Hurtigruten

- viihtyisä laiva
- panoraamanäköalat salongeista
- koe upea luonto
Maailman kenties kauneimmasta merimatkasta nauttimiseen on tällä aluksella hyvät puitteet.

Aluksen kokki huolehtii herkullisista makuelämyksistä niin aamulla, päivällä kuin illallakin. Ruoka perustuu paikallisiin tuoreisiin raaka-aineisiin, jotka hankitaan rannikkokaupungeista, joissa alus pysähtyy. Tarjolla on vanhoja norjalaisia ruokaperinteitä noudattavia ruokalajeja uusilla mausteilla. Upeasta panoraamaloungesta ylimmällä kannella on hienot näkymät joka suuntaan. Lounge on täydellinen paikka myös illalla, kun päivän retket ovat ohi ja arktinen aurinko värjää tunturit ja kukkulat punaisiksi.

Millaisia hytit ovat?
Kaikissa hyteissä on oma suihku/wc, säilytystilaa sekä erilliset vuoteet, joista toinen on vuodesohva tai yläsänky. Emme voi taata, että varatut hytit sijaitsevat tietyssä laivan osassa tai vierekkäin. Jos haluat varata sviitin, ota yhteyttä Albatros Traveliin.

Kuka voi osallistua matkalle?
Osallistujien tulee pystyä liikkumaan itsenäisesti ilman apua sekä selvitä epätasaisesta maastosta avustamatta. Kyky nauttia luonnosta luonnon ehdoilla on tärkeää. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita yli 18-vuotiaiden seurassa.

Reittialus
Hurtigruten on osa paikallisliikennettä ja siten arkipäivää ihmisille, jotka asuvat Norjan rannikolla. Laiva ei näin ollen ole aivan tyypillinen risteilyalus, vaan osa julkista liikennettä. Se kuljettaa matkustajia ja tavaraa satamasta toiseen. Rahdin lastaamisesta ja purkamisesta voi aiheutua meteliä.

Laivalla on tietty reitti sekä tietyt saapumis- ja lähtöajat. Tästä syystä on tärkeää, että palaamme laivaan ajoissa ennen lähtöä. Tarkista laivan lähtöaika aina ennen maihinnousua.

Tuuli ja sää voivat vaikuttaa aikatauluihin ja reittivalintoihin. Hyvin harvoin laiva joutuu jättämään jonkin sataman väliin huonon sään tai muiden olosuhteiden takia.

Pitääkö pakata omat pyyhkeet mukaan?
Omia pyyhkeitä ei tarvita.

Ruokailu
Ruokalista vaihtuu päivittäin, ja tarjolla on valikoima paikallisista raaka-aineista valmistettuja, perinteisiä norjalaisia ruokalajeja uudella twistillä.

Aamiainen ja lounas tarjoillaan seisovasta pöydästä, illallinen on kolmen ruokalajin ateria.

Illallisella on ennalta määrätyt istumapaikat.

Kahvi, tee ja juomat
Kaikki matkustajat, jotka ostavat laivan logolla koristellun termosmukin, saavat koko matkan ajan ilmaiset kahvit ja teet. Kahvia ja teetä voi toki ostaa myös erikseen.

Hyttien hanavesi on juomakelpoista. Kivennäisvettä, limsaa, olutta ja viiniä voi ostaa alukselta.

Miten aluksella huomioidaan erityisruokavaliot?
Suosittelemme ottamaan yhteyttä Albatros Traveliin vähintään 45 päivää ennen matkalle lähtöä, jotta voimme ilmoittaa ruokavaliotoiveet varustamolle hyvissä ajoin. Varustamo pyrkii noudattamaan erityisruokavaliotoiveita mahdollisuuksien mukaan.

Kahvila
Aluksella on kahvila, josta voi ostaa kuumia ja kylmiä juomia, lämpimiä ja kylmiä ruokia sekä pikku purtavaa.

Lounge, baari ja kirjasto
Ylimmän kannen loungessa on reilusti tilaa ja mukavia nojatuoleja, joissa voi istua ja viihtyä kirjan ääressä tai nauttia maisemista. Aluksella on myös baari ja kirjasto. Aluksen loungeen, baariin tai ravintolaan ei saa tuoda omia juomia.

Alukselle saa tuoda mukanaan kaksi pulloa alkoholijuomia. Kaikki alkoholi, joka ostetaan laivan ulkopuolelta matkan aikana, tulee rekisteröidä vastaanotossa.

Kauppa
Aluksella on pieni kauppa, jossa on myytävänä vaatteita, matkamuistoja, postikortteja ja rajallinen valikoima kosmetiikkaa.

Maksaminen aluksella
Kaikille matkustajille tarjotaan omaa risteilytilikorttia. Kortilla voi maksaa aluksella ja se liitetään suoraan matkustajan luottokorttiin. Loppulaskun voi maksaa käteisellä tai American Express-, Visa- tai MasterCard-kortilla. Ennen laivasta poistumista saat loppulaskun tarkistettavaksesi. Jos laskusta on kysyttävää, ole yhteydessä vastaanottoon ennen laivasta poistumista.

Arvoesineiden säilytys
Hyteissä ei ole tallelokeroita, mutta voit säilyttää arvotavaroitasi aluksen tallelokerossa. Huomaathan kuitenkin, ettei varustamo eikä Albatros Travel ole vastuussa tavaroista, jotka on jätetty tallelokeroon, hyttiin tai muihin aluksen tiloihin.

Mitä kieltä aluksella puhutaan?
Tiedotus hoidetaan usealla kielellä. Matkalla on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka tiedottaa asiakkaitamme suomeksi.

Tupakointi aluksella
Alus on suurelta osin savuton, mutta laivassa on myös tupakointiin varattuja alueita. Käytäthän tuhkakuppeja. Tumppeja tai tuhkaa ei saa pudottaa mereen. Tupakointisäännöt voivat muuttua, joten pyydämme matkustajia kiinnittämään huomiota ohjeisiin ja kyltteihin laivalla.

Puhelin, internet ja sähköposti
Laivalta voi olla kallista soittaa matkapuhelimella, ja puhelun vastaanottajalle voi tulla ylimääräisiä kuluja. Ota halutessasi yhteyttä operaattoriisi ennen matkaa ja tiedustele hintoja. Risteilyn aikana laivan internet-kahvilat ovat käytettävissäsi. Hinnaston löydät paikan päältä kahvilasta.