Hyvä tietää Perusta

Tällä sivulla on tärkeää tietoa Perun matkasta ja yleistietoa maasta.
 • Kielet Quechua ja espanja
 • Pääkaupunki Lima
 • Asukasluku 29, 8 milj.
 • Uskonto Roomalais-katolinen
 • Valuutta Sol
 • Pinta-ala 1 244 284 km2

Hyvä tietää

Ennen matkaa
Noin viikko ennen matkaa lähetämme sinulle sähköpostitse lentoliput ja tietokirjeen matkaan liittyen. Ota nämä tiedot matkalle mukaan.
Passi ja viisumi
Passisi tulee olla voimassa koko Perun matkan ajan. Peruun ei tarvita viisumia.
Rokotukset
Maakohtaiset suositukset ja ajankohtaista tietoa rokotuksiin ja mahdollisiin tauteihin liittyvissä asioissa saat terveyskeskuksesta ja osoitteesta www.rokote.fi sekä terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi. Sivuilla on myös matkailijan terveysopas.
Matkavakuutus
Tarkista ennen matkaa vakuutusyhtiöstäsi, että sinulla on koko matkan ajan voimassa oleva ja riittävän kattava matkavakuutus ja matkatavaravakuutus. Varmista, että vakuutukseen sisältyy peruutusturva.
Käsimatkatavarat
Suosittelemme, että pakkaat tärkeimmät tavarat kuten arvoesineet ja lääkkeet käsimatkatavaroihin. Jos tarvitset matkallasi lääkkeitä, kuljeta niitä alkuperäisissä pakkauksissa, jossa mukana on lääkäriltä saamasi resepti. Lisätietoja ja pakkausohjeita saat tarvittaessa Finavian nettisivuilta: www.finavia.fi (Matkustajat/Pakkausohjeita).
Sää
Tarkista matkakohteesi sää ennen matkalle lähtöä internetistä, esimerkiksi osoitteista www.foreca.fi, www.cnn.com tai www.bbc.com
Aikaero Suomeen
Peru on talvisin 7 tuntia Suomen aikaa jäljessä ja kesäisin 8 tuntia jäljessä.
Linja-autot
Linja-autot Perussa eivät ole samaa tasoa kuin Pohjoismaissa.
Junat
Junien taso ei vastaa eurooppalaista tasoa, mahdollisuuksien mukaan matkaamme parhaimmissa junaluokissa.
Lennot
Kiertomatkoillamme pidemmät maan sisäiset matkat teemme usein lentäen. Matkanjohtaja ilmoittaa tällöin lähtöajasta ja kertoo muista käytännön asioista matkan aikana.
Ruoka

Perulaista keittiötä väitetään Etelä-Amerikan parhaimmaksi. Ruoka on usein kohtuullisesti maustettua, joskin rocoto-pippuri on hyvin voimakasta. Pisco Sour on aperitiivijuomista ylivoimaisesti suosituin.

Perulaisia erikoisuuksista ovat esimerkiksi ceviche (lime-hedelmän mehussa kypsytettyä kalaa), aji de gallina (chilikanapata) ja anticuchos (sydäntä, lihaa kalaa ja maksaa vartaassa).

Hintataso
Lounasannosten hinnat kaupungeissa ovat 3 eurosta ylöspäin. Hyvän illallisen saa alkaen reilulla 10 eurolla.
Juomaraha
Paremmissa ravintoloissa on tapana jättää 5-10 prosenttia juomarahaa laskun loppusummasta. Paikallisista juomarahakäytännöistä voit kysyä neuvoa matkanjohtajalta.
Valuutta ja maksukortit
Perun rahayksikkö on nuevo sol. Valuuttana kelpaa myös Yhdysvaltain dollarit, joita voi vaihtaa kaikkialla. MasterCard, Visa, Diners ja American Express kelpaavat maksukortteina suurimmisssa hotelleissa ja tietyissä kaupoissa. Käteistä voi nostaa suurimmisssa kaupungeissa MasterCardilla ja Visalla.
Sähkö
Sähkövirta on 220 V. Matkalle on hyvä ottaa mukaan matka-adapteri, jossa on monta erilaista pistorasiaosaa.
Puhelin ja internet
Kiinteä puhelinverkko toimii hyvin, mutta kännykkäverkko on paikoin heikkolaatuinen ja palvelun taso vaihtelee. Viidakossa ja vuoristossa kännykkäverkot eivät aina toimi. Perun suuntanumero ulkomailta soitettaessa on +51 ja Liman +1. Suomalaisista matkapuhelimista vain 1900 MHz taajuutta tukevat kolmitaajuuspuhelimet toimivat Perussa (sama kuin USA:ssa). Roaming-toimintojen käyttö on kallista. Tunnetuimpia teleoperaattoreita ovat Claro, Nextel ja Telefonica. Internet-yhteydet ovat lisääntymässä Perussa, mutta alueelliset erot internetin käytössä vaihtelevat suuresti. Nettikahviloita (locutorio) on suurimmissa kaupungeissa. Nettiyhteydet ovat kotimaan yhteyksiä hitaammat.
Hygienia

Perulaisissa hotelleissa ja suurimmissa ravintoloissa on nykyaikainen, länsimaalainen taso.

Kaupunkien ulkopuolella ja maaseudulla sekä yleisillä paikoilla kannattaa varautua alkeellisimpiin wc-tiloihin ja vessapaperin puutteeseen. On hyvä idea ottaa mukaan hieman wc-paperia, kosteuspyyhkeitä ja pullo käsidesiä (voi ostaa Suomesta apteekeista tai lentokentältä).

Peru

 • Peru ja Machu Picchu - Inkojen valtakunta

  Andien lumiset huiput ja tuhansia vuosia vanha inkakulttuuri. Matkan unohtumattomia kohokohtia ovat Machu Picchu, Cusco ja Titicacajärvi.

  4,5
  • 3 lähtöä
  • 10 päivää
  • Alkaen 3.198€
  Helsingistä
 • Uutuus

  Machu Picchulta Pääsiäissaarelle

  Limasta Pyhään laaksoon ja tarunhohtoiseen inkakaupunkiin. Santiago de Chilestä valon napaan ja Rapa Nuin mystisten kivikasvojen maailmaan.

  • 2 lähtöä
  • 14 päivää
  • Alkaen 6.798€
  Helsingistä
Ota yhteyttä

Soita
09 31585999
(pvm/mpm)