Hyvä tietää Nicaraguasta

Tällä sivulla on tärkeää tietoa ennen matkaa ja matkalla Nicaraguassa.
  • Kieli espanja
  • Pääkaupunki Managua
  • Asukasluku 5,9 milj.
  • Uskonto Roomalais-, katolisuus ja, protestantit
  • Valuutta Córdoba
  • Pinta-ala 130.000 km2

Hyvä tietää

Aikaero

Aikaero Suomen ja Nicaraguan välillä vaihtelee riippuen siitä, onko Suomessa kesä- vai talviaika.

Kesäaika - 8 tuntia
Talviaika - 9 tuntia

Liikkuminen

Bussit
Bussit Nicaraguassa eivät ole aivan samalla tasolla kuin Euroopassa tunnemme, mutta käytämme busseja, joissa on hyvä standardi ja ilmastointi.

Hintataso

Ruokailu ravintolassa Nicaraguassa on suhteellisen halpaa. Voit saada aterian (sekä aamiaisen että illallisen) noin 12 eurolla. Juomien kanssa voit pärjätä noin 40 eurolla päivässä. Muistoesineitä ja käsityötä on saatavilla kaikissa hintaluokissa, mutta suurin osa on suhteellisen halpaa.

Juomarahat

Nicaraguassa baarit, kahvilat, yökerhot ja hotelliravintolat lisäävät usein 10-15 prosentin palvelumaksun laskuun. Se näkyy laskussa, mutta lisäksi on tapana lisätä noin kymmenen prosenttia laskuun ravintoloissa ja hotelleissa. Pikkuapulaiset, jotka kantavat matkatavaroita, odottavat myös pientä tunnustusta.

Juomarahajärjestelmä on olennainen osa Nicaraguan kulttuuria, ja sitä tulisi siksi kunnioittaa. Hyvän järjestyksen vuoksi korostamme, että juomaraha on tietysti vapaaehtoista.

Valuutta ja luottokortti

Nicaraguassa käytetään córdobaa. On suositeltavaa ottaa mukaan Yhdysvaltain dollareita (USD), joita voi vaihtaa córdobaksi perille saavuttaessa. Yleensä Yhdysvaltain dollareilla maksaminen onnistuu lähes aina Nicaraguassa. Vaihtorahana saat useimmiten paikallista valuuttaa, joten saat hieman paikallista valuuttaa ilman tarvetta vaihtaa sitä. Et voi vaihtaa córdobaksi kotimaassasi.

Jos otat dollareita mukaan, varmista, että et tuo suurempia seteleitä kuin 20 dollarin setelit. On usein mahdotonta maksaa 50 ja 100 dollarin seteleillä, koska ne ovat usein väärennettyjä.

Visa-korttia voi käyttää useimmissa ravintoloissa, hotelleissa ja suuremmissa kaupoissa sekä käteisen nostoon pankkiautomaateilta. MasterCardia ja American Expressiä voi myös käyttää, mutta ne eivät ole yhtä yleisiä kuin Visa.

Sähkö

Nicaraguassa käytetään seuraavaa virtalähdettä: 110 voltin vaihtovirta, 60 hertsiä.

Pistokkeet ovat litteitä samoin kuin amerikkalaisissa pistokkeissa, joten suosittelemme, että otat mukaan adapterin tälle pistoketyypille.

Puhelin ja internet

Nicaraguan kansainvälinen maatunnus on +505. Kotiin soittaminen Nicaraguasta ja matkapuhelimen internetin käyttö voivat olla kalliita. Tarkista mahdolliset kattavuus- ja hintatiedot omalta matkapuhelinoperaattoriltasi.

Internetkahviloita löytyy nykyään useimmista kaupungeista, mutta kokemuksemme mukaan niiden löytäminen voi olla vaikeaa löytää aikaa niiden käymiseen, lukuun ottamatta vapaapäiviä tai ohjelman päätyttyä. Useimmissa matkoillamme olevissa hotelleissa on internetyhteys, mutta yhteys ei aina ole yhtä nopea kuin kotona.

Hygienia

Nicaraguassa hygieniataso on yleisesti ottaen hieman alhaisempi kuin Länsi-Euroopassa. Kuitenkin hotelleissa ja suuremmissa ravintoloissa on moderneja/länsimaisia ​​WC-olosuhteita. Julkisten wc-tilojen tai maaseutualueiden standardi voi olla primitiivisempi, jossa saattaa puuttua wc-paperia ja vastaavia. Ota mukaasi omat wc-paperit tai pakkaus intiimipyyhkeitä, sekä mahdollisesti käsidesiä. Näin veden tarve ei ole niin akuutti.

Kaikki vesi, jota käytetään juomiseen, hampaiden harjaukseen, jääpalojen tekemiseen jne., tulisi olla pullotettua vettä tai keitettyä vettä hanasta.

Ruoka ja juomat

Nicaraguan ruoassa käytetään paljon riisiä ja papuja. Usein ruoka kääritään tortillan sisään, eikä sitä syödä veitsellä ja haarukalla. Pitkä rannikko takaa tuoreet kalat ja äyriäiset. Grillattuja maissintähkiä myydään monilla kaduilla.

Tapoja ja käytäntöjä

Yleisen kohteliaisuuden tulisi olla ohjeena. Lisäksi ei tulisi hämmentyä siitä, että kaikki puhuttelevat toisiaan "mi amor" -termillä. Se ei tarkoita, että heillä olisi jotain pahaa mielessä. Se on vain tapa puhutella vastakkaista sukupuolta Nicaraguassa.

Valokuvaaminen

Ei ole sallittua valokuvata sotilaallisia asennuksia. Muutoin Nicaraguassa pätee yleinen käytäntö, että on kohteliasta kysyä ensin ennen kuvaamista.

Tupakointi

Kaikkialla lentokoneissa ja bussikuljetuksissa on tupakointikielto. Useimmissa ravintoloissa ja hotelleissa tupakointi on myös kiellettyä. Tarkista aina viimeisimmät tupakointisäännöt matkaoppaalta.

Albatrosin Keski-Amerikka

Poimi Keski-Amerikan parhaimmat palat suomalaisen matkanjohtajan mukana Panamassa, Costa Ricassa, Nicaraguassa, El Salvadorissa, Hondurasissa ja Guatemalassa.

4,5
  • 2 lähtöä
  • 19 päivää
  • Alkaen 5.398€
Helsingistä