Tarujen Skotlanti

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Jylhä ja luonteikas Skotlanti! Näe henkeäsalpaavat maisemat, myyttinen Loch Ness, dramaattisten maisemien Skyen saari ja kulttuurikaupunki Edinburgh.

Skotlanti vie ajatukset täyteläiseen viskin, värikkäiden kilttien, säkkipillin ja ylpeiden asukkaiden pariin. Skotlanti on myös klaanien, linnojen ja linnoitusten maa. Moderni historia ulottuu ensimmäiseen kuningaskuntaan, Albaan. Kiehtovassa maassa  itää edelleen sitkeästi halu riippumattomuuteen.

Maisemat matkalla vaihtelevat jylhistä ylängoistä, kumpuileviin kanervanummiin ja laaksoihin. Käymme mm. myyttisellä Loch Nessin -järvellä, taru järvessä asuvasta hirviöstä elää yhä -vaikka näköhavainnot järven valtiaasta ovatkin harvinaisia.  Ajamme pitkin henkeäsalpaavan kaunista länsirannikkoa ja käymme kaikissa neljässä maankolkassa. Skyen saarella maisemat ovat Skotlannin dramaattisimpia ja asukkaat ovat sitkeitä ja sisukkaita. Kingdom of Fife oli yksi piktien kuningaskunnista, ja jossa toimii Skotlannin vanhin yliopisto St. Andrews.

Kaksi yötä Edinburghin kulttuurikaupungissa kruunaa matkan. Kaikkea näkemäämme ja kuulemaamme voimme sulatella single malt -lasillisen äärellä -täydellistä!

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Englannin punta

Päiväohjelma 8 päivää
Päivä 1
Helsinki - Edinburgh - Glasgow
Päivä 2
Glasgow - St Andrews - Dundee - Aberdeen
Päivä 3
Aberdeen - Speyside - Cairngorms
Päivä 4
Cairngorms - Inverness ja Loch Ness - matka jatkuu Fort Williamiin
Päivä 5
Fort William - Isle of Skye - Glenfinnan-monumentti - Portree - Eilean Donan Castle
Päivä 6
Glencoen kansallispuisto - Inverarayn linna - Loch Lomond - Edinburgh
Päivä 7
Kaupunkikierros Edinburgh - omaa aikaa
Päivä 8
Omaa aikaa - kotimatka

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.798€
Helsinki
Täynnä
1.848€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma Muutokset päiväohjelman järjestykseen ovat mahdollisia, matkaohjelman sisältö pysyy samana.

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Edinburgh - Glasgow

Lennämme Edinburghiin, josta otamme bussilla kurssin kohti Glasgow’ta ja hotelliamme. Ajamme läpi Skotlannin alangon, joka on maan vehreintä ja tiheimmin asuttua seutua: Skotlannin noin 5,2 miljoonasta asukkaasta 75 % asuu Edinburghin ja Glasgow’n ympäristössä. Skotlannin historia ja kulttuuri on kuin värikäs keitos: irlantilaisia siirtolaisia, indoeurooppalaisia heimoja ja vähän Skandinaviaa. Päälle on siroteltu vielä sotia maahan tunkeutuvia normanneja ja englantilaisia vastaan.

Skotlanti voidaan jakaa maantieteellisesti kolmeen alueeseen: Ylämaat, Alamaat ja Eteläiset ylängöt. Kapea keskiosa, Alamaat, on tasankoaluetta. Etelä on ylänköä, jota leimaa ruohon peittämä kumpuileva maisema, joka soveltuu erinomaisesti lampaiden kasvatukseen. Vastakohtana tälle on Skotlannin pohjoisosan karu, villi, vuoristoinen ylänkö, tarujen Ylämaa.

Glasgow`lla on vanhan teollisuuskaupungin teräksinen maine. Kaupunki on tänä päivänä yksi Britannian tärkeimmistä talouden keskuksista. Ilme on nuorekas, sillä Glasgow’ssa on yli 168 000 opiskelijaa, enemmän kuin missään muussa Skotlannin kaupungissa. Vuonna 1451 perustetun yliopiston lisäksi täällä on useampia korkeakouluja. Museoita on runsaasti, teatteritoiminta on vilkasta ja kulttuuritapahtumia riittää.

Illallinen on tänään omakustanteinen. Yövymme Glasgow´ssa.

Päivä 2
Glasgow - St Andrews - Dundee - Aberdeen

Aamiaisen jälkeen jätämme hyvästit Skotlannin suurimmalle kaupungille ja matkaamme kohti kuuluisaa St Andrewsin golfkaupunkia. Golfin alkuperästä ei olla täysin varmoja, mutta se tiedetään, että moderni golf kehitettiin Skotlannissa ja sieltä se levisi muualle maailmaan. Ensimmäinen golfkerho perustettiin 1744, ja se laati pelille ensimmäiset kirjalliset säännöt. Näitä sääntöjä kehitettiin edelleen The Society of St Andrews Golfers -klubilla, joka perustettiin 1754 (nyk. Royal and Ancient Golf Club of St Andrews). Klubista tuli tietynlainen auktoriteetti, jonka puoleen käännyttiin sääntötulkinnoissa ja ratkaisuissa. Sittemmin klubista on tullut golfurheilun sääntöjen valvoja kaikkialla maailmassa lukuun ottamatta Pohjois-Amerikkaa.

Jatkamme matkaa kohti pohjoista ja tulemme Dundeen kaupunkiin, joka on nimetty Unescon designkaupungiksi. Täältä löydämme Kengo Kuman suunnitteleman jännittävän rakennuksen, jossa on Lontoon Victoria & Albert Museumin sivutoimipiste. Ehdimme tutustua Skotlannin designmuseoon ja sen kahvilassa on aikaa pienelle tauolle. Museon ulkopuolella on myös kuuluisa RRS Discoveryn -laiva, joka tunnetaan Capt. Robert Falcon Scottin Etelämanner-retkeltä.

Jatkamme matkaa Arbedeenin kaupunkiin, jossa nautimme illallisen ja yövymme seuraavan yön.

Päivä 3
Aberdeen - Speyside - Cairngorms

Aamiaisen jälkeen tutustumme Aberdeeniin ennen kuin jatkamme matkaa kohti Portsoyn ja Cullenin viehättäviä rannikkokyliä. Nautimme vaihtelevista maalaismaisemista matkalla Spesysideen, jonka alueella on yli 50 viskitislaamoa kirkasvetisen Spey-joen ansiosta. Yhdessä tislaamoista meillä on mahdollisuus maistaa "elämän vettä" kuten paikalliset sanovat.

Pidämme matkalla lounastauon ja illaksi saavumme Cairngormsin kansallispuiston alueelle, jossa yövymme ja syömme illallisen.

Päivä 4
Cairngorms - Inverness ja Loch Ness - matka jatkuu Fort Williamiin

Cairngormsin kansallispuistosta kierroksemme jatkuu Invernessiin, joka sijaitsee kohdassa, jossa Ylämaat kohtaa meren. Tutustumme kaupunkiin kävellen ja sinulla on myös omaa aikaa: mene vaikka ostoksille Skotlannin pohjoisimpaan ostoskeskukseen, tutustu kaupungin kirkkoihin tai kävele sillalle, joka johtaa yli Nessjoen.

Seuraava kohteemme on kuuluisa Loch Ness. Väitetään, että järvihirviö Nessie elää järven tummissa, syvissä vesissä. Loch Ness on pinta-alaltaan Skotlannin toiseksi suurin järvi, mutta syvyydeltään täysin omaa luokkaansa: järveen mahtuu enemmän makeaa vettä kuin kaikkiin Englannin ja Walesin järviin yhteensä!

Matkan varrella vierailemme yli 500 vuotta vanhan Urquhartin linnan raunioilla. Rauniot sijaitsevat pienessä niemekkeessä, josta voimme ihailla Loch Ness -järveä.

Iltapäivän aikana saavumme Fort Williamiin, jossa yövymme ja syömme illallisen.

Päivä 5
Fort William - Isle of Skye - Glenfinnan-monumentti - Portree - Eilean Donan Castle

Tänään lähdemme kokopäiväretkelle. Päivä tulee olemaan pitkä, mutta se on kaiken sen arvoista, koska olemme menossa saarista ehkä kauneimmalle: Skyen saarelle.

Pysähdymme matkalla Glenfinnan-monumentille, joka rakennettiin prinssi Charles Edward Stuartin – jota kutsutaan myös Bonnie Prince Charlieksi – kunniaksi, joka johti viimeistä jakobiittien kapinaa vuonna 1745 toisessa monista yrityksistä saada itsenäinen Skotlanti. Loch Shiel pystytti muistomerkin samaan paikkaan, jossa prinssi kohotti kuninkaallisen lippunsa aloittaakseen taistelunsa Englannin ylivaltaa vastaan.

Seuraavaksi saavumme Mallaigin kalastajakylään, jossa oma Lars von Triermme kuvasi Breaking The Waves -elokuvan vuonna 1996. Yleisesti ottaen Skotlannin luonto on toiminut ahkerasti eri elokuvien taustana, mm. Harry Potter, Winding-Refnin "Valhalla Rising", elokuva Skotlannin omasta Robin Hoodista, Rob Roysta, sekä Oscar-palkittu Mel Gibsonin ohjaama "Braveheart", jossa Gibson itse on pääroolissa vapaustaistelija William Wallace.

Mallaigista menemme lautalla kohti Skyen saarta, joka on Sisä-Hebridien saariston suurin ja pohjoisin saari.

1 665 km²:n Isle of Skye koristaa vihreitä, mutkittelevia kanervamaisemia, jotka ovat täynnä harmaanruskeita jyrkkiä kallioita, järviä, vesiputouksia ja pieniä asutuksia, joissa arki sujuu verkkaisesti. Saari tunnetaan myös Talisker-merkkisestä single malt -viskistä, jonka annetaan kypsyä 10 vuotta ennen pullotusta. Saavumme Armadaleen noin puolen tunnin lauttamatkan jälkeen.

Skotlannin ylämaat oli aiemmin jaettu pieniin alueisiin, joissa asuivat eri heimoryhmät, jotka taistelivat keskenään vallasta alueillaan. Eri klaanit, jotka voidaan jäljittää aina 1100-luvulle asti, on nimetty klaanipäällikön mukaan. Klaanit käyttivät Ylämaan vaatteita, jotka oli valmistettu ruudullisesta villakankaasta, nimeltään tartan, jonka erityiset kuviot auttoivat erottamaan eri klaanit toisistaan. Aluksi puku koostui tavallisesta kaavusta, jonka päällä puettiin klaanin tartanikuosiin tehtyä ruudukkoa. Noin 1700-luvulla ruudusta alettiin ommella polvipituinen hame, eli kiltti, sellaisena kuin se nykyään tunnetaan. 1970-luvulla kirjattiin 141 klaanineuvoston hyväksymää  tartaania. Periaatteessa voit käyttää vain tiettyä tartaania, jos kuulut tartaanikuvion "omistajiin" - mutta esimerkiksi muotisuunnittelijoiden ansiosta tartaanikuvio on levinnyt meille muillekin.

Ajamme pohjoiseen erittäin kauniiseen Portreen pääkaupunkiin, joka on pieni viihtyisä satamakaupunki, jonka satamapromenadi kutsuu sinut kahville ja lyhyelle kävelylle. Tapahtumarikkaan päivän jälkeen lähdemme Isle of Skyen saarelta iltapäivällä. Tänään ajamme hieman pidemmän matkan, koska Isle of Skyen hotellit eivät täytä asiakkaidemme odotuksia, mutta näin ollen matka on myös huomenna hieman lyhyempi

Paluumatkalla pysähdymme mantereen puolella kuvauksellisessa Eilean Donanin linnassa. Linna sijaitsee pienellä saarella Loch Duichin järvellä ja tunnetaan mm. Highlander-elokuvasta.

Ajamme satamaan ja jatkamme lautalla takaisin mantereelle. Mallaigin kalastajakylässä tanskalaisohjaaja Lars von Trier kuvasi elokuvansa Breaking the Waves vuonna 1996. Skotlanti onkin toiminut taustakulissina useissa elokuvissa, joista esimerkkeinä Valhalla Rising, joka kertoo Skotlannin omasta Robin Hoodista Rob Roysta, Braveheart, jossa Mel Gibson näyttelee vapaustaistelija William Wallacea, ja Harry Potter filmit.

Mantereella saavumme viehättävään Eilean Donanin linnaan, joka sijaitsee pienellä saarella Loch Duichissa, aivan Loch Longin ja Loch Alshin suulla, jotka johtavat merelle. Vierailemme kauniissa linnassa, jonka monet tunnistavat "Highlander ja James Bondin "Maailma ei riitä"-elokuvista. Idyllisellä paikalla sijaitseva linna on valokuvaajien suosikkikohde sen viehättävän sijainnin ansiosta. 

Eilean Donanissa vanhan skotlantilaisen linnan tunnelma on niin paksu, että voit melkein leikata sen läpi. Linnassa on kaikki mitä skotlantilaiselta linnalta voi odottaa. Suuressa juhlasalissa on linnan vaikuttava vaakuna ja muotokuvamaalaukset katsovat meitä seiniltä. Täällä mielikuvitus täydentää monia jännittäviä tarinoita ja tapahtumia, joita linnan on täytynyt nähdä aikojen kuluessa.

Ajamme takaisin Fort Williamiin, jossa yövymme. Syömme illallisen hotellissa ennen kuin painamme päät tyynyyn ja nukumme ansaitut yöunet.

 

Päivä 6
Glencoen kansallispuisto - Inverarayn linna - Loch Lomond - Edinburgh

Aloitamme aamun kävelyllä Glencoen kansallispuistossa. Ihastelemme kauniita maisemia muutaman kilometrin pituisella reitillä.

Jatkamme matkaa ja palaamme Edinburghiin. Matkan varrella käymme Inverarayn linnassa, joka on Argyllin herttuan koti. Jokunen vuosi sitten linna täyttyi kameroista ja näyttelijöistä, sillä yksi suositun ja palkitun Downton Abbey -sarjan jaksoista kuvattiin siellä.

Reittimme kulkee läpi Trossachsin kansallispuiston. Trossachs on erinomainen näyte Skotlannin luonnonkauneudesta: ylänköä ja alankoa, kanervikkoja ja vihreitä metsiä, jotka levittäytyvät jokien, harjujen ja kristallinkirkkaiden järvien ympärille.

Yksi järvistä on Iso-Britannian suurin makeavetinen järvi, Loch Lomond. Voimme arvioida omin silmin, onko järven ranta yhtä kaunis kuin samanniminen melankolinen kansanlaulu.

Alkuillasta saavumme takaisin Edinburghiin, josta aloitimme Skotlannin-kierroksemme. Majoitumme hotelliin, joka sijaitsee keskustan tuntumassa. Täällä vietämme seuraavat kaksi yötä.

Päivä 7
Kaupunkikierros Edinburgh - omaa aikaa

Aamiaisen jälkeen lähdemme kaupunkikierrokselle, jonka aikana saamme yleiskuvan kaupungin historiasta. Näemme mm. Unescon suojeleman vanhankaupungin (Old Town), uusklassismia edustavan New Townin sekä Leithin sataman, joka on ollut olemassa jo 1300-luvulla. Old Townissa vierailemme Edinburghin linnassa, joka sijaitsee yhdellä kaupunkikuvaa hallitsevista seitsemästä kukkulasta. Joka päivä klo 13 – paitsi sunnuntaina – kajahtaa laukaus yhdestä linnan kanuunoista. Tapa oli alun perin palvelu Leithin satamassa toimivalle merenkulkuväelle, jotta he saattoivat asettaa laivan kellon aikaan – ikään kuin aikamerkki. Huolimatta GPS:stä ja satelliittikellosta perinne elää edelleen.

Toinen kaupungin merkittävistä kukkuloista on sammunut tulivuori Arthur’s Seat. Skotlantilaisen kirjailijan Sir Walter Scottin mukaan – tunnetaan mm. ritariromaanista Ivanhoe – se on paras paikka auringonnousun ja -laskun ihailemiseen. Edinburgh onkin ainoa Euroopan kaupunki, joka vai ylpeillä sillä, että sen keskustassa sijaitsee sammunut tulivuori.

Kuljemme läpi New Townin, joka nimestään huolimatta on yli 200 vuotta vanha. Kaupunginosan suunnitteli nuori arkkitehti James Craig, ja sen symmetrinen muoto on vaikuttanut voimakkaasti eurooppalaiseen kaupunkisuunnitteluun.

Iltapäivä on omaa aikaa. Käy vaikka jossakin kaupungin monista museoista ja gallerioista tai hoida viimeiset ostokset.

Lounaalla voit täyttää vatsasi skottilaisella erikoisuudella, haggiksella. Haggis sisältää mm. kaurahiutaleita, sydäntä, maksaa, ihraa, sipulia ja mausteita, jotka kypsennetään lampaan mahalaukussa. Jos haggis vaikuttaa liian hurjalta, kokeile mehukasta Aberdeen Angus -pihviä, suoraan Ylämaan niityiltä. Janoa voi sammuttaa Rose Streetin lukuisissa pubeissa, ja kahvin tuskaan löytyy apua kaupungin kahviloista. Kokeile kahvin seuraksi mureita shortbread-pikkuleipiä.

Päivä 8
Omaa aikaa - kotimatka

Sinulla on vielä aikaa tutustua omatoimisesti kaupunkiin. Iltapäivällä matkaamme lentokentälle ja on aika jättää jäähyväiset henkeäsalpaavan kauniille Skotlannille - mar sin leat!

 

Hintatiedot

Yhden hengen huoneen lisämaksu
400€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Edinburgh - Helsinki (välilasku ja koneenvaihto) turistiluokassa
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • Aamiaiset päivinä 2-8
 • Illalliset päivinä 2-5
 • Kuljetukset sekä retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 
 • Juomat ja muut ruokailut matkan aikana
 • Juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille (suositus, yhteensä noin 10€/henkilö)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yöpymiset

Glasgow 1 yö
Aberdeen 
Cairngormsin alue 1 
Fort William 
Edinburgh 

Hotellit

Yövymme paikallisissa, pienehköissä hotelleissa, joiden tasossa on eroavaisuuksia, esim. jonkin pienen hotellin jokainen huone voi olla erilainen. Palveluiden taso vaihtelee hotelleittain ja ruoka on tyypillisesti yksinkertaista ja täyttävää.

Skotlannissa hotellihuoneissa on usein grand lit-parivuode (leveys 140 cm). Mikäli toivot erillisiä vuoteita, asiakaspalvelumme välittää toiveen hotellille. Huomioithan, ettemme voi taata toiveen toteutumista.

 

Pakkaa mukaan

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Ota mukaan myös hyvät kävelykengät tai lenkkarit. Ota mukaan vaatteita, joissa on hyvä liikkua ja mukava olla. Skotlannissa sää on vaihtelevaa ja sadekuurot yleisiä, suosittelemme kerrospukeutumista; vaatteita joita on helppo lisätä ylle ja vähentää. Et tarvitse mukaan juhla-asua.

Käytännön tietoa

Matkan hintaan sisältyvät ateriat syödään hotelleissa, joissa yövymme matkan aikana.

Hotellit ovat keskitason hotelleja ja huomioittehan, että niiden mahdollisuudet valmistaa erikoisruokavalioaterioita ovat rajalliset.

Päivittäiset ajomatkat ovat noin 100-300 km.

Muutokset matkaohjelmaan ovat mahdollisia. Saat vahvistetun matkaohjelman lentolippujen mukana.

Adapteri

Skotlantiin on hyvä ottaa matkalle mukaan adapteri, koska pistorasia poikkeaa Suomessa käytettävästä (tyyppi G). Osassa hotelleista kylpyhuoneen sähkövirta käy vain partakoneen lataukseen.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Aivan superreissu! Olin tällä matkalla pari viikkoa sitten, ja pidin todella paljon. Kohteet olivat hyviä, aikataulutus myös ja nähtiin matkalla paljon. Ilmat suosivat, joten sekin vaikutti matkan tunnelmaan. Pidin myös hotelleista, joissa yövyimme, ja ruuat olivat hyviä.
Date published: 2023-05-27
Rated 2 out of 5 by from Matkaohjelma oli parempi kuin toteutus Olimme viikko sitten matkalla ja sää oli erinomainen. Matkan ajankäyttö oli huonosti suunniteltua ja hotellit olivat huonoja. Opas ei ollut kovin suomiystävällinen. Kertoi kyllä tarinoita mutta oleelliset asiat , kuten aamulla päivän aikataulu, jäi kertomatta. Matkasta jäi hyvin ristiriitainen tunne. Esim kansallispuistokävely tietä pitkin 30 min kun kohteessa ei ollut juurikaan katsomista. Aikaa olisi voinut käyttää monissa muissa näyttävimmissä luontokohteissa. Surkein hotellihuoneen sijainti oli Holiday Innin G taso autopaikkoja vastapäätä. Matka ei vastannut odotuksiani ajankäytön eikä oppaan toiminnan suhteen.
Date published: 2023-05-21
Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen ja mielenkiitoinen matka Olin tyytyväinen Skotlannin kiertomatkaan
Date published: 2023-05-20
Rated 4 out of 5 by from Skotlanti viikossa Paljon upeita maisemia ja tietenkin mallasviskiä.
Date published: 2023-05-19
Rated 4 out of 5 by from Mahtavat maisemat Skotlannin Ylämailla Olimme matkalla alueen näkökulmasta parhaimpaan aikaan eli toukokuun puolivälissä. Sää suosi meitä ja kahdeksan päivän aikana satoi käytännössä vain yhtenä päivänä. Maisemat olivat upeat, varsinkin Ylämailla ja Isle of Skyellä. Vaikka kahdeksan päivän kiertomatka bussissa istuen on hieman raskas, niin upeat maisemat ja nähtävyydet korvasivat lievää fyysistä rasitusta. Myös matkaryhmämme vanhimmat jäsenet tuntuivat kestävän nämä rasitukset mukavasti. Opas oli hyvä ja hänen ansiostaan matkan sisältö oli virallista suunnitelmaa monipuolisempi. Ainoa hieman ihmeteltävä asia ohjelmassa oli ensimmäisen päivän yöpyminen Glaskowissa, jonne ei oltu tehty mitään ohjelmaa, vaan ohjelman mukaan meidän olisi pitänyt lähteä heti aamulla takaisin itärannikolle, mutta sattuman kautta (bussin rikkoutuminen ja uuden bussin odottaminen) meille jäi hieman aikaa tutustua jalkaisin myös Glaskowin keskustaan. Glaskowissa käynnin sijaan olisin mieluummin ollut vaikka Ylämailla yhden yön enemmän.
Date published: 2023-05-19
Rated 4 out of 5 by from Kyllä oli mahtavat maisemat. Matkan kesto oli 8 pv , josta kaksi meni kokonaan matkoihin. Ihanasti kierrettiin ympäriinsä, mutta päivät olivat turhankin pitkiä. Aamiaisen jälkeen oitis lähdettiin ja päivän paäätteeksi suoraan seuraavaan hotelliin illalliselle. Olisi ollut hyvä, jos olisi ollut joku aamupäivä omaa aikaa.
Date published: 2022-09-18
Rated 4 out of 5 by from Hieno matka, joka muuttui yllättävän mielenkiintoiseksi Retket pilasi kuningattaren kuoleman aiheuttamien turvajärjestelyiden ja lautan teknisen vian lisäksi koronan syyksi ilmoitetut poikkeamat, jotka olisi kyllä voitu ratkaista jo ennen matkaa.
Date published: 2022-09-16
Rated 3 out of 5 by from Bussissa Skotlannissa Skotlannin kiertomatkan anti jäi niukaksi; hienoja maisemia ja vanhoja linnoja. Opas kertoi paljon historiaa yksityiskohtineen, nykyajasta kovin niukasti. Lauttamatka peruuntui, Edinburghiin tutustuminen peruuntui ja paluumatka aikaistui (aamuyöllä lähdettiin lentokentälle)
Date published: 2022-09-15
 • y_2023, m_5, d_29, h_23
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_8, tr_175
 • loc_fi_FI, sid_GBRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja