Tarujen Skotlanti

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Jylhä ja luonteikas Skotlanti! Näe henkeäsalpaavat maisemat, myyttinen Loch Ness, dramaattisten maisemien Skyen saari ja kulttuurikaupunki Edinburgh.

Skotlanti vie ajatukset täyteläiseen viskin, värikkäiden kilttien, säkkipillin ja ylpeiden asukkaiden pariin. Skotlanti on myös klaanien, linnojen ja linnoitusten maa. Moderni historia ulottuu ensimmäiseen kuningaskuntaan, Albaan. Kiehtovassa maassa  itää edelleen sitkeästi halu riippumattomuuteen.

Maisemat matkalla vaihtelevat jylhistä ylängoistä, kumpuileviin kanervanummiin ja laaksoihin. Käymme mm. myyttisellä Loch Nessin -järvellä, taru järvessä asuvasta hirviöstä elää yhä -vaikka näköhavainnot järven valtiaasta ovatkin harvinaisia.  Ajamme pitkin henkeäsalpaavan kaunista länsirannikkoa ja käymme kaikissa neljässä maankolkassa. Skyen saarella maisemat ovat Skotlannin dramaattisimpia ja asukkaat ovat sitkeitä ja sisukkaita. Kingdom of Fife oli yksi piktien kuningaskunnista, ja jossa toimii Skotlannin vanhin yliopisto St. Andrews.

Kaksi yötä Edinburghin kulttuurikaupungissa kruunaa matkan. Kaikkea näkemäämme ja kuulemaamme voimme sulatella single malt -lasillisen äärellä -täydellistä!

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Englannin punta

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Edinburgh - Glasgow
Päivä 2 Glasgow - St Andrews - Aberdeen
Päivä 3 Aberdeen - Speyside - Cairngorms
Päivä 4 Cairngorms - Inverness ja Loch Ness - matka jatkuu Fort Williamiin
Päivä 5 Fort William - Isle of Skye - Armadalen linnan puutarha
Päivä 6 Glencoen kansallispuisto - Inverarayn linna - Loch Lomond - Edinburgh
Päivä 7 Kaupunkikierros Edinburgh - omaa aikaa
Päivä 8 Omaa aikaa - kotimatka

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.548€
Helsinki
1.598€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.648€
Helsinki
Mahdollisuus ostaa lippu Tattoo -tapahtumaan.
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma Muutokset päiväohjelman järjestykseen ovat mahdollisia, matkaohjelman sisältö pysyy samana.

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Edinburgh - Glasgow

Lennämme Edinburghiin, josta otamme bussilla kurssin kohti Glasgow’ta ja hotelliamme. Ajamme läpi Skotlannin alangon, joka on maan vehreintä ja tiheimmin asuttua seutua: Skotlannin noin 5,2 miljoonasta asukkaasta 75 % asuu Edinburghin ja Glasgow’n ympäristössä. Skotlannin historia ja kulttuuri on kuin värikäs keitos: irlantilaisia siirtolaisia, indoeurooppalaisia heimoja ja vähän Skandinaviaa. Päälle on siroteltu vielä sotia maahan tunkeutuvia normanneja ja englantilaisia vastaan.

Skotlanti voidaan jakaa maantieteellisesti kolmeen alueeseen: Ylämaat, Alamaat ja Eteläiset ylängöt. Kapea keskiosa, Alamaat, on tasankoaluetta. Etelä on ylänköä, jota leimaa ruohon peittämä kumpuileva maisema, joka soveltuu erinomaisesti lampaiden kasvatukseen. Vastakohtana tälle on Skotlannin pohjoisosan karu, villi, vuoristoinen ylänkö, tarujen Ylämaa.

Glasgow`lla on vanhan teollisuuskaupungin teräksinen maine. Kaupunki on tänä päivänä yksi Britannian tärkeimmistä talouden keskuksista. Ilme on nuorekas, sillä Glasgow’ssa on yli 168 000 opiskelijaa, enemmän kuin missään muussa Skotlannin kaupungissa.  Vuonna 1451 perustetun yliopiston lisäksi täällä on useampia korkeakouluja. Museoita on runsaasti, teatteritoiminta on vilkasta ja kulttuuritapahtumia riittää.

Kokoonnumme yhteiselle illalliselle.

Päivä 2
Glasgow - St Andrews - Aberdeen

Aamiaisen jälkeen jätämme hyvästit Skotlannin suurimmalle kaupungille ja matkaamme kohti kuuluisaa St Andrewsin golfkaupunkia.
Golfin alkuperästä ei olla täysin varmoja, mutta se tiedetään, että moderni golf kehitettiin Skotlannissa ja sieltä se levisi muualle maailmaan. Ensimmäinen golfkerho perustettiin 1744, ja se laati pelille ensimmäiset kirjalliset säännöt. Näitä sääntöjä kehitettiin edelleen The Society of St Andrews Golfers -klubilla, joka perustettiin 1754 (nyk. Royal and Ancient Golf Club of St Andrews). Klubista tuli tietynlainen auktoriteetti, jonka puoleen käännyttiin sääntötulkinnoissa ja ratkaisuissa. Sittemmin klubista on tullut golfurheilun sääntöjen valvoja kaikkialla maailmassa lukuun ottamatta Pohjois-Amerikkaa.

Jatkamme matkaa Arbedeenin kaupunkiin, jossa nautimme illallisen ja yövymme seuraavan yön.

Päivä 3
Aberdeen - Speyside - Cairngorms

Aamiaisen jälkeen tutustumme Aberdeeniin ennen kuin jatkamme matkaa kohti Portsoyn ja Cullenin viehättäviä rannikkokyliä. Nautimme vaihtelevista maalaismaisemista matkalla Spesysideen, jonka alueella on yli 50 viskitislaamoa kirkasvetisen Spey-joen ansiosta. Yhdessä tislaamoista meillä on mahdollisuus maistaa "elämän vettä" kuten paikalliset sanovat.

Pidämme matkalla lounastauon ja illaksi saavumme Cairngormsin kansallispuiston alueelle, jossa yövymme ja syömme illallisen.

Päivä 4
Cairngorms - Inverness ja Loch Ness - matka jatkuu Fort Williamiin

Cairngormsin kansallispuistosta kierroksemme jatkuu Invernessiin, joka sijaitsee kohdassa, jossa Ylämaat kohtaa meren. Tutustumme kaupunkiin kävellen ja sinulla on myös omaa aikaa: mene vaikka ostoksille Skotlannin pohjoisimpaan ostoskeskukseen, tutustu kaupungin kirkkoihin tai kävele sillalle, joka johtaa yli Nessjoen.

Seuraava kohteemme on kuuluisa Loch Ness. Väitetään, että järvihirviö Nessie elää järven tummissa, syvissä vesissä. Loch Ness on pinta-alaltaan Skotlannin toiseksi suurin järvi, mutta syvyydeltään täysin omaa luokkaansa: järveen mahtuu enemmän makeaa vettä kuin kaikkiin Englannin ja Walesin järviin yhteensä!

Matkan varrella vierailemme yli 500 vuotta vanhan Urquhartin linnan raunioilla. Rauniot sijaitsevat pienessä niemekkeessä, josta voimme ihailla Loch Ness -järveä.

Iltapäivän aikana saavumme Fort Williamiin, jossa yövymme ja syömme illallisen.

Päivä 5
Fort William - Isle of Skye - Armadalen linnan puutarha

Tänään pääkohteemme on Skyen saari, joka on suurin ja pohjoisin Sisä-Hebridien saariryhmän saarista. Skyen pinta-ala on 1 665 km², ja saaren vihreitä, kumpuilevia kanervikoita pilkuttavat harmaanruskeat, jyrkät kalliot, järvet, vesiputoukset ja pienet taloryppäät, joissa elämä kulkee päivästä päivään omaan, rauhalliseen tahtiinsa. Saari tunnetaan myös Talisker-merkkisestä single malt -viskistä, jonka annetaan kypsyä 10 vuotta ennen pullotusta. Pysähdymme matkalla kuvauksellisen Eilean Donanin linnan luo ihailemaan maisemia. Linna sijaitsee pienellä saarella Loch Duichin järvellä ja tunnetaan mm. Highlander-elokuvasta.

Matkan varrella näemme muitakin saaria: Skotlantiin kuuluu lähes 1 000 saarta, jotka on jaettu kolmeen pääryhmään: Shetlandsaaret, Orkneysaaret ja Hebridit.

Skyen saarelle ja Portreen kaupunkiin saavumme siltaa pitkin. Vierailemme Armadalen linnan puutarhassa ja museossa. Armadale Castle Gardens koostuu linnan raunioista ja 40 hehtaarin puutarhasta, jota ympäröi metsä. Linna ja sitä ympäröivä alue oli pitkään hoitamatonta ryteikköä, kunnes 1971 eräs säätiö osti tontin. Nyt linnan fasadi on entisöity ja puutarha kunnostettu entiseen kukoistukseensa. Donaldin klaanin omistaman säätiön päämääränä on jakaa tietoa Ylämaiden ja klaanien historiasta.

Ajamme satamaan ja jatkamme lautalla takaisin mantereelle. Mallaigin kalastajakylässä tanskalaisohjaaja Lars von Trier kuvasi elokuvansa Breaking the Waves vuonna 1996. Skotlanti onkin toiminut taustakulissina useissa elokuvissa, joista esimerkkeinä Valhalla Rising, joka kertoo Skotlannin omasta Robin Hoodista Rob Roysta, Braveheart, jossa Mel Gibson näyttelee vapaustaistelija William Wallacea, ja Harry Potter filmit.

Ajamme takaisin Fort Williamiin.

Päivä 6
Glencoen kansallispuisto - Inverarayn linna - Loch Lomond - Edinburgh

Aloitamme aamun kävelyllä Glencoen kansallispuistossa. Ihastelemme kauniita maisemia muutaman kilometrin pituisella reitillä.

Jatkamme matkaa ja palaamme Edinburghiin. Matkan varrella käymme Inverarayn linnassa, joka on Argyllin herttuan koti. Joku aika sitten linna täyttyi kameroista ja näyttelijöistä, sillä yksi suositun ja palkitun Downton Abbey -sarjan jaksoista kuvattiin siellä.

Reittimme kulkee läpi Trossachsin kansallispuiston. Trossachs on erinomainen näyte Skotlannin luonnonkauneudesta: ylänköä ja alankoa, kanervikkoja ja vihreitä metsiä, jotka levittäytyvät jokien, harjujen ja kristallinkirkkaiden järvien ympärille.

Yksi järvistä on Iso-Britannian suurin makeavetinen järvi, Loch Lomond. Voimme arvioida omin silmin, onko järven ranta yhtä kaunis kuin samanniminen melankolinen kansanlaulu.

Alkuillasta saavumme takaisin Edinburghiin, josta aloitimme Skotlannin-kierroksemme. Majoitumme hotelliin, joka sijaitsee keskustan tuntumassa. Täällä vietämme seuraavat kaksi yötä.

Päivä 7
Kaupunkikierros Edinburgh - omaa aikaa

Aamiaisen jälkeen lähdemme kaupunkikierrokselle, jonka aikana saamme yleiskuvan kaupungin historiasta. Näemme mm. Unescon suojeleman vanhankaupungin (Old Town), uusklassismia edustavan New Townin sekä Leithin sataman, joka on ollut olemassa jo 1300-luvulla. Old Townissa vierailemme Edinburghin linnassa, joka sijaitsee yhdellä kaupunkikuvaa hallitsevista seitsemästä kukkulasta. Joka päivä klo 13 – paitsi sunnuntaina – kajahtaa laukaus yhdestä linnan kanuunoista. Tapa oli alun perin palvelu Leithin satamassa toimivalle merenkulkuväelle, jotta he saattoivat asettaa laivan kellon aikaan – ikään kuin aikamerkki. Huolimatta GPS:stä ja satelliittikellosta perinne elää edelleen.

Toinen kaupungin merkittävistä kukkuloista on sammunut tulivuori Arthur’s Seat. Skotlantilaisen kirjailijan Sir Walter Scottin mukaan – tunnetaan mm. ritariromaanista Ivanhoe – se on paras paikka auringonnousun ja -laskun ihailemiseen. Edinburgh onkin ainoa Euroopan kaupunki, joka vai ylpeillä sillä, että sen keskustassa sijaitsee sammunut tulivuori.

Kuljemme läpi New Townin, joka nimestään huolimatta on yli 200 vuotta vanha. Kaupunginosan suunnitteli nuori arkkitehti James Craig, ja sen symmetrinen muoto on vaikuttanut voimakkaasti eurooppalaiseen kaupunkisuunnitteluun.

Iltapäivä on omaa aikaa. Käy vaikka jossakin kaupungin monista museoista ja gallerioista tai hoida viimeiset ostokset.

Lounaalla voit täyttää vatsasi skottilaisella erikoisuudella, haggiksella. Haggis sisältää mm. kaurahiutaleita, sydäntä, maksaa, ihraa, sipulia ja mausteita, jotka kypsennetään lampaan mahalaukussa. Jos haggis vaikuttaa liian hurjalta, kokeile mehukasta Aberdeen Angus -pihviä, suoraan Ylämaan niityiltä. Janoa voi sammuttaa Rose Streetin lukuisissa pubeissa, ja kahvin tuskaan löytyy apua kaupungin kahviloista. Kokeile kahvin seuraksi mureita shortbread-pikkuleipiä.

Päivä 8
Omaa aikaa - kotimatka

Sinulla on vielä aikaa tutustua omatoimisesti kaupunkiin. Iltapäivällä matkaamme lentokentälle ja on aika jättää jäähyväiset henkeäsalpaavan kauniille Skotlannille - mar sin leat!

Saavumme Helsinkiin seuraavan päivän puolella.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.548€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
298€
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki - Edinburgh - Helsinki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • aamiaiset päivinä 2-8
 • illalliset päivinä 1-5
 • kuljetukset sekä retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 298€ (7 yötä)
 • ruokajuomat
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille (noin 10€/henkilö)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Lennot

Lähdöt ovat myynnissä ilman vahvistettuja lentoja kaudelle 2021. Pidätämme oikeuden mahdollisiin lentoyhtiö -ja reittimuutoksiin.

Mikäli lentojen vahvistuttua matkan sisältö muuttuu tai muutoksien määrä on suuri pohjautuen 2020 tietoihin, on teillä oikeus vaihtaa matkan lähtöpäivää tai peruuttaa matka kuluitta.

 

Majoitus

Glasgow: 1 yö
Aberdeen: 1 yö
Cairngormsin alue: 1 yö
Fort William: 2 yötä
Edinburgh: 2 yötä

Hotelli

Yövymme paikallisissa, pienehköissä hotelelleissa, joiden tasossa voi olla eroavaisuuksia, esim. hotellin jokainen huone voi olla erilainen. Palveluiden määrä vaihtelee hoteleittain ja.  ruoka on tyypillisesti yksinkertaista ja täyttävää.

Skotlannissa hotellihuoneissa on usein grand lit-parivuode (leveys 140 cm). Mikäli toivot lisää tilaa, voi asiakaspalvelumme välittää toiveen hotellille erillisistä vuoteista, jolloin huoneessa on kaksi vuodetta. Huomioi, ettemme voi taata toivetta.

Fort Williamin hotellissa ei ole hissiä.

Pakkaa mukaan

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Ota mukaan myös hyvät kävelykengät.

Käytännön tietoa

Matkan hintaan sisältyvät ateriat nautitaan hotelleissa, joissa yövymme matkan aikana.

Hotellit ovat keskitason hotelleja ja huomioittehan, että hotellien mahdollisuudet valmistaa erikoisruokavalioaterioita ovat rajalliset.

Päiväkohtaiset ajomatkat ovat noin 100-200 km.

Muutokset matkaohjelmaan ovat mahdollisia. Saat vahvistetun matkaohjelman lentolippujen mukana.

Adapteri

Skotlantiin on hyvä ottaa matkalle mukaan adapteri, koska pistorasia poikkeaa Suomessa käytettävästä. Osassa hotelleista kylpyhuoneen sähkövirta käy vain partakoneen lataukseen.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from skotlannin Ylämaan ympäri viikossa En tuntenutt Ylämaata joten suunnilleen kaikki mitä näin, kiinnosti minua. Bussimatkat kyllä väsytti mutta se hintahan on maksettava. Matkanjohtajamme oli miellyttävä ja hyvä asiantuntija. Kohteet olivat niin hyvät kuin viikossa tällaisella matkalla voisi toivoa. Hotellit ja illalliset/aamiaiset olivat suhteellisen vaatimattomia minun makuuni. Yhden hotellin kylppäri haisi todella vahvasti homeelle eikä poistoilma toiminut. Siitä mainitsin matkanjohtajalle ja hän antoi jo palautetta hotelliin. (muistaakseni Grand Hotel, Oban). Kokonaisuutena matka oli hintansa arvoinen ja kiinnostava. Myös matkakumppanit olivat mukavat.
Date published: 2017-06-16
Rated 3 out of 5 by from paljon historiaa, vähän luontotietoa Esittelyssä olisi voinut korostaa, että matka keskittyy lähes täysin Skotlannin kulttuuri- ja poliittiseen historiaan. Mahdollisuuksia luonnnonolojen esittelyyn ei hyödynnetty tarpeeksi esim. Cairngormsissa. Suosittelisin matkaa tällä ohjelmalla vain Skotlannin historiaan jo edeltäkäsin hyvin perehtyneelle harrastajalle. Ajomatkaa oli paljon (1200 km) ja bussissa istumista yli 18 tuntia. Aikaa eri kohteisiin jäi usein liian vähän. Alla annetut tähdet olen suhteuttanut yllä esittämiini ennakkotieto- ja ohjelmatoiveisiin.
Date published: 2016-07-08
Rated 3 out of 5 by from Hengästyttää vieläkin! Järjestelyt olivat sujuvia, mutta eteneminen kaupungista toiseen hengästyttävä. Koko ajan oltiin menossa eteenpäin - bussiin ja bussista pois. Maisemat olivat tietenkin aivan fantastisia ja kaupungit kuvauksellisia. Aamiaisjärjestelyt olivat poikkeavia. Tälle matkalle ei huonokuntoisten kannata lähteä - vauhti oli kova. Osassa hotelleja ei ollut hissejä ja huoneet tosi pieniä. Odotukset olivat suuremmat..
Date published: 2016-06-18
Rated 4 out of 5 by from Hieno yhdistelmä historiaa ja upeita maisemia Yleisesti ottaen matka oli hyvä kokonaisuus ja kaikki toimi hyvin. Ryhmä oli mukavan kokoinen ja matkanteko bussilla turvallista ja miellyttävää. Matkanjohtaja informoi hyvin kaikista käytännön järjestelyistä ja aikatauluista sekä loi mukavan hengen. Hän kertoi mielenkiintoisella tavalla historiasta, paikoista ja Skotlannin nykypäivästä. Suuret kiitoksemme hänelle! Jotkut hotellit tuntuivat olevan enemmän peri skottilaisia ja siten mielenkiintoisia, mutta eivät ehkä täysin suomalaiseen makuun. Joitakin historiallisia kohteita olisi ollut mukava tutkia vähän pidempäänkin.
Date published: 2016-09-09
Rated 5 out of 5 by from Erittäin onnistunut matka Hyvin laadittu ohjelma jonka avulla sai hyvän kokonaiskuvan Skotlannista. Käyntikohteita oli aika paljon ja siitä johtuen joissakin käytettävissä oleva aika oli suhteellisen lyhyt. Se ei kuitenkaan häirinnyt mainittavasti, on selvää että kaikkien toiveiden mukaan ei voida joustaa kun kyseessä ryhmämatka. Otimme tämän sillä tyylillä että nyt on hyvä pohja suunnitella seuraavaa Skotlannin matkaa kun tietää mihin kohteisiin kannattaa panostaa. Erinomainen matkanjohtaja jolla oli positiivinen ja kuitenkin päättäväinen asenne, sopivasti huumoria ja joka toi hyvin esille kohdemaan historiaa. Hän osasi hyvin myös auttaa kaikissa käytännön kysymyksissä.
Date published: 2018-06-19
Rated 4 out of 5 by from Upea Skotlanti Skotlannin matkassa hyvää: maisemat, ilmapiiri, kulttuuri, historia, matkan jouheva eteneminen, matkaoppaan asiantuntevuus, huolenpito ja halu tehdä meille hyvä matka. Kehitettävää: alkupään matkan kohteet tulisi saada toimivammaksi (Glasgow jäi liian pinnalliseksi, Fraserburgh'issa kävimme katsomassa kiinni ollutta majakkamuseota, Elginin kiinnostavuus ja ravintolatarjonta ei vastannut lounaspaikassa tarpeita, Portreessä oli liian vähän aikaa ottaen huomioon, elettä paikka oli eräs matkan pääkohteista). Kuitenkin yleisesti ottaen matka toimi ja kohteet olivat kiinnostavia! Joidenkin hotellien taso ei ehkä ollut samaa tasoa matkan yleistason kanssa.
Date published: 2017-06-15
Rated 4 out of 5 by from Haggista ja historiaa Matkanjohtaja Anneli oli oikein hyvä ja tietäväinen. Historiaa ja muutakin tietoa tuli paljon mutta ei liikaa. Aikataulut pitivät ja mukavia yllätyksiä tuli matkan varrella. Nähtävää oli kiitettävästi ja vaikka päivät välillä venyivät pitkiksi, ei ollut liian rankkaa. Ainoa nähtävyys jonka olisi voinut vaihtaa toiseksi: Inverarayn linnan sijasta tai lisäksi olisi voinut olla historiallisesti tärkeä Stirlingin linna. Bussin jalkatilat olivat pitkäkoipiselle ahtaat. Hotellit voisivat olla parempia ainakin Obanissa ja Fort Williamissa. Molemmat olivat kovin kuluneita. Näissä hotelleissa ei myöskään ollut huoneissa wifiä. Ruoka oli Glasgowin hotellissa huonoa, muissa ok. Kolmesta alkupala/pääruoka/jälkiruoka vaihtoehdosta oli mukava valita. Monipuoliseen ilmastoon on syytä varustautua hyvin: kevytuntuvatakki ei ollut yhtään liikaa ja sadetakki ja -varjo olivat itsestäänselvyyksiä. Ryhmän koko 38 henkeä oli vähän liian suuri. Ennen matkaa oli säätämistä lentojen kanssa: Finnairin suora lento muuttui yllättäen Norwegianin välilaskulliseen lentoon.
Date published: 2017-07-09
Rated 3 out of 5 by from Huonot hotellit, loistava opas Kiertomatka oli hyvin suunniteltu, tosin ohjelma oli taas kerran liian tiivis. Opastus oli erinomainen, suurkiitos ammattitaitoiselle ja välittävälle oppaalle! Opas oli selkeäsanainen, neutraali ja tiesi kohteesta todella paljon. Hotellihuoneet olivat ahtaita ja sängyt osin liian kapeita. Pyydämme kiinnittämään jatkossa enemmän huomiota hotellien tasoon. Asiakaskuntanne on vaativaa ja odottaa asumiselta hyvää tasoa.
Date published: 2017-07-23
 • y_2021, m_10, d_20, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.19
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_5, tr_129
 • loc_fi_FI, sid_GBRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

22GBRTR04HFI1905