Malesia & Borneo

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Sademetsiä, orankeja ja vierailu ”pitkässä talossa” Borneolla sekä suurkaupunkitunnelmaa Kuala Lumpurissa ja Melakassa. Uutuus!

Yksin -yhdessä

Lähde mukaan seikkailulle Borneon ihmeelliseen luontoon! Ohjelmassa on orankien tähyilemistä Semenggohin orankikeskuksessa sekä nenäapinoiden ja lihansyöjäkasvien ihmettelyä Bakon kansallispuistossa. Lisäksi vierailet iban-kansan luona heidän ”pitkässä talossaan” keskellä viidakkoa.

Seikkailu alkaa Malesian pääkaupungista Kuala Lumpurista, jossa arvokkaat vanhat rakennukset, kuten moskeijat, kiinalaiset temppelit ja hindujen pyhäköt, seisovat rinta rinnan isojen modernien rakennusten kanssa. Yksi tunnetuimmista on maailman korkeimmat kaksoistornit, Petronas Towers.

Matkan päätteeksi vietetään vielä pari päivää suurkaupungin vilinässä ja siirtomaa-aikaisten rakennusten keskellä Melakassa.

Tällä matkalla kaikki osallistujat majoittuvat yhden hengen huoneisiin ilman lisämaksua.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Yksin -yhdessä

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Ringgit

Päiväohjelma 12 päivää
Päivä 1
Lähtö Helsingistä.
Päivä 2
Saapuminen Kuala Lumpuriin. Tervetuloillallinen.
Päivä 3
Kuala Lumpur. Kaupunkikierros ja Petronas Twin Towers’ Skybridge.
Päivä 4
Kuala Lumpur. Omia seikkailuja. Lisämaksullinen retki: ”Illallinen, mangrove ja tulikärpäset”.
Päivä 5
Lento Kuala Lumpur – Kuching, Borneo. Kaupunkikierros ja auringonlasku Sarawakjoella.
Päivä 6
Kuching, retki Bakon kansallispuistoon.
Päivä 7
Kuching, Semenggokin orankikeskus ja matka jatkuu Sri Amaniin.
Päivä 8
Sri Aman ja vierailu Ukomin ”pitkässä talossa”.
Päivä 9
Sri Aman – Kuching. Lento Kuala Lumpuriin, josta matka jatkuu Melakaan.
Päivä 10
Melaka.
Päivä 11
Melaka ja kotimatka Kuala Lumpurista.
Päivä 12
Saapuminen Helsinkiin.

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
3.198€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä.
Päivä 2
Saapuminen Kuala Lumpuriin. Tervetuloillallinen.

 Laskeudut Kuala Lumpurin kansainväliselle lentokentälle ja maahantulomuodollisuuksista selvittyäsi odottaa kuljetus hotellille. Kun olet päässyt asettumaan huoneeseen, on yhteisen tervetuloillallisen aika. Sitten voitkin painaa pään tyynyyn ja levätä.

Päivä 3
Kuala Lumpur. Kaupunkikierros ja Petronas Twin Towers’ Skybridge.

Kuala Lumpur on kaupunki, joka on nähtävä, aistittava ja koettava. Ja niin teet tänään. Kaupunkikierros KL:ssä alkaa Masjid Jamekista, kaupungin vanhimpiin kuuluvasta moskeijasta, joka hurmaa liidunvalkoisine kupoleineen, vaaleanpunaisine tiiliseinineen ja intialaistyylisine holvikaarineen. Moskeijan rakennutti englantilainen arkkitehti, joka inspiroitui suurmogulien loisteliaista rakennuksista Intiassa. Masjid Jamek sijaitsee vihreiden palmujen katveessa Klang- ja Gombakjokien yhtymäkohdassa paikalla, josta kaupunki sai alkunsa.

Kuala Lumpurin syntymäpaikalta kävelet kaupungin vanhaan osaan. Pian kadut täyttyvät sareista ja Bollywood-musiikista – olet saapunut Little Indiaan. Teet täällä kierroksen ennen kuin jatkat matkaa Merdeka Squarelle, joka oli siirtomaa-aikaisen Kuala Lumpurin sydän. Täällä Malesia julistautui itsenäiseksi vuonna 1957. Aukiolla sijainnut brittien krikettikenttä vaihtui nurmikenttään ja jättikokoiseen Malesian lippuun. Aukion yhtä laitaa hallitsee Sultan Abbul Samad -rakennus, joka rakennettiin alun perin siirtomaavallan sihteeristön käyttöön. Rakennuksen on suunnitellut sama arkkitehti kuin Masjid Jamekin.

Näet Kansallismoskeijan (Masjid Negara), jossa on 73 m korkea minareetti ja turkoosinsininen kupoli ja jonka rukoussalissa on tilaa 15 000 ihmiselle. Ohitat myös entisen päärautatieaseman, joka on varsin erikoinen. Se on rakennettu intialais-islamilaiseen tyyliin, mutta brittiläisten rakennusmääräysten mukaisesti. Määräysten mukaan mm. katon tuli olla niin tukeva, että se pystyy kannattelemaan usean tonnin painoisen lumikuorman.

Viimeinen pysähdyspaikka kierroksella on Kuala Lumpurin ikoniset kaksoistornit, Petronas Towers, jotka pitivät vuosina 1998–2004 maailman korkeimman (451,9 m antenni mukaan lukien) rakennuksen titteliä hallussaan. Tornien ympäristöön on rakennettu iso puisto, jonne sekä paikalliset että turistit tulevat ottamaan kuvia jättimäisistä rakennuksista. Nouset ylös ”skybridgelle”, joka yhdistää kahta tornia. Sieltä on huikeat näköalat yli kaupungin ja puiston. Petronas Towersilta palaat hotellille, ja loppupäivä on omaa aikaa.

Päivä 4
Kuala Lumpur. Omia seikkailuja. Lisämaksullinen retki: ”Illallinen, mangrove ja tulikärpäset”.

Päivä on varattu omille seikkailuille. Kaupungissa on hyvät shoppailumahdollisuudet, mutta voit sen sijaan käydä jossakin Kuala Lumpurin monista museoista tai rentoutua altaalla.

Lisämaksullinen iltapäiväretki ”Illallinen, mangrove ja tulikärpäset”.

Iltapäivällä on kuljetus Kuala Lumpurista rannikolle Kuala Selangorin liepeille. Siellä samanniminen joki laskee Intian valtamereen. Hollantilaisilla oli siirtomaakaudella pienehkö linnoitus matalahkon harjanteen päällä. Sieltä oli helppo tarkkailla jokiliikennettä. Hollantilaisten kaudesta ei ole valitettavasti jäljellä muuta kuin pari vanhaa tykkiä. Hollantilaisten sotilaiden tilalla on nykyään uteliaita apinoita, töyhtölangureita. Nautit näkymistä Malakansalmelle ja jokisuistoon, jotka hehkuvat myöhäisen iltapäivän väreissä. Nautit illallisen paikallisessa ravintolassa joen äärellä. Kun pimeä on laskeutunut, lähdet veneretkelle mangrovealueelle pienellä soutuveneellä. Täällä elää isoja tulikärpäsparvia. Näky on vaikuttava, kun tuhannet tulikärpäset syttyvät pimeässä mangrovessa. Veneretken jälkeen on kuljetus takaisin hotellille, jonne saavut illan jo vaihtuessa yöksi.

Lisämaksullisen retken hinta on 98€/hlö. Retki varataan ja maksetaan viimeistään 45 päivää ennen lähtöpäivää matkan varauslomakkeella tai asiakaspalvelustamme.

 

Päivä 5
Lento Kuala Lumpur – Kuching, Borneo. Kaupunkikierros ja auringonlasku Sarawakjoella.

Poistut pääkaupungista ja lennät Etelä-Kiinan meren yli sademetsien ja orankien Borneolle. Borneo on maailman kolmanneksi suurin saari Grönlannin ja Uuden-Guinean jälkeen ja sen ekosysteemi on yksi ainutlaatuisimmista. Pääosa saaresta on sademetsää, jossa elää monia harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja, joista tunnetuimpia ovat orangit ja nenäapinat. Borneon saari on jaettu Indonesian ja Malesian kesken. Indonesialle kuuluvaa osaa kutsutaan nimellä Kalimantan ja malesialaista osaa nimellä Itä-Malesia, joka koostuu Sabahin ja Sarawakin osavaltioista. Matkasi vie Sarawakiin, jota hallitsi vuoteen 1966 Brooken perhe ja josta tuli virallinen osa brittiläistä imperiumia vasta toisen maailmansodan jälkeen. Indonesiaa vastaan käydyn lyhyen sodan (1963–1966) jälkeen Borneo päätettiin jakaa.

Laskeudut parin tunnin lentomatkan jälkeen Kuchingiin, Sarawakin pääkaupunkiin. Kirjoittauduttuasi sisään hotelliin voit käyttää iltapäivän kaupunkiin tutustumiseen. Kuching merkitsee malaijin kielellä kissaa, ja kaupunki on tosiaankin hieman kissamainen: elegantti, tyyni ja mahdoton saada hengiltä. Toisin kuin kävi useimmissa alueen kaupungeissa, valtaosa Kuchingin historiallisista rakennuksista säästyi toisessa maailmansodassa. Monet rakennuksista on vastikään entisöity ja muodostavat kauniit puitteet kävelyretkelle selkeässä keskustassa, joka kiemurtelee Sarawakjoen rantoja pitkin.

Iltapäivällä ohjelmassa on risteily Sarawakjoella. Voit rentoutua ja katsella kaupunkia samalla, kun aurinko laskee hitaasti horisontin taakse. Risteilyn jälkeen vuorossa on illallinen paikallisessa ravintolassa Kuchingissa. Sitten on aika palata hotellille.

Päivä 6
Kuching, retki Bakon kansallispuistoon.

Tänään käyt yhdessä Malesian kiinnostavimmista kansallispuistoista. Bakossa elää mm. nenäapinoita, varaaneja, villisikoja, sambarhirviä ja monia harvinaisia kasvilajeja. Liikut puistossa sekä bussilla että veneellä. Kahden tunnin kierroksen aikana näet kookospalmuplantaaseja, mangrovemetsää ja nipa-palmumetsiä, jotka ovat eräänlainen sekoitus palmuja ja mangrovea. Bakon kansallispuisto on Sarawakin vanhin ja sijaitsee Etelä-Kiinan mereen kurottuvalla niemellä. Puisto on omalaatuinen sekoitus tiuhaa, vihreää viidakkoa, jyrkkiä rantakallioita ja eroosion kaivertamia, uskomattoman muotoisia kalliosaaria. Bako on Sarawatin paras paikka nenäapinoiden katseluun. Puistossa elää lisäksi valtavasti makakeja.

Liikut puistossa pitkin hyvin merkittyjä polkuja ja tutustut siihen, mistä Borneo tunnetaan: reheviin sademetsiin, jotka ovat täynnä kiehtovia kasveja. Bakossa elävät lähes kaikki Borneon saarelta löytyvät kasvilajit. Näet kasveja, jollaisia et voi kuvitella olevankaan. Bakossa kasvaa mm. useita erilaisia lihaa syöviä kannukasveja. Ne saavat osan ravinnostaan hyönteisistä ja pienistä selkärankaisista, jotka putoavat pyyntikannuun. Näet todennäköisesti varaaneja ja röyhkeitä jaavanmakakeja, jotka eivät jätä tilaisuutta käyttämättä, jos huomaavat sinun kantavan kassissasi herkkuja. Pidä siis huolta omaisuudestasi! Yritä tähyillä myös ujompia töyhtölangureja, joiden turkki on aikuisena hopeanharmaa, mutta poikasena oranssi. Eläin, jonka näkisit ehkä kaikkein mieluiten, on tietysti nenäapina. Bakossa elää noin 150 nenäapinaa, joita löytyy ainoastaan Borneon saarelta. Jos kuljet ääneti ja pidät korvasi auki, kuulet ehkä apinoiden erikoisen, murahtelevan äänen, jota ne pitävät liikkuessaan puiden latvoissa. Jos olet erittäin onnekas – ja kärsivällinen – näet ehkä kokonaisen lauman näitä roikkuvanenäisiä harmaita ja punaruskeita apinoita, joilla on iso maha.
Matkan varrella syödään lounas puiston kahvilassa. Iltapäivän päätteeksi palaat Kuchingiin.

Päivä 7
Kuching, Semenggokin orankikeskus ja matka jatkuu Sri Amaniin.

Aamiaisen jälkeen suuntana on Semenggohin kuntoutuskeskus. Siellä elää orankeja, jotka on otettu laittomasti kiinni tai jotka ovat jääneet orvoiksi. Semenggohissa ne oppivat jälleen selviämään viidakossa. Orangit elävät viidakossa ja tulevat keskukseen useimmiten vain ruokinta-aikoina. Emme sen vuoksi voi olla varmoja, näetkö noita harvinaisia oranssiturkkisia apinoita vierailusi aikana.

Seuraavaksi edessä on ajomatka Sri Amaniin, joka tunnetaan rauhallisesta tunnelmasta ja kulttuurien sekoituksesta: erilaiset etniset ryhmät, kuten ibanit, malaijit ja kiinalaiset elävät rauhassa rinta rinnan. Tärkein elinkeino on maanviljely. Riisinviljely on tärkeä osa paikallisyhteisön elämäntapaa. Matkalla Sri Amaniin voit ihailla reheviä vihreitä maisemia, joita pilkuttavat riisipellot, pippuriviljelmät ja kumipuuplantaasit. Lounastauko pidetään pienessä Lachaun kylässä. Sri Amaniin saavut iltapäivän aikana. Perillä Sri Amanissa näet Fort Alicen, joka valmistui vuonna 1864 ja joka on Sri Amanin vanhin kulttuuriperintörakennus. Fort Alicen rakennutti rajah Charles Brooke (Sarawakin toinen rajah) ja se sai nimensä Charles Brooken vaimon, Margaret Alice Lili de Windtin mukaan.

Yöpyminen Sri Amanissa.

Päivä 8
Sri Aman ja vierailu Ukomin ”pitkässä talossa”.

Tänään pääset käymään yhdessä monista ”pitkistä taloista”, joita on Borneon sademetsissä. Sinne päästäksesi on ensin matkattava pari tuntia bussilla ja sitten vaihdettava bussista veneeseen, joka vie perille saakka.

”Pitkät talot” rakennettiin aikaisemmin yksinomaan puupaalujen päälle. Moderni aika on vaikuttanut elämään ”pitkissä taloissa”, ja monet vaihtavat puutalot peltirakennelmiin. Yhteen ainoaan ”pitkään taloon” mahtuu kokonainen yhteisö, jossa saman katon alla asuu useita perheitä. Talot edistävät vahvaa yhteisöllisyyden ja yhteistyön tunnetta, ja asukkailla on yhteisiä tiloja, kuten keittiö ja ruokailutila, mikä vahvistaa perheiden ja sukupolvien välisiä siteitä.

Sinut toivottaa tervetulleeksi ”pitkän talon” johtaja, jota kutsutaan usein nimellä ”tuai rumah”. Hän johtaa talon päivittäisiä aktiviteetteja ja pitää yllä järjestystä. Vieraanvaraisuus on yksi ”pitkien talojen” kulttuurin kulmakivistä. Vierailijat kohdataan usein lämmöllä ja anteliaisuudella. Saat kuulla lisää kulttuurista ja elämästä ”pitkässä talossa”. Kulttuuri on ankkuroitu tiukasti perinteisiin ja yhteisöllisiin rakenteisiin, jotka ovat kehittyneet sukupolvien ajan.

Elämään ”pitkässä talossa” liittyy paljon perinteitä, rituaaleja ja seremonioita, joihin sisältyy musiikkia, tanssia ja värikkäitä asuja. Jos sinulla on onnea, pääset ehkä näkemään perinteistä tanssia!

”Pitkien talojen” asukkaat tunnetaan käsityötaidoistaan. Mm. kudonnaisten, puutöiden ja tatuointien aiheet liittyvät usein vahvasti kulttuuriin ja henkisyyteen. Kulttuurilla on lisäksi vahva suhde ympäröivään luontoon. Maanviljely, kalastus ja metsästys puhallusputkea käyttäen ovat elintärkeitä yhteisön selviämiselle. Pääset myös näkemään, miten puhallusputkea käytetään.

Lounas tarjoillaan joko jokirannassa (mikäli sää sallii) tai ”pitkässä talossa”.

Vierailun jälkeen palaat hotellille Sri Amaniin.

Päivä 9
Sri Aman – Kuching. Lento Kuala Lumpuriin, josta matka jatkuu Melakaan.

Edessä on pitkähkö matkapäivä. Hotelliaamiaisen jälkeen on kuljetus Kuchingin lentokentälle. On tullut aika poistua Borneolta. Lennät Kuala Lumpuriin Malakan niemimaalle. Kuala Lumpurista on vielä noin kahden tunnin ajomatka Melakaan, joka sijaitsee KL:n eteläpuolella. Melaka, joka tunnetaan myös nimellä Malakka, oli kukoistava kauppakaupunki 1400- ja 1500-luvuilla, sillä kaupungilla oli tärkeä rooli idän ja lännen välisessä kaupassa. Melakan strategisesti tärkeä sijainti Malakansalmen rannalla teki siitä kauppalaivoille tärkeän pysähdyspaikan. Kaupungin hyvin säilyneet historialliset rakennukset kertovat monivivahteisesta kulttuuriperinnöstä. Täällä ovat hallinneet niin portugalilaiset, hollantilaiset kuin brititkin. Melakan vanha osa kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

Perillä Melakassa ajetaan suoraan hotellille, jossa yövyt.

Päivä 10
Melaka.

Tänään ohjelmassa on tutustumista Melakan sekoitukseen perinteistä malesialaista kulttuuria ja kiinalaisia, intialaisia ja eurooppalaisia vaikutteita. Yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä on punainen hollantilainen kaupungintalo, Stadthuys. Näet myös Porta de Santiago -linnoituksen (tunnetaan myös nimellä A Famosa), joka sijaitsee Pyhän Paavalin kukkulan laella ja jonka rakensivat portugalilaiset vuonna 1511. Nykyään linnoituksesta on tosin jäljellä enää pieni pala porttia.

Kaupunkikierros Melakassa jatkuu. Näet Pyhän Paavalin kirkon rauniot, Cheng Hoon Teng -temppelin, joka on Malesian vanhin kiinalainen temppeli, sekä Melakan tunnetun Jonker Streetin antiikkikauppoineen.

Seuraavaksi ohjelmassa on veneretki Malakajoella. Voit istua alas ja matkata ajassa taaksepäin katsellen historiallisia rakennuksia ja kalastajakyliä, jotka joskus kuhisivat elämää täynnä kauppiaita ja veneitä kaikkialta maailmasta.

Jokiristeilyn jälkeen palaat hotellille. Ilta on omaa aikaa.

Päivä 11
Melaka ja kotimatka Kuala Lumpurista.

Lentoaikataulusta riippuen sinulla on ehkä muutama tunti aikaa Melakassa ennen kuin lähdemme kohti Kuala Lumpurin lentokenttää ja kotimatka alkaa.

Päivä 12
Saapuminen Helsinkiin.

Laskeudumme Helsinkiin tapahtumarikkaan matkan päätteeksi.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 3.198€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Matkan alkaen hinta

Hinta on per henkilö yhden hengen huoneessa. (Ei siis per henkilö jaetussa kahden hengen huoneessa). Tällä matkalla ei ole lisämaksua yhden hengen huoneesta.

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Kuala Lumpur – Helsinki (välilasku ja koneenvaihto menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Sisäinen reittilento Kuala Lumpur – Kuching – Kuala Lumpur turistiluokassa
 • Majoitus 9 yötä yhden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • Aamiaiset päivinä 3-11
 • Lounas päivinä 3, 6-8 ja 10
 • Illalliset päivinä 2, 5, 7 ja 8
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • Lisämaksullinen retki, 98€/hlö (matkapäivänä 4)
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, yhteensä noin 40€/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Liikkuminen matkan aikana

Tälle matkalle osallistuminen edellyttää ennen kaikkea halua matkustaa luonnossa. Kaikki normaalikuntoiset voivat osallistua, mutta kannattaa varautua siihen, että erilaiset luontopolut on rakennettu juurien ja kallioiden päälle ja myös hyvin mäkiseen maastoon (Bakon kansallispuisto, Borneo). Polut ovat usein liukkaita ja mutaisia, ja paikoin saattaa joutua tasapainoilemaan tukkien päällä tai kahlata vedessä purojen ylittämiseksi. Matka ei sovellu liikuntaesteiselle.  

Yöpymiset

Kuala Lumpur, Malesia 3 yötä, Kuching, Sarawak (Borneo) 2, Sri Aman, Borneo 2 ja Melaka, Malesia 2.

Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana, viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää. 

Pakkaaminen

Ota matkalle mukaan:

-hyvät urheilusandaalit, kevyet trenkking-kengät tai lenkkarit (pitäväpohjaiset)

-uima-asu 

-hengittäviä ja helposti kuivuvia vaatteita, joissa on mukava liikkua

-hattu tai lippis, huivi (naiset) mahdollisia moskeijakäyntejä varten

-kevyt villatakki tai pusakka

-kevyt sadeviitta tai takki

-reppu päiväretkiä varten

-kiikarit

-hyttyskarkote ja aurinkosuojavoide

-käsidesi

-paperinenäliinoja (bussimatkoilla tehtävien tienvarsipysähdysten wc-käyntejä varten) 

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää. 

Lue lisää matkakohteesta

Lue lisää esim. ilmastosta ja säästä ja tarvitsetko viisumin.

Malesia:https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/malesia
Borneo: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/borneo   

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja