Albatrosin Sri Lanka

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Yhdistelmä kiertomatkaa ja rantalomaa. Hienoja nähtävyyksiä ja rennosti rannalla Bentotassa, Intian valtameren äärellä.

Koe Sri Lankan parhaat palat: siirtomaa-aikaiset rakennukset, basaarit ja ainutkertaiset temppelit, kuten Unescon suojeleman Dambullan luolatemppelin, joka syntyi yli 2 000 vuotta sitten. Mukavuuksista ei ole tingitty, ja majoitummekin hyvällä paikalla sijaitseviin, hyvätasoisiin hotelleihin. Tutustumme rikkaaseen ja omaperäiseen eläimistöön ja kauniiseen kansallispuistossa, vierailemme kylässä maaseudun sydämessä, annamme raiteiden johdattaa meidät läpi ylängön teeviljelmien ja teemme tuttavuutta srilankalaisten mausteiden ja teelaatujen kanssa. Kierroksen päätteeksi rentoudumme hiekkarannalla Intian valtameren rauhoittavassa kohinassa.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Sri Lankan rupia

Päiväohjelma 15 päivää
Päivä 1
Helsinki - Colombo, Sri Lanka
Päivä 2
Saapuminen Colomboon
Päivä 3
Colombo - Dambulla
Päivä 4
Dambulla - Sigiriryan kalliopalatsi - retki Polonnaruwan keskiaikaiseen pääkaupunkiin ja omaa aikaa
Päivä 5
Dambulla - lounas paikallisen perheen luona Habaranassa ja Dambullan luolatemppeli
Päivä 6
Dambulla - Kandy - mausteviljelykset ja kasvitieteellinen puutarha
Päivä 7
Kandy - kaupunkikierros, mm. Pyhän hampaan temppeli ja tanssiesitys
Päivä 8
Junamatka Kandysta Nuwara Eliyaan - teeviljelyksiä ja kaunista luontoa
Päivä 9
Nuwara Eliya - Udawalawen kansallispuisto - safari ja vehreää luontoa
Päivä 10
Udawalawen kansallispuisto - Galle - kaupunkikierros Gallessa - rantalomakohde Bentota
Päivä 11–13
Bentota - rentoutumista ja rantaelämää omaan tahtiin tai päiväretki - läksiäisillallinen
Päivä 14
Rentoutumista ja rantaelämää - Bentota - Colombo ja kotimatka
Päivä 15
Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Hotellimme

Alla on esimerkit hotelleista, joita käytämme tällä matkalla. Hotellit ovat nämä tai vastaavat.  Vahvistamme hotellit yhteystietoineen aina matkadokumenttien mukana, viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

The Surf Hotel

The Surf Hotel on neljän tähden (paikallinen luokitus) hotelli Intian valtameren rannalla ja lähiympäristössä on laguuni ja yksi Sri Lankan suurimmista joista. Hotellin uima-allas kutsuu virkistäytymään ja lepäilemään allasalueella. Hotelli tarjoaa kansainvälisiä retkiä ja vesiurheiluaktiviteetteja (lisämaksusta).

Hotellissa on 26 deluxe-huonetta ja 71 superior-huonetta, joissa on joko terassi tai parveke (kalustus vaihtelee). Kaikissa huoneissa on ilmastointi, merinäköala, tv, tallelokero, wifi (maksullinen) ja kahvi/teen keittomahdollisuus. Erilliset tai parivuoteet.

Neljän tähden The Surf Hotel sijaitsee Intian valtameren rannalla, joten vesiurheilumahdollisuudet ovat hyvät. Voit toki pysytellä maissa ja nauttia erityisen ihanasta hiekkarannasta. Hotellissa on myös houkutteleva allasalue. Hotelli auttaa lisäksi järjestämään retkiä lähiympäristöön. Majoitumme superior-huoneisiin, joissa kaikissa on oma terassi tai parveke ja ilmastointi. Kaikista huoneista on lisäksi merinäköala. Huonevarustukseen kuuluu tv, minijääkaappi, kahvin-/teenvalmistusvälineet ja hiustenkuivain. Lue lisää hotellista:

Lue lisää: www.ekhohotels.com/ekhosurf

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä).

Radisson Colombo

Tässä hotellissa on kaikki, mitä perinteiseltä suurkaupunkihotellilta vaaditaan: hyvä keskustasijainti, nykyaikaiset huoneet ja runsas aamiaispöytä. Se, että Radisson Colombo sijaitsee alle 500 m päässä pääkaupungin hienoimmasta rannasta ja ylellisimmistä ravintoloista, ei vähennä hotellin viehätystä.

Lue lisää hotellista: https://www.radissonhotels.com/en-us/hotels/radisson-colombo

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Yksittäisillä lähdöillä käytämme toista samantasoista hotellia Colombossa. Vahvistamme hotellin yhteystietoineen matkadokumenttien mukana viimeistään noin viikkoa ennen lähtöpäivää.

Amaya Lakes

Sigiriyassa asumme kivassa Amaya Lakessa. Hotellista on upeat näkymät kauniille Kandalamajärvelle ja se tarjoaa ylellisyyttä keskellä hengästyttävän kaunista luontoa. Voit pulahtaa houkuttelevaan uima-altaaseen, hemmotella itseäsi hoidolla kylpyläosastolla (varataan ja maksetaan paikan päällä), käydä pelaamassa tennistä tai nauttia hyvän illallisen jossakin hotellin kolmesta ravintolasta. Ihastuttavissa huoneissa on oma terassi tai pieni puutarha, jossa voit oleilla ja nauttia ympäristöstä. Kaikissa huoneissa on parivuode, kylpyhuone sekä työpöytä, langaton internetyhteys, tv, tallelokero, puhelin, hiustenkuivain, maksullinen minibaari sekä kahvin-/teenkeittovälineet.

Lue lisää hotellista: www.amayalake.com

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Amaya Hills

Kandyssa majoitumme Amaya Hillsiin. Hotelli on rakennettu perinteisin srilankalaisin menetelmin, ja tyyli on sama kuin Kandyn kuninkaallisissa palatseissa. Hotellista on ihastuttavat näkymät metsän peittämille vuorille ja laaksoihin. Hotellissa voit pulahtaa houkuttelevaan ja kivasti sijoitettuun altaaseen, kohottaa pulssiasi kuntosalilla, varata itsellesi hemmotteluhoidon kylpylään (ei sisälly matkan hintaan) tai nauttia hyvän illallisen jossakin hotellin ravintoloista. Kaikissa huoneissa on parivuode, tv, langaton internetyhteys, hiustenkuivain, maksullinen minibaari sekä kahvin-/teenkeittovälineet. Lue lisää hotellista: www.amayahills.com.

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällösta tai ylläpidosta).

Araliya Green Hills

Nuwara Eliyassa asumme Araliya Green Hillsissä, yhdessä seudun vanhoista siirtomaatyylisistä hotelleista. Täällä voit nauttia puhtaasta vuoristoilmasta, syödä herkullisen aterian jossakin hotellin ravintoloista, joissa tarjoillaan ruokalajeja niin idästä kuin lännestäkin, tai käydä hotellin baarissa, josta on panoraamanäkymät. Kaikissa huoneissa on parivuode, ammeellinen kylpyhuone, ilmastointi, tallelokero, tv, puhelin ja maksullinen minibaari.

Lue lisää hotellista: www.araliyaresorts.com/araliya-green-hills

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Grand Udawalawe

Udawalawen kansallispuistossa asumme puiston vieressä ihastuttavassa Grand Udawalawessa. Hotellissa on uima-allas, sekä intialaista että länsimaista ruokaa tarjoava ravintola sekä baari, josta voi katsella vehreää luontoa. Sisustus on rustiikin ylellinen. Kaikissa huoneissa on parveke tai terassi, ilmastointi, puhelin, tv, tallelokero, maksullinen minibaari, kahvin-/teenkeittovälineet, pullovettä ja hiustenkuivain.

Lue lisää hotellista: www.udawalawesafari.com

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.598€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
2.598€
Helsinki
2.698€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Colombo, Sri Lanka

Lennämme Helsingistä Colomboon, Sri Lankaan. Matkalla on välilasku.

Päivä 2
Saapuminen Colomboon

Laskeudumme Sri Lankan suurimpaan kaupunkiin, Colomboon.

Saavuttuamme suuntaamme lentokentältä kaupunkikierrokselle vilkkaaseen suurkaupunkiin, joka sijaitsee Intian valtameren rannalla. Kiitos Colombon ison sataman ja strategisesti hyvän sijainnin kauppareitillä idän ja lännen välissä kaupunki oli tunnettu kauppiaiden keskuudessa jo 2 000 vuotta sitten. Tosin vasta 1815, jolloin englantilaiset valloittivat saaren, Colombosta tuli Sri Lankan pääkaupunki. Näemme kierroksellamme mm. Fortin kaupunginosan, jonne portugalilaiset saapuivat 1500-luvun alussa. Alueesta, joka tuolloin tunnettiin nimellä Kolonthota, tuli nopeasti saaren tärkein kaupan keskus. Portugalilaiset linnoittivat alueen ja sataman saadakseen saaren sisäosat valvontaansa – siitä kaupunginosan nimi (eng. fort = linnoitus). Hollantilaiset valloittivat linnoituksen 1656 ja 1815 oli englantilaisten vuoro. He käyttivät linnoitusta hallinnollisena keskuksenaan. Joitakin vuosikymmeniä myöhemmin linnoitus autioitui, sillä brittien mielestä Colomboa ei enää uhattu sotilaallisesti. Siitä alkoi alueen kehitys. Vaikka linnoitus ja sen muurit ovat nykyään raunioina, kaupunginosassa on yhä koko joukko historiallisia rakennuksia. Aivan kuin portugalilaisten aikaan, Fort on yhä Sri Lankan kaupan ja liike-elämän keskus. Reittimme kulkee myös Colombon vilkkaan basaarialueen Pettahin sekä trendikkään asuinalueen Cinnamon Gardensin läpi. Cinnamon Gardens on saanut nimensä paikalla aikaisemmin sijainneen kaneliplantaasin mukaan. Kävelemme vielä pitkin rantakatua, Galle Face Greeniä, joka seurailee noin kilometrin matkan Intian valtameren rannikkoa. Rantakadun varrella sijaitsee jättimäinen ruohokenttä (kuvittele New Yorkin Keskuspuisto ilman puita), joka toimi aikaisemmin hevoskilpailuareenana sekä golfkenttänä.

Päivä 3
Colombo - Dambulla
Ajamme Dambullaan, joka on tukikohtamme seuraavat kolme yötä. Nautimme matkalla lounaan ja saavuttuamme Dambullaan sinulla on aikaa rentoutua.
Päivä 4
Dambulla - Sigiriryan kalliopalatsi - retki Polonnaruwan keskiaikaiseen pääkaupunkiin ja omaa aikaa

Matkaamme aamulla yhdelle matkan kohokohdista, vaikuttavalle Sigiriryan kalliopalatsille, jonka nimi merkitsee ”leijonakalliota. Valtava monoliitti kohoaa 200 m korkeuteen ja muodostaa yhdessä palatsin ja kauniin puutarhan kanssa yhden Etelä-Aasian vaikuttavimmista nähtävyyksistä. Palatsi rakennettiin 400-luvulla vaikutusvaltaisen kuningas Kaspayan toimesta. Sillä on pitkä ja synkkä historia täynnä murhia, katalia salajuonia ja halpamaisia petoksia. Tunnelma on hyvin erikoinen, kun matkalla ylös astuu leijonan ”tassujen” välistä ja ohittaa freskot, jotka kuvaavat häkellyttävän kauniita neitsyitä.

Jatkamme matkaa kohti Polonnaruwaa. Se oli saaren ylpeä pääkaupunki keskiajalla (1000–1200-luvulla). Huolimatta yli 1 000 vuoden iästä kaupungissa on monia erittäin hyvin säilyneitä rakennuksia ja raunioita, dagobia ja patsaita. Trooppisten kasvien ympäröimä Polonnaruwa sijaitsee kauniilla paikalla valtavan ja melko erikoisen tekojärven rannalla, joka on toiminut 1100-luvulta lähtien kaupungin ja läheisten tasankojen vesivarastona.

Kaupungin kaikista kauniista rakennuksista ja kivitöistä vaikuttavin on Gal Vihara ja sen neljä kolossaalista Buddha-patsasta, jotka on kaiverrettu yhdestä ja samasta graniittilohkareesta. Vanhassakaupungissa on lisäksi paljon muutakin nähtävää.

Päivä 5
Dambulla - lounas paikallisen perheen luona Habaranassa ja Dambullan luolatemppeli

Aamiaisen jälkeen ajamme Habaranaan, joka sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Sigiriyasta. Vaihdamme kulkuvälinettä ja nousemme traktorin vetämän peräkärryn kyytiin. Ajelemme leppoisaa vauhtia läpi vihreiden peltojen ja näemme, miltä srilankalainen maalaiselämä näyttää. Pysähdymme matkalla temppelissä lähellä Hiriwadunnajärveä. Nousemme veneeseen, joka vie meidät perinteiselle maatilalle, niin sanotulle chenalle, jossa maistelemme paikallisia kuningaskookospähkinöitä, joita viljellään vain Sri Lankassa. Kuningaskookospähkinä on keltainen ja hieman pienempi kuin tavanomainen kookospähkinä ja siitä käytetään vain ravitseva neste, ei lihaa. Thembiliä, kuten pähkinää täällä kutsutaan, pidetään luonnon omana apteekkina sen sisältämän E-vitamiinin, raudan, kalsiumin, proteiinin ja fosforin ansiosta. Jatkamme matkaa ja saavumme pian pienelle talolle, jonne meidät on kutsuttu lounaalle. Paikallinen perhe näyttää, miten perinteinen srilankalainen ateria valmistetaan. Syömme perheen kanssa lounaan lootuksenlehdiltä ja jälkiruoaksi tuoreita hedelmiä.

Lounaan jälkeen vierailemme Dambullan luolatemppelissä, joka on epäilemättä kaikkein vaikuttavin lajissaan koko Sri Lankassa. Luolan lukuisien patsaiden joukossa – joista kokonaiset 48 esittää Buddhaa – on myös Upulvanin (Vishnun) ja Samanin patsaita 1100-luvulta. Ne ovat ilmeisesti vanhimmat devala-patsaat koko maailmassa. Luolan historia ulottuu ensimmäiselle vuosisadalle ennen ajanlaskumme alkua, jolloin kuningas Valagam Bahu pakeni hyökkääjiä tänne Anuradhapuran kaupungista.

Päivä 6
Dambulla - Kandy - mausteviljelykset ja kasvitieteellinen puutarha

Tänään jatkamme matkaa Kandyyn. Pysähdymme katsomaan, maistamaan ja haistamaan eksoottisia mausteita mausteviljelyksille. Tutustumme myös srilankalaiseen yrttilääkintään ja terveyshierontaan. Jos aikataulu sallii, pysähdymme matkan varrella vielä jossakin idyllisistä maalaiskylistä, joiden läpi reittimme kulkee.

Kuninkaallinen Kandy oli pääkaupunki 1400–1700-luvuilla ja on yhä kaunis ja maalauksellinen kaupunki. Kandy sijaitsee tasangolla keskellä kukkuloita ja sen läpi kulkee Mahaweli, Sri Lankan pisin joki. Vierailemme kaupungin kasvitieteellisessä puutarhassa, joka tunnetaan mm. suuresta orkideakokoelmastaan. Puutarhassa kasvaa yli 4 000 kasvilajia, esim. orkideoja, mauste- ja lääkekasveja sekä erilaisia palmuja. Yhteen puista liittyy erikoinen tarina: Niin sanotun kanuunankuulapuun istuttivat itse kuningas Yrjö V ja kuningatar Mary vierailullaan puutarhassa 1901. Puun oksia painavat pyöreät, tummat hedelmät muistuttavat tykinkuulia, siitä nimi.

Päivä 7
Kandy - kaupunkikierros, mm. Pyhän hampaan temppeli ja tanssiesitys
Tutustuminen alkaa vauhdikkaasti tuk tuk-ajelulla. Kandyssa riittää putiikkeja, kahviloita ja pieniä kojuja, joissa myydään kaikkea mahdollista. Lounaan jälkeen tutustumme Sri Lankan ehkä pyhimpään ja arvokkaimpaan nähtävyyteen, Pyhän hampaan temppeliin, jossa väitetään säilytettävän yhtä Buddhan hampaista. Ennen illallista näemme tanssiesityksen, jossa tanssitaan hehkuvilla hiilillä.
Päivä 8
Junamatka Kandysta Nuwara Eliyaan - teeviljelyksiä ja kaunista luontoa

Ajamme Peradeniyan pienelle asemalle, joka sijaitsee hieman Kandyn ulkopuolella, ja nousemme junaan, joka kuljettaa meidät läpi Sri Lankan ylängön Nuwara Eliyaan. Junamatka kestää noin 4–5 tuntia ja kulkee läpi Sri Lankan kauneimpien maisemien. Nuwara Eliya sijaitsee rehevällä, metsän peittämällä alueella Pidurutalagala-vuoren juurella. Pidurutalagala on Sri Lankan korkein vuori ja ulottuu 2 524 metriin.

Lämpötila ylängöllä on miellyttävän viileä ja ilma sopivan kuiva, mikä tekee paikasta srilankalaisittain hyvin ainutlaatuisen. Kaukana kaupungin ruuhkista ja melusta voimme nauttia monista harvinaisista kasveista, linnuista ja eläimistä, jotka viihtyvät miellyttävässä ilmastossa. Alueella on lisäksi useita eri kokoisia vesiputouksia ja luolia, ja kaikkialla on kauniita teepensaita. Sri Lanka on tunnettu teentuottaja, ja pääsemme tutustumaan parhaisiin teelajikkeisiin vieraillessamme eräällä isolla teeviljelmällä. Täältä voi myös ostaa korkealaatuista teetä mukaan erittäin edullisesti. Tutustumme lähemmin Nuwara Eliyan kaupunkiin, jonka jälkeen menemme hotelliimme.

Päivä 9
Nuwara Eliya - Udawalawen kansallispuisto - safari ja vehreää luontoa

Sanomme näkemiin Nuwara Eliyalle ja ajamme kauniiseen Udawalawen kansallispuistoon, jossa on enemmän villieläimiä kuin muualla Sri Lankassa. Suurten norsu-, puhveli- ja sambarhirvilaumojen ansiosta tämä srilankalainen puisto kilpailee samassa sarjassa afrikkalaisen savannin kanssa. Täällä on itse asiassa suurempi todennäköisyys nähdä norsu kuin kuuluisimmissa Itä-Afrikan kansallispuistoissa. Puistossa elää myös sivettieläimiä, sakaaleja, varaaneja, krokotiileja ja huulikarhuja. Lisäksi asukkaisiin kuuluu 30 käärmelajia ja koko joukko lintuja – 210 eri lajia. Jos olemme todella onnekkaita, näemme ehkä vilaukselta leopardin.

Useimmat ryhmät vierailevat tunnetummassa Yalan kansallispuistossa, jossa on usein ruuhkaista, mikä aiheuttaa stressiä eläimille. Tästä syystä Albatros Travel on valinnut Udawalawen kansallispuiston, jossa käy vähemmän väkeä ja tunnelma on rauhallisempi.

Nautittuamme kauniista luonnosta ja rikkaasta eläinmaailmasta majoitumme hotelliimme puiston läheisyydessä.

Päivä 10
Udawalawen kansallispuisto - Galle - kaupunkikierros Gallessa - rantalomakohde Bentota

Lähdemme liikkeelle aikaisin aamulla ja ajamme Gallen kauniiseen satamakaupunkiin. Vietämme Gallessa mielenkiintoisen aamupäivän tutustuen kaupungin päänähtävyyteen, vanhaan linnoitukseen, jonka hollantilaiset siirtomaaherrat rakensivat 1663 ajaessaan portugalilaiset maasta. Linnoitus pääsi Unescon maailmanperintökohteiden listalle 1988 ja antaa kuvan siirtomaavallan läsnäolosta saarella. Gallessa käymme lisäksi kellotornissa, hollantilaisessa kirkossa sekä historiallisessa museossa.

Iltapäivän aikana edessämme on vielä viimeinen etappi, kunnes saavumme meren rannalle viihtyisään hotelliimme. Hotelli sijaitsee ihanalla hiekkarannalla noin 60 km päässä Colombosta. Asetuttuamme taloksi tapaamme päivällisellä hotellin ravintolassa.

Päivä 11–13
Bentota - rentoutumista ja rantaelämää omaan tahtiin tai päiväretki - läksiäisillallinen

Päivä on omistettu rantaelämälle. Jos lekottelu rannalla ei houkuttele, voit osallistua lisämaksulliselle retkelle, jonka puitteissa tutustumme paikallisiin nähtävyyksiin. Vierailemme Meetiyagodan kuukivikaivoksissa sekä naamiomyymälässä Ambalangodassa. Myymälä on erikoistunut hurjan näköisiin puukaiverruksiin. Jatkamme matkaa Kosgodaan, jossa käymme kilpikonnakeskuksessa, jonka työntekijät ja vapaaehtoiset ovat onnistuneet säilyttämään Kosgodan alueen kilpikonnakannan. Lounaan jälkeen teemme jokiristeilyn mangrovemetsikössä Madu Ganga -joella ja vierailemme tiloilla, jotka tuottavat kanelia ja kaneliöljyä.

Matkapäivänä 13 kokoonnumme läksiäisillalliselle.

Päivä 14
Rentoutumista ja rantaelämää - Bentota - Colombo ja kotimatka

Aamupäivän voi viettää rannalla. Iltapäivällä ajamme Colomboon ja edelleen lentokentälle, josta kotimatka alkaa.

Päivä 15
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.598€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
698€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Colombo - Helsinki (välilasku menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Majoitus 12 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa neljän tähden hotelleissa (paikallinen luokitus)
 • Aamiaiset
 • Lounas matkapäivänä 5
 • Illallinen matkapäivinä 2-14
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu huoneesta yhdelle
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • Viisumi Sri Lankaan (n. 50 USD/hlö, sähköinen ETA-hakemus, lisätietoja Hyvä tietää-osiossa)
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille n. 45€/hlö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaa mukaan

Pakkaa mukaan aurinkovoidetta, hyttyskarkotetta, käsidesiä, päähine, uima-asu ja hyvät kävelykengät sekä pieni reppu retkipäiviä varten. Sekä hengittävää ja nopeasti kuivuvaa vaatetusta, jossa on mukava liikkua.

Huom. buddhalaisissa temppeleissä vierailtaessa polvet tulee olla peitettynä. Lahkeen tai helman pituus tulee ulottua puolisääreen. 

 

Yöpymiset ja hotellit

Colombo 1 yö
Dambulla 3 
Kandy 2
Nuwara Eliya 1
Udawalawen kansallispuiston ulkopuolella 1 
Bentota 4 

 

Lue lisää matkakohteesta

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Liikkuminen matkan aikana

Matka edellyttää kohtuullista peruskuntoa. Retkipäivien aikana kävelemme ja vierailukohteissa on usein paljon portaita. Matka ei sovellu liikuntaesteiselle.

Passi ja viisumi

Information

Passin tulee olla voimassa koko matkan ajan ja vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen. Siinä tulee olla kaksi tyhjää sivua viisumia varten. Viisumia anotaan ja se maksetaan osoitteessa: www.eta.gov.lk

Nämä sivut ovat viralliset ja hakulomake on valittavissa englannin kielisenä. Viisumi maksaa noin 50 USD/hlö. Viisumi tulee anoa ennen matkaa. Suosittelemme hakemaan sitä 3-4 viikkoa ennen matkaa, ei aikaisemmin.

Huom. internetissä on tarjolla kaupallisia palveluja, jotka ottavat viisumihakemuksesta erillisen välityspalkkion.

 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen, mielenkiintoinen Sri Lanks Olin yllättynyt pienen saaren todella monipuolisesta annista. Löytyi valtavasti nähtävää, kulttuuria, maisemia, hienoa rantaa. Kaksiviikkoiseen reissuun oli saatu mahtumaan todella paljon. Järjestelyt oli hoidettu erinomaisedti.
Date published: 2024-03-10
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen matka Sri Lankan kiertomatka oli monipuolinen. Se sisälsi sopivassa suhteessa historiaa,kulttuuria ja luontoa. Tiivistahtisen kiertomatkan jälkeen sai huilata rantalomakohteessa ennen kotimatkaa.Opas oli hyvä. Ainoa miinus on pitkät lentomatkat parin tunnin koneenvaihdolla.
Date published: 2024-03-10
Rated 5 out of 5 by from Paljon oli nähtävää ja koettavaa yllin kyllin. Matka oli kaksi viikkoa ja odotukseni matkan suhteen ylittyivät reilusti!
Date published: 2024-03-09
Rated 4 out of 5 by from Hyvä lomakohde Sri Lankan kiertomatka kannattaa tehdä: kaunis luonto, ystävälliset ihmiset, hyvää ruokaa ja lämmintä.
Date published: 2024-03-07
Rated 3 out of 5 by from Rehevä luonto ja lämpimät ihmiset. Tulin matkalta äskettäin, ja vaikka norsuja olikin niukasti näkyvillä, niin ruokaa oli riittävästija monia lajeja tarjolla, joka sortin syöjille.
Date published: 2024-03-07
Rated 5 out of 5 by from Paras mahdollinen suomenkielinen opas. Paljon nähtävää, hyvin organisoitu.
Date published: 2024-03-07
Rated 4 out of 5 by from Täysipainoinen ja onnistunut matka! Olimme tällä matkalla helmikuussa 2024. Kiertomatkaosuus tarjosi paljon elämyksiä, kuten aikaisemmissa arvioinneissa on seikkaperäisemmin kuvattu, joskin matkan ensimmäiset päivät olivat hieman uuvuttavia. Päiväohjelmat olivat muutenkin pitkäkestoisia, hotelleissa ei ehtinyt rentoutua ja esim. ehtiä uima-altaalle. Ruoat olivat kelvollisia, alussa ehkä liiankin mausteisia. Matkajärjestelyissä näkyi tietty kokeneisuus ja varmaotteisuus. Saimme kattavan kuvan srilankalaisesta elämästä. Meidät otettiin ystävällisesti vastaan kaikkialla. Erityisesti tykkäsimme vierailusta srilankalaisperheen luona ja ruoanvalmistuksesta, jonka jälkeen meillä oli mukava veneajelu tekojärvellä. Safari oli puitteiltaan vaatimaton, mutta nähtiin kiitettävästi norsuja. Junamatka teeplantaasimaisemissa oli virkistävä poikkeus bussissa istumiselle. Bussi oli vaatimaton, penkit eivät olleet erityisen mukavia istua pitkillä matkoilla. Onneksi pysähdyksiä oli sopivasti. Vapaa vesitarjoilu bussissa oli hyvä ja tarpeeseen kuumassa ilmanalassa. Hotellit olivat matkan hintaan nähden kelvollisia, ei erityistä pettymystä. Bentotan rantahotelli oli vaatimaton, uima-altaan lyhyt aukiolo harmitti ja remonttityöt hieman häiritsivät. Illallisilla oli kolmimiehinen muusikkoryhmä, jonka soitto ja laulu oli häiritsevän kovaäänistä, oli vaikea keskustella. Rantabaariin oli palkattu viikonlopun ajaksi dj, jonka tarjoama menevä musiikki kuului yömyöhään huoneisiin häiriten kaikkien nukkumista. Onneksi oppaamme sai hillittyä volyymia ja loppumaan aikaisemmin. Opastiimi pelasi hienosti yhteen, Albatros-oppaamme Timo ja paikallinen matkatoimiston opas Waruna, kuljettaja Sudesh ja apupoika Kumara pitivät meistä hyvää huolta. Timon tietämys maasta oli vertaansa vailla, opimme kaikki paljon.
Date published: 2024-02-18
Rated 4 out of 5 by from Kattava Sri Lankan katsaus Meillä oli hieno opas ja paikallinen tiimi. Timo on hoitanut tehtävät mallikaasti, aikataulut ja ohjelma oli tarkkaan mietitty ja pienet muutokset tehty kokemuksen parantamiseksi. Asiat, joista en tykännyt: - ilmasto: hyvin kuuma 9:00-17:00, jolloin kaikki aktiviteetit tapahtuivat - huono ilmanlaatu johtuen liikennepäästöistä. Kaupungeissa ja jopa kylissä - Colombossa, Kandyssa, Nuwara Eliyassa ja Bentotassa (kaikki tuktuk ajelut) kannattaa pitää kasvomaski päällä, ilmanlaatu on erittäin huono. - Härkäajelu jätti syyllisyyden tunteen, härkät ovat selkeästi kärsineet eikä koskaan olivat tarkoitettu vetämään vaunuja, joissa istuu 4-5 aikuista ihmistä. Tällaisen retkiohjelman ostaminen vain pahentaa eläinten kohtelua Sri Lankassa. -Loputon väsymys yölennon jälkeen, Colombon kävelyretki kannata jättää pois tai siirtää seuraavan päivän aamuun. Keskellä kuuminta aikaa läpiväsyneenä, saastunut ilma, keskiverto nähtävyyksiä joita voisi jättää väliin.Olisin mieluummin nukkunut ilmastoidussa hotellihuoneessa. - yhden päivän pysähdykset hotelleissa vievät voimat. Mieluummin vähemmän paikkoja ja pidempiä pysähdyksiä - Sigiriya retki pitää ehdottomasti siirtää pari tuntia aikaisemmaksi. Jonossa seisominen paahtavassa auringossa portaissa on surkea kokemus. Sigiryassa pitää olla klo 7:00, heti avaamisen jälkeen tai jytää sen väliin. Loppuen lopuksi aika vähän nähtävää. - Temppelivierailujen määrä voi pienentää. Kolmannen temppelin jälkeen se on jo ollut liika. - Ekho hotelli Bentotassa oli koko matkan huonoin, huone vaatii remonttia, huono ilmanlaatu johtuen kosteusvaurioista, väsynyt henkilökunta, joka ei osaa tehtäviään. 50m altaassa on liian kuuma vesi, matkauinti on raskasta. Altaat auki 8:00-17:30… Pitkän odotetut uintitreeni jäivät surkeiksi. - Ruoka on samanlaista curryä, länsimaiset ruoat ei osata tehdä. Kandyn lounaalla saimme molemmat ruokamyrkytyksen, onneksi meni ohi lievänä parissa päivässä. Positiiviset kokemukset - Opimme paljon Sri Lankan historiasta ja kulttuurista - Sri Lankalaiset ovat positiivinen ja iloinen kansa. He saavat sinut tuntemaan olevasi tervetullut, auttavat mielellään - paras mahdollinen opas Timo - Hyvätasoiset hotellit paitsi viimeinen - Hieno porukka matkalla, hyvä yhteishenki
Date published: 2024-02-17
 • y_2024, m_6, d_11, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_40
 • loc_fi_FI, sid_LKRTR06, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja