Honeyguide Khoka Moya- ja Mantobeni-leirit Manyeletissä

Albatrosin leirit sijaitsevat 35 000 hehtaarin suuruisella Manyeletin riistansuojelualueella, joka on yhteydessä Krugerin kansallispuistoon. Eläimet voivat liikkua alueilla vapaasti, mutta yksityisautoilla ei ole pääsyä Manyeletiin. Manyeletissä ei myöskään ole asfalttiteitä tai leveitä sorateitä kuten Krugerissa. Se on rauhallinen nurkka yhdelle maailman suurimmista luonnonvaraisista alueista, ehkä Etelä-Afrikan omaperäisimmästä ja autenttisimmasta luonnonalueesta, jossa on runsas eläimistö ja linnusto.

Kaksi Honeyguide-leiriämme sijaitsevat noin 10 minuutin ajomatkan päässä toisistaan. Molemmissa leireissä on tilavat ja modernit kahden hengen teltat, joissa kussakin on oma suihku ja wc sekä oma terassi. Yhteiseen alueeseen kuuluu baari, ravintola, terassi, näköalatasanne ja pieni infinity-allas. 

Koska molemmat leirit sijaitsevat keskellä Afrikan villeimpää luontoaluetta, asiakkaat voivat odottaa olevansa norsujen, puhvelien, sarvikuonojen, leijonien ja leopardien sekä monien erilaisten antiloopien ympäröimänä kellon ympäri. Tämä tarkoittaa, että liikkumisvapaus leirissä on jossain määrin rajoitettua, mutta vastineeksi voit kokea paljon omalla terassilla istuen ja ympäristöä tarkkaillen. Se on lähempänä "vanhojen hyvien aikojen safaria."

Matkat Etelä-Afrikka

Albatros Honeyguide-konsepti

Safarileirimme Khoka Moya, Mantobeni, Ranger Camp (Etelä-Afrikka), Tarangire Camp (Tansania) on kaikki toteutettu oman konseptimme mukaan, jota kutsumme "Honeyguideksi." Tavoitteenamme on säilyttää safarikokemus Karen Blixenin ajalta ennen safarimatkailun suosion kasvua. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että leirimme  on perustettu alkuperäisille luonnonalueille ilman aitauksia, joten villieläimet voivat liikkua laajalla alueella vapaasti. Leireihimme majoittuvilla tulee olla mahdollisuus nauttia Afrikan upeasta tähtitaivaasta, boma braai-nuotioilloista, rauhasta ja yön äänistä. Leireissämme on enintään 15 huonetta/telttaa ja rajallinen sähkövalo tai wi-fin käyttömahdollisuus. Vastineeksi voimme nauttia modernista mukavuuksista, hyvästä ruoasta ja viinistä, aivan kuten paronitar Blixen aikoinaan.

Honeyguide on lintu, joka on tiettävästi ainoa eläin, joka itse hakeutuu kumppanuuteen ihmisten kanssa. Linnun elimistössä on erityinen entsyymi, joka pystyy hajottamaan mehiläisvahaa, ja siksi se rakastaa mehiläisvahalevyjä, jotka ovat täynnä hunajaa ja rasvaisia ​​toukkia. Linnulla itsellään ei ole keinoa murtautua itse mehiläispesään, vaan se houkuttelee siipien lyönneillä ja ääntelemällä ihmiset pesän luo ja avukseen ruoan hankinnassa.