Terveys ja rokotukset Tansaniassa

Alla on lisätietoa, mikäli tarvitset erityisiä rokotuksia Tansaniaan matkustettaessa.

Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat muuta terveyteen liittyvää lisätietoa, ota yhteyttä omaan lääkäriisi tai lue lisää: www.rokote.fi

Rokotukset
Lyhyt matka, alle 3 viikkoa matkailualueille: hepatiitti A – jäykkäkouristus/kurkkumätä – keltakuume
Matkat yli 3 viikkoa: lavantauti – hepatiitti B
Pidemmät matkat: hepatiitti B – vesikauhu – tuberkuloosi – meningokokki- keltakuume – Todistus keltakuumerokotuksesta vaaditaan matkailijoilta, jotka saapuvat maista, joissa keltakuumetta esiintyy.

Malaria
Tärkeää: Malariahyttyset pistävät hämärän ja pimeän tultua.
Malariaa on havaittu koko maassa alle 1500 metrin korkeudessa ja suosittelemme estolääkitystä. Huomioithan, että mukaan lukeutuu myös rannikkoalue – esimerkiksi Salam ja Zanzibar.
Estolääkityksen lisäksi pistoilta tulee myös suojautua (hyttyskarkotteet tulisivat sisältää dietyylioluamidia (DEET) tai olla Autan-merkkisiä. Mikäli mahdollista, käyttäkää ilmastointia hotelleissa.

Keltakuume
Keltakuumerokotus täytyi aiemmin uusia 10 vuoden välein. Tämä on nyt kuitenkin muuttunut, ja rokote tekee sinut immuuniksi keltakuumeelle eliniäksi. Joidenkin maiden viranomaiset eivät kuitenkaan ole tietoisia tästä muutoksesta, ja tämän vuoksi voivat vaatia keltakuumerokotuksen uusimista, jos rokotteen ottamisesta on yli 10 vuotta.

 

Tansania - Serengeti, Lake Manyara ja Ngorongoro

Koe Tansanian tunnetut safarialueet, joilla näet paljon eläimiä ja kaunista luontoa.

Yksilöllinen matka
  • 10 lähtöä
  • 8 päivää
  • Alkaen 3.298€
Helsingistä