Hyvä tietää Armeniasta

Tällä sivulla on tärkeää tietoa ennen matkaa ja matkalla Armeniassa.
  • Kieli Armenia
  • Pääkaupunki Jerevan
  • Asukasluku 2, 9 milj.
  • Uskonto Armenian apostolinen kirkko (kristinusko)
  • Valuutta Dram
  • Pinta-ala 29.800 km2

Hyvä tietää

Aikaero
Armeniassa aika on tuntia Suomen aikaa edellä.
Liikenne
Valitsemme parhaat saatavilla olevat bussit ja pyrimme siihen, että kaikissa busseissa on ilmastointi.
Hintataso
Hintataso Armeniassa on huokea. Aterian saa keskitasoisesta ravintolasta noin 6-7 eurolla.
Valuutta ja luottokortit
Armenian valuutta on dram (AMD). Käteistä rahaa voi nostaa yleisimmillä luottokorteilla, kuten Visalla ja Mastercardilla, ja käteisnostoautomaatteja löytyy Jerevanista sekä muista suuremmista kaupungeista. Jos haluat vaihtaa rahaa paikan päällä, varaa mukaan Yhdysvaltain dollareita, euroja tai Venäjän ruplia.
Juomaraha
Jerevanissa monet ravintoloista lisäävät laskun loppusummaan palvelumaksun. Maksua ei kuitenkaan jaeta henkilökunnan kesken, joten voit halutessasi antaa tarjoilijoille vielä erikseen hieman juomarahaa.
Sähkö
Verkkojännite on sama kuin Suomessa, 220 V. Pistokkeet ovat samanlaiset kuin Suomessa.
Puhelin ja internet

Armenian kansainvälinen maakoodi on +374. Soittaminen Suomeen voi olla kallista. Tarkistathan ulkomaanpuheluiden ja –viestien hinnat sekä liittymän kuuluvuuden omalta operaattoriltasi ennen matkaa.

Jerevanissa on useita internetkahviloita ja suuremmissa hotelleissa on mahdollista käyttää internetiä lisämaksua vastaan.

Hygienia

Hotelleissa ja osassa ravintoloita on nykyaikainen, länsimaalainen hygienian taso. Kaupunkien ulkopuolella ja maaseudulla sekä yleisillä paikoilla kannattaa varautua alkeellisimpiin wc-tiloihin ja vessapaperin puutteeseen. Ota matkalle mukaan varalle hieman wc-paperia, kosteuspyyhkeitä ja käsidesinfektioainetta.

Juo ainoastaan pullotettua vettä.

Tupakointi
Tupakointi on kielletty kaikissa kulkuvälineissä. Armenia on kiristämässä tupakointiin liittyviä sääntöjä mutta asiassa edistytään hitaasti, sillä yli puolet aikuisesta väestöstä tupakoi. Julkisilla paikoilla tupakointi on joissain paikoissa kielletty.
Tapoja ja käytäntöjä
Armenia on ortodoksinen maa ja varsinkin pääkaupunki Jerevanin ulkopuolella ihmiset ovat konservatiivisempia. Suosi peittäviä vaatteita ja peitä polvet ja hartiat, kun vierailet kirkoissa.

Georgia ja Armenia - Eurooppa kohtaa Aasian

Tuhatvuotisia luostareita, vuoristomaisemia, vahvat ruoka- ja viiniperinteet sekä viehättävät suurkaupungit Jerevan ja Tbilisi.

4,2
  • 2 lähtöä
  • 12 päivää
  • Alkaen 2.198€
Helsingistä