Champagne ja Bourgogne

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe kaksi Ranskan kuuluisinta viinialuetta, tukikohtinamme Reims ja Dijon. A votré sante!

”Tule pian, juon tähtiä!”, näin olisi munkki Dom Pérignon voinut huudahtaa, kun maistoi ensimmäisen kerran kuohuvaa viiniä, joka myöhemmin nimettiin samppanjaksi. Todellisuudessa benekdiinimunkki oli itse absolutisti ja yritti parhaansa mukaan saada kuplat pois viinistä. Kuohuva samppanja nousi suosituksi vasta hänen kuolemansa jälkeen. Samppanjan aiheuttamaa makuelämystä kuvaava sitaatti on mainoslause 1800-luvulta.

Champagnessa ja Bourgognessa on jo ammoisista ajoista lähtien osattu nauttia elämästä. Täällä viiniviljelyksiä riittää niin kauas kuin silmä siintää. Kumpuilevaa maastoa täplittävät viehättävät kylät, ja kylän keskellä seisoo kirkko. Näillä kauniilla seuduilla valmistetaan maailmanluokan viinejä, joita pääsemme maistelemaan.

Matkan aikana tutustumme myös Reimsiin ja sen mahtavaan katedraaliin, jossa Ranskan kuninkaat kruunattiin. Viehättävässä Troyesissa vierailemme alueelle tyypillisessä puuristikkotalossa 1500-luvulta. Chablisissa pysähdymme maistelemaan paikkakunnan kuuluisaa viiniä ja Dijonissa tutustumme hienon arkkitehtuurin lisäksi kaupungin kiehtovaan historiaan. Keskiaikaisen Beaunen tunnetuin nähtävyys on upea keskiaikainen köyhäinsairaala Hotel-Dieu. Côte D´Or:n, kultaisen rinteen alueella maistelemme eloisaa Pinot Noiria.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Viini ja gastronomia

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Pariisiin - kaupunkikävely Reimsissä ja illallinen
Päivä 2 Reims, Champagne ja Épernay - samppanjamaistiaiset
Päivä 3 Reims - Troyes - Chablis - Dijon - Champagnesta Bourgogneen - vierailu Troyesissa ja viinimaistiaiset Chablis’ssa
Päivä 4 Bourgogne, Beaune ja Côte D´Or - kaupunkikävely keskiaikaisessa Beaunessa ja viinimaistiaiset Côte d´Orissa
Päivä 5 Vierailu Auxerressa Yonnejoen varrella - lento Helsinkiin Pariisista

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
998€
Helsinki
998€
Helsinki
998€
Helsinki
998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Pariisiin - kaupunkikävely Reimsissä ja illallinen

Lentokentältä jatkamme bussilla idän suuntaan läpi pohjoisranskalaisten maisemien. Määränpäämme on Champagne, maailman ehkä tunnetuin viinialue. Perillä Reimsissä, alueen pääkaupungissa, odottaa pieni kaupunkikävely. Katselemme kaupunkia, jota jalo juoma leimaa ja ihailemme ainutlaatuista goottilaista mestariteosta, Reimsin katedraalia, jossa Ranskan kuninkaat kruunattiin. Kaupungin keskustassa näkee eleganttia arkkitehtuuria maailmansotien väliseltä ajalta, erityisesti art deco -tyyliä. Majoitumme sitten keskustassa sijaitsevaan kolmen tähden hotelliin, joka on tukikohtamme seuraavien kahden yön ajan.

Nautimme yhteisen illallisen ranskalaisessa ravintolassa.

Päivä 2
Reims, Champagne ja Épernay - samppanjamaistiaiset

Aloitamme aamupäivän lasilla kuplivaa yhdessä Reimsin samppanjataloista. Ajamme viiniviljelysalueella ja pysähdymme matkalla hurmaavassa maalaiskylässä. Samppanjatilalla pääsemme käymään viinikellarissa ja maistamaan kuplivaa juomaa. Vain Champagnen alueella tuotettua kuohuviiniä saa kaupallisessa yhteydessä kutsua samppanjaksi, sillä alkuperänimitys on suojeltu. Samppanjan valmistus on käsityötä, joka perustuu vanhoihin perinteisiin. Sekä janomme että uteliaisuutemme tyydyttyy, kun saamme tietää lisää monimutkaisesta valmistusprosessista, jonka tuloksena syntyy aito samppanja. Ohjelmassa on lisäksi vierailu pienessä Èpernayn kaupungissa, jossa sijaitsee muutamien tunnetuimpien samppanjatalojen päämaja ja munkki Dom Perignonin patsas. Lähetämme hänelle kiitollisia ajatuksia, nimittäin juuri hän keksi 1600-luvulla samppanjan valmistusmenetelmän. A votre santé!

Päivä 3
Reims - Troyes - Chablis - Dijon - Champagnesta Bourgogneen - vierailu Troyesissa ja viinimaistiaiset Chablis’ssa

Tänään suuntaamme etelään kohti Troyesin kaupunkia, jonka hyvin säilynyt historiallinen keskusta sijaitsee Seinejoen rannalla. Troyes on kaunis pieni kaupunki, jossa on useita alueelle tyypillisiä puuristikkotaloja 1500-luvulta sekä merkkejä muinaisista roomalaisista, sillä kaupunki oli yksi Rooman valtakunnan aikaisen tieverkoston solmukohdista. Matka jatkuu läpi kauniiden maisemien, ja pian saavumme Bourgogneen. Pysähdymme Chablis’ssa ja maistelemme paikkakunnan kuuluisaa viiniä. Määränpäämme on Bourgognen pääkaupunki Dijon, jossa yövymme kaksi yötä keskustassa sijaitsevassa kolmen tähden hotellissa. Maakunta kuului Burgundin herttuakunnalle 1000-luvun alkupuolelta 1400-luvun loppupuolelle saakka, ja Dijon oli vaurauden ja vallan keskus. Burgundi oli tuolloin yksi Euroopan mahtavimmista taiteen, taitojen ja tieteen keskus. Dijonissa on upeaa arkkitehtuuria ja kaupungilla on paljon muutakin tarjottavaa kuin vain sinappia. Dijonin entisöidyssä keskiaikaisessa keskustassa voi käydä esim. Ranskan vanhimmassa museossa, Musée des Beaux-Artsissa, sekä tyylikkäässä Palais des Ducsissa.

Päivä 4
Bourgogne, Beaune ja Côte D´Or - kaupunkikävely keskiaikaisessa Beaunessa ja viinimaistiaiset Côte d´Orissa

Tänään tutustumme naapurikaupunkiin Beauneen, yhteen Ranskan tärkeimmistä keskiaikaisista kaupungeista. Beaune on lisäksi tärkeä viininviljelykeskus. Kaupunkikävelyn aikana saamme kuulla lisää tästä perinteisestä kaupungista. Vanhimpien osien ympärillä seisoo yhä vanha kaupunginmuuri. Sen sisäpuolella on mukulakivikatujen ja keskiaikaisten puuristikkotalojen joukossa monia nähtävyyksiä, kuten esim. upea keskiaikainen köyhäinsairaala Hôtel-Dieu, jota pidetään arkkitehtonisena mestariteoksena. Bourgognessa ihminen, maanviljely ja maa ovat saavuttaneet täydellisen tasapainon, josta syntyy arvostettua puna- ja valkoviiniä. Beaunen ja Dijonin välisessä laaksossa sijaitsee Côte d’Or, kultainen rinne. Tänne kuuluisat kaupungit ovat järjestäytyneet jonoon kuin helmet nauhassa. Roomalaiset aloittivat viininviljelyn Bourgognessa. Ranskan vallankumoukseen saakka kirkolla ja luostareilla oli tärkeä rooli Bourgognen viinintuotannossa. Vallankumouksen jälkeen kirkolta ja aatelisilta vietiin maat ja jaettiin osuuksina talonpojille. Osuudet on sittemmin jaettu vielä pienemmiksi. Viinitarhat, joita kutsutaan nimellä ”climat” tai ”clos”, ovat täällä siksi huomattavasti pienempiä kuin esim. Bordeaux’ssa. Pysähdymme johonkin viinikaupungeista ja maistelemme hyviä viinejä. Nautimme yhteisen illallisen ranskalaisessa ravintolassa.

Päivä 5
Vierailu Auxerressa Yonnejoen varrella - lento Helsinkiin Pariisista

Tänään on aika hyvästellä Dijon ja mukava hotellimme, sillä otamme suunnan kohti pohjoista. Matka ei ole kuitenkaan vielä ohi! Matkalla takaisin Pariisin pysähdymme kauniissa Auxerren pikkukaupungissa Bourgognen pohjoisosassa. Auxerre sijaitsee hienolla paikalla Yonnejoen varrella ja siellä on satama, josta suositut Bourgognen viinit kuljetettiin eteenpäin. Canal du Nivernais alkaa Auxerresta ja on yksi vanhoista kanavista, jotka yhdistivät Pariisin Lyoniin ja Välimereen. Saint Germainin mahtava katedraali hallitsee kaupunkikuvaa, sillä se kohoaa kohti taivaita ja luo kaupungille tunnistettavan siluetin. Vanhakaupunki ja satamakortteli Quartier de la Marine ovat täynnä vanhoja puuristikkotaloja. Täällä on mahdollisuus hengittää sisään viimeinen kunnon annos ranskalaista charmia ja tunnelmaa. Pian on aika lähteä kohti Pariisia ja lentokenttää. Hyvää kotimatkaa!

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
298€
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Pariisi – Helsinki turistiluokassa 
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa (4 yötä)
 • aamiaiset
 • kaksi illallista
 • neljä viininmaistelua
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 248€
 • ruokajuomat ja muut ruoat ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Hotellit

Hotellit, joihin majoitumme Reimsissä ja Dijonissa matkan aikana, ovat moderneja keskitason hotelleja keskeisellä sijainnilla. Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yöpymiset

Reims: 2 yötä
Dijon: 2 yötä

.

Ajomatkat

Päivä 1: n. 140km
Päivä 2: n. 80 km
Päivä 3: n. 330 km
Päivä 4: n. 90 km
Päivä 5: n. 340 km
 

Osallistujamäärä

Matkan minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from hieman pettynyt Odotukset olivat suuret,koska esite matkasta oli mielenkiintoinen. Tutustuminen sampanjan-,että viinintuottajiin oli hyvin antoisa, tietoa saatiin kattavasti. Bussissa istuttiin paljon.Yleistietoa maasta olisi ollut mukava kuulla. Hyvä kuskimme otti selvää esim. tietöistä etukäteen, joten välipysähdykset olisi varmaan voitu määritellä tarkemmin. Olisi ollut mukava kulkea yhdessä, ja kuulla nähtävyyksistä paremmin, ryhmämme oli kuitenkin iso. Reimsin hotelli oli hyvä, Dijonin oli kylmä,ei lämmitystä. Molemmissa oli hyvät aamiaiset. Yhteiset illalliset eivät olleet ihan sitä, mitä odotti. Viinilasillisen olisi odottanut kuuluvan hintaan ja Dijonissa pääruoka oli huono, jäi varmasti useammalta syömättä.
Date published: 2019-10-01
Rated 3 out of 5 by from In vino veritas Mukava viiden päivän matka. Tutustumiskohteet olivat sopivan erilaisia. Varsinkin käynti Le Gallaisin champagnetalossa, jossa tutustuttiin myös itse viljelyyn. Esittelyt olivat kaikissa kohteissa hyvät. Ryhmäkoko oli kuitenkin aivan liian iso. Hotellihuone Dijonissa oli pieni ja epäkäytännöllinen, sänky kapea. Hotelleissa oikein hyvät aamiaiset. Ennalta ostetut päivälliset eivät vastanneet odotuksia. Puitteet olivat hyvät, mutta hinta/laatusuhde huono.
Date published: 2019-09-30
Rated 5 out of 5 by from Samppanjaa + valkoviiniä + punaviiniä = Reims & Dijon Olipa hyvin onnistunut 5-päiväinen matka! Sari oli vallan mainio opas, aivan huippua. Hänen tarinankerrontansa ja tietämyksensä Ranskasta ja viineistä oli erinomaista. Sari otti ryhmän eri henkilöt hyvin huomioon. Aivan ihana persoona. Ohjelma vastasi hyvin odotuksiamme - viinitilavierailut olivat parhaasta päästä. Ohjelmaa oli riittävästi, mutta vapaa-aikaakin oli jätetty ihan mukavasti omien toiveiden toteuttamiseen. Hotellien taso olisi voinut olla parempi, IBIS-ketjun huoneet ovat turhan pieniä. Hyvä jälkimaku :)
Date published: 2019-09-15
Rated 3 out of 5 by from Matka shamppanjan ja Burgundin viinien syntysijoille Mielenkiintoinen Ranskan alue, jonne ei muuten tulisi mentyä. Idea oli hyvä, kun tutustuttiin isoihin ja pieniin tuottajiin, niin päästiin näkemään ja kuulemaan, kuinka työlästä viinien tuottaminen käsityönä on. Reims oli upea kaupunki ja hotelli sopivan matkan päässä keskustasta. Etäisyydet olivat pitkiä, bussissa jouduttiin istumaan aikamoisia jaksoja, mikä väsytti useita kanssamatkustajia. Viinin ja alueen kulttuuriin sekä alueeseen tutustuminen yleensä on hyvä idea.
Date published: 2019-09-27
Rated 5 out of 5 by from Kupliva matka Champagneen Ihanan onnistunut matka shampanjan ja viinin malmistuksen maailmaan. Vierailimme monipuolisesti erilaisilla tiloilla ja näimme, miten juomat valmistetaan vaiheittain. Oysähdyimme ihanissa kylissä, joihin en yksin matkustaessani olisi varmaankaan koskaan päätynyt. Ryhmämme oli ihanan innostunut ja hauska. Matkanjohtaja oli paras; hänen ilonsa ja ammattitaitonsa yhdistettynä huumoriin teki reissusta ikimuistoisen.
Date published: 2019-09-13
Rated 5 out of 5 by from Onnistunut kokonaisuus Yllättävän paljon nähtävää ja koettavaa mahtui tähän viiden päivän minilomaan. Vierailukohteet oli huolella valittu, mukaan mahtui sekä suuria viinitaloja että pieniä perhetiloja. 2 pv Champagnessa ja 2 pv Burgundissa antoivat esimakua alueiden tarjonnasta sekä ominaispiirteistä. Matkanjohtajamme Sari oli mahtava! Saimme bussimatkojen aikana viinitietouden lisäksi aikamoisen kertauksen myös Ranskan historiasta.
Date published: 2019-09-14
Rated 4 out of 5 by from hyvät kohteet mutta hotellit ei niin hyvät. kohteet ja matkan pituus hyvä. Olisi hienoa jos toisena hotellivaihtoehtona olisi 4 tähden hotelli. Opas Sari Vuontisjärvi oli aivan loistava. Tietotaito, kielitaito, reippaus ja välittömyys olivat hänen vahvuuksiaan ja vaikuttivat matkan onnistumiseen todella paljon. Aikataulut pitivät ja illalliskohteet hyvät.
Date published: 2019-09-15
Rated 5 out of 5 by from Hyvä reissu Torstaina kotiin hienolta reissulta, hyvät retkikohteet, hyvin valittu kaksi samppanja-tilaa, joista toinen tuttu Taitinger. Viinitilat myös hyviä kohteita. Ystävällisiä emäntiä kaikissa käyntikohteissa. Reissun kruunasi ihana Sari-oppaamme. Osaava opas, hauska ja huippuammattilainen. Yllätys oli hyvä aamupala.
Date published: 2019-09-14
 • y_2020, m_9, d_18, h_17
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_25
 • loc_fi_FI, sid_FRRTR06, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

21FRRTR06BFI2808