Georgia
Matkusta jylhien Kaukasuksen vuorten maisemiin Georgiaan, jossa Eurooppa ja Aasia kohtaavat. Georgian maisemaa koristavat kauniit muinaiset kylät, vaikuttavat luostarit ja vuosisatoja vanhat kirkot. Valtio on maailman toiseksi vanhin kristillinen maa ja täällä on runsaasti kulttuurihistoriallisia jäänteitä kristinuskon varhaisilta vuosilta. Georgian vanhassa pääkaupungissa Mtskhetassa on joitakin maan vanhimpia ja tärkeimpiä kirkkoja. Niiden on katsottu olevan kulttuurihistoriallisesti niin tärkeitä, että UNESCO on nostanut ne maailmanperintökohteiden listalle. Nykyinen pääkaupunki Tbilisi on moderni ja kiehtova suurkaupunki, jossa yhdistyy vivahteita niin Euroopasta kuin Lähi-Idästäkin.
Luonto
Historia
Georgiassa on ollut asutusta varhaiselta kivikaudelta eli noin 5000 eKr lähtien. 300-luvulla Georgia kääntyi kristinuskoon, ja yhdessä Armenian kanssa se on yksi maailman vanhimpia kristillisiä valtioita. Georgiassa on lukemattomia historiallisia kristillisiä rakennuksia. Maan kansallissymboli on Pyhän Kolminaisuuden kirkko, joka sijaitsee eristyksissä korkealla Kaukasusvuoristossa.
Georgia eli loistokauttaan kuningaskuntana ja paikallisena suurvaltana 1100-luvulla, mutta 1200-luvulla mongolit valloittivat Georgian ja myöhemmin se joutui Osmanien valtakunnan ja Persian hallintaan. Georgiasta tuli osa Venäjää 1800-luvulla ja 1920-luvulla se pakotettiin yhdessä Armenian ja Azerbaidžanin kanssa liittymään Transkaukasian neuvostotasavaltaan, joka oli osa Neuvostoliittoa. Georgia on ollut itsenäinen, demokraattinen tasavalta vuodesta 1991. Vuoden 2003 presidentinvaalitulosta pidettiin väärennettynä, ja mielenosoittajat valtasivat parlamenttirakennuksen Tbilisissä. Vastavalittu presidentti joutui eroamaan, ja uudet vaalit määrättiin järjestettäviksi 2004.