Matkanjohtajien mukana

Lue täältä kiinnostavia matkakertomuksia ja kohdevinkkejä.

Albatros Travelilla on yli 800 matkanjohtajaa ympäri maailmaa. Joka päivä vähintään yksi heistä on matkalla näyttämässä lempikohdettaan Albatros-ryhmälle.Matkanjohtajat rakastavat kohteitaan ja tuntevat ne paremmin kuin omat taskunsa. 

Heikki - Gardajärvi

Olen viettänyt yli puolet elämäni kesistä Pohjois-Italiassa. Mutta joka vuosi löydän sieltä uusia, ennen näkemättömiä ja kokemattomia hienoja paikkoja! Lähes kaikki tuntemamme Euroopan kansat ovat kulkeneet Pohjois-Italian kautta mikä milläkin motiivilla. Kaikilta on jäänyt jotain mielenkiintoista alueelle – myös sitä me retkillämme selvitämme! Ja vaikka alueen kulttuurikaupungit olisivat jo käytyjä, niihin voi aina palata uudelleen ja katsoa asioita taas vähän eri vinkkelistä.

Pohjois-Italian Ihanuudet -matkamme aikana ei ole kahta samanlaista päivää eikä retkikohdetta. Lähdemme retkeilemään aina heti aamiaisen jälkeen ja palaamme vähän ennen illallista. Yhteisillallisella vaikka luganaviinilasillisen äärellä voimme sulatella päivän aikana näkemäämme.  Hotelli hiljaisessa kylässä vuoren rinteellä ja huone pysyvät samana. Hotellihuone on tällä matkalla lähinnä nukkumista varten. Päivät saamme nauttia Gardan alueen kauniista jylhyydestä, valosta ja kasvillisuudesta. Täällähän ei periaatteessa pitäisi kasvaa lainkaan sitruunoita, oliivipuita ja palmuja!

Bussimatkojen aikana valmistumme etukäteen vapaa-aikaan kohteessa esimerkiksi perehtymällä karttaan.  Saavuttuamme perille teemme aina yhteisen kävelykierroksen tärkeimmille nähtävyyksille, mutta myös omaa aikaa kiertelyyn, ostoksiin ja lounaaseen riittää aina.

Venetsiassa matkustamme vesibussilla paikallisten kanssa. Venetsia on paljon muutakin kuin Markuksen aukion ihmeet! Garda-järvellä risteilemme linjalaivalla. Itävallan raja-alueella halukkaat voivat laskeutua tuolihissillä Tirolosta Meranoon tai kävellä välin. Myös pittoreski Malcesine, monumenttien Milano, muodin ja oopperan Verona ja Valpolicellan  vehreä viinialue ovat vierailukohteitamme. Kotiin tuomiseksi kannattaa hankkia ilmakypsytettyä makkaraa, juustoa, kinkkua ja laadukasta viiniä kuten Amaronea.
 

Viikkoon mahtuu myös yksi vapaapäivä. Harva yleensä malttaa jäädä lueskelemaan hotelliin. Useimmat lähtevät luontoon patikoimaan tai esimerkiksi viikoittaisille markkinoille johonkin järvenrantakaupungeista.
Sää vuoristoalueella on vaihteleva. Reppuun kannattaa aina pakata aurinkolasit, sateenvarjo ja tuulelta suojaava kevyt takki. Vettähylkivät sisään ajetut kengät ovat tärkeät, sillä on kurjaa retkeillä koko päivä jos kengät ovat kastuneet jo aamulla. Matkan aikana kävellään paljon, sillä ryhmäbussit eivät saa ajaa historiallisiin keskustoihin.

Tervetuloa Gardalle! Mukava sekoitus luonnon kauneutta, historiaa ja makujen ilotulitusta odottaa sinua!