Passi, viisumi ja maahantulosäännöt Kiinaan

Lue passista, viisumista ja muista mahdollisista maahantulosäännöistä Kiinaan matkustettaessa täältä.

Passi

Kun matkustat Albatrosin mukana, passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta kotiinpaluun jälkeen. Passissa tulee olla vähintään kaksi tyhjää sivua ja sen tulee olla koneellisesti luettava.  Nämä ohjeet sen vuoksi, mikäli matkan aikana tapahtuisi jotain yllättävää, tai muutoksia lyhyellä varoitusajalla esim. maahantulosääntöihin. Jos sinulla on matkalla mukana passi, joka on voimassa alle 6 kuukautta, se on omalla vastuullasi. Kaikilla mailla on omat sääntönsä passin voimassaololle, voit varmistaa ajantasaiset maahantulosäännöt kohdemaan tai kohdemaiden viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta. 

Ulkoministeriön kotisivut, Suomen kansalaisen passi ja muut matkustusasiakirjat:  https://um.fi/passi

Poliisin sivut, passi: https://poliisi.fi/passi

Lapsella tulee olla iästä huolimatta aina oma passi mukana matkalla.

Jos et ole Suomen kansalainen, sinun tulee itse tarkistaa matkustussäännöt, jotka koskevat sinua. Kunkin matkustajan omalla vastuulla on huolehtia, että matkan alkaessa mukana on kaikki tarvittavat ja voimassaolevat matkustusasiakirjat.

Viisumi

Kiinan tarvitset turistiviisumin ja sen voit hankkia Kiinan Viisumipalvelukeskuksesta tai Albatrosin yhteistyökumppanin Visumservice-Viisumipalvelut kautta (suomalainen henkilökunta). Palvelut ovat maksullisia. Viisumia voi hakea käymällä henkilökohtaisesti Kiinan Viisumipalvelukeskuksessa tai hakemalla sähköisesti verkossa täytettävällä viisumianomuslomakkeella. Hakiessa tarvitsette hakemukseen Albatros Travelin voucherin sekä kopion matkan laskusta/vahvistuksesta.

Kiinan Viisumipalvelukeskus on ilmoittanut aloittavansa biometristen tunnisteiden rekisteröimisen 25.9.2018 alkaen. Jokaisen Kiinan viisumin hakijan on käytävä henkilökohtaisesti Helsingissä Kiinan Viisumipalvelukeskuksessa, mistä on etukäteen varattava aika sormenjälkitunnisteita varten. Tunnisteet vaaditaan jokaiselta 14-70 vuotiaalta Kiinan viisumin hakijalta ja tunnisteet ovat voimassa 5 vuoden ajan.

Pyydämme teitä vielä varmistamaan ajankohtaisen tiedon viisuminhankinnasta ennen matkaa:
http://www.chinaembassy-fi.org/eng/lsfw/chinesevisa/t1486813.htm


1. Kiinan viisumipalvelukeskus, Helsinki (henkilökohtainen käynti)
Normaali käsittelyaika on n. 4 arkipäivää lähetystössä.

Turistiviisumin kulut (hinta joulukuu 2019):
- lähetystön kulut 60€ ja Kiinan Viisumipalvelukeskuksen kulu 55€+24% ALV

2. Visumservice auttaa sinua viisumihakemuksesi kanssa (lisämaksullinen palvelu)

Visumservice Helsingissä on erikoistunut viisumien toimittamiseen maailmanlaajuisesti ja hoitaa sekä tarkistaa kaikki viisumit ennen matkalle lähtöä. Tarkista aina viisumin hinta sekä palvelu- ja postitusmaksut suoraan Visumservicen omilta kotisivuilta. Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.

Ota yhteyttä Visumserviceen: www.visumservice.fi/albatros

 

Maahantulosäännöt Kiinaan

Kiinaan vaaditaan todistus negatiivisesta COVID-19-testituloksesta. Lue lisää kohdasta Kansanterveysvaatimukset.

Voit ennen matkaa pitää silmällä Albatrosin maahantulo-ohjeistusta, joka on tämän sivun alalaidassa. Ja/tai Ulkoministeriön matkustustiedotteita: https://um.fi/matkustustiedote

Huomioithan, että maahantulosäännöt voivat muuttua lyhyellä varoitusajalla ja viime kädessä on sinun omalla vastuullasi huolehtia siitä, että täytät kaikki matkustusvaatimukset matkalle lähtiessä. Muussa tapauksessa matkalle pääsy voi estyä lentokentällä. Tässä tapauksessa matkan hintaa ei palauteta.

Albatrosin maahantulo-ohjeistus

Albatrosin maahantulo-ohjeistuksesta saat helposti yleiskatsauksen matkakohteesi mahdollisesta viisumivaatimuksesta ja muista erityisistä maahantulosäännöistä. Albatrosin maahantulo-ohjeistus on laadittu yhteistyössä Sherpan kanssa, yrityksen joka tarjoaa viisumipalveluita matkailijoille kaikkialta maailmasta. Sherpa auttaa käsittelymaksua vastaan mm. e-viisumin hankinnassa, maihin joissa sitä vaaditaan. Huomiothan, että kyseessä on tällöin maksullinen palvelu, ja sinulla on aina mahdollisuus hakea e-viisumia itsenäisesti.

Albatros auttaa tietyissä matkakohteissa ryhmäviisumin tai maahantuloviisumin hankinnassa. Jos tämä koskee tätä matkakohdetta, mainitaan se aiemmin tällä sivulla.