Viikingit ja vuonot - Norja

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Näe Norjan upeat rannikot Bergenistä Stavangeriin. Reitillemme osuu syviä vuonoja, tuntureita, kaupunkeja ja henkeäsalpaavaa luontoa.

Uutuus

Matka alkaa Oslosta, josta lähdemme junamatkalle Myrdaliin ja edelleen Flåmin rataa pitkin vuonojen valtakuntaan. Yövymme Balestrandissa matkalla Norjan vuonojen kuvittamalle rannikolle ja teemme lauttamatkan 1 000 m korkeiden vuorten keskellä Norjan upeimmissa vuonoissa. Sitten matkaamme lautalla kohtia Bergeniä. Nautimme lisäksi ihastuttavasta merimatkasta Stavangeriin pitkin Norjan dramaattista rannikkoa sekä ajomatkasta pitkin kaunista Oslonvuonoa.

Matka-ajankohta osuu kesään, jolloin kaikki on vehreää ja vihreää. Kaunis naapurimaamme tarjoaa maalauksellisia kaupunkeja ja upeita vuonomaisemia, joita täydentävät hyvät hotellit ja ammattitaitoinen matkanjohtaja.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Risteily, Junamatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta NOK

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki – Oslo. Norjan pääkaupunki: nähtävyyksiä ja FRAM-museo
Päivä 2 Junamatka Hardangerviddan tunturiylängön yli, matka jatkuu Flåmin rataa pitkin. Upea risteily Aurlandsfjordenissa ja Sognevuonossa.
Päivä 3 Balestrand. Omaa aikaa ja risteily Sognevuonon kautta Bergeniin
Päivä 4 Bergen. Kävelyretki Bryggenillä, upeat näkymät Fløibanen-kiskoköysiradan kyydistä ja Fisketorget.
Päivä 5 Bergen – Stavanger. Lauttamatka Bergenistä Stavangeriin pitkin Norjan repaleista rannikkoa.
Päivä 6 Stavanger. Kaupunkikierros Stavangerissa, risteily Lysevuonossa ja aikaa omille seikkailuille.
Päivä 7 Stavanger – Kristiansand – Sandefjord. Kaupunkikävely Kristiansandissa ja jäähyväisillallinen.
Päivä 8 Sandefjord – Oslo. Lento Helsinkiin.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.898€
Helsinki
1.898€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Oslo. Norjan pääkaupunki: nähtävyyksiä ja FRAM-museo

Lennämme Osloon, Norjan pääkaupunkiin. Oslo on viime vuosina kehittynyt moderniksi metropoliksi oltuaan pitkään muiden pohjoismaisten pääkaupunkien varjossa. Keskustassa on useita ostoskatuja, moderneja ostoskeskuksia, uusia museoita ja monia teattereita, konserttipaikkoja ja huvituksia, kuten esim. veden äärellä sijaitseva kulttuurielämän helmi, oopperatalo vuodelta 2008.

Ajamme lentokentältä suoraan Osloon ja keskustahotelliimme. Viemme laukut hotelliin ja huoneet saamme käyttöömme iltapäivällä. Hotellista lähdemme kävelemään pitkin Karl Johans Gatea, joka päättyy kuninkaanlinnaa ympäröivään puistoon Slotsparkeniin. Jatkamme sieltä merenrantaan ja Oslon tunnusmerkille kaupungintalolle, joka seisoo meren äärellä vaikuttavine torneineen.
Näemme uuden Aker Bryggen kaupunginosan ja jatkamme kierrosta pitkin merenrantaa Oslon vanhimpaan osaan, joka on kaupungin ainoa osa, joka on rakennettu ruutukaavan mukaan. Kvadraturenin kaupunginosan rakennutti tanskalainen kuningas Kristian IV sen jälkeen, kun tuhoisa tulipalo oli roihunnut kaupungissa vuonna 1642. Näemme myös Akershusin linnoituksen, joka on yksi Norjan vaikuttavimmista keskiaikaisista rakennuksista. Linnoituksen piha-alueelle on vapaa pääsy. Bjørvikassa katselemme kaunista ja modernia oopperataloa sekä Oslon uusimpiin kuuluvaa kaupunginosaa.

Viimeinen käyntikohteemme kaupunkierroksellamme on FRAM museo, joka sijaitsee Bygdøyn kauniilla niemekkeellä. Museo kertoo norjalaisen napa-alueiden historiaa ja tutustumme tutkimusmatkailijoihin Fridtjof Nanseniin, Otto Sverdrupiin eikä vähäisimpänä: Roald Amundseniin.

Lentoaikataulusta riippuen kaupunkikierros bussilla toteutuu joko ennen hotellilla käyntiä tai sen jälkeen.

Päivä 2
Junamatka Hardangerviddan tunturiylängön yli, matka jatkuu Flåmin rataa pitkin. Upea risteily Aurlandsfjordenissa ja Sognevuonossa.

Tänään aloitamme upean junamatkan Etelä-Norjan tunturialueiden läpi. Bergenin rata on yksi maailman kauneimmista junareiteistä. Se vie meidät läpi Hallingdalin upeiden tunturimaisemien ja yli Euroopan suurimman tunturiylängön Hardangerviddan aina Finsen asemalle, joka sijaitsee 1 222 metrin korkeudessa ja on Norjan korkeimmalla sijaitseva asema. Sieltä matka jatkuu mahtavia Hardangerjøkulin jäätiköitä ja Hallingskarvetin vuorijonoa ihaillen. Hallingskarvet kohoaa reiluun 2 000 metriin ja muodostaa Hardangerviddan pohjoisrajan.

Aamulla kävelemme hotellista Oslon päärautatieasemalle ja nautimme aamupäivän ajan kauniista maisemista kaikessa rauhassa junan kyydissä istuskellen. Lounaan jälkeen saavumme syrjäiselle Myrdalin asemalle, jolla vaihdamme Flåmin rataa pitkin kulkevaan junaan. Flåmin rata on yksi Euroopan vaikuttavimmista junareiteistä. Sitä pidetään norjalaisen insinööritaidon mestariteoksena: reitin pituus on yli 20 km ja se laskeutuu 870 metristä kahteen metriin. Juna kiemurtelee pitkin lumipeitteisten tuntureiden huippuja ja ohi kuohuvien jokien, karusta tunturikasvillisuudesta vehreään laaksoon. Matkan varrella juna pysähtyy, joten voimme rauhassa nauttia upeista maisemista sekä ottaa kuvia vaikuttavasta Kjosfossenin vesiputouksesta.

Päivän viimeinen ohjelmanumero on risteily yhdellä Norjan vuonojen kauneimmista osista: Flåmista matkaamme Aulandsfjordenin läpi ja edelleen Sognevuonoon. Maisemat ovat huikeat: vuonoja ympäröi yli tuhatmetriset tunturit, joiden rinteitä peittää ruoho ja huippuja lumi.

Saavumme hotelliimme Balestrandissa vasta illalla. Yövymme ja syömme illallisen hotellissa. Balestrandissa meitä odottaa upeat näkymät vuonolle ja tuntureille, joten illaksi on suunniteltu vielä pieni kävelyretki.

Päivä 3
Balestrand. Omaa aikaa ja risteily Sognevuonon kautta Bergeniin

Vietämme rauhallisen aamun ja kukin omaan tahtiin Balestrandissa. Kaupungilla on uskomaton sijainti vuonon rannalla, taustalla vuoret. Suosittelemme tekemään omatoimisen kävelykierroksen kauniissa ympäristössä. Kokoonnumme jälleen iltapäivällä jatkaaksemme matkaa. Risteilemme jälleen Sognevuonossa, eikä tämä reitti ole yhtään vähemmän vaikuttava kuin Balestrandiin saapuessamme. Matkan loppuosan kuljemme karua länsirannikkoa seuraten Bergeniin. 

Saavuttuamme Bergenin lauttasatamaan ajamme hotellille ja majoitumme. Loppuiltapäivä on omaa aikaa. Voit tehdä kävelyretken kaupungilla ja etsiä mukavan ruokapaikan illaksi. Matkanjohtajakin auttaa mielellään ruokapaikkojen kanssa.

 

Päivä 4
Bergen. Kävelyretki Bryggenillä, upeat näkymät Fløibanen-kiskoköysiradan kyydistä ja Fisketorget.

Rannikkokaupunki Bergen on Norjan toiseksi suurin kaupunki, joka sijaitsee kauniilla paikalla kuuluisien vuonojen suulla seitsemän tunturin keskellä. Kaupungin perusti kuningas Olav Kyrre vuonna 1070 ja se kuuluu Norjan vanhimpiin.

Aamupäivällä teemme kävelyretken kaupungilla. Reitti vie meidät ohi värikkäiden puisten makasiinien, jotka rakennettiin alunperin 1300-luvulla ja jotka muodostavat alueen nimeltä Bryggen. Bryggen on Unescon maailmanperintökohde, jonka vanhimmat yhä olemassa olevat talot ovat peräisin 1700-luvulta. Bryggen toimi useita satoja vuosia hansakauppiaiden päämajana. Hansakauppiaat hallitsivat kaupankäyntiä aina 1500-luvun puoliväliin saakka. Kapeat kujat vievät ajatukset menneeseen aikaan.

Ranta on yhä vilkas paikka, jossa on paljon yrityksiä ja myyntikojuja. Seuraava pysähdyspaikkamme on Fisketorget, joka sijaitsee satamalahden pohjukassa ja on näkemisen arvoinen. Torilla myydään kaikenlaisia mereneläviä, kuten esim. lohta, katkarapuja ja rapuja, vuodenajasta riippuen. Myytävänä on myös hedelmiä, vihanneksia ja kukkia.

Nousemme Fløibanen-kiskoköysiradalla ylös Fløyen-tunturille ja nautimme mahtavista näkymistä yli kaupungin ja ympäröivän alueen.

Iltapäivällä on aikaa katsella omatoimisesti Bergeniä ja sen monia pieniä mukulakivikatuja ja hienoja puutaloja. Suosittelemme myös Edvard Grieg -museota, joka sijaitsee Bergenin ulkopuolella noin 30 min pikaraitiotiematkan päässä keskustasta. Myös kaupungin monet muut museot saattavat kiinnostaa.

Päivä 5
Bergen – Stavanger. Lauttamatka Bergenistä Stavangeriin pitkin Norjan repaleista rannikkoa.

Vietettyämme hieman omaa aikaa aamupäivällä on aika nousta lauttaan, joka vie meidät vuonoja ja rannikkoa seuraillen Stavangeriin. Matkatessamme vesitse meillä on aikaa ottaa rennosti. Lauttamatka Bergenistä Stavangeriin kestää noin 5,5 tuntia. Lauttamatkan aikana nautitaan ennakolta tilattu lounas.

Viikingit, jotka asuttivat suuria osia Pohjois-Atlantista, lähtivät pääasiassa Norjasta. Nopeilla laivoillaan viikingit kulkivat helposti 120 km päivässä ja pystyivät tekemään äkkihyökkäyksiä pohjoisen rannikkokaupunkeihin. On vaikea estää ajatuksia vaeltamasta noihin norjalaisiin tutkimusmatkailijoihin, kun tekee matkaa muutaman tunnin ajan pitkin tätä historiallista rannikkoa. Illalla olemme perillä Stavangerissa, jossa yövymme. Vuonna 1969 Ekofiskista löydettiin eteläisen Pohjanmeren ensimmäinen öljykenttä, ja tämä löytö teki Stavangerista ja Sandnesista kertaheitolla yhden Norjan tärkeimmistä talouden voimakeskuksista.

Nykyään Stavanger on koko Euroopan öljy- ja energiapääkaupunki, ja paikallisten asukkaiden tärkein tulonlähde on öljyteollisuus. Norjan menestys öljyteollisuudessa on houkutellut alueelle ihmisiä monesta maailmankolkasta, mikä on tehnyt Stavangerista kansainvälisen kaupungin.

Ilta on omaa aikaa, matkanjohtaja neuvoo mielellään.

Päivä 6
Stavanger. Kaupunkikierros Stavangerissa, risteily Lysevuonossa ja aikaa omille seikkailuille.

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan öljykaupunkiin. Stavangerista ei voi nimittäin lähteä käymättä vanhassakaupungissa. Stavangerin keskusta on melko tiivis, ja useimmat nähtävyydet on saavutettavissa jalkaisin. Kierros pitkin kapeita mukulakivikatuja, joita 1700-luvulta peräisin olevat valkoiset puutalot reunustavat, on kuin matka menneeseen aikaan. Vanhassakaupungissa voi katsella Euroopan parhaiten säilyneitä puutaloja, joita on yli 170.

Vanhassa Stavangerissa on nykyään monia yrityksiä, joissa myydään käsitöitä, maalauksia, keramiikkaa ja koruja. Ihan lähellä on upea tuomiokirkko, joka rakennettiin alunperin vuonna 1125 ja ison tulipalon jälkeen uudelleen vuonna 1272. Täällä toimi pappina Norjan ensimmäinen arkkipiispa John Birgerson. Moderni Stavanger on yliopistokaupunki, jossa toimii monia korkeakouluja ja tutkimuslaitoksia.

Stavanger on eläväinen ja sykkivä kaupunki, jossa on paljon putiikkeja ja ruokapaikkoja. Stavanger ja Sandnes toimi vuonna 2008 Euroopan kulttuuripääkaupunkina, mikä kertoo alueen monipuolisesta kulttuuritarjonnasta ja aktiviteeteista.

Iltapäivällä lähdemme risteilylle Lysevuonoon. Laivan kyydistä voimme nähdä Preikestolenin (suom. Saarnastuoli) näköalapaikan, 604 metriä korkean kalliomuodostelman, joka on alueen vaikuttavimpia luontoelämyksiä.

Ilta on omaa aikaa, matkanjohtaja jakaa mielellään vinkkejä.

Päivä 7
Stavanger – Kristiansand – Sandefjord. Kaupunkikävely Kristiansandissa ja jäähyväisillallinen.

Lähdemme Stavangerista aamiaisen jälkeen ja suuntaamme Norjan eteläisimpään suurkaupunkiin Kristiansandiin. Kristiansandin perusti Norjan ja Tanskan kuningas Kristian IV vuonna 1641. Nykyään Kristiansand on Norjan viidenneksi suurin kaupunki. Kaupungin keskustassa sijaitsee historiallinen kortteli, Kvadraturen, joka on rakennettu kuningas Kristian IV:n hahmotteleman suunnitelman mukaan. Kvadraturenissa voi tutustua mm. vanhaan, viehättävään Posebyenin kaupunginosaan ja ihailla kauniita valkoisia puutaloja, jotka uhkuvat klassista norjalaista idylliä.

Teemme pienen kävelykierroksen kauniissa vanhassa keskustassa, jossa sijaitsee kaupungin pääostoskatu ja ainoa kävelykatu Markens gate. Vietettyämme hieman omaa aikaa ja nautittuamme ehkä lounaan (ei sisälly matkan hintaan) jossakin kaupungin monista viihtyisistä kahviloista jatkamme matkaa kohti Sandefjordia. Hotellissa nautimme päivän päätteeksi makoisan illallisen.

Päivä 8
Sandefjord – Oslo. Lento Helsinkiin.

Syömme aamiaisen hotellissa ja ajamme Oslon lentokentälle.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.898€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
498€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Oslo - Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus 7 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • Aamiaiset päivinä 2-8
 • Lounas lautta/laivamatkoilla päivinä 5 ja 7
 • Illallinen päivänä 2
 • Istumapaikat junamatkalla Oslo-Myrdal
 • Istumapaikat junamatkalla Myrdal – Flåm
 • Lautta/laivamatka Aurlandsvuonossa ja Sognevuonossa, Flåmista Balestrandiin
 • Lautta/laivamatka Balestrandista Bergeniin
 • Lautta/laivamatka Bergenista Stavangeriin
 • Laivamatka Lysevuonossa, Stavangerista Preikestoleniin ja takaisin
 • Retket, kuljetukset ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Oslo 1 yö, Balestrand 1, Bergen 2, Stavanger 2 ja Sandefjord 1.

Majoituspaikoiksi valitut hotellit ovat nykyaikaisia ja hyvätasoisia (3–4 tähteä) ja niiden sijainti on hyvä. Langaton internetyhteys on nopea ja hyvin toimiva sekä ilmainen useimmissa hotelleissa. Lopullinen hotellilista yhteystietoineen lähetetään osallistujille viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Matkatavarat

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää

Kiikari

Kiikari kannattaa ottaa mukaan.

Junamatkoista

Junassa Oslosta Flåmiin on paikkavaraus ja Flåmin radan junassa on vahvistetut istumapaikat kaikille. Osa paikoista on selkä menosuuntaan päin.

Fyysinen kunto

Matkaohjelmaan ei sisälly rasittavia kävelyretkiä. Paikkoihin, joissa käymme, on suhteellisen lyhyt kävelymatka bussilta. Toki edellytyksenä on, että osallistujat ovat kohtuullisessa fyysisessä kunnossa ja pystyvät liikkumaan itsenäisesti. Kävelemme esim. asemilta ja satamista bussiin ja tuolloin kaikki kantavat omat matkatavaransa. Iltapäivisin/iltaisin ohjelmassa on kävelyretkiä, joille halukkaat voivat lähteä mukaan.

Ateriat

Illalliset, jotka kuuluvat matkan hintaan, ovat yleensä joko kolmen tai kahden ruokalajin aterioita. Norjassa syödään mielellään kalaa, joten sitä saattaa aterioilla olla tarjolla.

Majoitusta ja ruokaa koskevat toiveet

Jos on huoneeseen (esim. kerros, parivuode tai kaksi erillistä vuodetta, huone lähellä matkaseuraa) tai ruokaan (kasvisruokavalio tai vastaava) liittyviä toiveita, ne kannattaa mainita matkavarauksen yhteydessä. Teemme parhaamme toteuttaaksemme toiveet, mutta emme luonnollisesti voi taata mitään.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja