Matkakohteet

  • Slovakia

    Borghöjelta Bratislavassa katse ulottuu kauas, kauas Slovakiaan. Alapuolella virtaa Tonava, ja modernit betonisillat ja ruostuneet rautasillat yhdistävät vanhan Bratislavan uuteen. Tonavan toisella puolella betonisäiliöt kohoavat muistomerkkinä kommunismista ja sen esteettisestä. Toisella puolella kimaltelevat rokokoopalatsit, jotka todistavat Keski-Euroopan loistosta ja vauraudesta.

  • Romania

    Keski-Euroopan, Balkanin niemimaan ja Itä-Euroopan kohtaamispaikassa sijaitsee Romania. Maa rajoittuu pohjoisessa Ukrainaan ja Moldovaan, lännessä Unkariin ja Serbiaan, etelässä Tonava merkitsee rajaa Bulgariaan ja idässä maa ulottuu Mustallemerelle. Romania on vuoristoista pohjoisessa, kun taas maan eteläosaa hallitsee suuri Tonavan laakso. Joki muodostaa vaikuttavan deltansa sen laskeutuessa Mustaanmereen, missä on runsas lintuelämä monien paikallisten ja muuttolintujen kanssa.

  • Ilmasto ja sää Tšekissä

    Tällä sivulla on yleistä tietoa Tšekin ilmastosta ja säästä. Alapuolella olevassa taulukossa on kaupunkikohtaisia lämpötiloja ja sademääriä.