Hyvä tietää Keniasta

Tällä sivulla on tärkeää tietoa ennen matkaa ja matkalla Keniassa.
  • Kieli Swahili
  • Pääkaupunki Nairobi
  • Asukasluku 44 milj.
  • Uskonto Roomalaiskatolisuus
  • Valuutta Kenian shillinki
  • Pinta-ala 582.646 km2
Aikaero
Kesäisin Keniassa on sama aika kuin Suomessa. Talvella aikaero on +1 tunti.
Juomaraha
Pääset matkoillamme seuraamaan paikallisten arkea ja tapoja läheltä. Saatat kohdata sinulle vieraita käytäntöjä, kuten juomarahakulttuurin. Monissa maissa on tapana antaa juomarahaa, mikä saattaa suomalaiselle tuntua vieraalle. Usein esimerkiksi kuljettajat ja paikallisoppaat odottavat saavansa tietyn summan juomarahaa, koska se on tärkeä osa heidän palkkaansa. Mainitsemme matkaohjelmassa juomaraha-arvion, jotta voit varautua tähän jo kotona. Emme sisällytä juomarahaa matkan hintaan, sillä matkustajan tulee itse voida arvioida palvelun taso. Juomarahan antaminen on tärkeä osa kulttuuria ja tätä tulisikin kunnioittaa. Haluamme kuitenkin korostaa, että juomarahan antaminen on vapaaehtoista.
Valuutta ja luottokortit

Kenian rahayksikkö on shillinki (KES) ja se jakautuu sataan senttiin. Useimpia valuuttoja on mahdollista vaihtaa paikan päällä Keniassa mutta kurssi saattaa olla heikompi kuin kotimaassa. Valuuttaa voi mahdollisuuksien mukaan vaihtaa valmiiksi jo Suomessa tai matkalle voi ottaa mukaan Yhdysvaltain dollareita (ennen vuotta 2000 painettuja seteleitä ei hyväksytä valuuttana Keniassa).

Kokemuksemme mukaan luottokortilla saattaa olla hankalaa nostaa käteistä rahaa. Tilanne kuitenkin kehittyy koko ajan ja luottokortin käyttö yleistyy. Nairobissa on käteisnostoautomaatteja mutta kannattaa varautua siihen, että ne eivät aina toimi. Suuremmissa lodgeissa ja tuliaiskaupoissa voi maksaa yleisimmillä luottokorteilla.

Sähkö

Jännite on 240 volttia. Pistorasiat ovat usein kolmireikäisiä (sama malli kuin Isossa-Britanniassa). Suosittelemme ottamaan mukaan matka-adapterin, jossa on useita eri pistorasian osia.

Safarilodgeilla ja leireissä on usein tietty vuorokauden aika, jolloin sähköä voi käyttää. Tavallisimmin ajat ovat klo 5–10 aamuisin ja klo 18–23 iltaisin.

Puhelin ja internet

Kenian maakoodi on +254. Ulkomaille soitettaessa näppäillään 000, tämän jälkeen maakoodi ja puhelinnumero ilman ensimmäistä nollaa. Kuuluvuus vaihtelee eri osissa maata.

Tarkemmat ulkomaanpuheluiden- ja tekstiviestien hinnat sekä datakäyttömaksut ja kuuluvuuden voit halutessasi tarkistaa omalta puhelinoperaattoriltasi ennen matkaa.

Useissa suurempien kaupunkien hotelleissa ja osassa leirejä/lodgeja on verkkoyhteys. Internetin käyttö saattaa olla maksullista ja yhteys heikko.

Ruoka ja juoma
Ruoka on usein hyvin valmistettua sekä leireillä että hotelleissa, ja ruuasta aiheutuvat vatsavaivat ovat harvinaisia. Vesijohtovesi ei ole juotavaa, ostathan pullovettä.
Pukeutuminen
Safareilla päivä alkaa varhain aamulla. Päivän ensimmäinen safari alkaa yleensä heti auringonnousun jälkeen, jolloin ulkona on viileää. Matkalle on hyvä ottaa mukaan lämmin paita tai takki. Kävellen tehtävällä safarilla tulee liikkuessa nopeammin lämmin. Jalassa tulisi olla hyvät kävelykengät, jotka peittävät koko jalkaterän. Suosittelemme hiekanväristä tai tummaa vaatetusta. Valkoiset vaatteet voivat pelästyttää eläimet ja siniset vaatteet houkuttelevat kärpäsiä. Vältä kirkkaita värejä. Ota mukaan myös aurinkovoide, uima-asu, hyttyskarkote, lippalakki tai hattu ja kiikarit.
Tupakointi
Keniassa on tiukka tupakointilaki. Yleisillä paikoilla saa tupakoida vain erityisillä tupakointiin varatuilla alueilla. Lakia rikkovia rangaistaan ankarasti.
Hygienia

Hotelleissa ja osassa ravintoloita on nykyaikainen, länsimaalainen hygienian taso. Kaupunkien ulkopuolella ja maaseudulla sekä yleisillä paikoilla kannattaa varautua alkeellisimpiin wc-tiloihin ja vessapaperin puutteeseen. Ota matkalle mukaan varalle hieman wc-paperia/nenäliinoja, kosteuspyyhkeitä ja käsidesiä.

Juo ainoastaan pullotettua vettä ja tilaa virvokkeet ilman jääkuutioita.

Kenia – Afrikan villit savannit

Unohtumaton safarimatka Samburun kansallispuistoon, Nakurujärvelle ja maailmankuuluun Masai Maraan.

4,8
  • 09-11-2024
  • 10 päivää
  • 4.698€
Helsingistä