Matkat Pariisi

Taustalla voi kuvitella kuulevansa tunteellisen chansonin soivan nähdessään rakastuneiden  pariskuntien kävellessä Boulevard St. Michaelilla. Pariskunnat jatkavat matkaansa alas kohti Seineä ja Pariisin vanhimmalle sillalle, kauniisti valaistulle Pont-Neufille. Jotkut heistä pysähtyvät sillalle ja ihailevat joesta heijastuvaa kuunvaloa tai toisen katsetta. Ympärillä monumentaaliset rakennukset seisovat kauniina ja ilmeikkäänä näyttämönä - tai rakkauskohtausten hiljaisina todistajina. Tämä on romanttinen Pariisi!

Valppaat tarjoilijat kiiruhtavat terassin pöytien välissä, kantaen tarjottimilla café au laitia ja croissanteja. Aukiolla suihkulähde toimii rauhoittavana taustaäänenä ja vie osan huomiosta Rue Mouffetardin autojen äänistä. Nuori nainen kulkee korkokengissään aukion poikki nopein askelin. Tavallinen aamu Pariisissa!

Asukasluku 11 milj.
Perustettu 250 e.K.r
Kieli Ranska
Pariisin vaakuna on 1300-luvulta, jolloin se edusti Pariisin voimakasta merenkulkuliittoa.
Tiesitkö, että...

 Louvre on eniten vierailtu museo maailmassa?

Pont Neuf on Pariisin vanhin silta. Sillan nimi tarkoittaa "uutta siltaa"?

Kulttuuri, muoti ja urheilu

Kivenheiton päässä Place de la Contrescarpesta asui kuuluisa amerikkalainen kirjailija Ernest Hemingway. Yksi kirjailijan lempikahviloista, Café La Chope, on edelleen olemassa. Ranskan pääkaupunki on, ja on aina toiminut suurten taiteilijoiden magneettina. Kulttuuripääkaupunki, jolla on kadehdittava kulttuuriperintö. Samalla se on kaupunki, joka pystyy jatkuvasti olemaan globaalisti ajan hermolla taiteen, kirjallisuuden ja muodin suhteen.  

Jälkimmäinen tulee mm. esille silloin, kun maailman suurimmat muotitalot nousevat järjestävät jokavuotiset näytöksensä. Itse asiassa Pariisi on ollut maailman muodin mekka aina aurinkokuninkaan ajoista lähtien. Jos haluat nähdä mitä vaatesuunnittelijat kunakin sesonkina ovat luoneet myyntiin, sinun on mentävä tutustumaan Rue des Francs-Bourgeois'n tai Avenue des Champs-Élysées'n liikkeisiin. Champs-Élysées tunnetaan myös katuna, johon joka vuosi päättyy maailman suurin ja arvostetuin pyöräilykilpailu: Tour de France. 

Tutustu myös pienten sivukatujen putiikkeihin tai suuriin tavarataloihin, kuten Printempsiin ja Gallerie Lafayetteen, joka sijaitsee kauniilla Boulevard Haussmannilla. Lafayette Gourmetista voit myös ostaa kaiken mitä tarvitset herkulliseen kokkailuun. Hyvä ruoka ja ylistetty ranskalainen keittiö on Pariisin tavaramerkki, eikä mistään muualta maailmasta löydy niin monta Michelin-ravintolaa kuin täältä

Avenue des Champs-Élysées - Paris' kendte og prestigiøse hovedstrøg

Museot ja palatsit

Nauti vehreästä Pariisista lumoavassa Luxemburgin puistossa. Rentoudu Place des Vosgesilla, joka sijaitsee keskellä Marais'n kaupunginosaa, Saint-Paulin ja Bastillen metrojen välissä. Täällä asui Les Misérables mestariteoksen kirjoittaja Victor Hugo.  Tai Place Fürstemberg -aukiolla St-Germain-des-Présin vauraalla alueella, jossa kuuluisa ranskalainen taidemaalari Eugène Delacroix piti työpajaansa - joka on tänä päivänä museo.

Pariisissa on paljon, paljon taidetta – mene metrolla Palais-Royal-Musée du Louvreen ja näe Venus de Milo ja Leonardo da Vincin Mona Lisa sekä monia muita maailman suuria taideaarteita.

Vieraile myös Musée d'Orsayssa Rue de Lillellä, jossa voit kokea Pariisin impressionististen mestareiden, kuten Monet´n ja Manet´n teoksia. Pompidou-keskus on nimetty entisen presidentin Georges Pompidoun mukaan. Pompidou-keskuksessa on konserttisali ja elokuvateattereita, ja se esittelee modernia taidetta ja kulttuuria ensimmäisestä maailmansodasta nykypäivään.

Vaikuttavaa arkkitehtuuria

Pariisissa on runsain mitoin hienoja nähtävyyksiä. Champ de Marsilla sijaitseva 300 metriä korkea Eiffel-torni, jonka Gustave Eiffel rakensi maailmannäyttelyä varten vuonna 1889. 50 metriä korkea vanha riemukaari tai L'Arc de Riemu Place Charles-de-Gaullella - rakennus, jonka rakennustyöt Napoleon aloitti Austerlitzin voittonsa jälkeen. Uusi riemukaari tai La Grande Arche de la Défensessa, joka on huikeat 111 metriä korkea ja jonka on suunnitellut tanskalainen arkkitehti Johan Otto von Spreckelsen. Sacré-Coeur - Pariisin kuuluisa valkoinen basilika, joka sijaitsee Montmartren huipulla, ja josta on näkymät suurimpaan osaan Pariisia. Ja yksi kuuluisimmista: Notre Damen katedraali, jonka rakentaminen kesti lähes 200 vuotta, ja joka valmistui vuonna 1345.