Tarujen Skotlanti

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Jylhä ja luonteikas Skotlanti! Näe henkeäsalpaavat maisemat, myyttinen Loch Ness, dramaattisten maisemien Skyen saari ja kulttuurikaupunki Edinburgh.

Skotlanti vie ajatukset täyteläiseen viskin, värikkäiden kilttien, säkkipillin ja ylpeiden asukkaiden pariin. Skotlanti on myös klaanien, linnojen ja linnoitusten maa. Moderni historia ulottuu ensimmäiseen kuningaskuntaan, Albaan. Kiehtovassa maassa  itää edelleen sitkeästi halu riippumattomuuteen.

Maisemat matkalla vaihtelevat jylhistä ylängoistä, kumpuileviin kanervanummiin ja laaksoihin. Käymme mm. myyttisellä Loch Nessin -järvellä, taru järvessä asuvasta hirviöstä elää yhä -vaikka näköhavainnot järven valtiaasta ovatkin harvinaisia.  Ajamme pitkin henkeäsalpaavan kaunista länsirannikkoa ja käymme kaikissa neljässä maankolkassa. Skyen saarella maisemat ovat Skotlannin dramaattisimpia ja asukkaat ovat sitkeitä ja sisukkaita. Kingdom of Fife oli yksi piktien kuningaskunnista, ja jossa toimii Skotlannin vanhin yliopisto St. Andrews.

Kaksi yötä Edinburghin kulttuurikaupungissa kruunaa matkan. Kaikkea näkemäämme ja kuulemaamme voimme sulatella single malt -lasillisen äärellä -täydellistä!

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Englannin punta

Päiväohjelma 8 päivää
Päivä 1
Helsinki - Edinburgh - Glasgow
Päivä 2
Glasgow - St Andrews - Dundee - Aberdeen
Päivä 3
Aberdeen - Speyside - Cairngorms
Päivä 4
Cairngorms - Inverness ja Loch Ness - matka jatkuu Fort Williamiin
Päivä 5
Fort William - Isle of Skye - Glenfinnan-monumentti - Portree - Eilean Donan Castle
Päivä 6
Glencoen kansallispuisto - Inverarayn linna - Loch Lomond - Edinburgh
Päivä 7
Kaupunkikierros Edinburgh - omaa aikaa
Päivä 8
Omaa aikaa - kotimatka

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.898€
Helsinki
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.898€
Helsinki
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.948€
Helsinki
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
2.048€
Helsinki
Täynnä
2.048€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma Muutokset päiväohjelman järjestykseen ovat mahdollisia, matkaohjelman sisältö pysyy samana.

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Edinburgh - Glasgow

Lennämme Edinburghiin, josta otamme bussilla kurssin kohti Glasgow’ta ja hotelliamme. Ajamme läpi Skotlannin alangon, joka on maan vehreintä ja tiheimmin asuttua seutua: Skotlannin noin 5,2 miljoonasta asukkaasta 75 % asuu Edinburghin ja Glasgow’n ympäristössä. Skotlannin historia ja kulttuuri on kuin värikäs keitos: irlantilaisia siirtolaisia, indoeurooppalaisia heimoja ja vähän Skandinaviaa. Päälle on siroteltu vielä sotia maahan tunkeutuvia normanneja ja englantilaisia vastaan.

Skotlanti voidaan jakaa maantieteellisesti kolmeen alueeseen: Ylämaat, Alamaat ja Eteläiset ylängöt. Kapea keskiosa, Alamaat, on tasankoaluetta. Etelä on ylänköä, jota leimaa ruohon peittämä kumpuileva maisema, joka soveltuu erinomaisesti lampaiden kasvatukseen. Vastakohtana tälle on Skotlannin pohjoisosan karu, villi, vuoristoinen ylänkö, tarujen Ylämaa.

Glasgow`lla on vanhan teollisuuskaupungin teräksinen maine. Kaupunki on tänä päivänä yksi Britannian tärkeimmistä talouden keskuksista. Ilme on nuorekas, sillä Glasgow’ssa on yli 168 000 opiskelijaa, enemmän kuin missään muussa Skotlannin kaupungissa. Vuonna 1451 perustetun yliopiston lisäksi täällä on useampia korkeakouluja. Museoita on runsaasti, teatteritoiminta on vilkasta ja kulttuuritapahtumia riittää.

Illallinen on tänään omakustanteinen. Yövymme Glasgow´ssa.

Päivä 2
Glasgow - St Andrews - Dundee - Aberdeen

Aamiaisen jälkeen jätämme hyvästit Skotlannin suurimmalle kaupungille ja matkaamme kohti kuuluisaa St Andrewsin golfkaupunkia. Golfin alkuperästä ei olla täysin varmoja, mutta se tiedetään, että moderni golf kehitettiin Skotlannissa ja sieltä se levisi muualle maailmaan. Ensimmäinen golfkerho perustettiin 1744, ja se laati pelille ensimmäiset kirjalliset säännöt. Näitä sääntöjä kehitettiin edelleen The Society of St Andrews Golfers -klubilla, joka perustettiin 1754 (nyk. Royal and Ancient Golf Club of St Andrews). Klubista tuli tietynlainen auktoriteetti, jonka puoleen käännyttiin sääntötulkinnoissa ja ratkaisuissa. Sittemmin klubista on tullut golfurheilun sääntöjen valvoja kaikkialla maailmassa lukuun ottamatta Pohjois-Amerikkaa.

Jatkamme matkaa kohti pohjoista ja tulemme Dundeen kaupunkiin, joka on nimetty Unescon designkaupungiksi. Täältä löydämme Kengo Kuman suunnitteleman jännittävän rakennuksen, jossa on Lontoon Victoria & Albert Museumin sivutoimipiste. Ehdimme tutustua Skotlannin designmuseoon ja sen kahvilassa on aikaa pienelle tauolle. Museon ulkopuolella on myös kuuluisa RRS Discoveryn -laiva, joka tunnetaan Capt. Robert Falcon Scottin Etelämanner-retkeltä.

Jatkamme matkaa Arbedeenin kaupunkiin, jossa nautimme illallisen ja yövymme seuraavan yön.

Päivä 3
Aberdeen - Speyside - Cairngorms

Aamiaisen jälkeen tutustumme Aberdeeniin ennen kuin jatkamme matkaa kohti Portsoyn ja Cullenin viehättäviä rannikkokyliä. Nautimme vaihtelevista maalaismaisemista matkalla Spesysideen, jonka alueella on yli 50 viskitislaamoa kirkasvetisen Spey-joen ansiosta. Yhdessä tislaamoista meillä on mahdollisuus maistaa "elämän vettä" kuten paikalliset sanovat.

Pidämme matkalla lounastauon ja illaksi saavumme Cairngormsin kansallispuiston alueelle, jossa yövymme ja syömme illallisen.

Päivä 4
Cairngorms - Inverness ja Loch Ness - matka jatkuu Fort Williamiin

Cairngormsin kansallispuistosta kierroksemme jatkuu Invernessiin, joka sijaitsee kohdassa, jossa Ylämaat kohtaa meren. Tutustumme kaupunkiin kävellen ja sinulla on myös omaa aikaa: mene vaikka ostoksille Skotlannin pohjoisimpaan ostoskeskukseen, tutustu kaupungin kirkkoihin tai kävele sillalle, joka johtaa yli Nessjoen.

Seuraava kohteemme on kuuluisa Loch Ness. Väitetään, että järvihirviö Nessie elää järven tummissa, syvissä vesissä. Loch Ness on pinta-alaltaan Skotlannin toiseksi suurin järvi, mutta syvyydeltään täysin omaa luokkaansa: järveen mahtuu enemmän makeaa vettä kuin kaikkiin Englannin ja Walesin järviin yhteensä!

Matkan varrella vierailemme yli 500 vuotta vanhan Urquhartin linnan raunioilla. Rauniot sijaitsevat pienessä niemekkeessä, josta voimme ihailla Loch Ness -järveä.

Iltapäivän aikana saavumme Fort Williamiin, jossa yövymme ja syömme illallisen.

Päivä 5
Fort William - Isle of Skye - Glenfinnan-monumentti - Portree - Eilean Donan Castle

Tänään lähdemme kokopäiväretkelle. Päivä tulee olemaan pitkä, mutta se on kaiken sen arvoista, koska olemme menossa saarista ehkä kauneimmalle: Skyen saarelle.

Pysähdymme matkalla Glenfinnan-monumentille, joka rakennettiin prinssi Charles Edward Stuartin – jota kutsutaan myös Bonnie Prince Charlieksi – kunniaksi, joka johti viimeistä jakobiittien kapinaa vuonna 1745 toisessa monista yrityksistä saada itsenäinen Skotlanti. Loch Shiel pystytti muistomerkin samaan paikkaan, jossa prinssi kohotti kuninkaallisen lippunsa aloittaakseen taistelunsa Englannin ylivaltaa vastaan.

Seuraavaksi saavumme Mallaigin kalastajakylään, jossa oma Lars von Triermme kuvasi Breaking The Waves -elokuvan vuonna 1996. Yleisesti ottaen Skotlannin luonto on toiminut ahkerasti eri elokuvien taustana, mm. Harry Potter, Winding-Refnin "Valhalla Rising", elokuva Skotlannin omasta Robin Hoodista, Rob Roysta, sekä Oscar-palkittu Mel Gibsonin ohjaama "Braveheart", jossa Gibson itse on pääroolissa vapaustaistelija William Wallace.

Mallaigista menemme lautalla kohti Skyen saarta, joka on Sisä-Hebridien saariston suurin ja pohjoisin saari.

1 665 km²:n Isle of Skye koristaa vihreitä, mutkittelevia kanervamaisemia, jotka ovat täynnä harmaanruskeita jyrkkiä kallioita, järviä, vesiputouksia ja pieniä asutuksia, joissa arki sujuu verkkaisesti. Saari tunnetaan myös Talisker-merkkisestä single malt -viskistä, jonka annetaan kypsyä 10 vuotta ennen pullotusta. Saavumme Armadaleen noin puolen tunnin lauttamatkan jälkeen.

Skotlannin ylämaat oli aiemmin jaettu pieniin alueisiin, joissa asuivat eri heimoryhmät, jotka taistelivat keskenään vallasta alueillaan. Eri klaanit, jotka voidaan jäljittää aina 1100-luvulle asti, on nimetty klaanipäällikön mukaan. Klaanit käyttivät Ylämaan vaatteita, jotka oli valmistettu ruudullisesta villakankaasta, nimeltään tartan, jonka erityiset kuviot auttoivat erottamaan eri klaanit toisistaan. Aluksi puku koostui tavallisesta kaavusta, jonka päällä puettiin klaanin tartanikuosiin tehtyä ruudukkoa. Noin 1700-luvulla ruudusta alettiin ommella polvipituinen hame, eli kiltti, sellaisena kuin se nykyään tunnetaan. 1970-luvulla kirjattiin 141 klaanineuvoston hyväksymää  tartaania. Periaatteessa voit käyttää vain tiettyä tartaania, jos kuulut tartaanikuvion "omistajiin" - mutta esimerkiksi muotisuunnittelijoiden ansiosta tartaanikuvio on levinnyt meille muillekin.

Ajamme pohjoiseen erittäin kauniiseen Portreen pääkaupunkiin, joka on pieni viihtyisä satamakaupunki, jonka satamapromenadi kutsuu sinut kahville ja lyhyelle kävelylle. Tapahtumarikkaan päivän jälkeen lähdemme Isle of Skyen saarelta iltapäivällä. Tänään ajamme hieman pidemmän matkan, koska Isle of Skyen hotellit eivät täytä asiakkaidemme odotuksia, mutta näin ollen matka on myös huomenna hieman lyhyempi

Paluumatkalla pysähdymme mantereen puolella kuvauksellisessa Eilean Donanin linnassa. Linna sijaitsee pienellä saarella Loch Duichin järvellä ja tunnetaan mm. Highlander-elokuvasta.

Ajamme satamaan ja jatkamme lautalla takaisin mantereelle. Mallaigin kalastajakylässä tanskalaisohjaaja Lars von Trier kuvasi elokuvansa Breaking the Waves vuonna 1996. Skotlanti onkin toiminut taustakulissina useissa elokuvissa, joista esimerkkeinä Valhalla Rising, joka kertoo Skotlannin omasta Robin Hoodista Rob Roysta, Braveheart, jossa Mel Gibson näyttelee vapaustaistelija William Wallacea, ja Harry Potter filmit.

Mantereella saavumme viehättävään Eilean Donanin linnaan, joka sijaitsee pienellä saarella Loch Duichissa, aivan Loch Longin ja Loch Alshin suulla, jotka johtavat merelle. Vierailemme kauniissa linnassa, jonka monet tunnistavat "Highlander ja James Bondin "Maailma ei riitä"-elokuvista. Idyllisellä paikalla sijaitseva linna on valokuvaajien suosikkikohde sen viehättävän sijainnin ansiosta. 

Eilean Donanissa vanhan skotlantilaisen linnan tunnelma on niin paksu, että voit melkein leikata sen läpi. Linnassa on kaikki mitä skotlantilaiselta linnalta voi odottaa. Suuressa juhlasalissa on linnan vaikuttava vaakuna ja muotokuvamaalaukset katsovat meitä seiniltä. Täällä mielikuvitus täydentää monia jännittäviä tarinoita ja tapahtumia, joita linnan on täytynyt nähdä aikojen kuluessa.

Ajamme takaisin Fort Williamiin, jossa yövymme. Syömme illallisen hotellissa ennen kuin painamme päät tyynyyn ja nukumme ansaitut yöunet.

 

Päivä 6
Glencoen kansallispuisto - Inverarayn linna - Loch Lomond - Edinburgh

Aloitamme aamun kävelyllä Glencoen kansallispuistossa. Ihastelemme kauniita maisemia muutaman kilometrin pituisella reitillä.

Jatkamme matkaa ja palaamme Edinburghiin. Matkan varrella käymme Inverarayn linnassa, joka on Argyllin herttuan koti. Jokunen vuosi sitten linna täyttyi kameroista ja näyttelijöistä, sillä yksi suositun ja palkitun Downton Abbey -sarjan jaksoista kuvattiin siellä.

Reittimme kulkee läpi Trossachsin kansallispuiston. Trossachs on erinomainen näyte Skotlannin luonnonkauneudesta: ylänköä ja alankoa, kanervikkoja ja vihreitä metsiä, jotka levittäytyvät jokien, harjujen ja kristallinkirkkaiden järvien ympärille.

Yksi järvistä on Iso-Britannian suurin makeavetinen järvi, Loch Lomond. Voimme arvioida omin silmin, onko järven ranta yhtä kaunis kuin samanniminen melankolinen kansanlaulu.

Alkuillasta saavumme takaisin Edinburghiin, josta aloitimme Skotlannin-kierroksemme. Majoitumme hotelliin, joka sijaitsee keskustan tuntumassa. Täällä vietämme seuraavat kaksi yötä.

Päivä 7
Kaupunkikierros Edinburgh - omaa aikaa

Aamiaisen jälkeen lähdemme kaupunkikierrokselle, jonka aikana saamme yleiskuvan kaupungin historiasta. Näemme mm. Unescon suojeleman vanhankaupungin (Old Town), uusklassismia edustavan New Townin sekä Leithin sataman, joka on ollut olemassa jo 1300-luvulla. Old Townissa vierailemme Edinburghin linnassa, joka sijaitsee yhdellä kaupunkikuvaa hallitsevista seitsemästä kukkulasta. Joka päivä klo 13 – paitsi sunnuntaina – kajahtaa laukaus yhdestä linnan kanuunoista. Tapa oli alun perin palvelu Leithin satamassa toimivalle merenkulkuväelle, jotta he saattoivat asettaa laivan kellon aikaan – ikään kuin aikamerkki. Huolimatta GPS:stä ja satelliittikellosta perinne elää edelleen.

Toinen kaupungin merkittävistä kukkuloista on sammunut tulivuori Arthur’s Seat. Skotlantilaisen kirjailijan Sir Walter Scottin mukaan – tunnetaan mm. ritariromaanista Ivanhoe – se on paras paikka auringonnousun ja -laskun ihailemiseen. Edinburgh onkin ainoa Euroopan kaupunki, joka vai ylpeillä sillä, että sen keskustassa sijaitsee sammunut tulivuori.

Kuljemme läpi New Townin, joka nimestään huolimatta on yli 200 vuotta vanha. Kaupunginosan suunnitteli nuori arkkitehti James Craig, ja sen symmetrinen muoto on vaikuttanut voimakkaasti eurooppalaiseen kaupunkisuunnitteluun.

Iltapäivä on omaa aikaa. Käy vaikka jossakin kaupungin monista museoista ja gallerioista tai hoida viimeiset ostokset.

Lounaalla voit täyttää vatsasi skottilaisella erikoisuudella, haggiksella. Haggis sisältää mm. kaurahiutaleita, sydäntä, maksaa, ihraa, sipulia ja mausteita, jotka kypsennetään lampaan mahalaukussa. Jos haggis vaikuttaa liian hurjalta, kokeile mehukasta Aberdeen Angus -pihviä, suoraan Ylämaan niityiltä. Janoa voi sammuttaa Rose Streetin lukuisissa pubeissa, ja kahvin tuskaan löytyy apua kaupungin kahviloista. Kokeile kahvin seuraksi mureita shortbread-pikkuleipiä.

Päivä 8
Omaa aikaa - kotimatka

Sinulla on vielä aikaa tutustua omatoimisesti kaupunkiin. Iltapäivällä matkaamme lentokentälle ja on aika jättää jäähyväiset henkeäsalpaavan kauniille Skotlannille - mar sin leat!

 

Royal Edinburgh Military Tattoo -tapahtuma

Näyttävä musiikkitapahtuma uniikissa ympäristössä - Royal Edinburgh Military Tattoo!

Sinulla on Edinburghissa mahdollisuus osallistua tähän ainutlaatuiseen tapahtumaan, joka houkutelee vuosittain tasokkaita esiintyjiä ja tuhansia katsojia ympäri maailmaa. Tapahtuman voi monissa maissa nähdä televisiosta, mutta nyt voit kokea näyttävän shown paikan päällä! Suuri vuosittainen show järjestetään Edinburghin linnan edustalla. Ohjelmaan sisältyy joka vuosi "Massed Pipes and Drums", 200-hengen suurorkesteri ja "The Lone Piper" - yksittäinen säkkipillin soittaja, joka seisoo linnan muurilla ja soittaa koko kaupungille.

Hinta: 128€/hlö (sis. pääsylipun tapahtumaan ja lipputoimiston kulut)

 

 

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.048€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
500€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Edinburgh - Helsinki turistiluokassa (9.5. lähdöllä välilaskut)
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • Aamiaiset päivinä 2-8
 • Illalliset päivinä 2-5
 • Kuljetukset sekä retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 
 • Juomat ja muut ruokailut matkan aikana
 • Juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille (suositus, yhteensä noin 10€/henkilö)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää. 

Yöpymiset

Glasgow 1 yö
Aberdeen 
Cairngormsin alue 1 
Fort William 
Edinburgh 

Hotellit

Yövymme paikallisissa, pienehköissä hotelleissa, joiden tasossa on eroavaisuuksia, esim. jonkin pienen hotellin jokainen huone voi olla erilainen. Palveluiden taso vaihtelee hotelleittain ja ruoka on tyypillisesti yksinkertaista ja täyttävää.

Skotlannissa hotellihuoneissa on usein grand lit-parivuode (leveys 140 cm). Mikäli toivot erillisiä vuoteita, asiakaspalvelumme välittää toiveen hotellille. Huomioithan, ettemme voi taata toiveen toteutumista.

 

Pakkaa mukaan

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Ota mukaan myös hyvät kävelykengät tai lenkkarit. Ota mukaan vaatteita, joissa on hyvä liikkua ja mukava olla. Skotlannissa sää on vaihtelevaa ja sadekuurot yleisiä, suosittelemme kerrospukeutumista; vaatteita joita on helppo lisätä ylle ja vähentää. Et tarvitse mukaan juhla-asua.

Käytännön tietoa

Matkan hintaan sisältyvät ateriat syödään hotelleissa, joissa yövymme matkan aikana.

Hotellit ovat keskitason hotelleja ja huomioittehan, että niiden mahdollisuudet valmistaa erikoisruokavalioaterioita ovat rajalliset.

Päivittäiset ajomatkat ovat noin 100-300 km.

Muutokset matkaohjelmaan ovat mahdollisia. Saat vahvistetun matkaohjelman lentolippujen mukana. 

Adapteri

Skotlantiin on hyvä ottaa matkalle mukaan adapteri, koska pistorasia poikkeaa Suomessa käytettävästä (tyyppi G). Osassa hotelleista kylpyhuoneen sähkövirta käy vain partakoneen lataukseen. 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Upea matka Skotlantiin Matkaohjelma oli mielenkiintoinen ja ainakin minulle siinä oli sopivasti vapaa-aikaakin tarjolla. Oppaamme Sirpa oli kerrassaan loistava hänelle ISOT kiitokset ! Ainoa miinus tuli osasta hotelleja, joissa kahden hengen huoneessa oli kahden matkustavalle naishenkilölle tarjolla vain 140 senttiä leveä TWIN bed yhteisellä peitolla. Tämä ei kyllä oikein toimi kun ystävykset matkustavat yhdessä ja jakavat huoneen. Matkan varauksen yhteydessä voisi kysyä tuohon liitteyn tarkennusta eli halutaanko erilliset vuoteet jaettuun hotellihuoneeseen. Toki oppaamme yriti korjata asiaa paikan päällä, mutta kaikissa hotelleissa se ei enää onnistunut.
Date published: 2023-07-19
Rated 3 out of 5 by from Skotlanti on kaunis Skotlanti on kaunis matkailukohde. Sääkin suosi meitä. Edinburgin kaksi päivää olivat hyvä loppuhuipennus matkalle. Miinuksena yksi hotelli/hostelli ja valitettavasti opas. Ne laskevat arvosanan viidestä tähdestä tähän kolmeen
Date published: 2023-07-04
Rated 3 out of 5 by from Skotlannissa on kaunista Matka oli hyvin suunniteltu ja vastasi suurimmalta osalta odotuksiani. Skotlanti on kaunis paikka. Tästä olisi tullut 4-5 tähteä MUTTA: Yksi hotelleista oli huono, meille osui vielä hellepäivät eikä hotellissa ollut ilmastointia. Suurin pommi oli kuitenkin hotelli/hostellihuoneeni sijainti keittiön ilmastointilaitteen moottorin yläpuolella : ( Tämä oli kuitenkin pieni miinus). Suurin miinus tulee oppaasta. "Olen tehnyt näitä hommia 30 vuotta"-asenne paistoi läpi koko matkan ajan. Väsymys, kyllästyminen, tympiintyminen. (Hän mainosti tekevänsä Albatrossin Australian matkat (!) ja sitä olin ajatellut 60-vuotisreissukseni siskoni kanssa, mutta tämän oppaan kanssa en matkalle halua.) Reissulaisia ei tervehditty, negatiivinen asenne paistoi kaikessa läpi "jos pääsemme perille", " enää emme saa ajaa keskustaan "" puukotatte kuitenkin selkään". Paljon virheitä opastamisessa ja asioita ei oltu viitsitty selvittää, miten ne nyt vuonna 2023 olivat. " Albatrossi on tällainen halpa matkanjärjestäjä, siksi hotelimme ovat tällaisia." Opas kertoi heti aluksi olevansa sairas ja huonossa kunnossa, antibiooteilla, katsotaan jaksanko /selviydynkö reissusta." No viimeiset päivät olimmekin ilman opasta. Olin keväällä Japanissa teidän reissullanne ja siellä opas oli loistava. Itse joudun työssäni tilanteisiin jotka on vain hoidettava oli oma "päivän kunto" sitten mikä vain. Sitä en voi asiakkailleni purnata. Hommat vain pitää hoitaa. Tätä odottaisin oppaaltakin. Meidän ryhmä oli pieni ja todella helppo.
Date published: 2023-07-04
Rated 4 out of 5 by from Skotlanti on näkemisen arvoinen Palasin matkalta neljä päivää sitten ja kokemus Skotlannista oli valloittava. Matka tarjosi monipuolisen kattauksen Skotlannin suurista kaupungeista (Edinburgh ja Glasgow) aina pieniin kyliin ja vanhoihin linnoihin asti. Bussissa istumista tuli toki runsaasti ja keskipäivän pysähdykset olivat usein valintoja siitä, syökö lounasta vai katsellako ympäriinsä, koska molemmille ei oikein ollut pysähdyksen lyhyen keston puolesta aikaa. Kehittämisnäkökulmasta voi todeta, että Skye-saaren osuus oli pettymys eikä tarjonnut oikein mitään erityistä. Glasgowissa olisi puolestaan voinut viettää enemmän aikaa kuin vain puolikkaan päivän. Hotellit olivat pääsääntöisesti kohtuullisen hyvätasoisia, tosin ilmastoinnin puute parissa toi kuumuuden vuoksi hikisiä öitä. Matkanjohtajan palvelut eivät valitettavasti tällä Albatros-matkalla olleet samalla tasolla kuin yleensä, mutta bussikuski hoiti työnsä hienosti. Skotlantilaisten ystävällisyys ja avuliaisuus tekivät vaikutuksen.
Date published: 2023-07-03
Rated 5 out of 5 by from Paljon historiatietoa saimme. Mukava matka. Riittävästi aikaa omatoimiseenkin tutustumiseen.
Date published: 2023-07-02
Rated 4 out of 5 by from Tarujen Skotlanti Kohteet olivat kiinnostavia ja monipuolisia antaen hyvän kuvan tSkotlannin historiasta ja nykypäivästä. Opas oli osaava.
Date published: 2023-06-26
Rated 4 out of 5 by from Tervetuloa Skotlantiin! Osallistuin 8 päivän kiertomatkalle Skotlantiin noin viikko sitten. Matka täytti lupaukset - matkalla todellakin kierrettiin Skotlantia. Näimme paljon ja sai hienon yleiskatsauksen maasta. Kävimme aika monessa linnassa, joista etenkin pidin Urquhartin linnanraunioista. Toisaalta bussissa istuminen päivästä toiseen on rankkaa ja välillä tulee "mikä päivä - mikä kaupunki"fiilis. Ihmeellistä kylläkin matkan aikana oli aurinkoista ja suorastaan kuumaa, vaikka Skotlannissa aika usein sataa. Kannattaa aina pakata kunnon sadetakki mukaan kun lähtee Skotlantiin. Sateenvarjosta ei ole mitään hyötyä tavallisessa skotlantilaisessa tuulisessa ja sateisessa säässä. Ryhmämme oli todella mukava, vaikka 36 henkilöä on aika paljon ryhmämatkalla. Matkanjohtaja oli mahtava ja tiesi todella paljon maasta. Meidän bussikuski oli myös fantastinen. Suosittelen matkaa henkilöille jotka nauttivat hienoista maisemista ja historiasta.
Date published: 2023-06-25
Rated 5 out of 5 by from Kiva reissu ! Matkanjohtaja/opas Sirpalle täydet pisteet. Vähän sairaanakin hoiti hommansa mallikkaasti 👏
Date published: 2023-06-24
 • y_2024, m_4, d_21, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_8, tr_184
 • loc_fi_FI, sid_GBRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja