Albatrosin safariseikkailu Keniassa: The Great Migration

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Albatrosin ensiluokkainen safarielämys, jonka ytimessä on villieläinten vuosittainen vaellus Serengetistä Masai Maraan.

Upea elämys odottaa, kun lähdemme nykyaikaisilla maastoautoilla kohti Masai Maran kansallispuistoa, jossa vietämme viisi päivää ja voimme samalla seurata vaeltavia eläinlaumoja. Vaellus on jokavuotinen tapahtuma ja luonnon ehdoilla, joten emme voi taata mitä kaikkea näemme ja koemme. Elokuussa laumat ovat yleensä päässeet jo hyvän matkaa Masai Maraan. Kyse on aivan erityisestä ajankohdasta, jolloin safarilla kävijät saavat yleensä kokea harvinaisen monta ”herkkupalaa” alati mielenkiintoisella savannilla. Kellanvihreä savanni on täynnä laiduntavia antilooppeja, kun taas saalistajat, kuten leijonat, hyeenat, leopardit ja gepardit, väijyvät reuna-alueilla etsimässä ruokaa tämänvuotiselle pentueelleen. 

Vietämme kaikki päivät samassa kansallispuistossa lähellä Tansanian rajaa, josta villieläimet saapuvat. Sitä ennen käymme Itä-Afrikan hautavajoaman suurilla järvillä.

Matkan lopuksi omatoiminen rantaloma Mombasassa, Diani Beachillä ihastuttavassa Leopard Beach Resortissa.

Safarimatkan aikana liikumme Albatros Travelille varta vasten rakennetussa kahdeksan paikan maastoautossa, jossa on ikkunapaikat kaikille (enintään kuusi osallistujaa/auto), suomalainen matkanjohtaja mukana koko safariosuuden ajan.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Safari

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Kenian shillinkejä

Päiväohjelma 14 päivää
Päivä 1
Lähtö Helsingistä Nairobiin.
Päivä 2
Nairobista Naivashajärvelle. Veneretki Crescent Islandille ja kävelyretki.
Päivä 3
Nakurujärvi, sarvikuonon, flamingojen ja kirahvien etsintää.
Päivä 4
Matka jatkuu Itä-Afrikan hautavajoaman läpi majapaikkaamme Masai Marassa.
Päivä 5
Koko päivän kestävä safari Masai Marassa.
Päivä 6
Koko päivän kestävä safari Masai Marassa.
Päivä 7
Masai Mara ja maasaikylät.
Päivä 8
Masai Marasta Nairobiin. Karen Blixenin maatila ja kirahvikeskus.
Päivä 9–12
Omatoimiloma Leopard Beach Resort & Spa, Diani Beach, Mombasa.
Päivä 13
Diani, Mombasa ja kotimatka alkaa
Päivä 14
Saapuminen Helsinkiin.

Hotelli

Lake Naivasha Simba Lodge

 • Ravintola
 • Uima-allas
 • Tallelokero
 • Lahja kauppa
 • Allasbaari
 • Biljardipöytä
 • Hieronta
 • Tennis

Lake Naivasha Simba Lodgessa nykyaikainen mukavauus yhdistyy tyylikkäästi luontoon. Lodge tarjoaa ympäristön, jossa aistit virkistyy ja olet yhteydessä rauhalliseen ympäristöön. Jokainen huone tarjoaa oman rauhan; voit istua parvekkeelle ja ihailla lähistöllä liikkuvia eläimiä, ottaa päiväunet huoneessa ja herätä afrikkalaisiin pensasnäkymiin. Tässä ihastuttavassa piilopaikassa sydämesi alkaa lyödä Afrikan rytmiin.

Mara Simba Lodge

 • Ravintola
 • Uima-allas
 • Tallelokero
 • Lahja kauppa
 • Biljardipöytä
 • Baari & lounge tv

The Mara Simba lodge tarjoaa viidakkomaista tunnelmaa ja on mukava majoitusvaihtoehto vierailulla Masai Marassa. ”The Mara experience” on yhä kerran elämässä kokemus safareita rakastavalle matkailijalle. Safarimatka Keniassa ei olisi täydellinen ilman safaria luonnollisessa ”Big Five”-ympäristössä. Elokuusta marraskuuhun ulottuvana ajanjaksona tuhannet vierailijat saapuvat Masai Maraan kokeakseen yhden näyttävimmistä ilmiöistä maailmassa. Niin pitkälle kuin silmä vai kantaa, seeprat, gnut, antiloopit ja niitä seuraavat haaskaeläimet saapuvat Maran tasangoille Serengetistä; tämä on the Great Migration – suuri vaellus.

Leopard Beach Resort & Spa

 • Rannalla
 • Mombasan keskustaan 34 km
 • 198 huonetta
 • 4 ravintolaa
 • Huoneissa:
 • Ilmastointi
 • Wi-Fi
 • Minibaari
 • Vedenkeitin
 • Hiustenkuivain

Leopard Beach Resort & Spa sijaitsee Kenian eksoottisimmalla rannalla Dianilla. Diani Beach sijaitsee noin 30 km Mombasasta etelään ja on yksi Kenian päärantakohteista. Pitkiä valkoisia hiekkarantoja ympäröivät palmupuut ja retki- sekä aktiviteettitarjonta on laaja. Voit pelata golfia, lähteä retkelle perinteiseen kenialaiseen kylään tai osallistua safarille rannikon upeissa maisemissa.

Hotelli
Upea Leopard Beach Resort & Spa -hotelli sijaitsee aivan rannan vieressä. Suurella viheralueella on useita uima-altaita asiakkaiden käytettävissä. Hotellissa on kaksi urheilukeskusta, joissa voi pelata esimerkiksi tennistä ja squashia sekä nostella painoja. Rannalla on mahdollisuus sukeltaa, purjelautailla ja kalastaa. Asiakkaat voivat lisäksi käyttää hotellin suurta kylpyläosastoa, jossa voi myös tilata erilaisia hoitoja. Lue hotellista lisää: www.leopardbeachresort.com

Jaettu kahden hengen parvekkeellinen Superior-huone (sis. hintaan)
Superior-huoneet sijaitsevat ylemmässä kerroksessa ja niissä on oma parveke. Kylpyhuoneissa on wc ja suihku/kylpy. Huoneen koko: 29m2 + 5 m2 (kalustettu parveke)

Deluxe Terrace-huoneet
Deluxe Terrace-huoneet sijaitsevat maatasossa ja niissä on pieni patio/terassi, jossa on aurinkotuolit. Huoneet ovat tilavia ja niissä on sateliitti-tv, kirjoituspöytä ja isot ikkunalliset liukuovet, jotka aukeavat patiolle. Kylpyhuoneissa on wc ja suihku. Huoneen koko: 35m2+15m2 (kalustettu terassi).

Chui Class Cottages- bungalow merinäköalalla
Chui Class Cottage- bungaloweissa on tilava makuuhuone ja erillinen oleskelutila, kirjoituspöytä. Oma terassi/patio, josta on merinäköala. Bungalowit ovat töyräällä Diani Beachin yläpuolella ja ne on sisutettu rottinkihuonekaluin. Kylpyhuoneissa on wc ja suihku. Huoneen koko: 37m2 +10m2 (kalustettu terassi).

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

 

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
5.998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä Nairobiin.

Lennämme Helsingistä Keniaan. Matkan varrella on koneenvaihto.

HUOM! Riippuen lentoyhtiöiden aikatauluista, joillakin lähdöillä meillä on päivälento ja ylimääräinen yöpyminen Nairobissa.

Päivä 2
Nairobista Naivashajärvelle. Veneretki Crescent Islandille ja kävelyretki.

Saavumme Nairobiin varhain aamulla ja ajamme noin kahden tunnin matkan Naivashajärvelle, joka on Itä-Afrikan hautavajoaman järvistä korkeimmalla sijaitseva. Majoitumme Naivasha Simba Lodge -hotelliin, joka sijaitsee järven rannalla papyruskaislojen ja keltaisten akaasioiden ympäröimänä. Asetuttuamme huoneisiimme lähdemme veneretkelle nukkuvien virtahepojen keskelle määränpäänämme Crescent Island, jossa voimme kulkea vapaasti kirahvien, hirviantilooppien ja seeprojen joukossa. Ehkä bongaamme joitakin tienoolla tavatuista 450 lintulajista.

Päivä 3
Nakurujärvi, sarvikuonon, flamingojen ja kirahvien etsintää.

Ajamme Kenian ylänköseudun maanviljelyalueen läpi voimakkaasti emäksiselle Nakurujärvelle. Se tunnetaan isoista, kauniista flamingoparvista ja ylipäänsä rikkaasta linnustosta. Kyse on varsin pienestä kansallispuistosta keskellä melko kehittynyttä seutua. Siitä huolimatta juuri täällä todennäköisyys on suurin, että näemme molemmat sarvikuonolajit sekä harvinaisen rothschildinkirahvin. Yhdellä ainoalla päiväsafarilla on hyvät mahdollisuudet nähdä tunnetuimmat savannieläimet lähietäisyydeltä. Ajamme takaisin Naivashajärvelle ja yövymme Simba Lodgessa.

Päivä 4
Matka jatkuu Itä-Afrikan hautavajoaman läpi majapaikkaamme Masai Marassa.

Ajomatka kestää noin 5–6 tuntia ja riippuu sääolosuhteista. Kuten mainittua, matkaamme Albatros Travelille mittatilaustyönä rakennetuissa ja mukavissa maastoautoissa, mikä on ainoa varma tapa varautua sääolosuhteisiin ja edetä savannin usein hankalakulkuisilla teillä.

Reitti kulkee Itä-Afrikan hautavajoaman – The Great Rift Valleyn – läpi ja päivän määränpää on Lounais-Keniassa sijaitseva Masai Maran savanni, jolla on aina paljon eläimiä. Heti Nakurusta lähdettyämme savannieläimiä alkaa näkyä, ja kun iltapäivällä saavumme Masai Maraan, olemme jo viettäneet hyvän safaripäivän. Masai Mara on kollektiivinen termi suurelle alueelle, jolla on useita suojelualueita. Ajamme niistä vanhimmalle, Masai Mara National Reserven alkuperäiselle alueelle, joka rajoittuu Tansaniaan keskellä villieläinten valtatietä.

Seuraavina päivinä teemme safareita varhain aamulla ja myöhään iltapäivällä, jolloin eläimet ovat aktiivisimmillaan. Ainakin yhtenä päivänä tehdään koko päivän kestävä safari, jolle otetaan lounaseväät mukaan. Sääolosuhteet ja eläinten liikkeet vaikuttavat päiväohjelmaan, mutta tulemme joka tapauksessa näkemään paljon eläimiä ja saamme unohtumattomia elämyksiä yhdellä maailman upeimmista luontoalueista.

Majoitumme suojelualueelle hienoon Mara Simba Lodgeen (****).

Päivä 5
Koko päivän kestävä safari Masai Marassa.

Masai Mara muodostaa kaakkoisosan Serengetin ekosysteemistä. Sille on leimallista tiheä ja monipuolinen eläinkanta kiitos lukuisien jokien ja suhteellisen usein tulevien sateiden. Viime vuosina ei ole ollut pitkiä kuivia kausia (teoriassa syyskuukaudet ovat kuivia ja paahtavia marraskuun sateisiin saakka), minkä vuoksi villieläinten määrä on kasvanut rajusti. Leijonat, gepardit, norsut, kirahvit ja muut savannille tyypilliset eläimet ovat täällä varsin yleisiä. Safarille on varattu koko päivä aikaa.

Päivä 6
Koko päivän kestävä safari Masai Marassa.

Koko päivä vietetään Masai Marassa. Yleensä safarille lähdetään varhain aamulla, ennen lounasta ja myöhään iltapäivällä tai sitten tehdään koko päivän kestävä safari, jolle otetaan lounas mukaan. Kun suuret riistalaumat kokoontuvat lodgen ympärille, teemme mieluiten useampia lyhyitä reissuja, ja pitkiä reissuja silloin, kun eläimiä on lähistöllä vähemmän. Ajoneuvoillamme pääsee kaikkialle, vaikka aikaa voikin mennä enemmän, jos tiet ovat huonossa kunnossa sateen jälkeen.

Päivä 7
Masai Mara ja maasaikylät.

Monet joet ja kaatosade silloin tällöin tarjoavat vettä ja ravintoa Kenian suurimmalle villieläinpopulaatiolle, johon kuuluvat tihein leijonapopulaatio, harvinainen isohevosantilooppi, topiantilooppi, isot norsulaumat, tuhannet krokotiilit ja virtahepolaumat, joita voi havainnoida Marajoen rannoilta.

Masai Marassa elää lähes kaikkia tyypillisiä savannieläimiä, jopa runsaasti, ja suotuisat vesiolosuhteet tarkoittavat, että eläimiä näkee lähes vuoden ympäri. Vaellusaika on kuitenkin jotakin hyvin erityistä, sillä silloin kaikki ikään kuin huipentuu samanaikaisesti. Paras aika on elokuun alusta lokakuun loppuun, syyskuu on paras hetki. Vuosien välillä on toki pientä vaihtelua.

Maran kolmio on maasaiden entistä laidunaluetta, ja puiston sisäosien ympäristössä näkee värikästä soturikansaa paimentamassa karjaansa. Päiväohjelmaan on varattu aikaa vierailulle paikallisessa maalaiskylässä.

Päivä 8
Masai Marasta Nairobiin. Karen Blixenin maatila ja kirahvikeskus.

Aamusafarin jälkeen lähdemme kohti Nairobia. Teemme matkaa rauhalliseen tahtiin ja voimme pysähtyä ”maasaipääkaupungissa” Narokissa ja käydä katsomassa Karen Blixenin taloa ja kirahvikeskusta, joka sijaitsee Nairobin laitamilla. Majoitumme kivaan Ole Sereni Hoteliin, josta on näkymät Nairobin kansallispuistoon.

Päivä 9–12
Omatoimiloma Leopard Beach Resort & Spa, Diani Beach, Mombasa.

Viikko on varattu ylelliselle rannikko- tai rantalomalle yhdellä maailman parhaimmista rannoista.

Tästä päivästä lähtien matka on ilman Albatrosin matkanjohtajaa. Paikallinen yhteistyokumppanimme saattaa ryhmän yhdeksäntenä matkapäivänä Nairobin juna-asemalle ja matka jatkuu Madaraka Express -junalla Mombasaan. Juna lähtee aamulla ja reitti kulkee Amboselin kautta Kilimanjaron ohi ja edelleen Tsavon kansallispuiston läpi Mombasaan. Matkan arvioitu kesto on kuusi tuntia ja saapuminen Mombasaan on iltapäivällä. Junaan ei ole mahdollista ottaa omia juomia, vaan ne ostetaan junan ravintolavaunusta tai tarjoiluvaunusta. Mombasan juna-asemalta on kuljetus hotelliin.

Leopard Beach Resort & Spa on yksi Mombasan huippuhotelleista ja sijaitsee meren äärellä. Hotellissa on tarjolla kaikki mahdolliset palvelut, joihin sisältyy kaikki vesiurheilumuodot, ylellinen à la carte -ravintola, uima-altaita, poreamme ja kuntosali. Hotellissa on ihastuttavat, tilavat huoneet, joiden varustukseen kuuluu mm. ilmastointi, tv, Wi-Fi, kahvin-/teenvalmistusvälineet ja minibaari.

Mombasa tarjoaa rantojen lisäksi monia aktiviteetteja, kuten golfia, kalastusta ja sukellusta. Myös retkikohteita on lukemattomia, kuten esim. Mombasan kaupunki, Gedin rauniot Malindissa ja mertensuojelualue. Lopuksi voi jatkaa safaria Tsavon kansallispuistossa. Kalan ystävät voivat toteuttaa unelmansa jokapäiväisestä hummerista edulliseen hintaan. Hintataso on ylipäätään alhainen.

Päivä 13
Diani, Mombasa ja kotimatka alkaa

Aamiaisen jälkeen on kuljetus Dianin lentokentälle (matka kestää n. 15 min), josta lento Nairobiin ja kotimaan terminaaliin. Sieltä on kuljetus Nairobin kansainväliselle Jomo Kenyatta -lentokentälle ja kotimatka takaisin Helsinkiin alkaa. Paluumatkalla on välilasku.

HUOM! Yksittäisillä lähdöillä lento Nairobista lähtee puolenyön tietämissä. Näillä lähdöillä lento Dianin lentokentältä lähtee lounaan jälkeen ja järjestämme illallisen Nairobissa ennen lentoa Suomeen.

Päivä 14
Saapuminen Helsinkiin.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 5.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
1.798€
Lasten hinta

Alkaen: 3.798 EUR, 2–11-vuotiaille lapsille

Leopard Beach Resort & Span huoneluokan korotuksista peritään lisämaksu

Yhden hengen huone

 • Deluxe Terrace-huoneet - 298 EUR
 • Chui Class Cottages- bungalow merinäköalalla - 678 EUR

Jaettu kahden hengen huone

 • Deluxe Terrace-huoneet - 218 EUR/hlö
 • Chui Class Cottages- bungalow merinäköalalla - 518 EUR/hlö

 

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Nairobi – Helsinki (välilasku ja koneenvaihto menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Junamatka Nairobi - Mombasa Madaraka Express-junalla
 • Sisäinen reittilento Diani - Wilson  (Nairobi kotimaan terminaali) huom. max. 15 kg kirjattavaa matkatavaraa
 • Safarit ja retket ohjelman mukaan. Landcruiser-autoilla, joissa kaikilla matkustajilla on ikkunapaikka
 • Majoitus 2 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa Lake Naivasha Simba Lodgessa (täysihoito)
 • Majoitus 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa Mara Simba Lodgessa (täysihoito)
 • Majoitus 1 yö viiden tähden Ole Sereni Hotelissa
 • Majoitus 4 yötä Leopards Beach&Spa hotellissa (puolihoito), omatoiminen rantaloma
 • Aamiainen päivinä 2-13, 7 lounasta tai lounaspakettia ja 10 illallista (ei sis. ruokajuomia)
 • Suomalainen matkanjohtaja päivät 2-8
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Viisumi Keniaan, 50 USD/hlö
 • Muut juomat ja ruoat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Lake Naivasha: Naivasha Simba Lodge 2 yötä

Masai Mara: Mara Simba Lodge

Nairobi: Ole Sereni hotelli 1

Mombasa (Diani Beach): Leopard Beach Resort & Spa 4

Vahvistamme hotellit yhteytietoineen matkadokumentiien mukana, viimeistään noin viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

 

Muovipussikielto Tansaniassa ja Keniassa

Tansaniassa ja Keniassa on tullut voimaan laki, joka kieltää muovipussien käytön ja maahantuonnin. Edes muovipusseja, joihin ostokset on pakattu tax free-myymälässä, ei saa tuoda maahan. Suosittelemme varaamaan mukaan esim. kangaskassin, jossa kaikkia ostoksia voi säilyttää ja kuljettaa.

Saavuttaessa Tansaniaan/Keniaan tax free -kaupan muovipussi tulee heittää pois – tätä varten lentokentällä on isot jäteastiat – ja laittaa tax free-ostokset omaan kangaskassiin tai vastaavaan. Muovipusseja ei saa tuoda maahan myöskään matkatavaroiden mukana.

KAIKKI muovipussien käyttö on siis Tansaniassa ja Keniassa lailla kielletty. Jos lakia ei noudata, voi saada isot sakot.

Matkatavarat

Ota mukaan pienehkö reppu vaelluksille/retkille sekä sellaisia matkapäiviä varten, joina näet matkalaukkusi seuraavan kerran vasta illalla.

Huomioithan, että Kenian sisäisillä lennoilla kirjattavan (koneen ruumaan menevän) matkatavaran sallittu määrä on yksi pehmeä laukku/kassi, max.15 kg/hlö (huom. sis. myös käsimatkatavaran)

Viisumi Keniaan

Passin tulee olla voimassa kuusi kuukautta kotiinpaluun jälkeen. Suomen kansalaisen tulee hankkia viisumi Kenian matkalle. Yksinkertaisinta on hankkia viisumi maahantulon yhteydessä. Viisumin hinta, 50 USD maksetaan saavuttaessa – ota summa käteisenä mukaan. Viisumiin ei tarvita valokuvaa. Mikäli olet jonkin muun kansalainen, tarkistathan oman maasi viisumimääräykset.

Maahantulon yhteydessä kaikki matkustajat täyttävät maahantulolomakkeen.

Sää ja vuodenajat Keniassa

Vuoden Keniassa voi jakaa kolmeen vuodenaikaan. Ajanjaksoa tammikuusta maaliskuun loppuun, ja jälleen kesäkuun lopusta lokakuun loppuun, kutsutaan kuivaksi kaudeksi. Pitkä sadekausi kestää maaliskuun lopusta kesäkuun loppuun. Lyhyt sadekausi saadaan yleensä marraskuussa. Jos matkustat huhti-, kesä- ja marraskuussa, varaudu sadekuuroihin, jotka yleensä satavat yöllä tai lyhyinä kuuroina iltapäivisin.

Tämä ei suinkaan tarkoita, että sinun pitäisi pysyä poissa näinä kuukausina - päinvastoin. Viime vuosina on kuitenkin totuttu odottamaan sateita ympäri vuoden. Mittaukset osoittavat, että sadetta ei enää saada kalenterin mukaisesti, vaan sateet ovat jakautuneet paremmin ympäri vuoden, mikä on suotuisampaa kasvien kasvulle ja siten riistalle.

Monet ovat yllättyneitä Kenian ilmastosta. Maa sijaitsee päiväntasaajalla, ja silti lämpötilat ovat erittäin miellyttävät. Tämä johtuu siitä, että safarialueet ovat 700-2200 metriä merenpinnan yläpuolella. Päivälämpötilat ovat pääosin samat ympäri vuoden ja vaihtelevat 25-32°C välillä. Yö- ja aamulämpötilat ovat hieman alhaisemmat, ja aamusafareille kannattaa ottaa mukaan tuulitakki. Ilmasto rannikolla on tietysti hieman kosteampi ja lämpimämpi, mutta liian kuumalta tuntuu harvoin. Päivän lämpötila on noin 28-34°C, ja usein puhaltava tuuli tekee siitä miellyttävän. Tänä päivänä säiden ennustaminen ei kuitenkaan ole helppoa, joten muutokset edellä mainittuun ovat mahdollisia.

Liikkuminen matkan aikana

Varaudu siihen, että osa teistä on varsin huonossa kunnossa ja ajomatkoihin voi mennä enemmän aikaa kuin kilometrit antaisivat olettaa.

Matkustajan fyysinen kunto

Lähtökohtana on se, että kaikkien osallistujien tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Yleensä matkamme eivät sovellu liikuntarajoitteisille. Oli sitten kyse kiertomatkasta junalla tai bussilla tai risteilystä, nähtävyyksille ja takaisin on kyettävä kävelemään itse. Useimmilla matkoillamme kävelyä tulee helposti yli 5 km päivässä.

Safarimatkoilla fyysiset rasitukset ovat vähäisempiä, mutta jokaisen osallistujan tulee kyetä nousemaan safariajoneuvoihin ja laskeutumaan niistä alas jyrkähköjä portaita pitkin ja ilman apuvälineitä

 

Lue lisää Kenaista

Voit lukea lisää Keniasta täältä:

https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka/kenia

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 3 out of 5 by from Mielenkiintoinen safari Olimme Kenian The Great Migration matkalla 20.9 - 4.10.2023. Olemme olleet aikaisemminkin safarilla ja nyt tavoitteena oli nähdä suuri vaellus. Näimme matkalla paljon eläimiä mutta valitettavasti suuri vaellus jäi näkemättä. Ajankohta oli selvästi liian myöhäinen. Uusi matka näyttää olevan aikaistettu, joten uskomme, että vaelluksen näkemiseen on paremmat mahdollisuudet. Matkalla näimme paljon petoeläimiä, leijonia oli "joka pensaassa". Näimme myös gepardeja, leopardit puussa, virtahepoja, paljon lintuja, kirahveja ja muita eläimiä. Erityisesti tällä matkalla näimme monta eri kirahvi lajia, joita saimme ihailla monta kertaa. Mielenkiintoista oli käydä myös Masai heimon kylässä. Miesten hyppy tanssiesitys oli vaikuttava ja mieleenpainuva. Heimo ei asu enää kylässä, mutta siellä näkyy miten he ovat ennen asuneet. Kylään kannattaa käydä tutustumassa jo tanssiesityksen takia. Ruoka matkalla oli ihan ok, mutta kovin paikallista se ei pääasiassa ollut. Hotellit ja sitä kautta myös ruoka oli turisteille sovitettu. Varaudu siihen, että liikenne on aika kaottista ja vaaralliset ohitukset ovat hyvin yleisiä. Meidän opas tunsi hyvin kulttuurin ja paikallisten tavat, osasi kertoa myös Kenian haasteista ja käytänteistä. Yksi selkeä yllätys matkan kustannuksiin liittyen tuli, jota emme olleet matkaa varatessa ajatelleet. Paikallista valuuttaa ei tarvittu kuin matkamuistojen ostamiseen, koska matkaan kuului lähes kaikki päivän ateriat. Tämä näkyi myös hyvin pienessä Visa laskussa matkan jälkeen. Mielestämme matka oli kokonaisuudessa mielenkiintoinen ja kokemisen arvoinen vaikka emme nähneet suurta vaellusta, jonka takia tämän valitsimme.
Date published: 2023-12-16
Rated 3 out of 5 by from Savannilla paljon eläimiä Olimme Kenian The Great Migration matkalla 20.9 - 4.10.2023. Tarkoituksenamme oli nähdä tämä suuri vaellus, koska olimme jo aiemmin käyneet useilla safareilla ja tämä vaellus oli näkemättä. Matkalla kuulimme paikallisoppailta, että tähän aikaan The Great Migration on aina jo ohi, joten mielestämme matkan nimi The Great Migration on harhaanjohtava. Matka muuten oli ihan OK ja näimme paljon elimiä, mutta tietysti odotimme muuta. Odotimme meille uuttaa elämystä, jota ei valitettavasti enää syyskuun loppupuolella näe paikallisoppaiden mukaan. Masai Mara oli kaunista savannia, jossa oli runsaasti eläimiä. Matkanjohtaja oli osaava ja avulias. Hyvää matkassa oli myös pieni mukava ryhmä.
Date published: 2023-10-15
 • y_2024, m_3, d_1, h_9
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.38
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_2
 • loc_fi_FI, sid_KERTR07, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja