Hyvä tietää Uudesta-Seelannista

Tällä sivulla on tärkeää tietoa ennen matkaa ja matkalla Uudessa-Seelannissa.
 
 • Asukasluku 4,5 milj.
 • Pääkaupunki Wellington
 • Kielet Englanti ja maori
 • Uskonto Kristinusko ja useita pienempiä uskontoryhmiä
 • Valuutta Uuden-Seelannin dollari
 • Pinta-ala 269.057 km2

Hyvä tietää

Ennen matkaa
Noin viikko ennen matkaa lähetämme sinulle sähköpostitse lentoliput ja tietokirjeen matkaan liittyen. Ota nämä tiedot matkalle mukaan.
Passi ja viisumi
Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Uuteen-Seelantiin, kun matka kestää alle kolme kuukautta.
Rokotukset
Maakohtaiset suositukset ja ajankohtaista tietoa rokotuksiin liittyen saat terveyskeskuksesta ja osoitteista www.rokote.fi sekä www.thl.fi.
Matkavakuutus
Varmistathan ennen matkaa, että sinulla on koko matkan ajan voimassa oleva ja riittävän kattava matka- ja matkatavaravakuutus. Varmista, että matkavakuutuksen sisältyy peruutusturva.
Sää
Voit tarkistaa matkakohteesi sään ennen matkalle lähtöä internetistä, esimerkiksi osoitteista www.foreca.fi tai www.cnn.com.
Käsimatkatavarat
Suosittelemme, että pakkaat tärkeimmät tavarat, kuten arvoesineet ja lääkkeet käsimatkatavaroihin. Jos tarvitset matkallasi lääkkeitä, kuljeta niitä alkuperäisissä pakkauksissa, joissa mukana on lääkäriltä saamasi resepti. Lisätietoja ja pakkausohjeita saat Finavian nettisivuilta: www.finavia.fi (Matkustajat/Pakkausohjeita). Uuden-Seelannin tuontirajoitukset ovat tiukat. Muun muassa kaikki mukana tuodut hedelmät ja muut ruoka-aineet on ilmoitettava maahan saavuttaessa.
Aikaero

Aikaero Suomen ja Uuden-Seelannin välillä riippuu siitä, onko matkasi ajankohtana Suomessa talvi- vai kesäaika.

Talvisin Uudessa-Seelannissa aika on 12 tuntia ja kesäisin 10 tuntia Suomen aikaa edellä.

Juomaraha

Voit aina kysyä neuvoja matkanjohtajalta juomarahakäytännöistä, joten tiedät kuinka paljon esimerkiksi hotellin henkilökunnalle, paikallisoppaille ja kuljettajille olisi hyvä jättää juomarahaa.

Juomarahan jättäminen on aina vapaaehtoista ja jokainen matkustaja päättää itse juomarahan suuruudesta.

Matkoilla, joihin sisältyy laiva (risteilyt) on eri toimintatavat juomarahan suhteen, tarkista käytännöt matkasi erityisohjelmasta.

Valuutta ja luottokortti
Valuuttana toimii Uuden- Seelannin dollari (NZ$ tai NZD). Matkalla on aina on hyvä olla hieman käteistä mukana. Valuuttaa voi vaihtaa jo kotona tai mukaan voi ottaa luottokortin, jolla voit nostaa käteistä pankkiautomaateista. Pankkiautomaatit tunnistat tekstistä ”ATM” (Automatic Teller Machines). Yleisimmät luottokortit käyvät lähes kaikkialla.
Sähkö
Sähkövirta on 220/240 volttia. Tarvitset matkalle mukaan adapterin. Sellaisen voi ostaa esim. kodinkoneliikkeistä tai Helsingin lentokentän elektroniikkamyymälöistä.
Puhelin ja internet

Uuden-Seelannin maakoodi on +64. Yleinen hätänumero on 111. Tarkista puheluiden hinnat ja verkon kattavuus operaattoriltasi ennen matkaa.

Suurimmassa osassa hotelleja voi käyttää internettiä maksua vastaan, kaupungeissa tosin edullisempi vaihtoehto on käyttää internet-kahviloiden palveluja.

Hygienia
Vesijohtovesi on juomakelpoista suurimmassa osassa maata. Hygienian taso on verrattavissa Pohjoismaihin.
Pukeutuminen
Ota matkalle mukaan hyvät ja tutut jalkineet. Mikäli matkaan sisältyy risteily, saat tarkempaa tietoa pukeutumisesta laivalla kyseisen matkaohjelman kohdalta.
Liikuminen

Bussit
Bussit ovat hyvätasoisia ja ilmastoituja – ota matkalle mukaan lämmin pusakka tai fleece bussimatkoja (ilmastointi) varten.

Lennot
Kiertomatkoillamme pidemmät maan sisäiset matkat teemme usein lentäen. Matkanjohtaja ilmoittaa tällöin lähtöajasta ja kertoo muista käytännön asioista ennen lentoa.

Hintataso
Hintataso ei juuri eroa Suomesta, ravintoloissa syöminen on kuitenkin hieman edullisempaa.

Uusi-Seelanti

 • Upea Uusi-Seelanti

  Huippuluokan luontoelämyksiä – kierrä Uusi-Seelanti pohjoisesta etelään. Matkan lopuksi Sydney, Australia.

  4,5
  • 4 lähtöä
  • 21 päivää
  • Alkaen 6.998€
  Helsingistä
 • Australia ja Uusi-Seelanti

  Australia ja Uusi-Seelanti ovat maita, joista monet haaveilevat. Nyt sinulla on mahdollisuus kokea molempien maiden parhaat palat yhdellä reissulla!

  4,4
  • 4 lähtöä
  • 21 päivää
  • Alkaen 8.498€
  Helsingistä
Ota yhteyttä

Soita
09 31585999
(pvm/mpm)