Botswana, Victorian putoukset ja Okavangon suisto

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Ainutlaatuinen matka Afrikan viimeisille koskemattomille luontoalueille. Safareita Chobessa ja Okavangon suistossa sekä päivä Victorian putouksilla.

Uutuus

Matkan aluksi pääsemme kokemaan luonnon valtavan voiman upeiden Victorian putousten muodossa Zimbabwessa. Elämys on unohtumaton ja siinä yhdistyvät majesteettisen kauniit putoukset ja aisteja herättelevä runsas vesihöyry.

Syvällä Afrikan sydämessä, neljän mahtavan joen – Sambesin, Choben, Linyatin ja Kwandon (käytetään myös nimeä Cuando) – keskellä sijaitsee vanha Afrikka. Sama Afrikka, jonka Livingstone, Grant ja Burton kokivat. Nuo kokemukset tekivät heistä kuuluisia, kun niistä kerrottiin Lontoon arvostetussa Kuninkaallisessa maantieteellisessä seurassa.

Tämä ainutkertainen safarimatka vie meidät Afrikan kauneimmille ja koskemattomimmille luontoalueille, joilla elää eniten villieläimiä Itä-Afrikan ulkopuolella. Tämä on matka sinulle, joka haluat henkilökohtaisen luontoelämyksen yhdistettynä ylelliseen ympäristöön. Tästä syystä ryhmän koko pidetään pienenä.

Lähdemme safareille maastoautoilla, teemme safariristeilyn Chobejoella ja lyhyen safarilennon Okavangon suistossa. Kaikki ylelliset lodgemme ja leirimme sijaitsevat upeissa kohdissa jokien varsilla tai savannilla, jossa pääsee tarkkailemaan runsasta eläimistöä eturivin paikoilta.

Enintään 16 osallistujaa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Safari

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Etelä-Afrikan randi

Päiväohjelma 14 päivää
Päivä 1
Lähtö Helsingistä.
Päivä 2
Saapuminen Johannesburgiin, Etelä-Afrikkaan, ja kaupunkikierros Pretoriassa.
Päivä 3
Saapuminen Victorian putouksille Zimbabween. Tervetuloillallinen kuuluisassa Victoria Falls Hotelissa.
Päivä 4
Victorian putoukset. Kävelyretki putoukselle ja risteily Sambesijoella auringonlaskun aikaan.
Päivä 5
Chobe Bush Lodge, Botswana. Safariristeily.
Päivä 6
Safariristeily Chobejoella.
Päivä 7–9
Kwando Lebala Lodge, Botswana.
Päivä 10–12
4 Rivers Camp, Kwaran suojelualue Okavangon suistossa Botswanassa.
Päivä 13
Maun – Johannesburg – Helsinki.
Päivä 14
Kotiinpaluu.

Hotelli

Victoria Falls Hotel

Legendaarinen Victoria Falls Hotel Zimbabwessa on yksi Afrikan kuuluisimpia hotelleja. Hotellin sijainti kauniilla paikalla ja sen tunnelma tekevät hotellista suositun. Victoria Falls rakennettiin alunperin vuonna 1904 ja se huokuu englantilaista siirtomaatyyliä. Hotellia ympäröi upea luonto ja aivan naapurissa sijaitsee Unescon suojelemat Victorian putoukset. Palveluihin kuuluu uima-allas, kolme ravintolaa, tenniskenttiä, kirjasto ja pieni kappeli.

Huoneissa on ilmastointi, tallelokero ja satelliittitelevisio. Kylpyhuoneissa on sekä kylpyamme että suihku, hiustenkuivain. Huonepalvelu on käytettävissä vuorokauden ympäri ja hotellissa on pesulapalvelu. Yleisissä tiloissa ja huoneissa on maksuton wifi-yhteys.

Illalliselle The Livingstone Room -ravintolassa pukeudutaan muodollisemmin. Miehille suositellaan siistejä housuja ja pitkähihaista paitaa sekä solmiota. Naisilla hame, suorat housut, siisti pusero tai mekko. Lenkkikengissä ei pääse ravintolaan.

Lue lisää hotellista: http://www.victoriafallshotel.com/

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Chobe Bush Lodge

Chobe Bush Lodge sijaitsee kauniilla paikalla Choben kansallispuiston laidalla ja noin 150 metrin päässä Chobe-joesta. Lodgesta on näkymät ympäröivään luontoon.

Uima-allas, ravintola ja kaksi baaria - joten siellä on mukavasti mahdollisuuksia rentoutumiseen safarien välissä.

Lodgessa on 42 huonetta, joissa on oma kylpyhuone ja wc. Kaikissa huoneissa on kalustettu parveke tai terassi. Huoneet on sisustettu safarityyliin, ja niissä on joko parivuode tai kaksi erillistä vuodetta, pari tuolia, tallelokero ja ilmastointi.

Kwando Lebala Lodge

Lebala tarkoittaa “laajaa, avointa tilaa” ja leiri sijaitseekin Kwandon suojelualueella, jossa on peräti 232,000 hehtaaria yksityistä aitaamatonta erämaata. Täällä etelää kohti virtaava Kwando-joki sulautuu valtavaan kosteikkoon idässä, Kwandon suojelualueen ulkopuolella.

Kwando Lebala Lodgessa on 8 tilavaa telttaa, jotka on rakennettu korotetuille teak-puisille alustoille. Kaikista teltoista on näkymät luontoon ja Linyatin kosteikkoalueelle. Kaikissa teltoissa on oma terassi ja kylpyhuone.

Lodgessa on oma ravintola, baari ja uima-allas. Luonto on aina lähellä.

Lodgen kotisivut: http://www.kwando.com/lebala.html

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.)

4 Rivers

4 Rivers sijaitsee Okavangon suistossa ja se on Kwandon alueen uusin leiri. Sen sijainti on eksklusiivinen Kwandon länsipuolella. Tällä alueella ei ole muita safarileirejä ja leiri on ainoastaan noin 15 min. ajomatkan päässä omalta yksityiseltä pienkoneiden lentokentältä.

Teltat on rakennettu korotettujen puukansien päälle ja telttoja on yhteensä yhdeksän kappaletta. Kaikissa teltoissa on sekä ulko- että sisäsuihku, moskiittoverkot, tallelokero ja kattotuuletin.

Safarileirin kotisivut: https://www.kwando.co.bw/4-rivers

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.)

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
10.498€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä.

Lähdemme Helsingistä iltapäivällä ja saavumme perille Johannesburgiin, Etelä-Afrikkaan seuraavana aamuna.

Päivä 2
Saapuminen Johannesburgiin, Etelä-Afrikkaan, ja kaupunkikierros Pretoriassa.

Laskeuduttuamme Johannesburgiin bussi vie meidät hotellille. Jätämme matkatavarat sinne säilytykseen, kunnes saamme huoneet myöhemmin päivällä.

Ajamme Pretoriaan, Etelä-Afrikan hallinnolliseen pääkaupunkiin. Teemme siellä pienen kaupunkikierroksen. Näemme mm. Union Buildingin, jossa Etelä-Afrikan hallitus kokoontuu. Puolikuun muotoinen rakennus sijaitsee kukkulan laella, josta on hulppeat näkymät yli kaupungin. Rakennuksella on pituutta 285 m ja se valmistui 1913. Parlamenttirakennuksen kaksi siipeä symboloi maan kahta kansanryhmää, englantilaisia ja buureja. Väestön mustaihoista osaa ei rakennuksen symboliikassa ole huomioitu. Syömme lounaan (omakustanteinen) joko ennen Union Buildingiä tai sen jälkeen.

Iltapäivällä palaamme hotellille, jossa meillä on aikaa rentoutua. Voit käydä altaalla tai vain levätä huoneessa pitkän lentomatkan jälkeen.

Yövymme hotellissa, joka sijaitsee lähellä lentokenttää. Sieltä on näppärä jatkaa matkaa seuraavana päivänä kohti Victorian putouksia ja Zimbabwea.

Päivä 3
Saapuminen Victorian putouksille Zimbabween. Tervetuloillallinen kuuluisassa Victoria Falls Hotelissa.

Lentokentältä ajamme suoraan viiden tähden Victoria Falls Hoteliin. Hotelli on yksi Afrikan tunnetuimmista, kiitos kauniin sijainnin ja viehättävän tunnelman. Hotelli on rakennettu englantilaiseen siirtomaatyyliin ja sitä ympäröi kauniimpi luonto kuin kuvitella saattaa. Illalla nautimme hotellissa tervetuloillallisen.

Päivä 4
Victorian putoukset. Kävelyretki putoukselle ja risteily Sambesijoella auringonlaskun aikaan.

Aamiaisen jälkeen lähdemme kävelyretkelle vesiputoukselle. Kuljemme hotellin takana sijaitsevan puutarhan läpi ja jatkamme polkua pitkin vesiputouksen ympäri. Maailmassa on monia kauniita vesiputouksia, mutta Victorian putouksia voi pitää sijainniltaan kauneimpana. Victorian putoukset on noin kaksi kertaa niin korkea ja puolitoista kertaa niin leveä kuin Niagaran putoukset USA:n ja Kanadan välillä. Upea näky lumoaa, eikä alueen meditatiivisesta rauhasta tahdo saada tarpeekseen. Luonnon ääniä lukuun ottamatta häiriötekijät ovat harvassa, ja vihreä sademetsä täydentää kokemuksen.

Vesi roiskuu putouksen lähettyvillä yleensä korkealle, joten retkelle kannattaa ottaa mukaan sateenvarjo tai sadetakki/-viitta. Iltapäivän päätteeksi risteilemme auringonlaskuun pitkin Sambesijokea vesiputouksen yläpuolella. Nautimme virkistävän juoman aluksen kannella ja tarkkailemme jokea – saatamme nähdä virtahepoja ja krokotiileja.

Päivä 5
Chobe Bush Lodge, Botswana. Safariristeily.

Victorian putouksilta ajamme Botswanan rajalle ja sieltä Kasaneen.

Chobe Bush Lodge on paikkansa vakiinnuttanut lodge, joka sijaitsee Kasanessa, Botswanassa, Choben kansallispuiston rajalla ja kävelyetäisyyden päässä Chobejoesta. Lähellä Kasanea kohtaavat neljän Afrikan maan rajat: Botswanan, Zimbabwen, Namibian ja Sambian. Arvioimme olevamme perillä lounasaikaan. Iltapäivällä järjestetään safariristeily, jolla kohtaamme toivottavasti koko liudan eläimiä, jotka elävät joko joessa tai sen liepeillä ja tulevat joelle juomaan.

Päivä 6
Safariristeily Chobejoella.

Vietämme vielä yhden yön Chobe Bush Lodgessa ja nautimme elämästä lähellä Chobejokea ja Choben kansallispuistoa. Jokainen tekee asioita omaan tahtiinsa: Yksi rentoutuu majapaikassa, toinen lähtee veneretkelle joelle auringonlaskun aikaan, kolmas vierailee maalaiskylässä tai osallistuu safariretkelle veneellä. Yksi kohokohdista on safariristeily Chobejoella. Juuri veneretkillä näkee monipuolisimmin eläimiä. Kun lähdemme Chobe Bush Lodgesta, meitä tervehtii linnusto, johon kuuluu kalakotkia, kuningaskalastajia, haikaroita, iibiksiä ja merimetsoja. Joella elää myös saukkoja, krokotiileja ja virtahepoja. Pian soinen alue muuttuu tasaisiksi saariksi, joilla näkee antilooppeja, kuten pukuja, likejä ja vesiantilooppeja, sekä norsuja ja puhveleita.

Kansallispuistossa jokirannan isot norsulaumat ovat tavallinen näky. Villieläinten näkeminen vesiltä käsin on erityinen elämys. Olemme nyt todellisessa Afrikassa, juuri sellaisena kuin olemme sen kuvitelleet: laajoja aukeita, valtavasti villieläimiä, autiomaata, savannia, akaasioita ja norsulaumoja, joissa on jopa useita satoja eläimiä.

Päivä 7–9
Kwando Lebala Lodge, Botswana.

Lennämme pienellä tilauslentokoneella Linyati Swampsin yli Kwando Lebala Lodgelle. Kwandossa on kahdeksan ylellistä telttasviittiä aivan Kwandojoen varrella paikassa, jossa joki laajenee Botswanan ja Sambian suuntaan. Täällä keskitymme jeeppisafareihin (eng. game drive). Entinen brittiläiseen imperiumiin kuulunut Betšuanamaa on 1,3 kertaa suurempi kuin Ruotsi. Asukkaita on alle miljoona. Sivilisaatiolle haastava luonto on vaikuttanut suuresti siihen, että Botswanan väestö on elänyt ja elää edelleen melko rauhallista elämää ilman sotia ja kahnauksia. Tästä syystä Botswanaa voi pitää yhtenä Afrikan mantereen vakaimmista ja rauhallisimmista maista. Ne kaksi Kwando Lodgea, joihin majoitumme matkan aikana, sijaitsevat yksityisalueella Choben, Okavangon ja Caprivin välisellä rajaseudulla. Molemmat lodget ovat melko syrjässä, joten näemme suurella todennäköisyydellä kaikki tunnetut afrikkalaiset villieläimet kuten norsun, kirahvin, puhvelin, kudun, sapelibeisan, impalan, hyeenakoiran, leijonan, leopardin, gepardin sekä täplä- ja ruskohyeenan. Auringonlaskun aikaan nautittujen “sundownereiden” jälkeen safari jatkuu auton etulyhtyjen valossa, jolloin voimme omin silmin tarkkailla eläinten yöaikaista aktiivisuutta.

Saatamme nähdä myös afrikanvillikissan, aavikkoilveksen, sivettieläimen, maasian ja mesimäyrän sekä monia muita. Tiedämme kokemuksesta, että seudulla elää runsaasti villieläimiä. Tästä syystä olemme päättäneet majoittua tänne kolmeksi yöksi. Joillakin lähdöillä yövymme Kwando Lagoon Lodgessa Kwando Lebalan sijasta. Lodget ovat identtiset, mutta Lagoon Lodge sijaitsee suoraan pienen laguunin suulla, kuten nimikin kertoo. Lodget sijaitsevat noin 90 min ajomatkan päässä toisistaan, ja molempien ympäristössä elää samoja eläimiä.

Päivä 10–12
4 Rivers Camp, Kwaran suojelualue Okavangon suistossa Botswanassa.

Lennämme 4 Rivers Campiin, joka sijaitsee tunnetun Kwaran suojelualueen länsipuolella Okavangon suistossa. Vietämme seuraavat päivät tutustuen suistoalueeseen maastoautoilla. Muilta safarileireiltä ei ole pääsyä alueelle. Leirimme sijaitsee vajaan 15 min automatkan päässä omalta yksityiseltä lentokentältä. 4 Rivers Campissäon kahdeksan isoa telttaa tiikkikantisilla korokkeilla. Kaikista on hienot näkymät ympäristöön ja Linyatin kosteikolle.

Okavangon suistossa elää tuhansia haikaroita sekä virtahepoja, krokotiilejä ja antilooppeja, jotka juoksentelevat suiston saarten välillä. Teemme myös mielenkiintoisia safariretkiä autoilla, joissa kussakin on enintään kuusi matkustajaa. Safareilla on hyvät mahdollisuudet kohdata leijonia, leopardeja, gepardeja, hyeenakoiria, hyeenoja, norsuja, puhveleita, kirahveja, sapelibeisoja, isohevosantilooppeja ja gnuita sekä monia pienempiä antilooppilajeja.

Okavangon suisto ulottuu aina tunnettuun Choben kansallispuistoon saakka. Yhdessä nämä alueet muodostavat yli 25 999 km2:n kokoisen vyöhykkeen, joka koostuu savannista, metsästä, joista ja suosta. Vyöhyke on suotuisa elinympäristö monille eläimille ja linnuille. Okavango on yksi luonnon monista ihmeistä. Jättimäinen jokisuisto alkaa Angolan vuorilta, kasvaa laajaksi ja mahtavaksi upotakseen lopulta Kalaharin autiomaan hiekkamereen. Toisin kuin muut joet, Okavango uppoaa hitaasti syvyyksiin ja jättää taakseen koko joukon vehreitä saaria ja joenpenkkoja hiekkarantoineen. Vihreä jokiparatiisi, ympäröivä metsä ja savanni ovat kuin rikasta ja monipuolista eläinlajistoa varten luotuja. Tällä rajatulla alueella yhdistyy monta erilaista biotooppia, kuten kuiva savanni, pensassavanni, suo, metsä ja aavikko, minkä ansiosta eläinlajeja on paljon. Seudulla elää mm. yli 160 nisäkäslajia, joista lähes kaikki ovat tyypillisiä Afrikalle. Linnuston monimuotoisuus on luultavasti suurimpia maailmassa, erityisesti sadekaudella joulukuusta maaliskuuhun. Vaihtoehtoja on jälleen monia. Majoitumme leiriin kolmeksi yöksi, joten monenlaisille elämyksille on tilaa ja aikaa. Matkanjohtaja pyrkii yhdessä paikallisoppaiden kanssa koostamaan mahdollisimman kiinnostavan ohjelman asiakkaiden toiveiden ja paikallisten olosuhteiden perusteella.

Päivä 13
Maun – Johannesburg – Helsinki.

Leirissä nautitun aamiaisen jälkeen lennämme Mauniin ja sieltä edelleen Johannesburgiin. Sitten onkin aika heittää hyvästit Afrikalle ja palata takaisin Helsinkiin.

Päivä 14
Kotiinpaluu.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 10.498€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
2.998€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Johannesburg – Helsinki (välilasku ja koneenvaihto menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Reittilento Johannesburg – Victoria Falls turistiluokassa
 • Reittilento Maun - Johannesburg
 • Kolme sisäistä lentoa pienkoneilla
 • Safarit ja retket ohjelman mukaan
 • Kaupunkikierros Pretoriassa
 • Auringonlaskun risteily Sambesijoella
 • Kävelyretki Victorian putouksilla
 • 2 venesafaria Chobejoella
 • 2 jeeppisafaria Choben kansallispuistossa
 • Kaikki ohjelmassa mainitut safarit Okavangon suistossa
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa tasokkaissa lodgeissa ja safarileireissä sekä viiden tähden Victoria Falls Hotelissa
 • 1 yö City Lodge Hotel, Johannesburg
 • 2 yötä Victoria Falls Hotel, Zimbabwe
 • 2 yötä Chobe Bush Lodge, Botswana
 • 3 yötä Kwando Lebala Lodge, Botswana (alkoholittomat ja alkoholi -juomat sis.)
 • 3 yötä Kwando 4 Rivers, Botswana (alkoholittomat ja alkoholi -juomat sis.)
 • Täysihoito (lukuun ottamatta lounasta päivinä 3, 4 ja 13 sekä illallista päivinä 2 ja 4)
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Zimbabwen ja Botswanan valuutta

Suosittelemme ottamaan mukaan käteisenä jonkin verran US dollareita; myös pieniä 1 ja 5 dollarin seteleitä, joilla voit ostaa esim. virvokkeita Victorian putouksilla. Botswanan valuuttaa (pula) ei saa Suomesta, Etelä-Afrikan randi on käypä valuutta paikallisen valuutan rinnalla. Randeja saa Suomesta etukäteen tilaamalla, rahanvaihtotoimistosta tai pankista. 

Hotelleissa, lodgeissa ja leireissä voi maksaa kansainvälisillä luottokorteilla. 

Liikkuminen matkan aikana

Matka ei ole fyysisesti erityisen rasittava, teemme safarit maastoautoilla ja veneellä. Matkustajan tulee kyetä liikkumaan omatoimisesti ilman apuvälineitä. 

Ilmasto Botswanassa

Botswanan talvi osuu kesä-elokuuhun, ja yöt ovat usein kylmiä. Tämä pätee myös toukokuuhun ja syyskuuhun, kun taas lokakuusta maaliskuuhun on suhteellisen lämmin, jopa öisin. 

Muina vuodenaikoina on suhteellisen lämmintä ja pohjoisessa lämpötila voi nousta yli 30 asteen. Sateita tulee ympäri vuoden, suurin osa pohjoisessa lämpiminä kuukausina ja etelässä kylminä kuukausina. Sää Botswanassa on yleensä leuto ja miellyttävä ympäri vuoden. Äärimmäiset sääolosuhteet ovat harvinaisia, mutta niitä voi silti esiintyä (etenkin viime vuosina). 

Safarit ja matkalle mukaan

Päivän ensimmäinen safari alkaa yleensä heti auringonnousun jälkeen (noin klo 6), jolloin ulkona on viileää lukuun ottamatta ajanjaksoa marraskuusta maaliskuuhun, jolloin lämpötilat ovat korkeammat jo varhain aamulla. Matkalle on hyvä ottaa mukaan lämmin paita tai takki, päähine sekä pitkälahkeiset housut. Kerrospukeutuminen on toimiva ratkaisu. Pakkaa mukaan aurinkovoide, hyttyskarkote, lippalakki, huivi tai hattu ja kamera sekä kiikarit.

Tärkeintä tällä matkalla on, että pidät luonnosta ja eläimistä. Paikalliset rangerit tuntevat kansallispuiston ja tekevät parhaansa, että näet safariajeluilla mahdollisimman monipuolisesti eläimistöä. Takuuta siitä, mitä eläimiä näemme ja milloin, hekään eivät voi toki antaa. Safariajelut tehdään eläinten ehdoilla ja niitä mahdollisimman vähän häiritsemättä. Olemme vierailijoita niiden kotiseudulla.

Maastoautoilla tehtävillä safareilla ikäraja on turvallisuussyistä 6 vuotta.

Matkan aluksi käymme Victorian putouksilla. Ota mukaan kevyt sadetakki tai sadeviitta. 

Lue lisää matkakohteista

Lue lisää Etelä-Afrikasta: http://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka/etela-afrikka

Lue lisää Botswanasta:https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka/botswana

Lue lisää Zimbabwesta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka/zimbabwe

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta ja juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia. 

Osallistujamäärä

Minimiosallistujamäärä on 10 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Mauritius

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 6 päivää
Hinta Alkaen 1.598€
Palmurantoja, lepäilyä ja kiinnostavaa gastronomiaa keskellä Intian valtamerta.

Neljä päivää rennosti uima-altaalla tai rannalla Mauritiuksen trooppisella saarella, aktiviteetteja kaipaaville monia mahdollisuuksia tutkia lähemmin saarta ja osallistua järjestetyille kansainvälisille retkille.

Päiväohjelma:
Päivä 1: Yöpyminen joko Johannesburgissa tai Kapkaupungissa.
Päivä 2: Johannesburg/Kapkaupunki - Mauritius, kuljetus kentältä hotelliin
Päivä 3-6: Nautinnollisia päiviä Mauritiuksella
Päivä 7: Aamulento Mauritiukselta Johannesburgiin, päivähuone käytössä hotellissa Johannesburgissa. Illalla kotimatka alkaa.

Mainittu on alkaen hinta jaetussa kahden hengen huoneessa.

Huom. lentoyhteyksistä riippuen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa yövytään 1 tai 2 yötä.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa 2 eri hotellivaihtoehtoa Mauritiuksella:

Casuarina Hotel - kolme tähteä (paikallinen luokitus)
Hotelli sijaitsee Trou aux Bichesissä, saaren luoteisrannikolla. Hotellilta näkymä laguunille, Grand Bayn vilkkaaseen kaupunkiin 5 km ja pääkaupunki Port Louisiin 18 km. Casuarinan on lähellä valkeahiekkaista uimarantaa. Puolihoito.
Kotisivut:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta 2024:
Jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel: 1598€/hlö
Yhden hengen huoneesta, Casuarina Hotel: 2146€/hlö

Hinta 2025:
Jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel: 1698€/hlö
Yhden hengen huoneesta, Casuarina Hotel: 2246€/hlö

Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa - 5 tähteä (paikallinen luokitus)
Suuren trooppisen puutarhan ympäröimä tasokas hotelli saaren länsirannikolla. Huoneet on äskettäin remontoidut ja niissä on käytetty paljon luonnonmukaisia materiaaleja. Huoneissa on wifi-yhteys ja tasokkaat MyBed-sängyt. Hotellissa on aasialaistyylinen spa-osasto, hienohiekkainen ranta-alue ja hyvätasoinen ravintola. Puolihoito.
Kotisivut:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä).

Hinta 2024:
Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 150€/hlöLisämaksu yhden hengen huoneesta Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 300€/hlö

Hinta 2025:
Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 598€/hlöLisämaksu yhden hengen huoneesta Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 1298€/hlö

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Johannesburg tai Kapkaupunki – Mauritius turistiluokassa (meno/paluu)
 • Lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö hotellissa, Johannesburg tai Kapkaupunki jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
 • 5 yötä Casuarina Hotel/Le Meridie Ile Maurice/Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Johannesburgista lennettäessä päivähuone hotellissa paluumatkalla
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut juomat ja ruokailut
 • Suomalaisen matkanjohtajan palvelut
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Suosittelemme, että varaat matkanpidennyksen niin ajoissa kuin mahdollista, sillä matkanpidennykset ovat aina erikoistilauksesta, ja emme voi taata, että lennoilla tai hotellissa on tilaa. Matkanpidennys on varattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Huomioithan, että pidennyksen hinta voi vaihdella riippuen lentojen ja hotellin saatavuudesta ja ajankohdasta. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Vastaavia matkoja