Hurtigruten

- viihtyisä laiva
- panoraamanäköalat salongeista
- koe upea luonto
Olemme valinneet Hurtigruten-reitille uudemmat laivat, joiden kaikkien laatutaso on sama. Yhteistä aluksille on viihtyisä ja epämuodollinen tunnelma.

Laivan ravintolassa aluksen keittiömestari tarjoaa hienoja makuelämyksiä aamuin, päivisin ja illoin. Ruoka perustuu tuoreisiin paikallisiin raaka-aineisiin niistä rannikkokaupungeista, joissa alus pysähtyy, sekä vanhaan norjalaiseen ruokaperinteeseen, jota maustetaan uudella. Yläkannen kauniista ja mukavasta panoraamaloungesta on hyvät näkymät joka suuntaan. Lounge on lisäksi täydellinen paikka istahtaa ja nauttia olosta illalla, kun päivän aktiviteetit ovat ohi ja arktinen aurinko värjää tunturit ja aallot vaaleanpunaisiksi.

Millaisia hytit ovat?
Hyttiluokkia on useita: siisteistä, tilavista sisähyteistä ylellisiin sviitteihin. Kaikissa hyteissä on oma kylpyhuone ja kohtuullisesti kaappitilaa ja istumapaikkoja sekä erilliset vuoteet, joista yksi on vuodesohva tai yläsänky. Emme voi taata, että hytti sijaitsee tietyssä laivan osassa tai että hytit sijaitsevat vierekkäin.

Kuka voi osallistua?
Tällä matkalla osallistujan on pystyttävä liikkumaan mäkisessä maastossa itsenäisesti ilman apuvälineitä sekä oltava halukas kokemaan luontoa sen omilla ehdoilla. Alle 18-vuotiaat matkustavat yli 18-vuotiaiden seurassa.

Laiva reittiliikenteessä
Hurtigruten on osa paikallisliikennettä ja siten iso osa arkea ihmisille, jotka asuvat Norjan rannikolla. Laiva ei näin ollen ole tavanomainen risteilyalus, vaan osa julkista liikennettä. Se kuljettaa matkustajia ja tavaraa satamasta toiseen. Rahtia liikuteltaessa voi esiintyä melua, kun laiva on satamassa.

Laivalla on kiinteä aikataulu tiettyine saapumis- ja lähtöaikoineen. Tästä syystä on tärkeää palata laivalle ajoissa ennen sen lähtöä. Tarkista laivan lähtöaika ennen jokaista maissakäyntiä.

Tuuli ja sää ovat viime kädessä ratkaisevia matka-aikataulun kannalta, ja hyvin harvoissa tapauksissa laiva joutuu ohittamaan jonkin sataman huonon sään tai muiden ratkaisevien olosuhteiden vuoksi.

Tarvitaanko mukaan omat pyyhkeet?
Omia pyyhkeitä ei tarvitse pakata mukaan.

Ateriointi aluksella
Ruokalista vaihtuu päivittäin. Tarjolla on valikoima paikallisia tuotteita niistä rannikkokaupungeista, joissa laiva pysähtyy, sekä perinteistä norjalaista ruokaa moderniin tapaan.

Aamiainen ja lounas tarjoillaan seisovasta pöydästä, illallinen on kolmen ruokalajin pöytiin tarjoiltu kokonaisuus.

Ruoka-ajat saattavat vaihdella, mutta lähtökohtaisesti ateria-ajat ovat seuraavat:
Aamiainen: klo 7.30–10.00
Lounas: klo 12.00–13.00
Illallinen: klo 18.30 / 19.00
Illallisella on tietty pöytäjärjestys.

Kahvi, tee ja juomat aluksella
Hytin hanasta tulevaa vettä voi juoda. Kahvia, teetä ja kivennäisvettä, limsaa, olutta ja viiniä voi ostaa alukselta.

Otetaanko erityisruokavaliot huomioon?
Suosittelemme, että ilmoitat Albatros Travelin edustajalle erityisruokavaliotoiveestasi viimeistään 45 päivää ennen matkaa, jotta voimme informoida varustamoa etukäteen. Varustamo tekee kaiken voitavan täyttääkseen toiveesi.

Kahvila 
Aluksella on kahvila, josta voi ostaa lämpimiä ja kylmiä juomia sekä ruokia ja pientä purtavaa.

Aukioloajat selviävät paikan päällä.

Lounge, baari ja kirjasto 
Ylimmän kannen loungessa on hyvin tilaa ja mukavia nojatuoleja, joissa voi istuskella ja nauttia olostaan lukien ja maisemia ihaillen. Laivalla on myös baari ja kirjasto. Omia juomia ei saa tuoda loungeen, baariin tai ravintolaan.
Alukselle saa tuoda kaksi pulloa alkoholijuomia. Kaikki alkoholi, joka ostetaan laivan ulkopuolelta matkan aikana, rekisteröidään vastaanotossa.

Kauppa
Aluksella on kauppa, jossa on myynnissä vaatteita, matkamuistoja, postikortteja ja rajallinen valikoima kosmetiikkatuotteita.

Maksaminen aluksella 
Laivalla kaikilla matkustajilla on käytössä ns. risteilykortti. Korttia käytetään maksamiseen aluksella ja se yhdistetään suoraan matkustajan luottokorttiin. Laskun voi maksaa käteisellä tai American Express-, Visa- tai MasterCard-kortilla. Ennen kuin poistut laivalta, sinun tulee tarkistaa yhteenveto ostoksistasi. Jos sinulla on kysyttävää laskusta, ota yhteyttä vastaanottoon ennen alukselta poistumista.

Arvoesineiden säilytys 
Hyteissä ei ole tallelokeroa, mutta voit tarvittaessa antaa arvoesineesi säilytykseen laivan tallelokeroon. Huomaathan, ettei varustamo eikä Albatros Travel ole vastuussa tallelokeroon, hyttiin tai muualle alukselle jätetyistä esineistä.

Mitä kieltä aluksella puhutaan?
Käytössä on useita kieliä, esim. kuulutukset tehdään useilla kielillä.

Tupakointi aluksella 
Laiva on suurelta osin savuton, mutta aluksen kannella on paikkoja, joissa saa tupakoida. Käytä tuhkakuppeja äläkä heitä tumppeja tai tupakka-askeja mereen. Tupakointisäännöt voivat muuttua lyhyellä varoitusajalla, joten matkustajien tulee kiinnittää huomiota ohjeisiin ja kyltteihin.

Puhelin, internet ja sähköposti 
Omasta matkapuhelimesta soittaminen voi olla kallista, ja ulkomailta tulevaan puheluun voi liittyä lisämaksuja. Ota halutessasi yhteyttä operaattoriisi ennen matkaa ja pyydä heiltä hintatietoja.