Hyvä tietää Kuubasta

Tällä sivulla on tärkeää tietoa ennen matkaa ja matkalla Kuubassa.
  • Kieli Espanja
  • Pääkaupunki Havanna
  • Asukasluku 11 milj.
  • Uskonto Katolilaisuus
  • Valuutta Kuuban peso (CUC)
  • Pinta-ala 110.860 km2

Hyvä tietää

Ennen matkaa
Noin viikko ennen matkaa lähetämme sinulle sähköpostitse lentoliput ja tietokirjeen matkaan liittyen. Ota nämä tiedot matkalle mukaan.
Rokotukset

A-hepatiitti ja kurkkumätä- sekä jäykkäkouristusrokotuksen tulisi olla voimassa. Hyttysten levittämää denguekuumetta on esiintynyt ajoittain. Hyttysen pistoa vastaan voi suojautua hyttyskarkotteilla ja vaatetuksella.

Elintarvikehygieniaan kannattaa kiinnittää huomiota ja välttää mm. salaatteja, majoneesia, mansikoita, vesijohtovettä, jäätelöä, jääpaloja sekä kypsentämättömiä meren eläviä.

Maakohtaiset suositukset ja ajankohtaista tietoa rokotuksiin ja mahdollisiin tauteihin liittyvissä asioissa saat terveyskeskuksesta ja osoitteesta www.rokote.fi sekä terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi. Sivuilla on myös matkailijan terveysopas.

Matkavakuutus
Tarkista ennen matkaa vakuutusyhtiöstäsi, että sinulla on koko matkan ajan voimassa oleva ja riittävän kattava matka- ja matkaturvavakuutus. Kuuban viranomaiset edellyttävät, että kaikilla maahan saapuvilla ulkomaalaisilla on matkavakuutus.  Suosittelemme peruutusturvalisän liittämistä vakuutukseen. Tämä turvaa, mikäli matkan joutuu peruuttamaan esim. sairastumisen vuoksi.
Käsimatkatavarat
Suosittelemme, että pakkaat tärkeimmät tavarat, kuten arvoesineet ja lääkkeet käsimatkatavaroihin. Jos tarvitset matkallasi lääkkeitä, kuljeta ne alkuperäisissä pakkauksissa, joissa on mukana lääkäriltä saamasi resepti. Lisätietoja ja pakkausohjeita saat tarvittaessa Finavian nettisivuilta: www.finavia.fi  (Matkustajat/Pakkausohjeita).
Vaatetus

Tropiikissa pärjää hyvin keveillä hengittävillä vaatteilla. Viileiden iltojen ja ilmastoinnin takia kannattaa varata mukaan pitkähihaisia ja –lahkeisia vaatteita. Varaa mukaan kunnolliset retkisandaalit, samoin lenkkeilyvarusteet, mikäli mielit urheilemaan. Muista uima-asu ja aurinkovoiteet, sekä huivi tai päähine.

Aikaero Suomeen
Kuuban aika on 7 tuntia Suomen aikaa jäljessä, niin kesä- kuin talviaikaankin.
Kuuban valuutta

Kuuban virallinen valuutta on peso (CUC). Kuuban pesoja voi käyttää vain Kuubassa, maan rajojen ulkopuolella ne muuttuvat arvottomiksi.

Suosittelemme, että otat mukaan euroja ja vältät USA:n dollareita, joita vaihdettaessa on maksettava hyvin korkea vaihtopalkkio (pienet setelit juomarahaksi ovat ok). Luottokorttien käyttäminen voi olla hankalaa. Huomaathan, että luottokorteista parhaiten käy VISA, MasterCard käy vain hyvin harvassa paikassa. Amerikkalaisia luottokortteja ei voi käyttää Kuubassa. Muista, että virallinen vaihtokurssi on usein huomattavasti huonompi hotelleissa ja virallisissa paikoissa, kuten automaateissa. Matkanjohtaja voi auttaa vaihtamaan rahaa mustassa pörssissä, jolloin kurssi on parempi.

Uudet lähdöt

Nostalginen Havanna ja Varaderon rannat - Kuuba

Kuuban persoonallisten kaupunkien tunnelmaa ja kauniin Karibian saaren viehätysvoimaa. Kiertomatkan kruunaa ihana rantaloma neljän tähden hotellissa.

  • 5 lähtöä
  • 13 päivää
  • Alkaen 2.998€
Helsingistä