Indonesia

Indonesiassa on 13000 saarta ja se on maailman suurin saarivaltio. Saarien koko vaihtelee pienistä atolleista suuriin, 100 miljoonan asukkaan saariin. Indonesiassa on paljon nähtävää: Orankien ja alkuperäiskansan asuttamia sademetsiä, värikkäitä koralliriuttoja, upeita hiekkarantoja sekä tulivuoria, joissa on henkeäsalpaavan kauniita kraatterijärviä. Luonnonsuojelualueet ovat koti monelle uhanalaiselle lajille, kuten jaavansarvikuonolle, sumatrantiikerille ja komodonvaraanille.

Asukasluku 258 milj.
Pääkaupunki Jakarta
Kielet indonesia
Lipun punavalkoinen väri on peräisin jo kadonneen Majahapit-imperiumin lipun värityksestä.
Tiesitkö, että...
ensimmäinen Indonesiaan saapunut eurooppalainen oli Marco Polo vuonna 1293?
Indonesia on yksi vanhimmista ihmisen asuttamista paikoista? Jaavalta on löydetty fossiileja, joiden arvioidaan olevan jopa 5 miljoonaa vuotta vanhoja.

Indonesian historiaa

Indonesian tuhansilla saarilla asuu yli 250 miljoonaa asukasta. Heistä noin puolet asuu Jaavan saarella, vaikka saari kattaa valtion pinta-alasta vain kuusi prosenttia. Lähes kaikki indonesialaiset ovat muslimeja ja Indonesia onkin maailman suurin muslimivaltio. Muslimikauppiaat toivat 1400-luvulla uskontonsa Indonesiaan, joka siihen asti oli ollut useiden intialaisten kuningaskuntien vallan alla. Esimerkiksi mahtavat Srivijaya- ja Majapahit-valtakunnat olivat aiemmin hallinneet alueita Sumatrasta Jaavaan. Hollantilaiset saapuivat Indonesiaan vuonna 1602 ja perustivat tänne Hollannin Itä-Intian kauppakomppanian, jonka myötä Hollanti hallitsi Indonesiaa yli 300 vuoden ajan. Useiden itsenäisyysliikkeiden ja niiden vaatimusten takia hollantilaiset joutuivat kuitenkin lopulta vetäytymään maasta. Indonesiassa on sen värikkään historian vuoksi noin 300 eri etnistä ryhmää ja kulttuuria, jotka ovat saaneet vaikutteita monesta maailman kolkasta. Indonesia on tunnettu muun muassa wayang kulit –varjoteatterista, jossa on monia vaikutteita hindulaisesta mytologiasta.

Nähtävyydet

Indonesian kaunis, koskematon luonto ja vanhat buddhalaiset ja hindulaiset temppelit takaavat sen, että matkalla on paljon nähtävää ja koettavaa. Jaavan kulttuuriseksi sieluksi kutsutussa Yogyakartan kaupungissa sijaitsee kaksi maailman vanhimmista temppeleistä, nimittäin buddhalainen Borobudur ja hindulainen Prambanan. Bali on Indonesian ainoa hindulainen saari ja täällä matkailija voi esimerkiksi seurata värikkäitä hinduseremonioita ja kävellä pitkin kauniita hiekkarantoja. Balilla on myös Gunung Kawi –temppeli, jossa on kymmenen suurta kallioihin kaiverrettua kiviarkkua. Lombokin saari on säilynyt hurmaavan perinteisenä saarena ja täällä kohtaat indonesialaisen maaseutuidyllin, pieniä kalastajakyliä, hienoja uimarantoja ja rennon tunnelman. Lombokilla on luontoelämyksiä hakevalle lähes rajattomasti mahdollisuuksia. Voit esimerkiksi hypätä paikallisen kalastajan veneeseen ja purjehtia pienien saarien lomassa nauttien luonnosta. Kai-saarilla voit istahtaa alas rannan valkoiselle hiekalle ja seurata värikkäiden lintuparvien lentoa ja Sumatralla pääset seikkailemaan jättimäisten kasvien täyttämiin labyrinttimaisiin viidakkoihin, joissa voit tavata sumatranorangin. Mineraalit värjäävät Floresin saarella sijaitsevan Kelimutu-kraaterin järvet eri väreillä, aina turkoosista kahvinruskeaan. Jos kaipaat lomaltasi myös muuta kuin luontomatkailua, on energiaa pursuva metropoli Jakarta hyvä valinta kaupunkikohteeksi.

Essence of Bali

Kiertomatkan ja rantaloman yhdistelmä eksoottisella Balilla – erinomaiseen hintaan.

4,5
  • 2 lähtöä
  • 15 päivää
  • Alkaen 2.198€
Helsingistä
Jaa tämä sivu