Hyvä tietää Georgiasta

Tällä sivulla on tärkeää tietoa ennen matkaa ja matkalla Georgiassa.
  • Kieli Georgia
  • Pääkaupunki Tbilisi
  • Asukasluku 4, 5 milj.
  • Uskonto kristinusko, ortodoksisuus
  • Valuutta Lari (GEL)
  • Pinta-ala 69 700 km2

Hyvä tietää

Aikaero
Georgian aika on +1 tunti Suomen aikaan verrattuna.
Liikkuminen Georgiassa

Liikenne pääkaupungissa Tbilisissä on vilkasta, eikä liikennesääntöjä aina noudateta. Tiet maaseudulla voivat olla huonompikuntoisia.

Hintataso
Georgia on yksi Euroopan edullisimpia maita. Hyvän aterian saa ravintolassa jopa noin 5-6 eurolla.
Valuutta ja luottokortit
Georgian valuuttaa on Lari (GEL). Lari jakaantuu 100 tetriin. Suurimmissa kaupungeissa on pankkiautomaatteja. Esim Visa ja Mastercard käyvät maksukortteina suurimmissa hotelleissa, ravintoloissa ja osassa kaupoista Tbilisissä. Kaupungissa on pieniä rahanvaihtotoimistoja, joissa voi vaihtaa Amerikan dollareita, euroja ja Venäjän ruplia.
Juomarahat
Tbilisissä ja muissa suuremmissa kaupungeissa ravintoloissa, kahviloissa ja taksissa laskun loppusumma pyöristetään lähimpään 10 lariin. Tällöin ei tarvitse jättää erillistä juomarahaa.
Sähkövirta
Sähkövirta on 220V ja pistorasiat ovat eurooppalaista mallia.
Puhelin ja internet
Georgian kansainvälinen maanumero on +995. Ulkomaille soittaminen voi olla kallista. Tarkemmat puheluiden hinnat saat omalta operaattoriltasi. Suurimmissa hotelleissa on maksullinen internet-yhteys.
Juomavesi ja hygienia

Kraanavesi ei ole juomakelpoista. Juo ainoastaan pullotettua vettä. Hotelleissa ja suuremmissa ravintoloissa on modernit wc:t. Yleisten käymälöiden taso maaseudulla voi usein olla vaatimaton. Ota retkille mukaan hieman paperia ja käsidesiä.

 

Paikallisia tapoja
Georgialaiset ovat vieraanvarainen kansa. Maassa ei ole erityisiä pukeutumis- tai käyttäytymissääntöjä, jotka tulisi huomioida. Matkan aikana vierailemme kirkoissa, jolloin olkapäät ja polvet tulee olla peitettyinä.
Ilmasto
Teemme muutamana päivänä retken vuoristoiselle seudulle, ota mukaan myös lämpimämpää vaatetusta, esim. fleece-pusero ja tuulenpitävä takki. Tarkemman sään voit tarkistaa ennen matkaa esim: www.foreca.fi.