohti etelää.

Vaikka matkustamme ylimmässä luokassa, matka yöjunassa on silti varsin paikallissävytteinen kokemus ja sängyt voivat olla hieman kapeita. Aikataulun mukainen lähtöaika Kairosta on klo 20 ja saapuminen Assuaniin noin 12–14 tuntia myöhemmin.

(Huomaathan, että lisämaksusta on mahdollista lentää junamatkailun sijaan.)

Päivä 4
Saapuminen Assuaniin. Risteily alkaa. Assuanin pato ja Isis-jumalattaren temppeli Assuanissa.

Saavumme Assuaniin aamupäivällä. Lähdemme tutustumaan valtavaan Assuanin patoon, jota rakennettiin 1960–1971. Padon taakse muodostui maailman suurimpiin tekojärviin lukeutuva Nasserjärvi, joka on saanut nimensä Egyptin presidentin Gamal Abdel Nasserin mukaan. Nasser, joka Neuvostoliiton tuella pani alulle valtavat rakennustyöt, halusi varmistaa, että Egyptissä riittää vettä jopa kolmelle sadolle vuosittain. Lisäksi padon valtavat turbiinit tuottavat sähköä koko Egyptin tarpeeseen. Jättimäinen pato sijaitsee kuusi kilometriä etelämpänä kuin ensimmäinen pato, jonka rakentaminen aloitettiin vuonna 1899, kun Britannia piti valtaa Egyptissä. Ensimmäinen pato oli kuitenkin aivan liian pieni, ja siksi rakennettiin uusi ja isompi. Iso pato, joka on 111 m korkea, patoaa taakseen yli 500 km pitkän, Sudaniin asti ulottuvan Nasserjärven. Näkymät padon harjalta ovat upeat!

Seuraava kohteemme on kaunis Isiksen temppeli, joka sijaitsee keskellä Niiliä. Alunperin temppeli sijaitsi Filaen saarella, mutta siirrettiin 1970-luvulla lähellä sijaitsevalle saarelle, jossa se oli paremmin turvassa Niilin vedeltä. Temppelissä palvottiin äitijumalatar Isistä. Temppeli suljettiin vasta 400-luvulla. Temppelin seinästä löytyvä viimeinen hieroglyfikirjoitus on vuodelta 394.

Päivän lounaan nautimme risteilyaluksellamme, joka on kotimme seuraavien kolmen päivän ajan. Kun olemme löytäneet hyttimme, saamme hieman rentoutua aluksen seistessä laiturissa Niilin rannassa. Iltapäivän päätteeksi lähdemme veneretkelle Niilille pienellä perinteisellä purjeveneellä felukkalla. Nautimme hitaasti ohi lipuvista maisemista ja katselemme jokivarren elämää.

Palattuamme alukselle syömme yhteisen illallisen. Sitten onkin aika painua pehkuihin!

Päivä 5
Assuan – Edfu. Niiliä pitkin Kom Ombon temppelille ja edelleen Edfuun.

Aamiaisen jälkeen aluksemme liikkuu verkkaan kohti Kom Omboa. Saavumme Kom Ombon temppelille, joka sijaitsee kauniilla paikalla Niilin äärellä ja joka rakennettiin 180–47 eKr. Ptolemaioksen jälkeläisten valtakaudella (ensimmäinen oli Aleksanteri Suuren kenraali Ptolemaios).

Kom Ombon temppeli on varsin ainutlaatuinen, sillä se on omistettu kahdelle jumalalle, krokotiilijumala Sobekille ja haukkajumala Horukselle. Klassista egyptiläistä tyyliä edustavat reliefit kuvaavat kuningasta, joka uhraa jumalille. Temppelin papit tunnettiin kyvyistään parantaa sairauksia ja tulkita unia. Väkeä tuli hyvinkin kaukaa parannettavaksi. Temppelin sisällä on reliefi, joka esittelee tuonaikaisia lääkärin instrumentteja. Sobekin pyhä eläin oli krokotiili, ja temppelin papeilla olikin krokotiilifarmi. Kuolleet krokotiilit balsamoitiin, ja temppelissä on esillä muutamia näistä muumioista.

Vierailun jälkeen palaamme takaisin aluksellemme, jossa lounas odottaa. Samalla teemme matkaa kohti pohjoista ja Edfua, jonne saavumme iltapäivän kuluessa. Yövymme Edfussa. Aluksella järjestetään ohjelmaa parina iltana risteilymme aikana.

Päivä 6
Edfu–Luxor. Horuksen temppeli Edfussa ja Niiliä pitkin Esnan kautta Luxoriin.

Aluksella nautitun aamiaisen jälkeen käymme Horuksen temppelissä Edfussa. Se on parhaiten säilynyt temppeli koko Egyptissä. Sen perusti Ptolemaios III vuonna 237 eKr. ja se on omistettu haukkajumala Horukselle. Temppelin etupuolella on kaksi jättikokoista symmetristä reliefiä. Ne kuvaavat kuningasta, joka lyö hengiltä vihollisjoukon Horuksen edessä. Reliefit ja temppelin monet hieroglyfikirjoitukset ovat säilyneet erittäin hyvin, ja niiden kautta on ollut mahdollista saada käsitys muinaisen Egyptin uskonnosta ja palvontamenoista. Kaikkein kiinnostavin reliefisarja kuvaa kuinka Horus taistelee arkkivihollistaan Sethiä vastaan. Seth on ottanut virtahevon muodon. Muinaisessa Egyptissä tämä dramaattinen taistelu käytiin temppelin ulkopuolella eräänlaisena rituaalina.

Temppelivierailujen jälkeen nautimme rennosta risteilystä Niilillä. Matkan varrella pysähdymme hetkeksi Esnassa, sillä edessä on sulut ja meidän tulee odottaa vuoroamme päästäksemme läpi. Jatkamme risteilyä kohti Luxoria, jonne saavumme alkuillasta. Syömme illallisen ja yövymme aluksella.

Päivä 7
Luxor. Kuninkaiden laakso ja kuningatar Hatshepsutin temppeli.

Syömme aamiaisen aluksella ja luovutamme sitten hyttimme. Laiturilta ajamme Niilin länsirannalle, jossa sijaitsee Kuninkaiden laakso ja sen 65 hautaa. Ajamme läpi viljellyn alueen aavikon reunalle ja saavumme pitkin kiemuraista tietä Kuninkaiden laaksoon. Varhaisempien pyramidihautojen sijaan täällä on kalliohautoja. Vaikka haudat olivat piilossa, ne kaikki on yhtä lukuun ottamatta ryöstetty. Tutankhamonin pieni hauta on ainoa poikkeus. Seinällä kuvataan kuninkaan hautajaiskulkuetta ja kuningasta jumalien edessä.

Muiden kuninkaiden haudat ulottuvat kallion sisään jopa sadan metrin syvyyteen ja on koristeltu maalauksin, joissa auringon jumala Ra matkaa tuonpuoleisen virrassa. Käymme Kuninkaiden laaksossa kolmessa haudassa. Tutankhamonin hauta ei sisälly matkan hintaan, mutta sinne pääsee lisämaksusta.
Lähellä Kuninkaiden laakson sisäänkäyntiä sijaitsee Deir el-Baharin temppelialue, jonka keskipiste on kuningatar Hatshepsutin vaikuttava hautajaistemppeli. Kuningatar Hatshepsutin reitti valtaan kulki kaikkia tuon ajan Egyptin käytäntöjä vastaan. Hän oli Tuthmosis II:n ensimmäinen vaimo ja kuningatar. Tuthmosis II kuoli n. 1480 eKr. Kuninkaan kuoleman jälkeen hänen pieni poikansa Tuthmosis, jonka kuningas oli saanut erään haaremineidon kanssa, nousi nimellisesti kuninkaaksi, mutta pienen Tuthmosisin energinen täti Hatshepsut kahmi muutaman vuoden kuluessa vallan itselleen. Oikeuttaakseen vallankaappauksensa Hatshepsut väitti, että jumala Amon-Re oli erään oraakkelin kautta vaatinut häntä kuninkaaksi. Hatshepsut pukeutui kuin kuningas ja piti tekopartaa (kuninkaan arvon symboli), ja Egyptin kansa hyväksyi tämän ennen kuulumattoman toiminnan.

Hatshepsut pysyi vallassa 15 vuotta, ja hänen valtakaudellaan (1473–1458 eKr.) Egyptin talous kukoisti. Hän laajensi kauppasuhteita ja rakennutti hienoja temppeleitä ja korjautti monia muita. Ajan myötä hänen siskonpoikansa kasvoi aikuiseksi ja otti käyttöön faaraon tittelinsä. Hänestä tuli suurin kaikista faaraoista, Tuthmosis III, jota kutsuttiin myöhemmin myös ”muinaisen Egyptin Napoleoniksi”. Kun Tuthmosis nousi valtaan, hän poistatti Hatshepsutin nimen temppeleiden seinästä, mikä viittaa siihen, ettei hän ollut erityisen iloinen tätinsä toiminnasta. Se tosiasia, että Hatshepsut onnistui pitämään juonittelevan ja karismaattisen nuoren miehen ambitiot hallinnassaan niin pitkään, kertoo paljon hänen persoonastaan.

Seuraavaksi nautimme herkullisen lounaan ja sitten ajamme hotellille, joka sijaitsee keskellä Luxoria vain 500 m päässä Luxorin temppelistä. Hotellissa on iso ja ihastuttava puutarha sekä kutsuva allasalue.
Iltapäivän vietämme Niilin itärannalla ja käymme katsomassa kahta vaikuttavaa temppeliä. Kyseessä on Karnakin ja Luxorin temppelit.

Karnakin temppeli on maailman suurin temppelikompleksi. Arkeologit ovat työskennelleet täällä yli 150 vuoden ajan ja rakentaneet uudelleen monia romahtaneita raunioita – työtä riittää toki vielä vuosiksi eteenpäin. Temppelin historia ulottuu yli 2 000 vuoden päähän. Temppelialueen laajuus on noin 500 x 500 metriä, aluetta ympäröi vahva muuri. Muinoin temppeliin saavuttiin vesitse: ranskalaiset arkeologit ovat kaivaneet esiin laiturin. Temppelin monista kiinnostavista yksityiskohdista mainittakoon iso pylväshalli, jonka pylväät ulottuvat 20 metrin korkeuteen, Hatshepsutin kappelit, kaksi isoa obeliskia temppelin keskellä sekä niin kutsuttu kasvitieteellinen kammio eläimiä ja kasveja kuvaavine reliefeineen, jotka Tuthmosis III toi temppeliin monilta sotaretkiltään Syyriaan.
Seuraavaksi ajamme lyhyen matkan Luxorin temppelille, jonka rakennutti Tutankhamonin isoisä Amenhotep III noin 1380 eKr. Ramses II laajensi temppeliä hieman lisäten siihen etupihan. Temppeli on hyvin harmoninen ja kaunis. Kerrotaan, että kun Napoleonin sotilaat näkivät marssillaan temppelin, he pysähtyivät kuin käskystä ja taputtivat! Temppelin kiinnostavin reliefi on lähes 100 m pitkä friisi, joka kuvaa Tutankhamonia juhlimassa vuosittaista Opet-juhlaa, jossa Karnakin Amon-Re vierailee Luxorin temppelissä. Temppeli on yhä käytössä; etupihalla on moskeija, josta lähtee vuosittainen kulkue temppelin ympäri, ihan kuin muinaisina aikoina.

Käveleskelemme vielä pienen kierroksen pitkin 2,7 km pitkää ”sfinksikatua”, jota reunustaa yli 600 sfinksiä ja joka kerran yhdisti Luxorin temppelin Karnakin temppeliin. Katu avattiin virallisesti vuoden 2021 lopussa ja on vaikuttava näky.
Luxorin temppeliltä halukkaat voivat lähteä matkanjohtajan kanssa paikalliseen ravintolaan (illallinen on omakustanteinen). Pitkän ja mielenkiintoisen päivän jälkeen kävelemme yhdessä takaisin hotellille ja toivottelemme toisillemme hyvää yötä.

Päivä 8
Luxorista Punaisellemerelle.

On tullut aika jättää hedelmällinen maa Niilin rannoilla ja ajaa läpi aavikon Punaisellemerelle. Aamiaisen jälkeen lähdemme liikkeelle, matka kestää noin 4–5 tuntia. Pysähdymme kerran matkan varrella. Matkan alkuosa kulkee läpi Luxorin esikaupunkien ja pienten maanviljelysalueiden. Pian viljelysmaa ja pienet kylät vaihtuvat karuksi tieksi läpi aavikon, jonka ainoita nähtävyyksiä ovat kalliot ja vuoret.

Asutusta näemme jälleen vasta, kun saavumme Punaisenmeren rannikolle Hurghadan lomakaupungin eteläpuolella. Hotellimme sijaitsee Makadinlahdessa alueen kauneimman rannan äärellä.

Päivä 9
Makadinlahti. Rentoutumista Punaisellamerellä ja kotimatka.

Meillä on koko päivä aikaa sulatella matkakokemuksia ja nauttia kauniista ympäristöstä altaalla tai rannalla.

Voimme nauttia täysihoidosta ja pitää huoneemme, kunnes illan päätteeksi lähdemme Hurghadan lentokentälle. On kotimatkan aika!

Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin.

Laskeudumme Helsinkiin monta kokemusta rikkaampina.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.398€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksu yhden hengen huoneista

578,-

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Kairo/Hurghada – Helsinki (välilaskut) turistiluokassa
 • Majoitus 2 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisessa hotellissa Kairossa
 • 1 yö Kairo – Assuan yöjunassa kahden hengen makuuhytissä  (1. luokka) 
 • 3 yötä M/S Nile Plaza -jokiristeilijällä jaetussa kahden hengen hytissä
 • 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa Hotel Pavillon Winter Palacessa, Luxorissa
 • 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa Fort Arabesque-hotellissa, Punaisenmeren rannalla
 • Aamiaiset päivinä 2-9 
 • Lounas päivinä 3 ja 4-9
 • Illallinen päivinä 4-6 ja 8-9
 • Kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut ohjelman mukaan 
 • Suomalainen matkanjohtaja 
 • Verot ja viranomaismaksut

* Yöjunan sijaan lisämaksusta on mahdollista lentää Kairosta Assuaniin (Luxor)

Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut juomat ja ruoat matkan aikana
 • Viisumi Egyptiin, 35€/hlö
 • Juomarahat paikallisoppaille, kuljettajille ja aluksen henkilökunnalle yhteensä noin 50-60 USD/hlö

* Lisämaksusta lento Kairo-Luxor, kuljetukset hotelliin ja Assuaniin, 1 yö Luxorissa jaetussa kahden hengen huoneessa turistiluokan hotellissa, aamiainen. Hinta jaetussa kahden hengen huoneessa: 218€/hlö ja yhdelle hengelle 298€.
Lento ja hotelli tulee varata ja maksaa viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää

Liikkuminen matkan aikana

Retkien aikana kävelemme paljon, myös epätasaisessa maastossa. Osallistujien tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua/apuvälineitä ryhmän mukana. Matka ei sovellu liikuntarajoitteiselle.

Matkatavarat

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla.

Viisumi Egyptiin

Tarvitset viisumin Egyptiin. Lue lisää täältä: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka/egypti/viisumi

Albatrosin matkanjohtaja/paikallisopas Egyptissä

Kaikilla Egyptin matkoillamme mukana on suomalainen matkanjohtaja. Egyptin erityissäännöt kuitenkin kieltävät opastuksen temppeleissä ja pyramideillä. Maan lainsäädännön mukaan AINOASTAAN paikallisopas saa opastaa näissä paikoissa. Yleensä Albatrosin matkanjohtaja kertoo tälläisistä paikoista etukäteen bussissa. Paikan päällä paikallisopas kertoo paikoista englanniksi. Voit aina kysyä paikallisoppaalta kysymyksiä matkan varrella. Albatrosin matkanjohtaja kokoaa vierailujen jälkeen ryhmän yhteen, ja hän voi jälleen opastaa bussissa matkan jatkuessa.

Lue lisää Egyptistä

Lue lisää käytännön tietoa Egyptistä täältä: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka/egypti

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia. 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen ja kiinnostava kokonaisuus Melko tiivis aikataulu, mutta toimi hyvin ilman viiveitä. Hotellit hyviä, samoin laiva. Opas asiantunteva ja saimme runsaasti tietoa niin muinaisesta kuin nykyisestäkin Egyptistä. Matkohteet kiinnostavia ja riittävästi myös omaa aikaa niihin tutustumiseen.
Date published: 2024-03-22
Rated 5 out of 5 by from Hyvä katsaus Egyptin historiaan Reissulla oli oikein hyvä matkaopas! Tiiviillä kiertomatkalla ehdittiin kokea Egyptin tärkeimmnät nähtävyydet ja upeat taideaarteet; Egyptiläisessä museossa olisi mielellään ollut pidempäänkin. Niilin risteilyllä sekä Luxorin ja Hurghadan hotellissa oli aikaa myös hengähtää uima-altaan äärellä ja kauniissa puutarhoissa. Miinusta tuli yölennoista. Päällekäyvän innokkaat paikalliset basaarikauppiaat, joita parveili nähtävyyksien ympärillä, häiritsivät, mutta siihen matkajärjestäjä ei voine vaikuttaa. Kaiken kaikkiaan suosittelemme historiasta kiinnostuneille!
Date published: 2024-03-17
Rated 5 out of 5 by from Erinomainen oppimatka Egyptin historiaan Hyvin järjestetty matka ja mielenkiintoisia vierailukohteita. Junamatka Kairosta Assuaniin oli "kokemus", saisivat uusia junakaluston. Oppaan tiedot aivan viimeisen päälle, parempaa taustaa ei opas voi omata. Tälle matkalle lähtiessä on hyvä ymmärtää, että tullaan Afrikkaan, jossa esim. roskaisuus saattaa järkyttää, mutta opettaa kyllä arvostamaan meidän omia olosuhteita
Date published: 2024-03-17
Rated 5 out of 5 by from Koko matka oli hieno, täydellisesti järjestetty. Erittäin hyvät hotell ja molemmat oppaat.
Date published: 2024-03-16
Rated 5 out of 5 by from Egyptin kiertomatka Loistava reissu, joskin tiivis aikataulu. Pari päivää lisää, jottei olisi koko ajan ” kiire”.
Date published: 2024-03-16
Rated 5 out of 5 by from Kattava läpileikkaus Egyptin tärkeimmistä nähtävyyksistä Sopivan tiivis ohjelma, jossa kuitenkin myös lepohetkiä ja omaa aikaa välillä. Siirtymiset kohteisiin sujuivat busseilla, joissa oli mm. ilmastointi, wc ja vettä tarjolla. Matkalaukkuja ei liiemmin tarvinnut itse liikutella. Kaikki upeat nähtävyydet käytiin läpi oppaamme Hannan sekä paikallisoppaiden asiantuntevilla selostuksilla. Majoitukset olivat laadukkaat ja vain paranivat matkan loppua kohden. Buffet ruokailuista kaikki löysivät varmasti omat herkkunsa. Yöjuna oli ennakko-odotuksiamme parempi; ei luksusta, mutta hieno lisäelämys matkaan. Risteilijäalus oli siisti ja sopivan kokoinen ja henkilökunta oli ystävällistä. Luxorissa oli myös mahdollisuus osallistua lisämaksusta kuumailmapallolennolle, mutta meiltä se valitettavasti peruuntui sääolosuhteiden vuoksi. Tämä oli meidän ensimmäinen ryhmämatkamme ja olemme siihen todella tyytyväisiä. Ei omaa säätämistä aikataulujen tai lippujen kanssa, kaikki hoidettiin puolestamme. Matkan ainoa miinuspuoli on hankalat yölennot, mutta niistäkin selvittiin nukkumalla aina, kuin oli mahdollista. Suosittelemme lämpimästi aikuisille!
Date published: 2024-03-16
Rated 5 out of 5 by from Hyvä sisältö matkalla Olin matkalla vaimoni kanssa 5.3.-14.3.2024. Lentoajat olivat ikäviä mutta kyllä nekin kestettiin.Erittäin opas osasi asiansa hyvin. Paikallisoppaat myös hyviä, junamatka eksoottinen kokemus.
Date published: 2024-03-15
Rated 4 out of 5 by from Pintaraapaisu Egyptin historiaa Palasimme juuri kyseiseltä matkalta isäni kanssa ja olemme kokonaisuutena hyvin tyytyväisiä matkaan. Suosittelen kuitenkin matkaa vain aikuisille, koska tiukkojen aikataulujen lomassa soljuminen tuottaa haasteita, jos mukana olevat lapset alkavat valittamaan tiukan matkaohjelman tuomista aikataulullisista paineista. Meillä kellään ei junioreita ollut mukana, joten homma toimi nopeaan. Myös englannin kielitaito on aivan välttämätön, sillä matkanjohtaja ei saa opastaa historiallisissa kohteissa. Tämän puolen hoitaa paikallisopas. Matkanjohtajamme oli ammattilainen ja piti ryhmästä koko ajan oikein hyvää huolta, vaikka ryhmä välillä hajaantuikin varsinkin välilaskujen välillä Istanbulissa, missä suunnistaminen oli myös tiukan vaihtoajan vuoksi haasteellista. Matkaan ei mielestäni tästä huolimatta kannata lähteä yksin, ellei pysty olemaan jatkuvasti hereillä siitä, mitä kulloinkin tapahtuu. Näin olisi voinut käydä, jos isä olisi päästetty yksinäisenä reissuun, kun ikääkin alkaa kohta olemaan 80 vuotta. Sitten jotain matkaohjelmasta. Matkan toisen päivän virallisen osuuden voi mielestäni jättää väliin, jos ei ole kauhean kiinnostunut uskonnollisesta kulttuurista. Tällöin shoppailuun basaarissa voisi käyttää enemmän aikaa tai viettää ajan hotellin uima-altaalla väsymyksestä toipuen. Yksin Kairoon en kuitenkaan lähtisi tutustumaan ihan vaikka senkin vuoksi, että kaupunkiin voi olla todella helppoa eksyä. Toisen matkapäivän ohjelma pitäisi mielestäni venyttää kahdelle päivälle, jotta museoissa pyörimiseen ja valokuvaamiseen jäisi enemmän aikaa. Gizan pyramideilla vietettiin sen sijaan mielestäni optimiaika, kun kaiken kerkesin hyvin kuvaamaan. Junamatka Kairosta Assuaniin jäi meiltä väliin, koska vaihdoimme sen lentomatkaksi omakustanteisesti. Kairon ruuhkissa ajettava yksityiskuljetus saattaa monista tuntua varsin hurjalta kokemukselta mutta täytyy kyllä todeta, että kuskit ovat tottuneita liikennöimään siellä ja ovat ammattitaitoisia muutenkin. Lentokentällä vastassa oli paikallinen yhteistyökumppani, joka opasti meidät turvatarkastusten läpi. Täytyy kuitenkin todeta, että siitä huolimatta on hyvä olla kielitaitoinen, kun tälle sivuretkelle lähtee, koska matkanjohtaja matkustaa muun porukan mukana. Assuanissa vastassa oli myös yksityiskuljetus ja paikallisen hotellin taso oli hyvä. Ei valittamista. Tämän jälkeen tapasimme muun porukan aamulla Assuanin juna-asemalla. Matkaohjelmassa oli seuraavaksi tutustuminen Assuanin patoon ja Fileen temppeli. Tämän jälkeen suunnistettiin satamaan jokilaivalle. Jos jotain dokumentointilaitetta voin matkaan suositella, niin videokamera on kyllä kätevä. Sillä saa taltioitua paikallisoppaan tarinat talteen, jotta myöhemmin voi sitten muistella, mitä siellä ja täällä asioista kerrottiin. Jokiristeily muuttui kolmen päivän sijaan kaksipäiväiseksi mutta se oli mielestäni pieni muutos ja tarpeellinen sellainen, jotta saimme vietettyä Luxorissa enemmän aikaa. Luxorissa kaiken ohjelman tumppaaminen yhdelle päivälle ei oikein nimittäin ole järkevää.Siellä kannattaakin viettää enemmän aikaa. Hotelli Winter Palace oli muuten ihan mukava mutta aamiainen oli pettymys. Varsinkin kahvi oli kauheaa kuraa. Muuten Luxorissa ei välttämättä kannata lähteä etsimään hotellialueen ulkopuolelta ruokapaikkaa, sillä niitä ei välittömässä läheisyydessä ole monta ja ainakin isä sai todennäköisesti sieltä turistiripulin, jota hoidettiin Fort Arabesqissa. Jos jotain kielteistä kuitenkin pitää mainita, niin ainainen kiire ja tiukat aikataulut sävyttivät matkaa. Touhuun tulisikin käyttää 10 päivän sijaan kaksi viikkoa ja yölentoihin olisi saatava muutos. Pykälän verran hieman enemmän omaa aikaa tarvittaisiin ehkä myös lisää, jotta tuliaisostoksiakin ehtisi jossain välissä tekemään. Kaiken kaikkiaan jos tälle reissulle lähtee, niin sitä etukäteissuunnittelua kannattaa tehdä ja varustautua hyvin kameroiden ja videokameroiden kanssa. Matkan varrella ei juuri ole siihen omaa aikaa.
Date published: 2024-03-15
 • y_2024, m_6, d_20, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_81
 • loc_fi_FI, sid_EGRRI01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja