Ocean Albatros

Uudessa ja tyylikkäässä Ocean Albatrosissa on kaikki pienen tutkimusaluksen hyvät puolet yhdistyneenä vakauteen ja mukavuuteen, jotka ovat yleensä leimallisia isolle risteilyalukselle.
  • Tutkimusalus, joka on rakennettu toimimaan arktisissa jääolosuhteissa
  • Neitsytmatka marraskuussa 2022
  • Vain ulkohyttejä, joissa osassa on parveke, sekä sviittejä, joista on upeat näkymät
  • 2 ravintolaa ja wellness-osasto

Katso kansisuunnitelma: https://media.albatros-travel.dk/1f92b8a9-207b-49a1-bcf9-eadf32c5d7ca/albatros/W900

Aluksella on tilaa enintään 189 matkustajalle. Tarkkaan mietitty sisustus luo kotoisan tunnelman, joka yhdessä henkilökohtaisen palvelun kanssa takaa unohtumattoman elämyksen. Aluksella on helppo liikkua ja välttyä ihmisjoukoilta ja jonoilta. Ocean Albatrosilla miellyttävä matkanteko yhdistyy isoilta aluksilta tuttuun luksukseen.

Ocean Albatros on suunniteltu tuottamaan parempia tutkimusmatkaelämyksiä kuin mikään muu alus. Patentoitu X-keula tekee aluksesta vakaamman ja vähentää merisairauteen taipuvaisten matkustajien oireilua. Se on hyvä ominaisuus esim. ylitettäessä pahamaineista Drakensalmea. Alus pystyy korkeassa aallokossa pitämään paremmin vauhtia yllä, ja näin matka-aikataulusta on helpompi pitää kiinni. Rolls-Royce Zero Speed -vakaimet lisäävät matkustusmukavuutta vähentäen laivan keikkumista 80–85 %. Vakaimet toimivat myös silloin, kun laiva ei liiku. Pystymme toimimaan kumiveneiden kanssa nopeammin kuin yksikään saman kokoluokan alus, sillä Ocean Albatrosilla kumiveneisiin ja takaisin alukselle pääsee viidestä pisteestä. Tämä tarkoittaa sitä, että matkustajat saavat viettää enemmän aikaa tutustuen luonnon ihmeisiin. Emme myöskään menetä yllättäviä tilaisuuksia havainnoida eläimiä. Aluksen ainutlaatuinen design ja ohjautuvuus tarkoittavat, että pääsemme syvemmälle ja pidemmälle syrjäisille alueille.

Lisätietoa Ocean Albatros -aluksesta

Ocean Albatrosilla on 95 mukavaa ja tilavaa hyttiä. Kaikista on näkymät merelle. Useimmissa hyteissä on oma parveke. Aluksella on kaksi ravintolaa, kylpyläosasto, jossa on uima-allas, spa, sauna ja kuntosali, Albatros Nordic Bar ja moderni luentosali. Alus täyttää kaikki nykyaikaisen matkustajan tarpeet.
Ocean Albatros on 105 metriä pitkä. Aluksella on 95 ulkohyttiä, joista valtaosassa on parveke. Alus on rakennettu noudattaen uusimpia kansainvälisiä turvamääräyksiä (Solas 2012). Sen jääluokitus on korkein mahdollinen (1A) ja sen varustukseen kuuluu uusinta tekniikkaa hyödyntävät Zero Speed  vakaimet ja erityinen X-keula, jotka tekevät matkanteosta paljon tasaisempaa verrattuna vanhempiin aluksiin. Alus kuuluu ”comfort class” -kategoriaan, mikä tarkoittaa, että sen melutaso ja tärinä ovat matalimmat mahdolliset.
Albatros Travel palkittiin kestävän matkailun edistämisestä vuonna 1995, jolloin harvat edes tiesivät, mitä kestävä matkailu tarkoittaa. Ocean Albatros on siis looginen jatkumo Albatros Travelin kestävän matkailun historialle. Albatros Travelin työ kestävän matkailun puolesta alkoi vuonna 1990, jolloin emme vielä kunnolla ymmärtäneet, mitä sana tarkoittaa. Meillä oli kuitenkin selkeä halu pitää huolta luonnosta, jättää mahdollisimman vähän jälkiä ja olla hyödyksi ihmisille, joiden luona vierailimme – tästä saimme matkapalkinnon vuonna 1995. Työn alustava kruunu oli 100-prosenttisesti kestävän matkailun hengessä toimivan Karen Blixen Campin perustaminen Keniaan vuonna 2007, minkä ansiosta meidät asetettiin ehdolle Al Goren ilmasto- ja ympäristöpalkinnon saajaksi.
Tehtyämme 23 vuoden aikana yli 100 tutkimusristeilyä maapallon napa-alueille näyttää viimeinkin siltä, että voimme kirjaimellisesti tuupata ”vihreän aallon” liikkeelle maailman merillä omilla uusilla aluksillamme (sisaralus Ocean Victory teki neitsytmatkansa marraskuussa 2021). Kyse on tähän mennessä ympäristöystävällisimmästä laivasta. Vaikka nykyisessä ilmastotilanteessa, jossa kaikki tuntuvat kilpailevan siitä, kuka on ilmastoystävällisin toimija, on varottava liian suuria sanoja, olemme silti sitä mieltä, että olemme ottaneet ison askelen eteenpäin.
Tarina alkaa norjalaiselta Ullsteinin telakalta, joka on kehittänyt usein myrskyisällä Pohjois-Atlantilla toimiville palvelualuksille erityisen keularakenteen, jota kutsutaan X-keulaksi. Keulan erikoisrakenteen ansiosta keula-aalto pienenee, ja alus käyttää merkittävästi vähemmän polttoainetta.
Uudet alukset on varustettu viimeisintä teknologiaa edustavilla Rolls-Roycen moottoreilla ja tietokoneohjatulla käyttövoimajärjestelmällä, joka vähentää – ainakin piirustuslaudalla – hiilidioksidipäästöjä 80 %:lla ja polttoaineen kulutusta vähintään 2/3:lla verrattuna Albatros Travelin olemassa oleviin aluksiin. Aluksella ei käytetä muovisia kertakäyttöastioita ja kaikki puhdistusaineet ja kemikaalit ovat niin pitkälle kuin mahdollista ympäristöystävällisiä. Ruoka on kestävän kehityksen idean mukaista ja aluksella noudatetaan kattavaa kierrätysohjelmaa.
Käytämme yhä fossiilista polttoainetta, mutta vain 1/3:n nykyisestä määrästä, mikä on paras taso, mihin tänä päivänä pystytään. Olemme lisäksi valmiit käyttämään uusia ekopolttoaineita heti, kun ne – toivottavasti pian – saadaan tuotantoon.
Ocean Albatros on Ocean Victoryn (2021) sisaralus. Alukset ovat suurelta osin toistensa kaltaisia.

Millaisia hytit ja sviitit ovat?
Aluksella on yhteensä 95 matkustajahyttiä ja sviittiä. On sekä ulkohyttejä, parvekkeellisia hyttejä että sviittejä, joista on merinäköala. Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Lisäksi aluksella on yhden ja kolmen hengen hyttejä. Kaikissa hyteissä on oma wc/kylpyhuone sekä hyttikohtainen lämpötilansäätö. Hyttivarustukseen kuuluu hiustenkuivain, tv, tallelokero, jääkaappi, useita 230 W:n pistorasioita ja USB-liitin. Lisäksi hyteissä on kaikille matkustajille kylpytakki, tohvelit ja kosmetiikkaa (vartaloöljy, vartalovoide, shampoo).

Perhesviitti 50 m2 – BS (Brynhilde-sviitti)
Suurin Ocean Albatrosin hyteistä on perhesviitti. Sviitti sijaitsee kannella 7. Siinä kaksi yhdistettyä sviittiä ja ranskalainen parveke. Perhesviitissä on tilaa jopa viidelle matkustajalle. Hytissä on kaksi parivuodetta ja vuodesohva.

Premiumsviitti 45 m2 – FS (Freydis-sviitti)
Ocean Albatrosin hyteistä toiseksi suurin on premiumsviitti. Tässä kaksihuoneisessa parvekkeellisessa sviitissä on parivuode (tai kaksi erillistä vuodetta), vuodesohva, pöytä ja tuoli sekä tilava kylpyhuone. Sijainti kannella 4.

Hyttiluokka A – Juniorsviitti 39 m2
Kaikista neljästä Ocean Albatrosin juniorsviitistä on upeat näkymät, sillä ne sijaitsevat ylhäällä kannella 7. Hyteissä on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta, vuodesohva, istuinryhmä, tilava kylpyhuone ja oma parveke. Sviitissä on tilaa kolmelle matkustajalle.

Hyttiluokka B – Parvekesviitti n. 30–32 m2
Ocean Albatrosilla on kaksi parvekesviittiä, jotka molemmat sijaitsevat kannella 6. Sviiteissä on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta, istuinryhmä, kylpyhuone ja iso parveke. Hytissä on tilaa kahdelle matkustajalle.

Hyttiluokka C XL – Iso parvekehytti n. 25–30 m2
Iso parvekehytti sijaitsee kannella 4. Siihen kuuluu parveke, parivuode tai kaksi erillistä vuodetta sekä kylpyhuone.

Kaksi C XL -luokan hyteistä on pikkuisen suurempia ja varusteltu liikuntarajoitteisille henkilöille (mm. iso kylpyhuone ja oviaukot, joista on helpompi kulkea).

Hyttiluokka C Superiorhytti – n. 22–25 m2
Tavallisin hyttityyppi Ocean Albatrosilla sijaitsee joko kannella 4 tai 6. Hyteissä on parveke, parivuode tai kaksi erillistä vuodetta sekä kylpyhuone. Hytissä on myös tuoli ja pöytä. Lisäksi joissakin hyteissä on sohva, jota voi käyttää vuoteena kolmannelle matkustajalle. Jos haluat varata kaksi vierekkäistä hyttiä, joita yhdistää ovi, se on mahdollista tässä hyttiluokassa (tiedustele etukäteen).

Hyttiluokka C Parvekehytti – n. 18–22 m2
Tämän hyttiluokan hytit sijaitsevat joko kannella 4 tai 6. Hyteissä on parveke, parivuode tai kaksi erillistä vuodetta sekä kylpyhuone.

Hyttiluokka D Hytti, jossa pyöreä ikkuna – 13–22 m2
Ocean Albatrosin standardihytit sijaitsevat lähellä ns. mud roomia (aluksen ”kuraeteinen”, jossa myös säilytetään kumisaappaita ja lämpimiä päällysvaatteita), joten niistä pääsee näppärästi zodiac-tasanteille, kun ollaan menossa maihin. Hytit ovat käytännöllisiä, mikäli toivot, että kumiveneille on hytistäsi lyhyt matka. Kaikissa standardihyteissä on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta sekä kylpyhuone. Hytit sijaitsevat joko kannella 3 tai 4. Huomaathan, että hyttien pohjaratkaisu ja koko voivat vaihdella.

Hyttiluokka E Hytti, jossa ranskalainen parveke – 14 m2
Tämän hyttiluokan hyteissä on ranskalainen parveke, queen size -kokoinen (150 x 200 cm) sänky, lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat ja kylpyhuone. Hytit sijaitsevat kannella 7.

Hyttiluokka F Kolmen hengen hytti, jossa pyöreä ikkuna – 22 m2
Aluksella on kaksi kolmen hengen hyttiä, joissa on pyöreä ikkuna. Molemmissa on oma kylpyhuone. Hytit sijaitsevat kannella 3, lähellä ns. mud roomia (aluksen ”kuraeteinen”, jossa myös säilytetään kumisaappaita ja lämpimiä päällysvaatteita), joten niistä pääsee näppärästi zodiac-tasanteille, kun ollaan menossa maihin. Kolmen hengen hyteissä on erilliset vuoteet, mutta niihin voidaan pedata myös parivuode ja yksi erillinen vuode.

Hyttiluokka G Yhden hengen hytti – 14 m2
Yhden hengen standardihytti, joka sijaitsee kannella 3. Hytit sijaitsevat kannella 3, lähellä ns. mud roomia (aluksen ”kuraeteinen”, jossa myös säilytetään kumisaappaita ja lämpimiä päällysvaatteita), joten niistä pääsee näppärästi zodiac-tasanteille, kun ollaan menossa maihin.

Terveydentilaa koskevat erityisehdot
Matkustaja on velvollinen ilmoittamaan Albatros Travelille mahdollisesta sairaudesta tai vaivasta, vammasta, raskaudesta tai muusta asiaintilasta, jolla voi olla merkitystä matkustajan hyvinvoinnin tai terveyden kannalta risteilyn aikana. Kaikkia tutkimusristeilyasiakkaita pyydetään täyttämään terveystietokaavake viimeistään kuukautta ennen matkaa. Kaavake on osoitteessa https://albatros-expeditions.com/participant-declaration-and-contact-information

Alus ei sovellu liikuntaesteisille
Alus ei valitettavasti sovellu henkilöille, jotka eivät kykene liikkumaan ilman apua. Kyse on turvallisuudesta: varustamo vaatii, että kaikkien matkustajien on kyettävä siirtymään aluksesta toiseen ilman henkilökunnan tai kanssamatkustajien apua.

Alukselle ei saa tuoda pyörätuoleja eikä kävelytukia/rollaattoreita. Turvallisuussyistä kulkuväylät on pidettävä esteettöminä.

Hyttien siivous
Hyttisiivooja siivoaa hytin aamuisin/aamupäivisin. Illalla vuoteet laitetaan valmiiksi yötä varten.

Pyyhkeet
Jos haluatte, että pyyhe vaihdetaan, jättäkää se lattialle. Jos haluatte käyttää pyyhettä vielä, ripustakaa se naulaan.

WC
Viemäröintijärjestelmä laivalla on melko herkkä. Älkää siis heittäkö wc-pönttöön mitään, mikä ei sinne kuulu.

Hytin lämpötilan säätö
Kaikissa hyteissä ja sviiteissä on hyttikohtainen lämpötilansäätö.

Juomavesi
Juomavettä saa aluksen vesipisteistä.

Sähkö
Jännite aluksella on 220 V. Kylpyhuoneissa on 110/220 voltin pistorasia partakoneille. Ottakaa oma adapteri mukaan.

TV
Kaikissa hyteissä ja sviiteissä on televisio. Sieltä voi tarkistaa päiväohjelman. Televisiosta voi lisäksi katsoa laivan lähettämiä matkan aihepiiriin liittyviä elokuvia ja dokumentteja.
Television signaali on riippuvainen satelliittiyhteydestä ja paikallisista olosuhteista, joten television katselu ei välttämättä aina onnistu.

Laivan miehistö
Albatros Travelin tutkimusmatkan johtajan ja matkanjohtajien lisäksi laivalla on miehistö, joka huolehtii siitä, että matkastanne tulee ainutlaatuinen kokemus. Aluksen kapteeni, perämiehet ja matruusit vastaavat laivan toiminnasta ja ohjauksesta sekä laivan ulkotiloista. Hotellinjohtaja ja hotellin henkilökunta vastaavat hyteistä ja ruokailusta ja tekevät kaikkensa, jotta oleskelunne laivalla olisi mahdollisimman miellyttävä.

Lääkäri
Laivalla on lääkärin vastaanotto ja englantia puhuva lääkäri. Vastaanottokäynnin hinta lisätään loppulaskuun. Matkanjohtaja auttaa tarvittaessa tulkkauksessa.

Merisairaus
Suosittelemme, että osallistujat pakkaavat mukaan omat matkapahoinvointilääkkeet.

Ateriat aluksella
Ruokalista vaihtuu päivittäin. Tarjolla on huolella valmistettuja kansainvälisiä ruokalajeja sekä paikallisia ruokia/raaka-aineita, mikäli mahdollista. Pääravintola sijaitsee kannella 5. Kaikki ateriat tarjoillaan ravintolassa. Lisäksi matkan aikana on mahdollista aterioida kerran aluksen erikoisravintolassa, joka sijaitsee kannella 8. Mikäli matkustaja haluaa aterioida erikoisravintolassa useammin, se on mahdollista lisämaksua vastaan. Sviitteihin majoittuvat matkustajat voivat syödä erikoisravintolassa ilmaiseksi koko matkan ajan.

Aamiainen ja lounas tarjoillaan seisovasta pöydästä. Illallinen on yhdistelmä pöytiin tarjoilua ja seisovaa pöytää. Mahdolliset ulkoilma-ateriat tarjoillaan seisovasta pöydästä.

Huonepalvelu
Laivalla ei ole huonepalvelua.

Kahvi ja tee
Aterioiden yhteydessä tarjoillaan kahvia ja teetä. Jos kahvihammasta alkaa kolottaa muina aikoina, oleskelutilassa kirjaston vieressä (kannella 5) tai Albatros Nordic Loungessa (kannella 8) on tarjolla kahvia, teetä ja vettä koko päivän.

Lounge
Albatros Nordic Lounge & Bar sijaitsee kannella 8. Siellä on reilusti tilaa ja mukavia nojatuoleja, joihin voi istahtaa ja rentoutua kirjan seurassa tai uppoutua peliin. Kansilla 5 ja 8 on lisäksi isot maisemalounget, joista on hyvät näkymät.

Baarit
Aluksella on kaksi baaria: Yksi uima-altaan yhteydessä kannella 7 ja toinen maisemaloungen yhteydessä kannella 5. Illallisen ja maihinnousun aikana baarit on suljettu. Yhteisiin tiloihin ei saa tuoda omia juomia.

Pesula
Hyteissä on pesulapusseja ja -kaavakkeita. Jos haluatte pesettää jotakin laivalla, täyttäkää kaavake ja laittakaa vaate/vaatteet ja pesulakaavake pussiin. Pestyt vaatteet palautetaan kahden vuorokauden sisällä.

Kansi
Aluksen kannelle on kaikilla vapaa pääsy. Jotkin alueet voivat tosin olla lyhytaikaisesti suljettu köydellä – noudattakaa ystävällisesti ohjeita. Aurinkokannella on tuoleja ja penkkejä.

Laivan keinunta tuntuu voimakkaimmin ylimmällä kannella. Siksi on hyvä pitää aina kiinni kaiteesta. Märällä kannella on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta, sillä kansi voi olla hyvin liukas.

Komentosilta
Komentosilta on aluksen työpaikka. Lähtökohtaisesti komentosillalle ei pääse. Tutkimusmatkan johtaja järjestää mahdollisen käynnin komentosillalla. Pyrkikää seisomaan komentosillan laidalla, ei koskaan keskellä. Komentosillalla voi kerrallaan olla vain rajallinen määrä matkustajia. Jos perämies tarvitsee työrauhaa jääolosuhteiden, huonon näkyvyyden tai muun vastaavan takia, komentosillalta on poistuttava välittömästi. Komentosillalle ei saa tuoda ruokaa eikä juomia.

Hissi, portaat ja ovet
Kuten merellä yleensä, varautukaa merenkäyntiin. Kun liikutte portaissa, pitäkää aina toinen käsi vapaana, jotta voitte ottaa sillä tarvittaessa kiinni jostakin. Hyödyntäkää kaiteita ja ovenkahvoja, erityisesti portaissa. Huomatkaa oviaukoista kulkiessanne, että lähes kaikissa on korkea alaosa. Välttäkää ottamasta kiinni ovenkarmeista ja ovista, sillä laiva saattaa liikahtaa äkillisesti. Laivassa on myös hissi, joka on välillä poissa käytöstä aallokon takia.

Vastaanotto
Laivan vastaanotto sijaitsee kannella 5. Vastaanotto auttaa kaikissa käytännön kysymyksissä, jotka koskevat oleskelua laivassa. Vastaanoton henkilökunta puhuu englantia. Matkanjohtaja auttaa mielellään, jos tarvitsette tulkkausapua.

Arvoesineet
Kaikissa hyteissä on tallelokero. Ei Albatros Travel eikä varustamo vastaa arvoesineistä, jotka on jätetty hyttiin (edes lukittuun tallelokeroon) tai muualle laivaan.

Tupakointi
Tupakointi laivassa on kielletty. Tupakoida saa ulkona merkityissä paikoissa, ja siellä on tuhkakuppeja.

Viestintä
Laivan yhteydenpito muun maailman kanssa perustuu satelliittiyhteyteen. Huomaattehan, että jos käytätte laivassa matkapuhelinta, puhelu menee satelliitin kautta, ja sekä puhelut että tekstiviestit ovat huomattavasti kalliimpia kuin ulkomailla yleensä. Internetyhteys laivalla on maksullinen. Huomaattehan myös, että laivalla matkapuhelinyhteyttä ei aina saada.

Löytötavarat
Löytötavarat pyydetään viemään vastaanottoon.

Patterit
Laivalla kaikki jätteet lajitellaan. Älkää heittäkö käytettyjä pattereita roska-astiaan, vaan viekää ne vastaanoton vieressä sijaitsevaan tietokonehuoneeseen.

Pelastusliivit ja pelastusveneet
Pelastusliivejä on ulkona kannella pelastusveneiden luona. Laivassa on katettuja pelastusveneitä, jotka saadaan nopeasti vesille. Tietoa evakuointimenettelystä saatte pakollisessa turvaohjeistuksessa risteilyn alussa.

Laivaan nousu ja laivasta poistuminen
Jotta miehistö saa varmuuden siitä, että kaikki maihin menneet matkustajat ovat myös palanneet laivaan, on erittäin tärkeää, että KAIKKI noudattavat seuraavaa käytäntöä: Kaikilla matkustajilla on henkilökohtainen ”maihinnousukortti”. Kun poistutte laivasta, ottakaa kortti mukaanne. Palatessanne laivaan rekisteröikää kortti uudelleen. On jokaisen matkustajan omalla vastuulla tulla laivaan ajoissa. Tämä on edellytys sille, että reittisuunnitelma voi toteutua.

Maksaminen laivassa
Kaikki laskut laivassa käytetyistä palveluista – esim. baarista, Ocean Shopista ja pesulasta – kerätään yhteen hyttinumeronne alle. Hinnat laivassa ovat Yhdysvaltain dollareissa, ja myös lasku maksetaan dollareilla. Laskua EI voi maksaa euroilla. Loppulasku laaditaan viimeisenä kokonaisena laivalla vietettävänä päivänä ja sen voi maksaa käteisellä tai American Express, Visa- tai Mastercard-korteilla. Jos haluatte maksaa kortilla, kortista otetaan matkan alussa kopio. Laskuun liittyvissä kysymyksissä kääntykää vastaanoton puoleen.

Juomarahat
Kansainvälisen tavan mukaan laivan henkilökunnalle annetaan juomarahaa. Juomaraha (14 USD/päivä) lisätään automaattisesti loppulaskuun. Jos teillä on kysymyksiä tai haluatte muuttaa summaa, olkaa yhteydessä vastaanottoon. Haluamme korostaa, että juomarahan antaminen on täysin henkilökohtainen ja vapaaehtoinen asia.

Matkanjohtajat ja muut asiakkaat laivalla
Huomaattehan, että pohjoismaalaisten asiakkaiden lisäksi laivalla on asiakkaita muista maista. Tästä syystä tutkimusmatkatiimimme koostuu pohjoismaalaisista ja englantia puhuvista tutkimusmatkaoppaista, joiden palvelut ovat kaikkien asiakkaiden käytettävissä. Esitelmät ja tiedotustilaisuudet pidetään yleensä englanniksi. Kun menemme maihin pienemmissä ryhmissä, matkustajien kansallisuus ja kieli pyritään mahdollisuuksien mukaan huomioimaan.