M/Y Solaris

M/Y Solaris on moderni ja mukava alus Galápagos-saarien tutkimiseen!

Risteilyalus on 36 metriä pitkä ja 9 metriä leveä.  Alus on rakennettu 2019 ja siinä on 6 kahden hengen hyttiä (parivuode tai kaksi erillistä vuodetta) ja 5 yhden hengen hyttiä (vuode yhdelle). Aluksella on viihtyisät yhteiset tilat ja yläkannella on aurinkoterassi, jossa voit nauttia lämpimästä säästä ja näköaloista. Ateriat (täysihoito) nautitaan aluksen viihtyisässä ravintolassa/baarissa. Ennen illallista voit rentoutua lounge-alueella lasillisen parissa.

Lue lisää:
https://yachtsolaris.com/

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Erityisehdot
Matkustaja on velvollinen ilmoittamaan Albatros Travelille mahdollisesta sairaudesta tai vaivasta, vammasta, raskaudesta tai muusta asiaintilasta, jolla voi olla merkitystä matkustajan hyvinvoinnin tai terveyden kannalta risteilyn aikana.

Hytit
Aluksessa on yhteensä 11 hyttiä. Hytit sijaitsevat joko pääkannella (Main deck) tai yläkannella (Upper deck).
Aluksella on yhteensä 6 hyttiä kahdelle henkilölle (koko 20m2) ja 5 yhden hengen hyttiä (11 m2). Kaikissa hyteissä on ikkuna ja kylpyhuone/wc. Hyteissä on joko parivuode tai kaksi yhden hengen vuodetta. Yhden hengen hyteissä on vuode yhdelle. Hyteissä on myös pieni kaappi vaatteille ja kengille, tallelokero ja ilmastointi.

Hyttien siivous
Hytit siivotaan päivittäin.

Pyyhkeet
Jokainen matkustaja saa pyyhkeen. Lisäpyyhkeen saa snorklauksen ja maihinnousun (kun saavumme rannalle) yhteydessä.

Yhteiset tilat
Viihtyisässä ravintolassa nautitaan kaikki ateriat ja lounge-alueella on mukava nauttia lasillinen ennen illallista. Ylimmällä kannella (Sun deck) on aurinkoterassi.

Erityisruokavaliot
Ilmoita matkan varaamisen yhteydessä, mikäli noudatat erityisruokavaliota ja välitämme toiveen eteenpäin varustamolle. Emme voi taata toivetta.

Yleensä lounas on buffet ja illallinen tarjoillaan pöytiin.

Juomat laivalla
Jäävesi, kahvi ja tee kuuluvat matkan hintaan. Muut juomat maksetaan erikseen. Pullo viiniä maksaa noin 31 euroa tai enemmän, olut (pullo- tai hanaolut) noin 5 euroa ja väkevät alkoholijuomat noin 8e/drinkki. Limsa ja kivennäisvesi maksaa noin 3-4 e/pullo.

Pukeutuminen ja jalkineet
Uima-asu ei sovellu ravintolaan tai loungeen, muita pukukoodeja ei ole. Aluksella on hyvä olla kumipohjaiset jalkineet tai sisäkengät.

Maksaminen
Aluksella voi maksaa käteisellä (dollareilla).

Kadonneet tavarat
Varustamo eikä Albatros Travel ole vastuussa kadonneista tavaroista.

Juomarahat
Matkoillamme pääset seuraamaan arkielämää ja sen tapoja lähietäisyydeltä. Vastaan voi tulla tilanteita, joissa et tiedä, miten toimia. Yksi sellainen voi olla maan juomarahakäytäntö. Monissa maissa juomarahajärjestelmä on organisoituneempi kuin mihin me suomalaiset olemme tottuneet. Paikallisoppaille ja kuljettajille on matkan aikana tapana antaa tietty summa juomarahaa, sillä palvelualojen palkat ovat alhaiset, koska työntekijöiden oletetaan saavan juomarahaa. Mainitsemme yleensä matkaohjelmassa juomarahasumman, jotta voit varata sopivasti rahaa mukaan. Juomaraha ei sisälly matkan hintaan, sillä sen antaminen on henkilökohtainen asia. Juomarahakäytäntö on kuitenkin osa sen maan kulttuuria, jossa vierailemme, ja sitä tulee kunnioittaa. Maksamme paikallisoppaille ja kuljettajille, mutta monessa kulttuurissa palvelualojen palkat ovat alhaiset, koska ajatellaan, että summaa täydennetään juomarahoilla. Korostamme kuitenkin, että juomarahan antaminen on täysin vapaaehtoista.

Aluksella oletetaan, että miehistö ja paikallisoppaat saavat juomarahaa. Sopiva summa on n. 30 USD/henkilö/päivä. Summa maksetaan suoraan aluksen henkilöstölle. Sinä päätät itse, minkä summan maksat.

Tupakointi
Turvallisuussyistä tupakointi on kielletty hyteissä, ravintolassa ja loungessa. Tupakointi on sallittua kannella vain merkityissä paikoissa. Tumppeja ei pidä heittää mereen. Pyydämme asiakkaita noudattamaan sääntöjä.

Snorklausvälineet ja märkäpuku  
Aluksella on snorklausvälineitä vapaassa käytössä mutta voit myös ottaa omat varusteet mukaan. Märkäpuvun vuokraus 30 USD/hlö koko risteilyn ajaksi (vuokraus per päivä ei ole mahdollinen).

Maihinnousu
Maihinnousu voi tapahtua eri tavoin. Useimmiten kyse on ns. märästä maihinnoususta, jolloin nousemme rannalle kumiveneestä ja astumme hetkeksi veteen. Tästä syystä on tärkeää, että jalkineet kestävät kastumista. Toisinaan kyse on ”kuivasta maihinnoususta”, jolloin kumiveneestä pääsee suoraan kuivalle maalle. Kun kumiveneestä noustaan, vene voi hieman keikkua, mutta miehistö auttaa matkustajat turvallisesti maihin.

Uusi 2025 lähtö

Unelmien Ecuador ja Galápagossaaret

Unelmamatka, jolla risteillään Galapagossaarilla, yövytään ekolodgessa Amazonin sademetsässä ja tutustutaan kulttuurihistoriaan Quitossa ja Otavalossa.

4,7
  • 2 lähtöä
  • 12 päivää
  • Alkaen 7.298€
Helsingistä