Albania ja Adrianmeren rannikko

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Adrianmeren rannalla sijaitsevasta tukikohdastamme Sarandasta käsin koemme Unescon suojelemia kaupunkeja ja teemme retken vuoristoon.

Tällä matkalla tutustumme Albanian kiehtovaan historiaan sekä pääsemme lähelle paikallisväestöä.

Aloitamme matkan pääkaupungista Tiranasta, josta jatkamme pian maan eteläosassa sijaitsevaan Sarandan rannikkokaupunkiin. Siellä majoitumme hotelliimme keskeisellä sijainnilla. Karu luonto tiettömine vuoristoineen ja syrjäisine kylineen muodostaa täyden vastakohdan kaupungin kevään rauhalliselle tunnelmalle ja kauniille Adrianmeren rannikolle.

Matkan aikana käymme kolmessa kaupungissa, jotka ovat Unescon maailmanperintökohteita: Beratissa, Gjirokastrassa ja Butrintissa. Teemme eväsretken vuoristoon, tutustumme albanian kieleen ja maan historiaan, poimimme sitrushedelmiä ja oliiveja paikallisten kanssa sekä pääsemme seuraamaan läheltä albanialaisten elämää.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro, Lek

Päiväohjelma 11 päivää
Päivä 1
Helsinki – Tirana. Majoittuminen hotelliin.
Päivä 2
Tirana. Kaupunkikierros ja omaa aikaa.
Päivä 3
Tirana – Berat – Saranda. Tuhansien ikkunoiden kaupunki ja saapuminen Sarandaan.
Päivä 4
Saranda. Kaupunkikierros ja johdatus Albaniaan ja albanian kieleen.
Päivä 5
Saranda – Butrint – Ksamil – Sarande. Retki Butrintin historiallisille raunioille ja Ksamilin rantalomakohde.
Päivä 6
Saranda – Gjirokastra – Saranda. Retki Gjirokastraan, sis. tutustumisen tunneliverkostoon sekä paikallistyylisen lounaan.
Päivä 7
Saranda – Xarra – Saranda. Retki sitrusviljelmille, sis. paikallistyylisen lounaan.
Päivä 8
Saranda. Retki Devlinan vuoristokylään, sis. eväsretken ja kevyen kävelyretken.
Päivä 9
Saranda. Lisämaksullinen retki Korfulle ja läksiäisillallinen.
Päivä 10
Saranda – Llogaran kansallispuisto – Kruja. Vaikuttavia maisemia ja kaupunkikierros Krujassa.
Päivä 11
Kruja – Tirana – Helsinki.

Hotelli

Hotel Republika

 • Huonemäärä: 32
 • Etäisyys keskustaan:
 • Vastaanotto avoinna: 7/24
 • Hissi: Kyllä
 • Etäisyys rantaan: 20 m
 • Ravintoloita ja baareja: 2
 • Wi-Fi

Hotelli sijaitsee keskellä Sarandan historiallista keskustaa ja alle 100 m päässä merestä. Republika on keskitason hotelli, jossa on mukava baari ja aamiaisravintola. Aamiainen tarjoillaan seisovasta pöydästä.

Hotellissa on yhteensä 32 huonetta. Matkan hintaan sisältyy jaettu kahden hengen huone, näkymä kaupunkiin tai vuorille, ei paveketta. Lisämaksusta on mahdollista varata parvekeellinen huone merenpuolelle. Alemmista kerroksista 1-2 on rajoitettu näkymä, rantaboulevardilla kasvaa palmupuita.

Lisämaksusta yhden hengen huone, näkymä kaupuinkiin ja vuorille, ei parveketta. 

Kaikki huoneet on käytännöllisiä ja sisustettu mukavasti. Kylpyhuoneessa on suihku ja wc. Huoneen varustukseen kuuluu minijääkaappi ja ilmastointi. Hotellissa on ilmainen internetyhteys.

Lue lisää hotellista: http://republika.hotelsaranda.com/en/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.348€
Helsinki
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.348€
Helsinki
Täynnä
1.298€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Tirana. Majoittuminen hotelliin.

Lennämme Helsingistä Tiranaan. Matkatavarat saatuamme ajamme suoraan hotellille.

Päivä 2
Tirana. Kaupunkikierros ja omaa aikaa.

Aamiaisen jälkeen lähdemme kaupunkikierrokselle. Ajamme pitkin yhtä kaupungin pääväylistä, Deshmoret e Kombit -bulevardia, Kansallisten marttyyrien bulevardia, jonka aiempi nimi oli Mussolinin bulevardi. Bulevardin varrella sijaitsee useita yliopistoja, hallinnollisia rakennuksia ja pankkeja. Jatkamme matkaa Skanderbegin aukiolle, joka on nimetty Albanian kansallissankarin mukaan. Skanderbegin patsas seisoo kunniapaikalla keskellä aukiota. Georg Kastriota (1405–1468) oli osmanien palveluksessa ja sai lisänimen Skanderbeg, jossa yhdistyy nimi Iskander ja turkkilainen titteli ”bey”, joka tarkoittaa päällikköä.

Näemme kierroksen aikana myös Äiti Teresan aukion. Se on saanut nimensä tunnetun albanialaissyntyisen nunnan mukaan, joka vietti elämänsä auttaen Intian köyhiä. Jatkamme matkaa ohi Albanian kansallismuseon ja Pyramidin, joka rakennettiin alun perin diktaattori Enver Hoxhan museoksi. Nykyään se toimii kokouskeskuksena, mutta on purku-uhan alla, sillä paikalle on tarkoitus rakentaa uusi parlamenttitalo.

Seuraavaksi suuntaamme kaupungin keskustaan, jossa monien maiden lähetystöt sijaitsevat. Tiranan keskustalle antavat leimansa monet erilaiset rakennustyylit, jotka kytkeytyvät maan historian vaiheisiin: Esimerkiksi melkoisen komeilevat rakennukset vuosilta 1939–1944 kertovat ajasta, jolloin maa oli Italian miehittämä. Sodanjälkeisen kommunistisen ajan tunnistaa puolestaan monumentaalisesta neuvostotyylistä ja elementtirakentamisesta. Viime vuosina on järjestetty arkkitehtikilpailuja keskustan uudistamiseksi. Syömme lounaan paikallisessa ravintolassa. Loppuiltapäivä on varattu omille seikkailuille.

Päivä 3
Tirana – Berat – Saranda. Tuhansien ikkunoiden kaupunki ja saapuminen Sarandaan.

Kunnon yöunien jälkeen matka jatkuu kohti Sarandaa Joonianmeren rannalla. Matkan varrella pysähdymme Beratin kaupungissa maan keskiosassa. Beratin vanhakaupunki on Unescon suojelema. Terasseille ja kallioisiin rinteisiin rakennetut talot monine ikkunoineen kuvastavat kaupungin lempinimeä ”Tuhannen ikkunan kaupunki”.

Beratissa on viehättävä linna, joka sijaitsee kukkulan laella. Keskiajalla valtaosa kaupungin asukkaista asui linnan ympäristössä. Asukkaat olivat pääosin kristittyjä, ja linnan lähistöllä sijaitseekin noin 20 kirkkoa, joista useimmat ovat peräisin 1300-luvulta. Joissakin kirkoissa on nähtävillä Albanian tunnetuimman ikonimaalarin Onufrin töitä. Onufrille omistettu museo löytyy Pyhän Marian kirkosta. Kaupungissa on myös hienoja moskeijoita, kuten Kuningasmoskeija, joka on rakennettu 1400-luvun lopulla.

Osumjoki kulkee läpi Beratin, ja me käymme katsomassa kaunista Gorica-siltaa, joka yhdistää toisiinsa kaupungin kaksi vanhaa osaa, Mangalemin ja Gorican. Alkuperäinen puusilta rakennettiin Ahmet Kurt Pashan valtakaudella, nykyinen silta on uudempi. Ahmet Kurt Pasha hallitsi Beratia 1700-luvun lopulla lyhytaikaisen Beratin suurvisiirikunnan aikakaudella, joka oli yksi vuonna 1912 itsenäistyneen Albanian peruskivistä.

Saavumme Sarandaan myöhään iltapäivällä. Majoituttuamme hotelliin syömme illallisen yhdessä kaupungin monista ravintoloista.

Päivä 4
Saranda. Kaupunkikierros ja johdatus Albaniaan ja albanian kieleen.

Kaupungin nykyinen nimi merkitsee ”neljääkymmentä sankaria” ja viittaa tarinaan 40 kristitystä legioonalaisesta, jotka teloitettiin heidän uskonsa vuoksi. Sarandan historia ulottuu 300-luvulle eKr. jolloin kaupunki oli osa Epiruksen kuningaskuntaa. Tuolloin tarunhohtoinen Pyrrhos hallitsi laajaa osaa nykyisestä Albaniasta sekä Kreikan pohjoisosaa.

Sarandasta tuli myöhemmin Rooman valtakunnan tärkeä satama ja se veti puoleensa monia kansanryhmiä. Kaupunkiin muodostui iso juutalainen yhteisö, jonka ansiosta kaupungin kauppa alkoi kukoistaa entisestään. Rakennettiin muuri suojaamaan kaupunkia, samoin Agioi Sarantan luostari, jonka mukaan kaupunki myöhemmin sai nimensä. Nykyään luostarista ei ole paljonkaan jäljellä. Saksalaiset käyttivät sitä nimittäin tukikohtanaan toisessa maailmansodassa, ja tästä syystä englantilaiset pommittivat luostaria sodan lopussa. Nykyään kaupungin tunnusmerkki on hieman uudempi Lekuresin linna, jonka rakennutti paikallinen ruhtinas Ali Pasha Tepelena (1740–1822).

Saranda houkuttelee kesäkaudella tuhansia kävijöitä Korfulta: se sijaitsee kauniilla paikalla, sieltä näkee lähistöllä sijaitseville Kreikan saarille ja vuosittainen auringonpaistepäivien määrä on noin 300. Kreikkalaisten vaikutusta ei pidä vähätellä, mutta kun matkailijat ovat poistuneen kaupungista lokakuun alussa, kaupungin viihtyisällä satama-aukiolla on rauhallista ja mukavaa.

Päivän alkajaisiksi teemme kävelykierroksen tässä viihtyisässä kaupungissa. Katselemme lähemmin kaupungin vanhan synagogan kaivauksia, viihtyisää rantaa ja monia pieniä katuja, jotka johtavat pääaukiolle. Syömme paikallistyylisen lounaan, jonka jälkeen kuulemme lisää Albanian historiasta, väestöstä ja kielestä. Matkanjohtaja johdattaa meidät Albanian mielenkiintoiseen ja värikkääseen historiaan, mutta voi kertoa myös maanläheisemmistä aiheista, kuten kielestä, koulunkäynnistä, perinteistä, uskonnosta ja Albanian suhteesta ympäröivään maailmaan.

Loppupäivä on varattu omille seikkailuille.

Päivä 5
Saranda – Butrint – Ksamil – Sarande. Retki Butrintin historiallisille raunioille ja Ksamilin rantalomakohde.

Tänään teemme retken pienelle niemelle, joka sijaitsee 25 km Sarandasta etelään. Siellä sijaitsee Butrintin muinainen kaupunki. Veden ympäröimää Butrintia oli helppo puolustaa. Vaikka kaupungissa oli asuttu jo pitkään, vasta kreikkalaiset laajensivat kaupunkia ja rakensivat sen ympärille puolustusmuurin. Kreikkalaisten jälkeen vallan ottivat ensin roomalaiset, sitten bysanttilaiset. Sen jälkeen Butrint rappeutui ja hylättiin. Vasta 1920-luvulla italialaiset arkeologit alkoivat kaivaa esiin kaupunkia, joka on nykyään Unescon suojeluksessa.

Butrintissa on ollut kaikkea kreikkalaisesta teatterista akropolikseen kreikkalaisine ja roomalaisine kylpylöineen. Alueella on myös basilikoiksi muunnettuja temppeleitä, sillä kristinusko korvasi muinaiset jumalat. Akropolis sijaitsi harjanteella, ja on sittemmin muutettu linnoitukseksi. Butrintista on upeat näkymät Vivarin kanavalle ja Korfunsalmeen, josta käsin kreikkalaiset ilmeisesti saapuivat kaupunkiin. 

Seuraava kohteemme on Ksamil, yksi Albanian parhaista rantakohteista. Alunperin se oli rauhallinen kalastajakylä. Nykyään seutu on vähän pilalla, sillä sinne on viimeisten 10–20 vuoden aikana rakennettu paljon hotelleja. Rannat ovat kuitenkin yhä kunnossa, samoin monet hyvät kalaravintolat, joista yhdessä käymme lounaalla.

Palaamme Sarandaan iltapäivällä. Loppupäivä on omaa aikaa.

Päivä 6
Saranda – Gjirokastra – Saranda. Retki Gjirokastraan, sis. tutustumisen tunneliverkostoon sekä paikallistyylisen lounaan.

Matkaamme bussilla Gjirokastraan, joka on yksi Albanian kauneimmista kaupungeista. Gjirokastra on yli 2 500 vuotta vanha ja varsin kaunis kaupunki mukulakivikatuineen ja pienine taloineen, joissa on liuskekivikatto. Kaupunkia on kuvattu hyvin runollisesti albanialaisen kirjailijan Ismail Kadaren teoksessa Chronicles of Stone. Gjirokastra on myös Albanian diktaattorin Enver Hoxhan kotikaupunki. Hoxhan yhteys kaupunkiin aiheutti sen, että sitä pidettiin diktatuurin aikana jotakuinkin hyvin kunnossa, mutta diktatuurin romahdettua myös talot romahtivat.

Linnoitus ja kaupunki ovat Unescon suojeluksessa. Kaupungissa on koko joukko pieniä perinteisiä käsityöyrityksiä, vanhakaupunki ja basaari.

Olemme varanneet koko päivän tälle kauniille kaupungille ja aloitamme kävelemällä ylös linnoitukselle, josta on upeat näkymät yli kaupungin. Nykyään linnoituksella ei enää ole strategista merkitystä, mutta 1970-luvulle saakka se toimi poliittisten vankien rangaistuslaitoksena. Laskeudumme alas pitkin pieniä mutkittelevia katuja ja saavumme vanhaankaupunkiin. Käymme vilkaisemassa, mitä on jäljellä vaikuttavasta tunnelijärjestelmästä, joka kaivettiin kommunistihallinnon aikana. Sodan sattuessa tunnelijärjestelmän tarkoituksena oli suojella paikallisväestöä, mutta myös mahdollistaa joukkojen lähettäminen kaupungista ilman, että vihollinen sen huomaa.

Iltapäivä lounaan jälkeen on varattu omatoimiselle kaupunkiin tutustumiselle. Kaupunki tunnetaan mm. kahvista, jonka pavut jauhetaan isoissa kiviruukuissa. Kaupungin monissa kahviloissa on mahdollista päästä maistamaan tätä erikoisuutta. Kirjallisuuden ystäville kaupunki tarjoaa vierailukohteeksi pientä mielenkiintoista museota, joka on omistettu Albanian merkittävimmälle nykykirjailijalle Ismail Kadarelle. Museo toimii talossa, jossa Kadare eli lapsuutensa, ja esittelee kirjailijan elämää ja teoksia.

Palaamme Sarandaan iltapäivän päätteeksi. Loppupäivä on omaa aikaa.

Päivä 7
Saranda – Xarra – Saranda. Retki sitrusviljelmille, sis. paikallistyylisen lounaan.

Oliivilehtojen lisäksi eteläinen Albania tunnetaan isoista sitrusviljelmistään, ja tänään vierailemme yhdellä niistä. Ajamme Sarandasta noin 25 km etelään. Pienen Xarran kylän liepeillä sijaitsee alueen suurin osuuskunta, joka on erikoistunut mandariinien tuotantoon. Osuuskunnan yli 450 työntekijää on ollut mukana vuodesta 1995. Kyse on siis yhdestä ensimmäisistä osuuskunnista, jotka perustettiin järjestelmän romahtamisen jälkeen.

Teemme opastetun kierroksen farmilla ja kuulemme lisää paikan historiasta ja kehityksestä. Saamme myös tilaisuuden jutella työntekijöiden kanssa ja pääsemme kurkistamaan elämään maalla. Satokaudella on mahdollista osallistua sadonkorjuuseen, ja joka tapauksessa syömme lounasta tilalla ennen kuin palaamme Sarandaan. (Tilalla lounas syödään ulkona, mutta jos sää on huono, lounastamme Sarandassa.)

Iltapäivän lopulla tapaamme jälleen ja kävelemme yhdessä yhteen kaupungin monista kalaravintoloista. Kalastus on yhä tärkeä elinkeino Sarandassa, ja pääsemmekin maistelemaan paikallisia erikoisuuksia.

 

Päivä 8
Saranda. Retki Devlinan vuoristokylään, sis. eväsretken ja kevyen kävelyretken.

Tänään lähdemme retkelle vuoristoon. Sarandan rannikolle ovat leimallisia massiiviset vuoret, jotka jatkuvat kohti sisämaata. Ajamme bussilla kohti pientä Devlinan vuoristokylää, jolla oli osmanien hallintokaudella merkittävä rooli alueella, sillä kylä sijaitsi strategisesti hyvällä paikalla. Osmanit rakensivat kylään 1600-luvulla pienen linnoituksen sekä useita moskeijoita, joista muutamia on yhä olemassa.

Tutustumme tähän pieneen, viihtyisään maalaiskylään ja katselemme lähemmin mm. entistä turkkilaista kylpylää, hamamia, sekä vierailemme paikallisen taiteilijan luona. Hän esittelee meille ateljeetaan ja kertoo elämästä vuorilla. Seikkailumieliset voivat kiivetä ylös kylän vanhalle linnoitukselle, mutta seudulla on myös vähemmän vaativia kävelyreittejä. Olemme ottaneet eväät mukaan, ja mikäli sää sallii, nautimme lounaan luonnossa.

Palaamme Sarandaan myöhään iltapäivällä. Loppupäivä on omaa aikaa.

Päivä 9
Saranda. Lisämaksullinen retki Korfulle ja läksiäisillallinen.

Tänään on mahdollisuus lähteä retkelle lähellä sijaitsevalle Korfulle, joka kuuluu Kreikkaan. Retki ei sisälly matkan hintaan ja se varataan erikseen.

Iltapäivän päätteeksi kokoonnumme jälleen yhteen, sillä läksiäisillallisen nautimme korkealla kukkulalla sijaitsevassa linnassa, Lekursissa. Meitä odottavat upeat näkymät Sarandaan ja sen ympäristöön sekä huolella valmistettu illallinen historiallisessa ympäristössä. Kauniista auringonlaskusta saamme nauttia paikallisten muusikoiden säestyksellä.

Päivä 10
Saranda – Llogaran kansallispuisto – Kruja. Vaikuttavia maisemia ja kaupunkikierros Krujassa.

On tullut aika heittää hyvästit mukavalle hotellillemme Sarandassa ja kääntää bussin nokka kohti pohjoista. Ajomatka Krujaan on varsin kaunis: rannikkoa seurailevalle reitille osuu muutamia todella vaikuttavia vuoristosolia. Matkan varrella pysähdymme Llogaran kansallispuistossa, jossa syömme lounaan.

Iltapäivän lopulla saavumme Krujaan ja teemme lyhyen kaupunkikierroksen. Sitten syömme viimeisen yhteisen illallisen.

Päivä 11
Kruja – Tirana – Helsinki.

Suuntaamme Tiranan lentokentälle. On kotimatkan aika!

Kokopäiväretki Ioanninaan

Varhain aamulla suuntaamme kohti Albanian rajakaupunkia Shqiperiaa ja rajatarkastuksen jälkeen ajamme Kreikan rannikkoa pitkin kohti Ioanninan kaupunkia. Noin 125 000 asukkaan Ioannina on Kreikan luoteisosassa sijaitsevan Ipiroksen hallinnollisen alueen suurin kaupunki. Kaupunki sijaitsee noin 500 metriä merenpinnan yläpuolella kauniin Pamvotida-järven länsirannalla, ja sillä on myrskyisä ja mielenkiintoinen historia. Kaupungin historia ulottuu 6. vuosisadalle, mutta siitä tuli keskiajalla merkittävä keskus kullan ja hopean tuotannon ansiosta. Kaupunki oli myös useita vuosia 1700-luvun lopusta vuoteen 1822 albanialaisen Ali Pashan vallan alla, ennen kuin turkkilaiset surmasivat tämän. Sekä Ali Pasha että turkkilaiset laajensivat kaupungin vaikuttavia linnoituksia, joissa vierailemme.

Teemme pienen kaupunkikierroksen, jonka aikana näemme mm. kaupungin vilkkaan pääkadun ja kauniin kellotornin vuodelta 1905. Hyvän paikallisen lounaan jälkeen suuntaamme kohti kuuluisia arkeologisia kaivauksia Dodonissa, joka sijaitsee noin 20 km lounaaseen Ioanninasta. Klassinen teatteri on on yksi kauneimmista ja parhaiten säilyneistä koko Kreikassa. Mukavien Kreikka-kokemusten jälkeen palaamme Sarandaan myöhään iltapäivällä.

Retki varataan viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Retki toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 20 hlöä.

Hinta: 78/hlö

Pidätämme oikeuden peruuttaa retken, mikäli ilmoittautuneita ei ole riittävästi.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.298€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
198€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Tirana – Helsinki (välilasku ja koneen vaihto menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Majoitus 10 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa Tiranassa (2 yö), Sarandassa (7) ja Krujassa (1). 
 • Aamiaiset (päivät 2-11)
 • 7 lounasta ja 4 illallista
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Yhden hengen huone, parveke ja merinäköala 188€
 • Jaettu kahden hengen huone, parveke ja merinäköala 98€/hlö
 • Lisämaksullinen retki Korfun saarelle 98€/hlö (retki varataan viim. 45 päivää ennen lähtöpäivää, min. osallistujamäärä on 20 hlöä).
 • Muut juomat ja ruokailut
 • Juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille, yhteensä noin 30-40 € (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Saranda

Matkan aikana meillä on yksi tukikohta, ja tähän Saranda on oiva ratkaisu, sillä sieltä on näppärä lähteä retkillemme. Etelä-Albanian historia on rikasta, ja sijainti veden äärellä on täydellinen. Saranda on kaupunki, joka elää matkailusta ja maanviljelyksestä. Kun kesäkauden tilauslennot päättyvät, kaupunkiin laskeutuu rauha. Tästä syystä matkustamme Sarandaan kesäsesongin ulkopuolella, jolloin kaupunki elää tavanomaista arkeaan. Pääsemme näin kokemaan todellista Albaniaa. Hyvä sää jatkuu yleensä aina marraskuulle saakka ja kevät tulee varhain.  

Yöpymiset

Tirana 2 yö, Saranda 7 ja Kruja 1. 

Ei sovellu liikuntarajoitteisille

Koska suuri osa retkistä tehdään kävellen, osallistujien on kyettävä liikkumaan itsenäisesti ilman apuvälineitä.

Ajomatkat

Päivä 3. noin 235 km, 5. 50 km, 6. 110 km, 7. 50 km ja 8. 35 km, 10. 285 km ja 11. 50 km.  

Matkatavarat

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Albanian kiertomatka Olin tällä matkalla toukokuun puolivälissä ja olin tyytyväinen. Albania on vielä aika omaleimainen kohde. Turistiteollisuus on vasta alkutaipaleella, mutta silti kaikki toimi hyvin. Nähtävyyksiä ei ollut ähkyksi asti sillä monet kirkot ja moskeijat oli purettu. Ruokailut oli hyvin järjestetty mutta laatu oli vaihtelevaa. Fine diningiä on turha odottaa. Opas osasi adiansa ja bussin kuljettaja ajoi meidät turvallisesti kohteesta toiseen, välillä hyvinkin vaativilla teillä. Retket ei huonokuntoisille, kiipeilimme ylös-alas vuorenrinteitä lähes joka päivä. Avoimin mielin matkaan!
Date published: 2024-06-06
Rated 5 out of 5 by from Hyvä opastus Paljon tietoa historiasta ja kulttuurista, hyvät hotellit, joilla mahtava sijainti.
Date published: 2024-06-05
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen kiertomatka Ensimmäinen matka Albaniaan oli tutustumisen arvoinen
Date published: 2024-05-27
Rated 4 out of 5 by from Kiinnostava kiertomatka Ajankohta oli hyvä, lähtö toukokuun puolessavälissä.
Date published: 2024-05-27
Rated 3 out of 5 by from Majoitus osittain epäonnistunut Olin tällä matkalla 12 vuorokautta. Olin varannut majoituksen yhden hengen huoneessa. Maksoin majoituksesta extraa 190 €; ja sain alaarvoisen huoneen kolmeksi yöksi, jonka jälkeen huone vaihdettiin oppaan ansiosta.
Date published: 2024-05-27
Rated 5 out of 5 by from Erittäin hyvä matkanjohtaja Olin Albanian ja Adrianmeren kiertomatkalla 15-26.5.24, oli erittäin hyvä matkanjohtaja, joka oli paneutunut hienosti historiaan ja kertoi paljon eri kohteista. Sillä oli suuri merkitys matkan onnistumiseen. Oli hyvä ohjelma ja sopivasti myös vapaa aikaa. Aika hyvät hotellit, Sarandassa ei siivottu,villakoirat vilistelivät ja aika kovaa meteliä oli yöllä. Krujassa oli hyvä hotelli ja hyvä ruoka. Ylipäätään ruoassa oli parantamisen varaa, mut itse valituissa ravintoloissa oli ihan hyvää ruokaa.
Date published: 2024-05-27
Rated 5 out of 5 by from Paljon nähtiin ja saatiin tietoa Olimme hyvin tyytväisiä matkan antiin, näimme paljon maasta, jossa emme aiemmin olleet vierailleet ja joka oli jäänyt tuntemattomaksi. Maasta tuli hyvä kuva, opas oli erinomainen ja tiesti maasta paljon. Matkakokemuksena oli kaikinpuolin positiivinen.
Date published: 2024-05-27
Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen ohjelma. Albania on hyvä valinta kiertomatkaksi sen moninaisuuden vuoksi!
Date published: 2024-05-16
 • y_2024, m_6, d_21, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_6, tr_78
 • loc_fi_FI, sid_ALRTR06, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja