MS Douro Cruiser

Douro Cruiser on miellyttävä jokiristeilijä, jossa on tilaa 130 matkustajalle ja yhteensä 65 hyttiä.

MS Douro Cruiser on rakennettu erityisesti Dourojoella tehtäviä ristilyitä ajatellen.  Jokiristeilijässä yhdistyy modernit mukavuudet ja rento tunnelma. Risteilijä on pieni, mutta rajoitettu matkustajamäärä tarjoaa hyvin tilaa matkustaa mukavasti.

Douro Cruiserilla on loungebaari, ravintola, iso aurinkokansi, pieni kauppa ja uima-allas, jotka lisäävät viihtyisyyttä. Kaikki hytit ovat ikkunallisia ulkohyttejä.

Lue lisää aluksesta https://www.nicko-cruises.de/en/fleet/ship/ms-douro-cruiser/
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Millaisia hytit ovat?
Valoisista ja tilavista hyteistä on näkymät joelle ja ympäristöön. Kaikissa hyteissä on joko kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Oma kylpyhuone, jossa wc ja suihku. Puhelin, hiustenkuivain, tallelokero, laämmitys/ilmastointi ja tv.

Main-kansi
Ikkunallinen ulkohytti (ikkunaa ei voi avata) Main-kannella (alin matkustajakansi). Kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Noin 15 m2.

Upper-kansi
Ulkohytti, jossa on lattiasta kattoon ulottuva ikkuna, jossa likuovet omalle parvekkeelle. Hytit sijaitsevat ylimmällä matkustajakannella. Kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Noin 15 m2 (sis. parvekkeen).

Erityisehdot
Matkustaja on velvollinen ilmoittamaan Albatros Travelille mahdollisesta sairaudesta tai vaivasta, vammasta, raskaudesta tai muusta asiaintilasta, jolla voi olla merkitystä matkustajan hyvinvoinnin tai terveyden kannalta risteilyn aikana.

Liikuntaesteiset
Valitettavasti alus ei sovellu liikuntarajoitteisille matkustajille, jotka eivät pysty liikkumaan omin avuin. Tämä johtuu lähinnä turvallisuussyistä, sillä varustamo vaatii, että kaikkien matkustajien on kyettävä siirtymään aluksesta toiseen ilman miehistön tai kanssamatkustajien apua.
Pyörätuolia tai kävelytukea/rollaattoria ei saa tuoda alukselle. Kyse on jälleen turvallisuudesta: kulkuväylät täytyy pitää vapaina.

Ruokailu aluksella
Kaikki ateriat nautitaan aluksen viihtyisässä ravintolassa. Aamiainen tarjoillaan seisovasta pöydästä. Tarjolla on kaikkea munista, pekonista ja aamiaispannukakuista leipään, tuoreisiin hedelmiin ja erilaisiin aamiaistuotteisiin.
Lounas voi olla tarjolla joko seisovasta pöydästä tai tarjoillaan pöytiin. Kasvisruokaa on aina tarjolla. Lounaan jälkeen pöytiin tarjoillaan kahvia ja teetä. Lounas voi joissakin tapauksissa olla myös eväspakkaus, joka otetaan mukaan kokopäiväretkelle. Mikäli lounasta ei jonakin päivänä ole tarjolla, se selviää päiväohjelmasta.
Illallinen tarjoillaan pöytiin ja koostuu kolmesta tai useammasta ruokalajista. Voit aina valita, otatko kalaa, kasvista vai lihaa pääruoaksi. Yleensä myös alku- ja jälkiruokavaihtoehtoja on useita. Jälkiruoan kanssa tarjoillaan kahvia ja teetä. Omalla kustannuksella voit nauttia myös digestiivin.
Ateriat syödään samassa pöydässä koko risteilyn ajan.
Pääaterioiden lisäksi useimpina päivinä tarjoillaan aamukahvia/-teetä, iltapäiväkahvia/-teetä sekä leivonnaisia ja joinakin päivinä vielä yöpalaakin.
Ateria-ajat vaihtelevat päivittäin. Tarkka aika selviää paikan päällä matkanjohtajalta. Yleensä ruoka-ajat ovat seuraavat:

  • Aamiainen klo 7.00–9.00
  • Lounas klo 12.30–14.00
  • Illallinen klo 19.00–21.00
  • Iltapäiväkahvi/-tee ja leivonnainen loungebaarissa klo 16.00–16.30
  • Yöpala klo 22.00–23.00

Kahvi ja tee
Aterioilla tarjoillaan kahvia ja teetä. Joinakin päivinä on tarjolla myös iltapäiväkahvi/-tee ja leivonnaisia.

Miten erityisruokavaliot huomioidaan aluksella?
Aluksen ravintolassa on mahdollisuudet valmistaa ruokaa diabeetikoille, kasvissyöjille, keliaakikoille ja laktoosi-intolerantikoille. Erityisruokavaliosta ei tarvitse ilmoittaa etukäteen; riittää, että kerrot asiasta risteilyn alussa.
Ravintolan ruokalistaan on merkitty, mikäli jokin ruokalaji sisältää allergiaoireita aiheuttavia raaka-aineita. Loungen ilmoitustaululla on tietoa tyypillisimmistä ruoka-aineallergioista.

Juomat aluksella
Kahvi ja tee aterioiden yhteydessä sisältyy matkan hintaan, muut juomat ovat maksullisia. Aluksella on tarjolla juomapaketti, jonka ostaessasi voit juoda rajattomasti limsaa, talon viiniä, hanaolutta ja alkoholitonta pullo-olutta. Paketin hinta on ilmoitettu laivalla tai nähtävissä yhtiön verkkosivuilla täältä https://www.nicko-cruises.de/en/food-drink/drink-packages. Mikäli hyttiin majoittuu kaksi henkilöä, molemmat ostavat oman juomapaketin.
Ravintolassa pullo viiniä maksaa n. 35–50 euroa, olut (pullo tai hanaolut) n. 5–7 euroa. Drinkit maksavat n. 6–8 euroa, limsat ja kivennäisvesi n. 4–6 euroa/pullo.
Pullo-olut, drinkit, väkevät alkoholijuomat ja erikoiskahvit (esim. espresso ja latte) eivät sisälly juomapakettiin. Huomaathan, että juomapaketti on jokaisen omaan kulutukseen. Väärinkäytöksissä, kuten juoman tarjoamisesta muille, juomapaketti voidaan evätä rahoja palauttamatta.

Juomavesi
Hanavesi aluksella on puhdistettua, ja sitä säilytetään vesitankissa. Vettä voi juoda ja sillä voi pestä hampaat.

Pakkausvinkkejä
Jokiristeilijällä ei tarvitse noudattaa erityistä pukeutumiskoodia. Yleensä matkustajat pukeutuvat iltaisin siististi ja rennosti. Miehillä tämä voi tarkoittaa pitkiä housuja ja kauluspaitaa/kauluksellista pikeepaitaa. Naiset voivat pukeutua esim. kesämekkoon, hameeseen tai housuihin ja paitaan. Juhlavampia vaatteita voi pakata mukaan ns. juhla-/gaalailtoja varten.
Jos matkustat kesäkuukausina, suosittelemme kevyitä puuvillavaatteita. Neule tai ohut jakku kannattaa pakata mukaan. Retkille ja maihin kannattaa varata mukavat kengät.

Pyyhkeet
Omia pyyhkeitä ei tarvitse pakata mukaan.

Hyttien siivous
Hytit siivotaan päivittäin.

Sähkö
Jännite on 220 V. Hyteissä on rasiat kaksinapaisille pistotulpille. Aluksella ei saa käyttää omia silitysrautoja tai muita vastaavia sähkölaitteita. Hytit on varustettu hiustenkuivaimin.

Internet
Aluksella on käytössä langaton internetyhteys. Verkkoyhteys toimii parhaiten aluksen vastaanoton läheisyydessä ja joissakin muissa yhteisissä tiloissa, heikommin tai ei lainkaan hyteissä. Huomaathan, että matkan aikana yhteys voi katketa lyhyemmäksi tai pidemmäksi aikaa. Voit ostaa nettiyhteyden aluksella. Tarkemmat tiedot selviävät paikan päällä.

TV
Aluksen tv- ja satelliittisignaali voi lakata toimimasta joillakin reittiosuuksilla.

Matkapuhelin ja sähköposti
Huomaathan, että matkapuhelimella soittaminen ja datasiirto voi olla ulkomailla kallista. Halutessasi voit tiedustella hintoja operaattoriltasi ennen matkaa.

Arvoesineiden säilytys
Hytissä on tallelokero. Huomaathan kuitenkin, ettei varustamo eikä Albatros Travel vastaa tallelokeroon, hyttiin tai muualle alukselle jätetyistä esineistä.

Maksaminen aluksella
Aluksella kaikki hinnat ovat euroissa. Aterialla annetaan hytin numero ja kuitataan tilatut juomat. Loppulasku laaditaan risteilyn toiseksi viimeisenä päivänä. Laskun voi maksaa joko käteisellä (euroilla) tai luottokortilla (Visa, MasterCard). Mainittakoon, että joidenkin varustamoiden käyttämä pankki voi olla kyproslainen tai EU:n ulkopuolisessa maassa. Luottokortilla tulee pystyä maksamaan myös näissä maissa. Matkanjohtaja kertoo yksityiskohtaisemmin maksamisesta paikan päällä. Huomaathan, että ylimääräisten retkien hintaan lisätään aina 1 %:n palvelumaksu.

Mikä aluksella ei sisälly matkan hintaan?
Juomat ja muu henkilökohtainen kulutus, kuten esim. internetin käyttö.

Juomarahat
Maissa, joissa käymme risteilyn aikana, sekä risteilyaluksilla on varsin organisoitunut juomarahakäytäntö. Paikallisoppaat ja bussinkuljettajat sekä aluksen miehistö odottavat saavansa tietyn suuruisen summan retken/risteilyn päätteeksi. Tällä matkalla suosittelemamme summa on 10–13 euroa/yö/henkilö.
Matkan hinta ei sisällä henkilökohtaisia juomarahoja, sillä kyse on yksityisasiasta. Albatros Travel maksaa palkkaa paikallisoppaille, kuljettajille ja aluksen henkilökunnalle, mutta monessa kulttuurissa palvelualan peruspalkka on alhainen, koska juomarahat nostavat sitä. Haluamme kuitenkin korostaa, että juomarahat ovat jokaisen henkilökohtainen asia ja niiden antaminen vapaaehtoista.

Tupakointi aluksella
Alus on suurelta osin savuton. Tupakointi on sallittua ainoastaan aurinkokannella pöydissä, joissa on tuhkakupit. Kaikkialla muualla – sisällä ja ulkona – tupakointi on kielletty.

Ikärajat
Alle 18-vuotiaat saavat matkustaa vain yli 18-vuotiaan seurassa. Alkoholia myydään vain 18 vuotta täyttäneille.

Lapset aluksella
Lapset ovat tervetulleita alukselle (yli 2 vuotiaat). Alle 18-vuotiaat lapset eivät saa nukkua ilman aikuista eli kaksi lasta ei voi majoittua samaan hyttiin kahdestaan.

Matkanjohtaja risteilyllä
Risteilymatkalla matkanjohtajan rooli on erilainen kuin tavanomaisella kiertomatkalla, jolloin ryhmä viettää pääosan ajasta yhdessä. Risteilyllä on mahdollisuus sekä nauttia seurasta että viettää omaa aikaa laivalla ja maissa.
Matkanjohtaja on apunasi käytännön asioiden järjestämisessä, oli sitten kyse lennoista, lentokenttäkuljetuksesta, lähtöselvityksestä, tulkkauksesta, vinkeistä liittyen laivamatkaan ja satamavierailuihin. Matkanjohtaja on lisäksi mukana päiväohjelmaan merkityillä retkillä. Mikäli haluat viettää omaa aikaa maissa, voit aina kääntyä matkanjohtajan puoleen kysymyksinesi.

Mitä kieltä aluksella puhutaan?
Matkustajat ovat valtaosin Pohjoismaista ja Saksasta. Pääkieli on yleisimmin saksa, joillakin lähdöillä englanti. Mukana on aina suomalainen matkanjohtaja, joka pitää huolta Albatros Travelin ryhmästä. Miehistö puhuu englantia.

Lähtöselvitys
Lentokentältä/hotellista on yhteiskuljetus alukselle. Lähtöselvityksen ajankohta selviää matkanjohtajalta. Varaudu odotteluun, sillä kaikki matkustajat ovat menossa alukseen samoihin aikoihin.

Aurinkokansi
Aluksella on iso ja viihtyisä aurinkokansi, jolla voi oleilla, kun alus on laiturissa tai lipuu rauhallisesti ohi kauniiden maisemien.
Huomaathan, että tiettyinä päivinä ja tietyillä reiteillä aurinkokansi voi olla suljettu. Yleensä syynä on se, että kuljemme matalien siltojen ali tai sulkujen läpi. 

Melutaso aluksen ollessa liikkeellä
Moderneissa aluksissa ei ole yleensä paljonkaan melua, mutta on selvää, että aluksen peräosassa sijaitsevissa hyteissä moottorin ääni kuuluu voimakkaampana kuin keskellä alusta. Sama koskee keulahyttejä silloin, kun aluksen keulapotkureita käytetään – yleensä vain, kun kuljetaan sulkujen läpi. Ilmastointi ja ilmanvaihtojärjestelmä pitävät vaimeaa ääntä ollessaan käynnissä.

Laituripaikka
Kun jokiristeilyalukset asettuvat laituriin, ne kiinnitetään useasta kohdasta pitkittäin toisiinsa. Tämän vuoksi satamassa sinulla voi olla näkymät toiseen alukseen maisemien sijasta. Myös käynti maihin kulkee muiden alusten kautta – tai muiden alusten matkustajat kulkevat 
Aina kun mahdollista, yritämme saada laituripaikan kaupungin keskustasta. Valitettavasti se ei aina onnistu. Vaikka laituripaikka olisi varattu ja vahvistettu, satamalla on oikeus siirtää aluksemme muualle jopa vain pari tuntia ennen saapumista. Se merkitsee sitä, että kun laituripaikkamme on kaukana keskustasta, tilaamme bussikuljetuksen tai käytämme paikallista julkista liikennettä päästäksemme keskustaan ja toteuttamaan ohjelman mukaiset kaupunkikierrokset ja retket. Jos et osallistu ohjelmaan tai järjestät omaa ohjelmaa, kuljetus alukselta tapahtuu omalla kustannuksella.

Veden korkeus
Matkanteko eurooppalaisilla joilla riippuu senhetkisestä veden korkeudesta. Vuosittain on ajankohtia, jolloin vesi on joko niin alhaalla tai niin korkealla, että joidenkin reittien ajaminen on hankalaa tai mahdotonta. Tällaisissa tapauksissa varustamo pyrkii mahdollisuuksien mukaan ajamaan vaihtoehtoista reittiä ja tarjoamaan vaihtoehtoisia retkiä. 

Sulut
Matkustaminen sulkujen läpi on elämys, jota monet odottavat. Kyse onkin jännittävästä osasta matkantekoa Euroopan jokiverkostossa. Sulut voivat kuitenkin toisinaan aiheuttaa epämukavuutta, sillä niihin voi olla jonoa tai toiminta voi olla keskeytetty, mikä aiheuttaa muutoksia ohjelmaan.
Albatros Travel ja varustamo pidättävät oikeuden matkaohjelman muutoksiin, jotka johtuvat veden korkeuden muutoksista ja muutoksista sulkujen toiminnassa