Zebra-lodgen villieläimet

Villieläinkantojen seuraaminen on tärkeää, kun asuinalueet ovat pieniä.

xx

Zebra-lodgen villieläimet

Villieläinkantojen seuraaminen on tärkeää, kun asuinalueet ovat pieniä.

Kun eläimillä on rajattu asuinalue, on villieläinkantojen seuraaminen ja saatavilla olevan ravinnon tarkkailu tärkeää. Sateet vaikuttavat paljon ravinnon saatavuuteen, joten kuivien kausien aikana saattaa olla tarpeellista ruokkia eläimiä tai siirtää niitä toisille alueille. Teemme yhteistyötä muiden suojelualueiden kanssa, jotta voimme tarpeen mukaan liikutella eläimiä alueelta toiselle. Joskus luovutamme tusinan seeproja, impaloita tai gnueläimiä toiselle suojelualueelle ja saamme vaihtokaupassa harvinaisemman antiloopin, kuten mustahevosantiloopin tai hirviantiloopin.

Shakaalit ovat pienemmistä petoeläimistä ainoat, joiden tekosilla on tuntuvat seuraukset; niiden herkkua ovat vastasyntyneet antiloopit. Vaikka alueella asuu paljon eläimiä, on harmillista, että eksoottisemmat eläimet joutuvat petojen kitoihin. Meidän pitää kuitenkin hyväksyä se, että tämä on luonnon kiertokulkua.
Leoparditkin tulevat toisinaan käymään mutta näemme niistä yleensä vain jäljet. Leopardit ovat erittäin arkoja alueilla, joissa on maatiloja, koska maatilojen omistajat ovat herkkiä ampumaan liian lähelle karjaa tulevat petoeläimet. Meidän kannaltamme on hyvä, että suuremmat petoeläimet pysyvät kauempana, jotta vieraillamme on mahdollisuus kävellä alueella omatoimisesti, seurata villieläinten elämää lähietäisyydeltä ja toivottavasti napata niistä hyviä kuvia.

Uusimmat lisäykset alueemme asukkaisiin ovat kaksi aavikkoilvestä. Aavikkoilves on Afrikasta kotoisin oleva keskikokoinen kissaeläin, joka voi painaa jopa 20 kg. Se muistuttaa ulkonäoltään ilvestä ja sen ruokavalio koostuu pienistä nisäkkäistä ja linnuista. Aavikkoilves on tarkka reviiristään ja se pariutuu yleensä koko elämän ajaksi. Meidän aavikkoilveksemme ovat suhteellisen kesyjä ja ne antavat meidän tulla lähelle, toisin kuin niiden villit lajitoverit, jotka mielellään pysyttelevät piilossa katseilta. Pyrimme näyttämään vieraillemme niin suuria kasvinsyöjiä kuin pienempiä, harvinaisempia eläinlajeja kuten käärmeitä, matelijoita ja lintuja, joita on hankala tavata luonnossa. Rakennamme Zebra-lodgesta oppimis- ja kokemuskeskuksen, jossa vierailijoilla on mahdollisuus oppia Afrikan luonnosta ja savanneiden eläinasukeista, kasveista ja ihmisistä.