Uhanalaisten sarvikuonojen suojeleminen

Albatros osallistuu Etelä-Afrikassa useampaan projektiin sarvikuonojen suojelemiseksi.

Sarvikuono on uhanalainen laji koko Afrikassa
Sekä valkoinen että musta sarvikuono ovat uhanalaisia lajeja koko Afrikassa salametsästyksen vuoksi. Eläimiä metsästetään niiden sarvien takia. Varsinkin joissain Aasian maissa uskotaan sarvien omaavan parantavia voimia. Sarvikuonon sarvissa on keratiinia, samaa ainetta kuin ihmisen hiuksissa ja kynsissä. Pahimmillaan jopa noin 100 sarvikuonoa tapetaan joka kuukausi pelkästään Etelä-Afrikassa, jossa elää yli 90% maailman sarvikuonoista

Sarvikuonot Albatrosin leirien lähellä Etelä-Afrikassa
Albatrosin omilla Honeyguide leireillä Manyaletissä, Krugerin kansallispuiston alueella eläimet voivat liikkua vapaasti ilman aitauksia. Tämä on suuri etu safareilla, kun eläimiä pääsee näkemään läheltä ja eläimet ovat vapaina omassa ympäristössään, mutta toisaalta eläimet liikkuvat niin laajalla alueella, että niiden suojeleminen sala-ampujilta on vaikeaa. Tämän vuoksi teemme yhteistyötä paikallisten rangereiden (riistanvartijoiden) kanssa sarvikuonojen suojelemiseksi. Albatrosilla on toisen leirin kanssa yhteinen partioauto, joka vartioi uhanalaisia lajeja alueella.

Entabenin yksityinen suojelualue Etelä-Afrikassa on osittain Albatrosin omistama. Täällä sijaitsee mm. Ranger Camp-leirimme. Koska alue on aidattu, siellä on helpompi seurata mitä eläimiä ja keitä ihmisiä alueella liikkuu. Kaikki työntekijämme on koulutettu erityisesti kiinnittämään huomiota sarvikuonojen suojelemiseen alueella. Tämänkin vuoksi Entabenissä on onnistuttu säilyttämään suuri ja terve valkoisten sarvikuonojen kanta.

Orvoksi jääneiden sarvikuonojen hoitoprojekti
Albatros tukee valkoisten sarvikuonojen hoito- ja kasvatusprojektia. Orvoksi jääneitä sarvikuonoja kasvattaa ja hoitaa villieläinhoitajat ja eläinlääkäri. Kun sarvikuonot ovat kasvaneet tarpeeksi isoiksi ja vahvoiksi, päästetään ne vapauteen. Projektin tarkka sijainti pidetään salassa, jotta se ei tulisi salametsästäjien tietoon. Lisäksi sarvikuonon orvoksi jääneet poikaset ovat usein säikkyjä ja pelkäävät ihmistä, joten emme vie matkailijoita katsomaan hoitopaikkaa.

Lue lisää projektin kotisivuilta: http://therhinoorphanage.co.za/

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana