Hyvä tietää Brittiläisistä Neitsytsaarista

  • Kieli englanti
  • Pääkaupunki Road Town
  • Asukasluku 35.000
  • Uskonto Protestantismi
  • Valuutta Amerikan dollari
  • Pinta-ala 151 km2

Hyvä tietää

Aikaero

Aikaero Suomen ja Brittiläisten Neitsytsaarten välillä vaihtelee kesä- ja talviaikamme mukaan.

Kesäaika -7 tuntia
Talviaika -6 tuntia

Liikkuminen Brittiläisillä Neitsytsaarilla

Jos olet kiertämässä Tortolan saarta omatoimisesti, suosittelemme ottamaan taksin. Tarjolla on myös minibusseja, joihin mahtuu 12 henkilöä.

Hintataso

Hintataso on hieman alhaisempi kuin Suomessa, mutta päivittäisen ruoka- ja juomabudjetin voi olettaa olevan noin 50 euroa henkilöltä.

Valuutta ja luottokortti

Brittiläisten Neitsytsaarten valuutta on Yhdysvaltain dollari (USD). Tortolan pääsaaren suurimmissa kaupungeissa on pankkiautomaatteja, ja luottokorttien käyttö on mahdollista useimmissa hotelleissa, baareissa ja ravintoloissa.

Juomarahat

Ravintoloissa ja kahviloissa on hyvä antaa 15-20% tippiä, jos olet ollut tyytyväinen palveluun. Taksinkuljettajat odottavat, että laskuun lisätään 10-15%.

Sähkö

Brittiläisillä Neitsytsaarilla on käytössä 110 V. Pistokkeet ovat erilaisia ​​kuin suomalaiset, joten suosittelemme ottamaan mukaan adapterin.

Puhelin ja internet

Brittiläisten Neitsytsaarten kansainvälinen maatunnus on +1284. Suosittelemme tarkistamaan matkapuhelinyritykseltäsi Brittiläisille Neitsytsaarille soitettavien ja sieltä lähtevien puheluiden kattavuudesta ja hinnoista.

Internet-kahvilat ovat yleisiä, mutta yhteys on useimmiten maksullinen.

Hygienia

Kaupungeissa ei ole yleisiä käymälöitä, joten käytä kahviloiden ja ravintoloiden wc:itä, ne ovat hyvätasoisia. Oma wc-paperi tai kosteuspyyhkeet kannattaa aina ottaa mukaan.

Suosittelemme pullotetun veden ostamista.

Tupakointi

Brittiläisillä Neitsytsaarilla tupakointi ei ole sallittua julkisilla työpaikoilla ja muilla julkisilla paikoilla.

Tapoja ja käytäntöjä

Brittiläisten Neitsytsaarten ilmapiiri on avoin ja rento. Vaikka paikallinen väestö on tottunut moniin matkailijoihin, sinun odotetaan kunnioittavan ja arvoastavan saarten erityisluonnetta. Kuuntele matkaoppaasi ohjeita.