Hyvä tietää El Salvadorista

Tällä sivulla on tärkeää tietoa ennen matkaa ja matkalla El Salvadorissa.
  • Kieli espanja
  • Pääkaupunki San Salvador
  • Asukasluku 6,1 milj.
  • Uskonto Roomalais-katolisuus
  • Valuutta USD
  • Pinta-ala 21.040 km2

Hyvä tietää

Aikaero

Suomen ja El Salvadorin aikaero on miinus kahdeksan tuntia. Kun kello on 12.00 Suomessa, se on 04.00 El Salvadorissa.

Liikkuminen El Salvadorissa

Bussit
Bussit eivät El Salvadorissa ole aivan samalla tasolla kuin Euroopassa, mutta käytämme busseja, joissa on hyvä standardi ja ilmastointi.

Lennot
Albatrosin matkoilla Keski-Amerikassa lentämme useimmiten pidemmät matkat kotimaan lennoilla. Suomalainen matkanjohtaja tiedottaa matkustajia käytännön asioista lentokentällä sisäänkirjautumisen ja lennon keston osalta kyseisellä matkustusosuudella.

Hintataso

El Salvadorissa ravintolassa syöminen on suhteellisen edullista. Ateria (sekä lounas että päivällinen) maksaa noin 12 euroa. Juomien kanssa päivittäiset kulut voivat olla noin 40 euroa. Matkamuistoja ja käsityötuotteita löytyy kaikissa hintaluokissa, mutta monet niistä ovat suhteellisen edullisia.

Juomarahat

Ravintoloissa ja hotelleissa on normaalia lisätä noin kymmenen prosenttia laskuun juomarahaa. Myös matkatavaroiden kantajat odottavat pientä tippiä.

On kuitenkin korostettava, että vaikka juomarahat ovat normaaleja, niiden maksaminen on tietysti vapaaehtoista. Kuten mainittu, se on yleinen käytäntö.

Valuutta ja luottokortti

El Salvadorin valuutta on Yhdysvaltain dollari (USD). Ole tarkkana, ettet tuo mukanasi suurempia seteleitä kuin 20 dollarin setelit. Usein on mahdotonta maksaa 50 ja 100 dollarin seteleillä, koska ne ovat usein väärennettyjä.

Visa-korttia voidaan käyttää useimmissa ravintoloissa, hotelleissa ja suurissa kaupoissa sekä käteisen nostamiseen pankkiautomaateista. MasterCardia ja American Expressiä voidaan myös käyttää, mutta ne eivät ole yhtä yleisiä kuin Visa.

Sähkö

El Salvadorissa käytetään seuraavaa sähköjännitettä: 115 V AC, 60 Hz.

Puhelin ja internet

El Salvadorin kansainvälinen suuntanumero on +503. Puheluiden soittaminen El Salvadorista sekä puheluiden vastaanottaminen ja matkapuhelimen dataliikenteen käyttö voivat olla kalliita. Kannattaa tarkistaa oman matkapuhelinoperaattorin kattavuus ja hinnat.

Useimmissa hotelleissa El Salvadorissa on internetyhteys, mutta yhteys ei aina ole yhtä nopea kuin Suomessa.

Hygienia

El Salvadorissa ei ole suositeltavaa juoda vesijohtovedestä. Se tulee keittää tai steriloida ennen käyttöä, jopa hampaiden harjaamista tai jääpalojen tekemistä varten. Pullotettua vettä voi ostaa lähes kaikkialta.

Hygienia El Salvadorissa on hieman alhaisemmalla tasolla kuin Länsi-Euroopassa. Kuitenkin hotelleissa ja suuremmissa ravintoloissa on moderneja/länsimaisia ​​saniteettitiloja. Julkisissa vessoissa ja maaseudulla standardi voi olla primitiivisempi, ja niihin voi puuttua esimerkiksi wc-paperi. Kannattaa ottaa mukaan omat wc-paperit tai kosteuspyyhkeet sekä käsidesiä. Tällöin tarve veden käyttöön ei ole niin kiireellinen.

Tapoja ja käytäntöjä

El Salvadorissa turisteja toivotetaan yleisesti ottaen lämpimästi tervetulleiksi. Vaikka paikalliset ovat yleisesti tottuneet moniin turisteihin, odotetaan, että kunnioitat paikallisia tapoja ja perinteitä. Tärkeintä on luonnon suojeleminen. Usein vierailemamme alueet ovat suojeltuja, ja niiden säilyttäminen on ensisijaisen tärkeää sekä viranomaisten että paikallisten näkökulmasta. Siksi on aina tärkeää kuunnella matkanjohtajan ja paikallisten oppaiden ohjeita.

Sotilasasemiin kuvaaminen on kiellettyä. Muutenkin on hyvä noudattaa yleistä sääntöä ja kysyä lupa ennen valokuvaamista El Salvadorissa.

Ruoka ja juomat

El Salvadorin ruoassa käytetään paljon riisiä ja papuja. Usein ruokaa nautitaan tortillan avulla sen sijaan, että käytettäisiin veistä ja haarukkaa. Pitkä rannikko takaa tuoreita kaloja ja äyriäisiä. Monilla kaduilla myydään grillattuja maissintähkiä.

Tupakointi

Kaiken lentämisen ja bussikuljetusten aikana tupakointi on kiellettyä. Useimmissa ravintoloissa ja hotelleissa tupakointi on myös kiellettyä. Kannattaa tarkistaa viimeisimmät tupakointisäännöt matkanjohtajan kanssa.

Albatrosin Keski-Amerikka

Poimi Keski-Amerikan parhaimmat palat suomalaisen matkanjohtajan mukana Panamassa, Costa Ricassa, Nicaraguassa, El Salvadorissa, Hondurasissa ja Guatemalassa.

4,5
  • 2 lähtöä
  • 19 päivää
  • Alkaen 5.398€
Helsingistä