M/V Fiji Princess

M/V Fiji Princess on mukava pienehkö risteilyalus, jossa on miellyttävät tilat ja hyvä palvelu.

Alus on 55 m pitkä ja siellä on tilaa 68 matkustajalle. Aluksella on mukavasti tilaa suhteessa matkustajamäärään. Hyttien koko on 11–13 m2 ja kaikissa hyteissä on ikkuna.

Aluksen yhteiset tilat ovat mukavat. Ylimmällä kannella on aurinkoterassi lepotuoleineen. Siellä voit nauttia auringosta ja näkymistä. Ateriat (täysihoito aluksella) nautitaan viihtyisässä ulkoilmaravintolassa. Ennen tai jälkeen illallisen voi nauttia drinkin joko Sky Deck- tai Saloon-baarissa. Alus sen kokoinen, että sillä pääsee rannoille ja merenlahtiin, joihin isommalla aluksella on mahdoton päästä. Tämä takaa upeat elämykset.

Lue lisää aluksesta:

https://www.bluelagooncruises.com/about/our-ship

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.) 

Erityisehdot
Matkustaja on velvollinen ilmoittamaan Albatros Travelille mahdollisesta sairaudesta tai vaivasta, vammasta, raskaudesta tai muusta asiaintilasta, jolla voi olla merkitystä matkustajan hyvinvoinnin tai terveyden kannalta risteilyn aikana.

Hytit
Aluksella on 34 hyttiä. Hytit sijaitsevat Orchid Upper Deck-, Orchid Middle Deck- ja Hibiscus Deck  kannella. Albatros Travelin asiakkaiden hytit sijaitsevat Hibiscus Deck -kannella. Hyttien koko on 11 m2 ja niissä on oma kylpyhuone/wc. Kaikissa hyteissä on ikkuna. Hyteissä on joko erilliset vuoteet tai parivuode. Kenkien ja vaatteiden säilytystä varten on kaappi, jossa myös tallelokero sijaitsee. Kylpyhuoneessa on hiustenkuivain. Kaikissa hyteissä on ilmastointi, jonka tehoa voi itse säätää, minibaari, joka täytetään päivittäin, sekä Nespresso-kahvikone.

Hyttien siivous
Hytit siivotaan päivittäin.

Pyyhkeet
Jokaiselle matkustajalle on kylpyhuoneessa pyyhe. Saat puhtaan pyyhkeen joka kerta, kun ohjelmassa on snorklausta tai rantaretki. Kotoa ei siis tarvitse tuoda omia pyyhkeitä.

Yhteiset tilat
Aluksella on viihtyisä ravintola, jossa kaikki ateriat tarjoillaan. Aluksella on lisäksi kaksi baaria: Sky Deck ja Saloon. Niissä voi nauttia drinkin ennen illallista. Aluksen ylimmällä kannella (Sun Deck) on aurinkoterassi aurinkotuoleineen. Siellä on hyvä rentoutua retkien välissä. Ihan aluksen perällä on niin kutsuttu ”plunge pool”, pulahdusallas.

Ruokailu aluksella
Matkan hintaan sisältyy täysihoito aluksella. Se alkaa lounaasta risteilyn ensimmäisenä päivänä ja päättyy aamiaiseen risteilyn viimeisenä päivänä. Päiväohjelmasta näkee muut matkan hintaan sisältyvät ateriat. Kaikki mahtuvat syömään ravintolaan yhtä aikaa.

Erityisruokavaliot
Jos sinun tulee noudattaa erityisruokavaliota, siitä tulee ilmoittaa matkaa varatessa. Emme voi kuitenkaan taata, että pystymme täyttämään toiveesi. Kaikki ateriat tarjoillaan seisovasta pöydästä, joten valinnan varaa riittää.

Juomat aluksella 
Vesi (vesipisteestä), kahvi ja tee sisältyvät hintaan. Kaikki muu on maksullista. Korostettakoon, ettei alukselle saa tuoda omia juomia.

Pukeutuminen ja jalkineet
Uima-asu ei sovellu ravintolaan tai loungeen, muita pukukoodeja ei ole. Aluksella on hyvä olla kumipohjaiset jalkineet tai sisäkengät.

Maksaminen aluksella
Aluksella voi maksaa käteisellä (Fidžin dollareilla) tai luottokortilla.

Kadonneet tavarat
Ei varustamo eikä Albatros Travel ole vastuussa kadonneista tavaroista.

Juomarahat
Matkoillamme pääset seuraamaan arkielämää ja sen tapoja lähietäisyydeltä. Vastaan voi tulla tilanteita, joissa et tiedä, miten toimia. Yksi sellainen voi olla maan juomarahakäytäntö. Monissa maissa juomarahajärjestelmä on organisoituneempi kuin mihin me suomalaiset olemme tottuneet. Paikallisoppaille ja kuljettajille on matkan aikana tapana antaa tietty summa juomarahaa, sillä palvelualojen palkat ovat alhaiset, koska työntekijöiden oletetaan saavan juomarahaa. Mainitsemme yleensä matkaohjelmassa juomarahasumman, jotta voit varata sopivasti rahaa mukaan. Juomaraha ei sisälly matkan hintaan, sillä sen antaminen on henkilökohtainen asia. Juomarahakäytäntö on kuitenkin osa sen maan kulttuuria, jossa vierailemme, ja sitä tulee kunnioittaa. Maksamme paikallisoppaille ja kuljettajille, mutta monessa kulttuurissa palvelualojen palkat ovat alhaiset, koska ajatellaan, että summaa täydennetään juomarahoilla. Korostamme kuitenkin, että juomarahan antaminen on täysin vapaaehtoista.

Aluksella oletetaan, että miehistö ja paikallisoppaat saavat juomarahaa. Sopiva summa on n. 30 FJD (Fidžin dollaria)/henkilö/päivä. Summa maksetaan suoraan aluksen henkilöstölle. Sinä päätät itse, minkä summan maksat.
 
Tupakointi aluksella
Turvallisuussyistä tupakointi on kielletty hyteissä, ravintolassa ja loungessa. Tupakointi on sallittua kannella vain merkityissä paikoissa. Tumppeja ei pidä heittää mereen. Pyydämme asiakkaita noudattamaan sääntöjä.

Maihinnousu
Maihinnousu voi tapahtua eri tavoin. Useimmiten kyse on ns. märästä maihinnoususta, jolloin nousemme rannalle kumiveneestä ja astumme hetkeksi veteen. Tästä syystä on tärkeää, että jalkineet kestävät kastumista. Toisinaan kyse on ”kuivasta maihinnoususta”, jolloin kumiveneestä pääsee suoraan kuivalle maalle. Kun kumiveneestä noustaan, vene voi hieman keikkua, mutta miehistö auttaa matkustajat turvallisesti maihin.