Hyvä tietää Mongoliasta

Tällä sivulla on tärkeää tietoa ennen matkaa ja matkalla Mongoliassa
  • Kieli Mongoli
  • Pääkaupunki Ulan Bator
  • Asukasluku 3 miljoonaa
  • Uskonto Taoismi, kungfutselaisuus ja buddhalaisuus
  • Valuutta Mongolian tugrik
  • Pinta-ala 1 566 500 km2

Hyvä tietää

Aikaero

Aikaero Suomen ja Mongolian välillä riippuu siitä, onko Suomessa kesä- vai talviaika.

Talviaika: + 6 tuntia

Kesäaika: + 5 tuntia

Liikkuminen Mongoliassa

Vain noin 6 % Mongolian tieverkostosta on asvaltoitu, loppu on sorateitä ja maastoautoreittejä. Ulan Batorin ulkopuolella ei ole kovinkaan paljon liikennettä, ja ajomatkat ovat tästä syystä melko rentoja. Mongoliassa käytetään nelivetoisia maastoautoja tai tila-autoja.

Talous

Hintataso on Mongoliassa melko alhainen. Ateria keskinkertaisessa ravintolassa Ulan Batorissa maksaa noin 7–13,50 €. Mitä tulee taskurahoihin, Mongoliassa selviää yleensä noin 14 eurolla/päivä. Varaa hieman enemmän, mikäli aiot ostaa matkamuistoja ja tuliaisia.

Juomaraha

Juomarahojen antaminen ei ole kovin laajalle levinnyttä Mongoliassa, mutta ravintoloissa on hyvä lisätä noin 10 % laskun loppusumman päälle, mikäli olet ollut tyytyväinen palveluun.

Matkailualalla työskentelevät odottavat saavansa hieman juomarahaa. Kiertomatkoilla on tapana, että asiakkaat antavat juomarahaa bussinkuljettajalle ja paikallisoppaalle. Oman matkasi matkaohjelmasta voit tarkistaa, minkä suuruista summaa suositellaan.

Valuutta ja luottokortti

Mongolian valuutta on tugrik (MNT). Suosittelemme ottamaan mukaan euroja, jotka voi vaihtaa paikalliseksi valuutaksi Mongoliaan saavuttaessa. Mongolian valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Muistathan siis vaihtaa jäljelle jääneet tugrikit dollareiksi tai euroiksi ennen kotimatkaa.

Ulan Batorissa on käteisautomaatteja. Kansainväliset luottokortit toimivat maksuvälineinä vain hotelleissa ja ohjelmapalveluyrityksissä.

Sähkö

Mongoliassa jännite on 230 V. Pistorasiat ovat samankaltaisia kuin Suomessa, joten et tarvitse adapteria.

Puhelin ja internet

Kansainvälinen suuntanumero Mongoliaan on +976. Ulan Batorissa on joitakin internetkahviloita, ja yksittäisissä hotelleissa pääkaupungissa on internetyhteys. Matkapuhelinten kuuluvuus ja mobiiliverkon kattavuus ei ole kovin hyvä, varsinkaan Ulan Batorin ulkopuolella.

Hygienia

Hotelleissa ja isommissa ravintoloissa on nykyaikaiset/länsimaiset vessat. Kaupungin ulkopuolella vastaan voi tulla ns. kyykkyvessoja, ja vessapaperi voi puuttua. Yleisissä vessoissa tai maaseudulla olosuhteet voivat olla alkeelliset. Ota mukaan vessapaperia tai intiimihygieniaan tarkoitettuja kosteuspyyhkeitä sekä käsidesiä.

Tapoja ja käytäntöjä

Mongolialaiset, joiden juuret ovat paimentolaisuudessa, ovat ystävällisiä ja vieraanvaraisia turisteja kohtaan. Hyvin harva puhuu englantia.

Mongolia – Tšingis-kaanin jäljillä

Taigan tuoksuja, arojen kaihoa, villihevosia ja nomadien lämmintä vieraanvaraisuutta. Tämä on Sinisen taivaan maa!

  • 20-09-2024
  • 9 päivää
  • 2.898€
Helsingistä