Passi ja viisumi Tansaniaaan

Tällä sivulla on tietoa Tansanian passi- ja viisumimääräyksistä.

Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarvitset viisumin Tansaniaan. "Single entry"-viisumi riittää ja se on voimassa 90 päivää. Ano viisumia sähköisesti ennen matkaa: https://eservices.immigration.go.tz/visa (sivut ovat englanninkieliset). Viisumi maksaa 50 USD/hlö + kulut. Tarvitset passin tietoja, kun täytät viisumihakemusta.

Tulosta täytetty viisumihakemus ja ota se mukaan matkalle, tarvitset sitä lentokentällä saapuessasi Tansaniaan.

Tiedotamme matkasi kohdemaan maahantulosäännöksistä ennen matkalle lähtöä. Vaatimukset voivat kuitenkin muuttua vielä juuri ennen lähtöä. Tästä syystä on tärkeää, että pidät itsesi ajan tasalla. Tarkista säännökset osoitteesta https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o sekä käyttämiesi lentoyhtiöiden verkkosivuilta. Lentoyhtiöillä saattaa olla omia lisävaatimuksia. Ne voivat koskea esim. maskityyppiä tai kohdemaan vaatimia testejä. Tämän lisäksi kannattaa olla tietoinen kauttakulkumaiden maahantulovaatimuksista, jotka voivat liittyä esim. testaukseen tai pakolliseen maahantulokaavakkeeseen.

Haluamme myös muistuttaa, että on matkustajan omalla vastuulla varmistaa, että lähdön hetkellä voimassa olevat maahantulovaatimukset täyttyvät. Mikäli tämä ei toteudu, matka on menetetty eikä rahoja saa takaisin.

Maahantulovaatimukset Tansaniaan

Jos olet saanut koronarokotteet ja sinulla on EU-koronatodistus, sinun tarvitsee vain pitää koronatodistus mukanasi matkalla. Pyydettäessä sinun tulee pystyä näyttämään QR-koodi. Suosittelemme tulostamaan englanninkielisen EU-koronatodistuksen (Omakanta) ja pitämään sen mukana koko matkan ajan. Ota mukaan pankkitunnukset, jotta voit tarvittaessa kirjautua Omakannan tietoihin.

Jos et ole saanut koronarokotteita, sinun tulee itse selvittää selvittää maahantulosäännökset  kohdemaan viralliselta sivustolta. Huomaathan, että testausta ja dokumentaatiota koskevat vaatimukset voivat muuttua äkillisesti.