Vuonojen taikaa - Norja

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kuvankauniita vuonomaisemia, Unescon suojelemia kohokohtia ja viihtyisiä historiallisia kaupunkeja.

Kiertomatka pitkin Norjan dramaattisia rannikoita. Matka-ajankohdat ovat kevät- ja kesäkaudella, jolloin on vehreää ja vihreää. Norjan maalaukselliset kaupungit ja upeat vuonomaisemat odottavat. Maisemien mausteeksi matkanjohtajallamme on lukemattomia tarinoita kerrottavanaan. Norjassa pääsemme näkemään syviä vuonoja ja jyrkkiä seinämiä, ihastuttavia maisemia auringossa kimaltavine valtavine jäätiköineen ja vanhoja kalastajakyliä. Seitsemän päivän matkalla risteilemme läpi kauniin Geirangerinvuonon, käymme Griegin synnyinkaupungissa Bergenissä ihastelemassa sille tyypillisiä puutaloja ja vierailemme myös Oslossa. Ilmassa on seikkailun tuntua, kun vierailemme Briksdalin jäätiköllä ja ajamme pitkin Trollstigenin serpentiinimutkia.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta NOK

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki – Oslo - kaupunkikierros Oslossa
Päivä 2 Oslo - Tyrifjorden - Hallingdal - talviurheilukeskus Geilo
Päivä 3 Geilo – Euroopan suurin ylänkö Hardangerinvuonon kupeessa – Vøringsfossenin putoukset – entinen hansakaupunki Bergen
Päivä 4 Bergen – Sognevuono – risteily Nærøyfjorden-vuonolla
Päivä 5 Skei – Briksdalin jäätikkö – risteily maailmankuululla Geirangerinvuonolla – Ålesund
Päivä 6 Ålesund – dramaattinen Trollstigen ja ihastuttava Gudbrandsdalen – Ringebun sauvakirkko
Päivä 7 Ringebu – Maihaugenin ulkoilmamuseo – olympiakaupunki Lillehammer – kotimatka

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.498€
Helsinki
1.498€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Oslo - kaupunkikierros Oslossa

Lennämme Osloon, Norjan viihtyisään pääkaupunkiin. Tuhoisan tulipalon jälkeen vuonna 1624 kuningas Kristian IV rakennutti kaupungin uudelleen Akershusin linnoituksen muurien sisälle. Kuningas nimesi kaupungin itsensä mukaan: Christiania. Vuonna 1814, kun valtioliitto Tanskan kanssa päättyi, kaupungista tuli Norjan pääkaupunki. Vuonna 1925 se sai takaisin vanhan nimensä Oslo.

Oslosta on viime vuosina kehittynyt moderni metropoli oltuaan pitkään hieman muiden pohjoismaisten pääkaupunkien varjossa. Keskustassa on useita ostoskatuja, nykyaikaisia ostoskeskuksia, uusia museoita ja runsas tarjonta teatteria, konsertteja ja viihdettä mm. uudehkossa oopperatalossa vuodelta 2008. Se seisoo upealla paikalla veden äärellä.

Lentokentältä ajamme suoraan hotellille. Myöhemmin lähdemme kävellen opastetulle kierrokselle kaupungissa. Kävelemme Oslon vanhimpaan osaan, joka on kaupungin ainoa osa, joka on rakennettu ruutukaavan mukaan. Kvadraturenin kaupunginosan rakennutti tanskalainen kuningas Kristian IV sen jälkeen, kun tuhoisa tulipalo oli roihunnut kaupungissa vuonna 1642. Bjørvikassa katselemme kaunista ja modernia oopperataloa sekä Oslon uusimpiin kuuluvaa kaupunginosaa. Seuraavaksi reitin varrelle osuu Oslon päärautatieasema, joka johdattaa meidät Karl Johans gate  kadun kautta kohti parlamenttitaloa, kansallisteatteria ja linnaa. 

Kävelemme rantaan ja katselemme kaupungin tunnusmerkkiä kaupungintaloa, joka seisoo vaikuttavine torneineen aukiolla veden äärellä. Käymme katsomassa uutta Aker Bryggen kaupunginosaa. Matkanjohtaja muokkaa reitin päivän säähän sopivaksi. Yleensä kierros päättyy Aker Bryggelle, jossa on hyviä lounaspaikkoja ja kahviloita.

Päivä 2
Oslo - Tyrifjorden - Hallingdal - talviurheilukeskus Geilo

Aamiaisen jälkeen lähdemme lyhyelle bussikierrokselle kaupunkiin ja katselemme paikkoja, joita emme eilisellä kävelykierroksella nähneet.

Näemme mm. Akershusin linnoituksen, joka on yksi Norjan vaikuttavimmista keskiaikaisista rakennuksista. Näemme myös viikinkilaivamuseon.

Oslon bussikierroksen jälkeen aloitamme matkan viehättävissä maisemissa Tyrifjordenin rantoja seuraillen ja läpi metsäisen Hallingdalin. Määränpäämme on Geilo.

Tyrifjorden, joka merkitsee pihkavuonoa, ei itse asiassa ole lainkaan vuono, vaan järvi. Se on Norjan viidenneksi suurin laatuaan. Järven pinta-ala on hieman alle 137 km2 ja se sijaitsee noin 60 m merenpinnan yläpuolella. Moni saattaa muistaa Tyrifjordenin yhden sen saaren ansiosta. Utøya oli Norjan lähihistorian traagisimpien tapahtumien näyttämönä heinäkuussa 2011.

Upea järvi ja sen monipuolinen luonto toimivat lähtöpisteenä matkallemme pitkin Norjan hienoja vuonoja ja metsiä. Ajaessamme läpi Hallingdalin laakson näkymät vaihtuvat vehreistä maisemista, kimaltavista järvistä ja kylistä karumpiin maisemiin, vuoriin ja pienehköihin kalastajakyliin.

Ajamme Geilon talviurheilukeskukseen, jossa hotellimme sijaitsee. Syömme siellä illallisen ja vetäydymme yöpuulle.

Päivä 3
Geilo – Euroopan suurin ylänkö Hardangerinvuonon kupeessa – Vøringsfossenin putoukset – entinen hansakaupunki Bergen

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Hardangerinvuonoa. Hardangervidda, joka sijaitsee vuonon lähistöllä, on Euroopan suurin ylänkö. Seutu on karua, puutonta tunturiylänköä, jota täplittävät järvet ja laajat suoalueet.
Matka jatkuu kohti Bergeniä. Sitä ennen käymme katsomassa Norjan suosituimpiin kuuluvaa vesiputousta, Vøringsfossenia. Putouksen korkeus on noin 145 m. Pidämme putouksella lyhyen valokuvaustauon.

Iltapäivällä saavumme Bergeniin, Norjan hurmaavaan vanhaan hansakaupunkiin ja Edvard Griegin, Norjan maailmankuulun kansallissäveltäjän, synnyinkaupunkiin. Merenrantakaupunki Bergen on Norjan toiseksi suurin kaupunki, joka sijaitsee kauniilla paikalla seitsemän vuonon ja seitsemän tunturin keskellä. Kaupungin perusti kuningas Olav Kyrre vuonna 1070 ja se on yksi Norjan vanhimpia. Merenrannassa on yhä nykyäänkin vilkasta, ja kaupungissa on paljon kauppoja ja puoteja.

Teemme kierroksen Bergenissä, ja yksi pysähdyspaikoistamme on Fisketorget. Kyse on värikkäästä torista, jolla myydään kaikkia mahdollisia merenherkkuja: lohta, katkarapuja, taskurapuja – tietysti vuodenajasta riippuen. Tarjolla on lisäksi hedelmiä, vihanneksia ja kukkia. Reitti vie meidät ohi värikkäiden puisten makasiinien, jotka rakennettiin alunperin 1300-luvulla ja jotka muodostavat alueen nimeltä Bryggen. Bryggen on Unescon maailmanperintökohde, jonka vanhimmat yhä olemassa olevat talot ovat peräisin 1700-luvulta. Bryggen toimi useita satoja vuosia hansakauppiaiden päämajana. Hansakauppiaat hallitsivat kaupankäyntiä aina 1700-luvun puoliväliin saakka. Kapeat kujat vievät ajatukset menneeseen aikaan.

Kaupunkikierroksen jälkeen on mahdollisuus jatkaa kaupungin tutkimista omatoimisesti. Ilta on omaa aikaa, ja matkanjohtaja neuvoo mielellään, missä kannattaa käydä.

Päivä 4
Bergen – Sognevuono – risteily Nærøyfjorden-vuonolla

Lähdemme Bergenin seudulta kohti Sognevuonoa ja ajamme Vossin kaupungin läpi. Voss sijaitsee kauniilla paikalla Vangsvatnet-järven rannalla ja sitä ympäröi vehreä maanviljelysalue. Seutu tunnetaan parhaiten talviurheilumahdollisuuksista: Voss on yksi Norjan parhaista hiihtokohteista sekä maasto- että alppihiihdon ystäville. Ohitettuamme Vossevangenin maisemat jatkamme matkaa kohti Flåmia, joka on pieni idyllinen kylä Sognevuonossa.

Vuonot, jotka kurottuvat kohti sisämaata, ovat tavallinen näky Norjan rannikolla. Villi ja kaunis länsirannikko syntyi viimeisen jääkauden jälkeen, kun jäätiköiden sulavedet ja vuoripurot hioivat itselleen reitin alas läpi maapallon vanhimpina aikoina syntyneen kiviaineksen. Kun jää vetäytyi, maisema oli täysin muuttunut: korkeita tuntureita, kapeita laaksoja ja syviä vuonoja – kuten näemme täällä Vestlandetissa. Sognevuono, jolla on pituutta 204 km, on maailman pisin ja syvin vuono. Se on vuosikymmenien ajan ollut yksi vuonoristeilyjen kohokohdista Norjassa.

Meillä on edessä yksi matkan kohokohdista, nimittäin risteily Nærøyfjorden-vuonolla. Nærøyfjorden on yksi Sognevuonon sivuvuonoista ja yksi Unescon luonnonperintökohteista. Se on julistettu maailman kapeimmaksi vuonoksi. Ylitämme risteilyllä Sognevuonon, kunnes saavumme Skeinin alueelle, jossa yövymme ja nautimme mukavan illallisen yhdessä.

Päivä 5
Skei – Briksdalin jäätikkö – risteily maailmankuululla Geirangerinvuonolla – Ålesund

Päivän ensimmäinen kohde on Briksdalin jäätikkö, joka houkuttelee kävijöitä upealla jäämassallaan, joka kiemurtelee kuin jäätynyt joki 1200 m korkeudesta alas laaksoon. Järvi, johon jäätikkö päättyy, sijaitsee 346 m merenpinnan yläpuolella. Paljaat kallioseinämät, rosoinen jäämassa ja kirkas jääkylmä järvivesi luovat vaikuttavan näkymän. Jäätikkö sijaitsee lähellä Oldenia, joka on tyypillinen norjalainen kylä idyllisine, ruohokattoisine puutaloineen ja vanhoine puukirkkoineen vuodelta 1759.

Perillä jäätikköalueella vaihdamme kulkuneuvoa ja nousemme pieniin nk. ”peikkobusseihin”, jotka kuljettavat meidät jäätikölle. Jäätikölle vie myös pitkähkö kävelyreitti.

Myöhemmin päivällä saavutamme luontoelämysten osalta matkan suurimman kohokohdan, Geirangerinvuonon. Teemme risteilyn uskomattoman kauniilla vuonolla.

Jopa 1500 metrin korkeuteen kohoavien jyrkkien kallioseinämien ympäröimää Geirangerinvuonoa kutsutaan usein kruununjalokiveksi Norjan vuonojen joukossa. Majesteettiset lumihuippuiset tunturit ja lähes pystysuoraan kohoavia seinämiä pitkin alas kuohuvat putoukset muodostavat vaikuttavat puitteet vuonolle. Ei ole ihme, että juuri tätä vuonoristeilyä kutsutaan maailman kauneimmaksi ja että vuono on päässyt Unescon luonnonperintökohteeksi.

Teemme risteilyn vuonolla. Lähdemme pienestä Geirangerin kylästä, joka sijaitsee vuonon pohjukassa, ja palaamme samaan paikkaan. Risteily kestää noin tunnin.

Geirangerista matka jatkuu vuonoja ja tuntureita seuraillen jugend-tyyliseen Ålesundiin, joka on kuuluisa erikoisesta rakennustyylistään ja kauniista sijainnistaan. Yövymme Ålesundissa.

Päivä 6
Ålesund – dramaattinen Trollstigen ja ihastuttava Gudbrandsdalen – Ringebun sauvakirkko

Aamiaisen jälkeen hyvästelemme Ålesundin ja jatkamme matkaa pitkin kansallista maisemareittiä Trollstigeniä, joka on hieno esimerkki norjalaisesta tienrakennustaidosta. Olemme varanneet hyvin aikaa siihen, että nautimme maisemista ylhäältä käsin, ennen kuin lähdemme laskeutumaan alas serpentiinimäistä tietä. Maisemareitit, joita on 18, ovat Norjan kauneimpia autoilureittejä. Aloite reittien nimeämiselle ja näköalapaikkojen rakentamiselle tuli vuonna 1994 Norjan valtion tielaitokselta.

Reitti tarjoaa todella upeita näkymiä yli kalliojyrkänteiden, vesiputousten, syvien vuonojen ja viljavien laaksojen. Täällä Norjan luonto näyttäytyy kaikkein dramaattisimmillaan. Ympäröivien tuntureiden nimet – Kuningas, Kuningatar ja Piispa – korostavat niiden majesteettisuutta. Tie on suljettu talvisin ja avataan yleensä toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa.

Trollstigenin jälkeen reitti vie läpi kauniin Gudbrandsdalin laakson, jota ympäröi seitsemän isoa kansallispuistoa. Yksi niistä on Rondanen kansallispuisto, joka perustettiin jo vuonna 1962 ja oli Norjan ensimmäinen laatuaan. Kansallispuisto on erityisen tärkeä elinympäristö yhdelle Norjan viimeisistä villiporotokista. Puiston maasto on vaihtelevaa tunturiseutua: vehreitä laaksoja ja mahtavia tunturien huippuja. Reitin varrella virtaavat joet tuovat vettä jäätiköiltä, ja pienten järvien pinnalta heijastuu tiheä metsä. Näemme useita kauniita vanhoja maataloja, joiden päädyt on koristeltu taidokkain puukaiverruksin. Myöhemmin maisema muuttuu, ja metsäiset tunturien rinteet vaihtuvat maanviljelysalueeseen.

Matka jatkuu Ringebuhun, jossa pysähdymme lyhyesti katsomaan vanhaa kaunista sauvakirkkoa 1200-luvulta.

Yövymme Ringebussa, jossa syömme mukavan jäähyväisillallisen hotellissa.

Päivä 7
Ringebu – Maihaugenin ulkoilmamuseo – olympiakaupunki Lillehammer – kotimatka

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti etelää ja Lillehammeria, jolla on erityinen paikka monien urheilun ystävien sydämissä – kiitos vuoden 1994 talviolympialaisten, joka on yksi suurimmista urheilutapahtumista Norjan lähihistoriassa. Matkan varrella pysähdymme Maihaugenissa, joka on Norjan suurin ulkoilmamuseo. Alueella on yli 200 historiallista rakennusta aina 1200-luvulta lähtien.

Tie kulkee pitkin Norjan suurimman järven Mjøsan itärantaa pitkin. Alue on hedelmällistä viljelysmaata ja täällä on isoja maatiloja. Ajaessamme läpi Hamarin ohitamme Nordlyshallen-nimisen urheiluhallin, joka rakennettiin vuoden 1994 talviolympialaisia varten. Mjøsan rannoilta löytyy yhä 1100-luvulta peräisin olevan tuomiokirkon vaikuttavat rauniot.

Seuraavaksi otamme kurssin kohti Osloa. Ohitamme matkalla Eidsvollin, jossa Norjan perustuslaki allekirjoitettiin 17.5.1814.

Lennämme takaisin Suomeen Gardermoenin lentokentältä Oslosta.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.498€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
378€
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Oslo – Helsinki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa (6 yötä)
 • aamiaiset 
 • 3 illallista (päivinä 2, 4 ja 6)
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 358€
 • muut ruoat ja juomat aikana 
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Hotellit

Matka on kiertomatka, jonka aikana asumme useassa eri hotellissa. Hotellit ovat kolmen tai neljän tähden hotelleja. Hotellien sijainti on käytännöllinen. Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana. 

Pakkaa mukaan

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Onnistunut matka! Olimme Albatrossin 3.8.2020 alkaneella Norjan matkalla. Sää suosi ja Norjan maisemat olivat mahtavia, opas oli loistava, kuljettaja ajoi rauhallisesti kiperimmätkin mutkat, oppaan ja kuljettajan yhteistyö oli saumatonta, bussi oli moderni ja riittävän tilava, aikataulut pitivät ja hotellimajoitukset oli huolella valittu. Koska muita ulkomailta matkanneita turisteja ei ollut, oli matkakohteissa väljää ja siten oli helppo toteuttaa varovaisuutta ja huolehtia riittävistä turvaväleistä. Käsidesiä oli tarjolla kaikkialla, myös bussissa. Vähän aluksi jännitti matkustaminen korona-aikana, mutta kaikki sujui hienosti ja saamme terveenä muistella tätä ainutkertaista matkaa.
Date published: 2020-08-17
Rated 5 out of 5 by from Kiertomatkat ovat minulle mieleisiä! Tämä kiertomatka oli monipuolinen ja paljon mielenkiintoista nähtävää.Matkaohjelma oli osittain liian tiivis,koska joihinkin kohteisiin tultiin melko myöhään illlalla ja lähdettiin aikaisin aamulla esim Ålesund.Illalla olI hankala löytää ruokapaIkkaa ja ne sulkivat ovensa, Joten ruoka-aikaa jäi niukasti. Vuonoristeilyt olivat oikein sopivia ja kumpikin oli omanlaisensa..hyvä juttu,! Ryhmän koossa oli huomioitu Korona-aika!Siitä kiitos.
Date published: 2020-08-17
Rated 5 out of 5 by from Ensimmäinen Albatros-matkani ja heti mahtava! Norjan vuonomatkan opas Maarit oli loistava - oli valmistautunut hyvin ja osasi "lukea" ryhmää! Ohjelma oli hyvin suunniteltu ja aikataulussa pysyttiin, kun oli niin vähän muita liikenteessä. Kuljettaja myös erinomainen - eikä matkaseurassakaan ollut mitään vikaa.
Date published: 2020-08-17
Rated 5 out of 5 by from Upea matka Etelä-Norjaan Elokuun alun matka Etelä-Norjaan oli täysosuma koronatilanteen keskellä. Matka oli kaikin puolin onnistunut ja ruuhkia em. tilanteen takia ei ollut missään. Matka täytti ja ylitti odotuksemme. Opas oli parasta mahdollista luokkaa.
Date published: 2020-08-17
Rated 5 out of 5 by from Toiveet täyttänyt matka Olin vuosia etsinyt sopivaa Norjan kiertomatkaa (=lento+bussi), jossa näkisin vuonot ja muut upeat maisemat sekä muutaman kaupungin, ja nyt onnisti!
Date published: 2020-08-18
 • y_2021, m_1, d_17, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_5
 • loc_fi_FI, sid_NORTR09, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

21NORTR09AFI1106