Hyvä tietää Kreikasta

Tällä sivulla on tärkeää tietoa ennen matkaa ja matkalla Kreikassa.
 • Kieli Virallinen kieli on kreikka
 • Pääkaupunki Ateena
 • Asukasluku noin 11 miljoonaa
 • Uskonto Ortodoksinen
 • Valuutta Euro
 • Pinta-ala 132 000 km2 (Suomi noin 338 000 km2)

Hyvä tietää

Ennen matkaa
Noin viikko ennen matkaa lähetämme sinulle sähköpostitse lentoliput ja tietokirjeen matkaan liittyen. Ota nämä tiedot matkalle mukaan.
Passi ja viisumi

Passin tulee olla voimassa koko Kreikan matkan ajan ja 6 kk maahan saapumisesta. Passin sijasta Suomen kansalainen voi käyttää matkustusasiakirjana poliisin myöntämää kuvallista henkilökorttia.

Kreikkaan matkustettaessa ei tarvita erityisiä rokotteita. Jäykkäkouristus,- kurkkumätä- ja poliorokotteet on hyvä olla aina matkustettaessa voimassa. Suojausta A- ja B-hepatiittia vastaan suositellaan harkittavaksi yksilöllisen, lääkärin tekemän arvion perusteella. Maakohtaiset suositukset ja ajankohtaista tietoa rokotuksiin ja mahdollisiin tauteihin liittyvissä asioissa saat terveyskeskuksesta ja osoitteesta www.rokote.fi sekä terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi. Sivuilla on myös matkailijan terveysopas.

Vesijohtovesi on Kreikassa juomakelpoista. Ateenassa suosittelemme juomaan pullotettua vettä.

Matkavakuutus

Tarkista ennen matkaa vakuutusyhtiöstäsi, että sinulla on koko matkan ajan voimassa oleva ja riittävän kattava matka- ja matkaturvavakuutus. Varmista, että vakuutukseen sisältyy peruutusturva.

Käsimatkatavarat

Suosittelemme, että pakkaat tärkeimmät tavarat, kuten arvoesineet ja lääkkeet käsimatkatavaroihin. Jos tarvitset matkallasi lääkkeitä, kuljeta ne alkuperäisissä pakkauksissa, joissa on mukana lääkäriltä saamasi resepti. Lisätietoja ja pakkausohjeita saat tarvittaessa Finavian nettisivuilta: www.finavia.fi (Matkustajat/Pakkausohjeita).

Sää

Kreikassa vallitsee välimerenilmasto. Kesä on lämmin tai kuuma, sateeton. Merituulet vilvoittavat saaristossa, mutta suurkaupungeissa, kuten Ateenassa helle voi olla tukahduttava. Sateet ajoittuvat lähinnä talveen. Lunta voidaan saada kaikkialla Kreikassa, mutta saaristossa se on harvinaista. Kevät ja syksy ovat lyhyitä välivuodenaikoja jolloin sää on vaihtelevaa

Tarkista matkakohteesi sää ennen matkalle lähtöä internetistä, esimerkiksi osoitteista www.foreca.fi, www.cnn.com tai www.bbc.com.

Aikaero Suomeen

Kreikassa on sama aika kuin Suomessa.

Kreikan valuutta

Kreikan valuutta on euro.

Sähkö

Sähkövirta on 220-230v, vaihtovirta.

Puhelin ja internet

Puhelinyhteydet toimivat hyvin ja matkapuhelinverkosto on kattava. Kreikan suuntanumero on +30. Maassa toimii useampia teleoperaattoreita (esim.Vodafone). Hinnat ja palvelut vaihtelevat operaattoreiden mukaan.

Poseidonion Grand hotelli Spetsesin yleisissä tiloissa on maksuton wifi- ja huoneissa wlan-yhteys.

Ruoka ja juoma

Kreikkalainen keittiö on tyypillisen välimerellinen. Se käyttää perinteisesti alueen raaka-aineita: tuoreita yrttejä, oliiviöljyä, tomaatteja ja sitruunoita sekä kalaa ja muita mereneläviä. Liharuokana on usein lammasta ja possua. Ruoka on yleensä melko yksinkertaista, mutta sitäkin tuhdimpaa, maittavampaa ja täyttävämpää. Kreikkalainen ruoka ei ole tulista.

Kreikkalaisissa kahviloissa fráppe, kylmä kahvijuoma on hyvin suosittua. Kuuluisia viinialueita ovat muun muassa Santorinin ja Samosen saaret. Useissa tavernoissa viiniä voit tilata joko pullotettuna tai irtoviininä, jolloin se on yleensä paikallista tuotantoa. Retsina on pihkanmakuinen kreikkalainen valkoviini. Ouzo on tunnettu kreikkalainen anisviina.

Juomaraha

Kreikkalaisten ravintoloiden, kahviloiden ja taksien hintoihin on sisällytetty palvelumaksu, mutta paikallinen käytäntö on antaa hyvästä palvelusta hieman juomarahaa. Suositus on 5-10 prosenttia laskun loppusummasta.

Käymälät

Lentokentillä, ostoskeskuksissa ja huoltamoilla, joissa yleensä on myös kahvila/ravintola sekä suurimmassa osassa kahviloita ja ravintoloita käymälät ovat siistejä ja maksuttomia.

Kreikka

 • Peloponnesoksen niemimaa - Kreikka

  Manner-Kreikka kutsuu tutustumaan maan sydämeen ja sieluun – Peloponnesoksen niemimaahan.

  • 2 lähtöä
  • 15 päivää
  • Alkaen 1.548€
  Helsingistä
 • Aleksanteri Suuren maailma

  Ainutlaatuinen matka Välimeren alueen kulttuurihistoriallisiin keitaisiin. Reitti vie vähemmän tunnettuun Pohjois-Makedoniaan sekä Kreikkaan ja Turkkiin.

  4,2
  • 10-09-2024
  • 10 päivää
  • 1.798€
  Helsingistä
Ota yhteyttä

Soita
09 31585999
(pvm/mpm)