Hyvä tietää Kuubasta

Tällä sivulla on tärkeää tietoa ennen matkaa ja matkalla Kuubassa.
  • Kieli Espanja
  • Pääkaupunki Havanna
  • Asukasluku 11 milj.
  • Uskonto Katolilaisuus
  • Valuutta Kuuban peso (CUC)
  • Pinta-ala 110.860 km2

Hyvä tietää

Ennen matkaa
Noin viikko ennen matkaa lähetämme sinulle sähköpostitse lentoliput ja tietokirjeen matkaan liittyen. Ota nämä tiedot matkalle mukaan.
Rokotukset

A-hepatiitti ja kurkkumätä- sekä jäykkäkouristusrokotuksen tulisi olla voimassa. Hyttysten levittämää denguekuumetta on esiintynyt ajoittain. Hyttysen pistoa vastaan voi suojautua hyttyskarkotteilla ja vaatetuksella.

Elintarvikehygieniaan kannattaa kiinnittää huomiota ja välttää mm. salaatteja, majoneesia, mansikoita, vesijohtovettä, jäätelöä, jääpaloja sekä kypsentämättömiä meren eläviä.

Maakohtaiset suositukset ja ajankohtaista tietoa rokotuksiin ja mahdollisiin tauteihin liittyvissä asioissa saat terveyskeskuksesta ja osoitteesta www.rokote.fi sekä terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi. Sivuilla on myös matkailijan terveysopas.

Matkavakuutus
Tarkista ennen matkaa vakuutusyhtiöstäsi, että sinulla on koko matkan ajan voimassa oleva ja riittävän kattava matka- ja matkaturvavakuutus. Kuuban viranomaiset edellyttävät, että kaikilla maahan saapuvilla ulkomaalaisilla on matkavakuutus.  Suosittelemme peruutusturvalisän liittämistä vakuutukseen. Tämä turvaa, mikäli matkan joutuu peruuttamaan esim. sairastumisen vuoksi.
Käsimatkatavarat
Suosittelemme, että pakkaat tärkeimmät tavarat, kuten arvoesineet ja lääkkeet käsimatkatavaroihin. Jos tarvitset matkallasi lääkkeitä, kuljeta ne alkuperäisissä pakkauksissa, joissa on mukana lääkäriltä saamasi resepti. Lisätietoja ja pakkausohjeita saat tarvittaessa Finavian nettisivuilta: www.finavia.fi  (Matkustajat/Pakkausohjeita).
Vaatetus

Tropiikissa pärjää hyvin keveillä hengittävillä vaatteilla. Viileiden iltojen ja ilmastoinnin takia kannattaa varata mukaan pitkähihaisia ja –lahkeisia vaatteita. Varaa mukaan kunnolliset retkisandaalit, samoin lenkkeilyvarusteet, mikäli mielit urheilemaan. Muista uima-asu ja aurinkovoiteet, sekä huivi tai päähine.

Aikaero Suomeen
Kuuban aika on 7 tuntia Suomen aikaa jäljessä, niin kesä- kuin talviaikaankin.
Kuuban valuutta

Turistien käyttämä valuutta on vaihdettava peso (CUC), joka on ulkomaalaisten ainoa sallittu valuutta.

Vaikka Kuuba toimiikin dollarin varassa, ei sitä silti suositella vaihtovaluuttana (vaihdossa peritään 10 % ylimääräinen maksu). Amerikkalaiset luottokortit eivät kelpaa Kuubassa. Vaihtovaluuttana suositellaan euroa. Luottokortit hyväksytään maksuvälineenä rajoitetusti, Visa on tunnetuin luottokortti Kuubassa.