Hyvä tietää Intiasta

Tällä sivulla on tärkeää tietoa ennen matkaa ja matkalla Intiassa.
 • Kielet Hindi ja englanti
 • Pääkaupunki New Delhi
 • Asukasluku 1, 3 miljardia
 • Uskonto Hindulaisuus
 • Valuutta Rupia
 • Pinta-ala 3,2 miljardia km2

Hyvä tietää

Ennen matkaa
Noin viikko ennen matkaa lähetämme sinulle sähköpostitse lentoliput ja tietokirjeen matkaan liittyen. Ota nämä tiedot matkalle mukaan.
Rokotukset
Intiassa vaaditaan todistus keltakuumerokotuksesta matkailijoilta, jotka tulevat maista, joissa kuumetta esiintyy. (Suomessa ei esiinny keltakuumetta) Intiassa esiintyy malariaa alle 1500 metrin korkeudessa. Tarkista henkilökohtainen malarialääkityksen tarve lääkäriltä. Maakohtaiset suositukset ja tietoa rokotuksista ja muista terveysmääräyksistä saat osoitteista www.rokote.fi sekä www.thl.fi.
Matkavakuutus
Varmista ennen matkaa, että sinulla on matkan aikana voimassa oleva riittävän kattava matkavakuutus sekä matkatavaravakuutus. Suosittelemme peruutusturvalisän liittämistä vakuutukseen, tämä suojaa sinua, mikäli joudut esim. sairauden vuoksi peruuttamaan matkasi.
Sää
Voit tarkistaa matkakohteesi sään ennen matkalle lähtöä internetistä, esimerkiksi osoitteista www.foreca.fi, www.cnn.com tai www.bbc.com.
Lennolla Intiaan
Ennen laskeutumista lentohenkilökunta jakaa maahantulokortit, jotka annetaan saavuttaessa lentokenttäviranomaisille. Kortti on kaksiosainen, yksi osa annetaan passivirkailijalle ja toinen tullivirkailijalle. Lentohenkilökunta neuvoo maahantulokortin täyttämisessä.
Liikkuminen Intiassa

Juna
Junalla matkustamme parhaassa mahdollisessa luokassa. Eri junamatkojen välillä saattaa olla eroavaisuuksia, mutta tavoitteemme on aina käyttää parhaita yhteyksiä, jotta pääsemme paikasta toiseen mahdollisimman kätevästi. Junat eivät ole eurooppalaista tasoa, mutta junamatka Intiassa on varmuudella kokemus!

Lento
Kiertomatkoillamme pidemmät maan sisäiset matkat teemme usein lentäen. Maan sisäisillä lennoilla käytettävät konetyypit ovat usein pienempiä ja ahtaampia kuin esim. mannerten välisillä lennoilla. HUOM. Intian sisäisillä lennoilla matkalaukut saavat enimmillään painaa vain 15 kiloa ja käsimatkatavarat 7 kiloa. Ylimääräisistä kiloista velotetaan lisämaksu.

Käsimatkatavarat

Suosittelemme, että pakkaat tärkeimmät tavarat kuten, mahdolliset lääkkeet käsimatkatavaroihin. Jos tarvitset matkallasi lääkkeitä, kuljeta niitä alkuperäisissä pakkauksissa, joissa mukana on lääkäriltä saamasi resepti. Lisätietoja ja pakkausohjeita saat Finavian nettisivuilta: http://www.finavia.fi/ (Matkustajat/Pakkausohjeita).

Aikaero
Kesäaika Intiassa on 2,5 tuntia Suomea edellä ja talviaika 3,5 tuntia Suomea edellä.
Passi ja viisumi
Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen ja passissa tulisi olla kaksi tyhjää sivua leimoja varten. Suomen kansalaisilta vaaditaan viisumi Intiaan matkustettaessa. Mikäli kansallisuutesi on jokin muu, tarkistathan tarvitsetko viisumin.
Juomaraha

Intiassa on tapana maksaa juomarahaa kuljettajille ja paikallisoppaille. Palvelualoilla työskenteleville juomaraha on suuri osa heidän palkkaansa tätä jokaisen matkailijan tulisi kunnioittaa. Olemme laskeneet juomarahan osuuden valmiiksi ja ilmoitamme sen matkan yhteydessä nettisivuillamme, jotta osaat suunnitella matkabudjettisi. Emme ole sisällyttäneet juomarahan osuutta matkan hintaan, sillä haluamme, että jokainen voi itse päättää antamansa juomarahan suuruuden.

Monissa hotelleissa, ravintoloissa, kahviloissa ja muissa vastaavissa paikoissa juomarahaa tulisi jättää 10-15% laskun loppusummasta. Joskus tämä summa on laskettu jo valmiiksi laskuun, joten lasku kannattaa tarkistaa ja jos palvelumaksu on jo lisätty, sinun ei tarvitse jättää erillistä juomarahaa.

Mikäli olet epävarma, miten juomarahan kanssa pitäisi toimia, voit aina kysyä neuvoa matkanjohtajalta.

Valuutta ja luottokortit

Valuutta on Intian rupia (INR). Rupia on jaettu sataan paisaan (100 paisa = 1 INR). Suomesta saa vaihdettua rupian seteleitä rahanvaihtotoimistoissa vaihtelevasti, tämä vaikeutui Intian valtion vedettyä loppuvuodesta 2016 kaikki  500 ja 1000 rupian setelit pois käytöstä.

Valuutanvaihtaminen onnistuu perillä Intiassa esimerkiksi hotellissasi. Suosittelemme, että otat mukaasi joko euroja tai Yhdysvaltain dollareita mieluiten isompina seteleinä (50€ tai 100€). Monet valuutanvaihtopaikat käyttävät yhä vanhanaikaista ja hidasta tapaa, jossa jokainen seteli numeroidaan erikseen kassaan. Tämä tarkoittaa sitä, että mitä suurempia seteleitä sinulla on, sitä nopeammin valuutanvaihto sujuu.

Yleisimmät luottokortit kuten Visa, MasterCard, Diners ja American Express käyvät suurimmassa osassa isoja hotelleja ja osassa kauppoja. Pankkiautomaateilla asioiminen saattaa olla hieman hankalaa, koska automaatteja on syrjäisemmillä seuduilla harvassa.

Intian rupiat voit vaihtaa takaisin toiseen ulkomaalaiseen valuuttaan ainoastaan alkuperäistä, paikallista rahanvaihtokuittia vastaan. Valuutanvaihdon on täytynyt myös tapahtua virallisessa valuutanvaihtotoimistossa. Rahan vaihtaminen takaisin toiseen valuuttaan onnistuu ainoastaan lentokentällä kotiinlähdön aikana.

Sähkö
Intiassa verkkovirta on 220 volttia kuten Suomessakin. Sähköpistokkeita on kuitenkin monenlaisia, joten parasta on ottaa mukaan yksi matka-adapteri, jossa on monta eri pistorasian osaa.
Puhelin ja internet
Intian maakoodi on 91. Soittaminen Suomeen saattaa olla hinnakasta. Tarkemmat puhelu- ja tekstiviesti hinnat voit halutessasi tarkistaa puhelinoperaattoriltasi ennen matkaa. Useimmissa kaupungeissa on suuri määrä internet-kahviloita mutta verkkoyhteys ei ole yhtä nopea kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Joissain hotelleissa on myös mahdollisuus internetin käyttöön. Huomioithan kuitenkin verkon hitauden ja mahdollisen lisämaksun.
Hygienia

Hotelleissa ja  osassa ravintoloita on nykyaikainen, länsimaalainen hygienian taso. Kaupunkien ulkopuolella ja maaseudulla sekä yleisillä paikoilla kannattaa varautua alkeellisimpiin wc-tiloihin ja vessapaperin puutteeseen. Ota matkalle mukaan varalle hieman wc-paperia, kosteuspyyhkeitä ja käsidesinfektioainetta.

Juo ainoastaan pullotettua vettä.

Tapoja ja käytäntöjä

Paikallinen väestö Intiassa on erittäin ystävällistä ja vieraanvaraista. Intialaiset ottavat matkailijat vastaan hymyssä suin.  Vaikka intialaiset ovatkin tottuneet matkailijoihin, odotetaan matkailijoilta kunnioitusta maan pyhiä paikkoja kohtaan unohtamatta asianmukaista käyttäytymistä ja oikeanlaista vaatetusta.

Kuten joka puolella Aasiaa vierailessasi temppeleissä tai moskeijoissa, on otettava huomioon muutama kultainen sääntö. Kengät täytyy ottaa pois jalasta kun mennään temppeliin, moskeijaan tai paikallisten kotiin. Jos olet avojaloin, olethan tarkkana ettei paljas jalkapöytä osoita kohti pyhiä paikkoja tai kohti toista ihmistä, jos istutte vierekkäin. Sukkapari voi olla hyvä idea ottaa mukaan retkille, sillä temppelien lattiat voivat olla joko kylmiä tai kuumia.

Osoittamista sekä patsaita että ihmisiä kohtaan pidetään huonona tapana. Erityisesti naisten tulisi välttää lyhyitä sortseja ja t-paitoja ilman hihoja, sitä pidetään moraalittomana. Jos haluat vierailla temppeleissä tai muissa pyhätöissä vaatimuksena on, että olkapäät ja polvet tulisivat olla peitettyjä.

Joissakin muslimien pyhissä paikoissa tulee hiukset myös peittää. Tässä tapauksessa huiveja on saatavilla ovella.

Kun vierailet Taj Mahalissa, saa mukaan ottaa vain kameran ja/tai videokameran (maksullinen), ei mitään muuta. Ennen alueelle astumista, jaetaan yleensä pieniä vesipulloja ja muovisuojuksia, jotka tulee laittaa jalkaan ennen marmorialustalle nousemista.

Matkustajana Intiassa, koet maan köyhyyden lähietäisyydeltä. Kerjäläisiä ja vammautuneita on kaikkialla ja lähelle tätä todellisuutta tuleminen saattaa tuntua vaikealta. Noudata matkanjohtajan neuvoja,  ja älä koskaan anna rahaa lapsille.

Hotellit

Suurkaupungeissa kuten Delhissä, Agrassa ja Jaipurissa asumme isoissa hotelleissa mukavuuksien kera. Pienemmissä paikoissa, suurkaupunkien ulkopuolella hotellien taso on matalampi ja näin ollen hotellihuoneesta ei välttämättä löydy aina esim. minibaaria tai hiustenkuivaajaa. Huolimatta hotellin tasosta, huoneissa on aina oma suihku ja wc. Kuuman veden saanti voi olla rajoitettua.

Saat tarkemmat tiedon hotelleista, joissa yövyt matkallasi noin 7 päivää ennen lähtöäsi muiden matkadokumenttien kera postissa.

Ruokailut

Aamupala
Aamupala hotellissa on intialainen ja mannermainen. Aamiainen tarjoillaan usein seisovasta pöydästä ja se sisältää munia, leipää, voita, marmeladia, mehua, tuoreita hedelmiä ja kahvia sekä teetä. Lisäksi tarjolla voi olla intialainen aamupala, joka saattaa yllättää mausteisuudellaan.

Lounas ja illallinen
Intialainen ruoka on tunnettu mausteistaan. ”Curry” nimitystä käytetään yleisnimityksenä tyypillisestä illallisesta, joka on valmistettu kokonaan kasviksista tai siihen on lisätty vuohen-, lampaan- tai kananlihaa.

Curry-ruoat Intiassa ovat yleensä vahvasti maustettuja. Vastakohtana currylle on ”tandoori”, joka on miedompaa. Tandoori marinoidaan mausteissa ja jogurtissa, jonka jälkeen ruoka valmistetaan saviuunissa. Ruoka hotellissa on tehty hieman matkustajien maun mukaan, jonka vuoksi se ei ole niin vahvaa kuin mitä intialaiset itse syövät.

Intia

 • Intian Jalokivet

  Ihmeellinen Intia on suuria vastakohtaisuuksia. Häkellyttävä Delhi, maharadžojen Jaipur ja hehkuva Agra.

  4,6
  • 6 lähtöä
  • 10 päivää
  • Alkaen 1.798€
  Helsingistä
 • Yksin -yhdessä

  Ihmeiden Intia

  Lähde unohtumattomalle kulttuurimatkalle Pohjois-Intiaan: pyhiä kaupunkeja, elämän kirjoa ja kauniita palatseja. Majoitut omaan huoneeseen ilman lisämaksua!

  4,5
  • 5 lähtöä
  • 10 päivää
  • Alkaen 1.998€
  Helsingistä
 • Uutta

  Kaunis Etelä-Intia – kiertomatka ja rantaloma

  Koe Kerala, yksi Intian viehättävimmistä osavaltioista niemimaan vehreällä lounaisrannikolla.

  • 3 lähtöä
  • 11 päivää
  • Alkaen 2.798€
  Helsingistä