Ecuador

Etelä-Amerikan länsirannikolla, päiväntasaajalla sijaitseva Ecuador on Andien alueen pienin, mutta hämmästyttävän monipuolinen maa. Ecuadorin helmet ovat Galapagossaaret, jotka ovat Tyynellä valtamerellä, noin tuhannen kilometrin päässä mantereesta. Saarten luonto ja eläimet ovat ainutlaatuisia maailmassa. Mantereella Amazonian tiheät sademetsät tarjoavat toisenlaisen luontoelämyksen. Andien lumihuippuinen vuoristo on vaikuttava.

Asukasluku 17,8 milj.
Pääkaupunki Quito
Kielet Espanja ja quechua
Keltainen väri kuvaa maatalouden rikkautta ja luonnonvaroja, sininen valtamerta ja taivasta.
Tiesitkö, että...

Ecuador tuottaa vientiin banaaneja eniten maailmassa?

Cotopaxi-tulivuori Andeilla on yli 5000 metrin korkeudessa? Se on yksi korkeimmalla sijaitsevista toimivista tulivuorista maailmassa.

Eduador sijaitsee päiväntasaajan molemmin puolin. Ecuador on espanjaa ja tarkoittaakin päiväntasaajaa. Naapurimaita ovat Kolumbia ja Peru ja lännessä maa rajoittuu Tyyneen valtamereen. Tämä kaikkein pienin Andien alueen maa voidaan maantieteellisesti jakaa Andien ylänköalueeseen, rannikkoon, sademetsään ja saaristoon. Galapagossaaret kuuluvat Ecuadorille.

Sää

Ecuadorin ilmasto on vaihteleva johtuen Andien vuoristosta ja meren läheisyydestä. Maassa on kaksi vuodenaikaa: kostea ja kuiva. Ecuadorin keskiosan ylängöillä ja Quitossa lämpötilaa kohoaa kesällä päivisin yli 20 asteeseen ja sadekausi ajoittuu marraskuusta kesäkuuhun. Rannikolla on kuuma ja kosteaa marraskuusta toukokuuhun. Sademetsässä on trooppinen ilmasto ja sadeaika on huhti-elokuussa. Galapagossaarilla on lauhkea ilmasto.
Andien vuoristoa

Kulttuuri

Suurin osa ecuadorilaisista on mestitsejä, joiden kulttuuriperinteet juontavat juurensa alkuperäiskansoilta ja espanjalaisilta. Alkuperäiskansoja on neljääntoista eri ryhmään, joista suurin on Andien quichuat.

Pohjois-Ecuadorin rannoilla asuvat afroecuadorilaiset ovat marimba-musiikin taitajia. Kaupungeissa kuunnellaan puolestaan enemmän salsaa ja cumbiaa. Rannikon ja vuoriston kansojen kulttuurit poikkeavat paljonkin toisistaan. Juhlat ja festivaalit ovat tärkeä osa ecuadorilaista elämää. Eri puolilla maata järjestetään runsaasti paikallisia juhlia.

El Panecillo-kukkula

Nähtävyydet

Galapagossaaret ovat ehdottomasti Ecuadorin helmet. Galapagoksen eläimistö on ainutlaatuinen. Saarilla pääset näkemään läheltä monia lajeja,  joita ei tavata missään muualla maailmassa. Ecuadorin mantereella riittää myös nähtävää ja koettavaa. Quiton ja Cuencan vanhat siirtomaa-aikaiset kaupunginosat ovat viehättäviä. Ravintolat, museot, kirkot ja kapeat kujat. Mitad del Mundo, päiväntasaajalla sijaitseva puisto ja muistomerkki on Quiton ylpeyden aihe  –maailman keskipiste. Baños houkuttelee kuumilla lähteillä ja Amazonin sademetsissä koet luontoelämyksiä, patikoiden ja kanootilla. Andien vuoristossa Otavalon intiaanimarkkinat ovat tapahtuma, jonne tullaan läheltä ja kaukaa. Ecuadorissa on paljon arkeologisia nähtävyyksiä, hienoja museoita, taidetta ja kulttuuria sekä värikkäitä käsitöitä.
Uusi 2025 lähtö

Unelmien Ecuador ja Galápagossaaret

Unelmamatka, jolla risteillään Galapagossaarilla, yövytään ekolodgessa Amazonin sademetsässä ja tutustutaan kulttuurihistoriaan Quitossa ja Otavalossa.

4,7
  • 2 lähtöä
  • 12 päivää
  • Alkaen 7.298€
Helsingistä
Jaa tämä sivu