Kreikka

Loma Kreikassa on yhdistelmä maalaisidylliä ja huimia aikamatkoja maailman tunnetuimmilla arkeologisilla alueilla. Ateenassa matkailija pääsee mukaan suurkaupungin menoon, kun taas pienillä saarilla voi paeta kiirettä omaan rauhalliseen rantapoukamaan auringosta ja kimaltelevasta merestä nauttien.

Asukasluku noin 11 milj.
Pääkaupunki Ateena
Kielet Virallinen kieli on kreikka
Siniset ja valkeat raidat lipussa symboloivat kreikkalaisten itsenäisyyden tunnusta: vapaus tai kuolema.
Tiesitkö, että...
maailman suurimman kreikkalaisen salaatin valmistukseen tarvittiin 6 tonnia tomaatteja, 3 tonnia kurkkua, 2 tonnia paprikaa, 800 kg sipulia, 500 kg fetajuustoa, 500 kg oliiviöljyä. Lopputulos oli vaikuttava: 12 tonnin salaatti!
teatterin syntysijoilla Ateenassa on tänä päivänä eniten teattereita maailmassa? Kaupungissa on 147 näyttämöä, joilla esitetään kaikkea romanttisista komedioista melankolisiin monologeihin.

Sijainti Balkanin niemimaan eteläkärjessä tekee Kreikasta maantieteellisesti Euroopan reuna-aluetta. Kreikka on kuitenkin paikka, jossa läntinen sivilisaatio  ja demokratia sai alkunsa. Kreikan historia on pitkä ja rikas. Se on täynnä mytologiaa, taruja ja suurta draamaa.

Nykyinen Kreikka on tasavalta, joka perustuu vuoden 1975 perustuslakiin. Yksikamarisen parlamentin 300 jäsentä valitaan neljäksi vuodeksi. Maa on jaettu 13 hallinnolliseen alueeseen. Kreikan saaristo koostuu noin 2000 saaresta, joista vain murto-osa on asuttuja. Jokaisella saarella on oma luonteensa. Perinteisiä lomasaaria ovat mm. Kreeta, Kos ja Rhodos.

Maan pääkaupungissa Ateenassa on noin 4 miljoonaa asukasta. Ateenan olympialaisia varten kaupungille tehtiin nuorennusleikkaus, mutta siitä huolimatta antiikin Kreikka taitaa yhä vetää pidemmän korren: Akropolis, Parthenonin temppeli sekä Dionysoksen teatteri. Vanha sokkeloinen Plakan kaupunginosa ja Monastirakin kirpputorit sekä pikkuliikkeet ovat suosittuja käyntikohteita.

Maan korkein kohta on Olympos-vuori (2985 m). Kreikkalaisessa mytologiassa Olympos oli olympolaisten jumalten koti.

Akropoliksen kukkula Ateenassa

Kreikka

 • Peloponnesoksen niemimaa - Kreikka

  Manner-Kreikka kutsuu tutustumaan maan sydämeen ja sieluun – Peloponnesoksen niemimaahan.

  • 2 lähtöä
  • 15 päivää
  • Alkaen 1.548€
  Helsingistä
 • Aleksanteri Suuren maailma

  Ainutlaatuinen matka Välimeren alueen kulttuurihistoriallisiin keitaisiin. Reitti vie vähemmän tunnettuun Pohjois-Makedoniaan sekä Kreikkaan ja Turkkiin.

  4,2
  • 10-09-2024
  • 10 päivää
  • 1.798€
  Helsingistä
Ota yhteyttä

Soita
09 31585999
(pvm/mpm)

Jaa tämä sivu