Brasilia

Suurenmoinen maa, sambaa, iloa ja upeita hiekkarantoja. Rion Sokeritoppavuori ja Kristuspatsas hallitsevat miljoonakaupungin silhuettia, Copacabanan ja Ipaneman rannoilla on elämää ympäri vuorokauden. Värikästä ja keinuvaa karnevaalia. Sydämelliset brasilialaiset osaavat totisesti nauttia elämästä.

Asukasluku 214 milj.
Pääkaupunki Brasilia
Kielet Portugali
Sininen maapallo lipun keskellä kuvastaa tähtitaivasta Rio de Janeiron yllä. Tähtiä on yhtä monta kuin Brasiliassa osavaltioita.
Tiesitkö, että...

pääkaupunki Brasilia rakennettiin 41 kuukaudessa?

São Paulo on Etelä-Amerikan suurin kaupunki? Asukasluku on noin 10 miljoonaa ja kaupungin lähialueet mukaan luettuna noin 21 miljoonaa.

Maatiedot

Brasilia on maailman viidenneksi suurin maa ja kattaa lähes puolet koko Etelä-Amerikan mantereesta. Puolet maasta on metsää, jota on erityisesti rannikolla ja Amazonin alueella. Metsää hävitetään vauhdilla mahongin-, pähkinä- ja akaasiapuiden kovan kysynnän seurauksena. Brasilian pohjois- ja kaakkoisosien ylängöt ovat trooppista savannia ja eteläisille alueille on ominaista subtrooppiset ruohoarot. Länsi-Brasiliassa, aivan Paraguayn ja Bolivian rajalla sijaitsee maailman suurin kosteikko Pantanal, jossa voit nähdä useita kanjoneita ja valtavia vesikasveja.

Iguazun putoukset ovat Brasilian ja Argentiinan rajalla.

Karnevaalinaamio

Ilmasto

Suurimmassa osassa Brasiliaa on trooppinen ilmasto lukuunottamatta maan eteläosaa, jossa ilmasto on subtrooppinen. Pohjoisilla alueilla lämpötilat ovat noin 32 astetta suurimman osan vuodesta, Rio de Janeiron alueella lämpötila vaihtelee 23 ja 28 asteen välillä. Pidemmälle etelään mentäessä talvilämpötilat laskevat 15 asteeseen. Sadekausi on pohjoisessa tammikuusta huhtikuuhun, koillisosissa huhtikuusta kesäkuuhun ja Rion ja Sao Paulon alueella marraskuusta maaliskuuhun. Amazonin sademetsien alue on yksi sateisimmista alueista koko maailmassa, erityisesti tammikuusta toukokuuhun.
Rantaelämää Rio de Janeirossa

Uskonto ja väestö

Brasilia on noin 208 miljoonan asukasluvullaan maailman viidenneksi väkirikkain maa. Useimmat brasiliaisista kuuluvat roomalaiskatoliseen kirkkoon, mutta jotkut tunnustavat myös alkuperäisamerikkalaisten uskontoja. Suurin osa väestöstä on Portugalin siirtolaisten jälkeläisiä tai peräisin muusta Euroopan maasta, toiseksi suurin väestöryhmä on afrikkalaista alkuperää. Tämän lisäksi maassa asuu vielä sekoituksia afrikkalaisista, eurooppalaisista ja alkuperäisamerikkalaisista kansoista. Intiaaniheimot asuvat syvällä Keski-Brasilian viidakoissa.
Rio de Jaineiron Kristus-patsas Corcovado-vuorella

Etelä-Amerikan sydämessä

Matka elämännautiskelijoille! Upeita elämyksiä Brasiliassa, Argentiinassa ja Uruguayssa.

  • 4 lähtöä
  • 13 päivää
  • Alkaen 3.998€
Helsingistä
Jaa tämä sivu