Tanskan eloisat kaupungit, Skagen ja kesytön länsirannikko

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Hieno matka läpi H. C. Andersenin ja Skagenin maalareiden idyllisen Tanskan.

Uutuus

Tutustu kunnolla Tanskaan! Kahdeksan päivän aikana pääset näkemään tämän merellisen Pohjoismaan kauneimmat seudut Albatrosin osaavan matkanjohtajan opastuksella.

Liikumme Mols Bjergen kansallispuiston kumpuilevissa maisemissa ja tutustumme Kustaa Vaasan vankilaan Kaløn linnan raunioilla. Näe idyllinen kauppakaupunki Ebeltoft vinoine kaupungintaloineen ja mukulakivikatuineen, anna Jyllannin pohjoiskärjessä sijaitsevan, monia taiteilijoita inspiroineen Skagenin sykähdyttää ja koe villi länsirannikko ja kansallispuistot Thy ja Vattimeri (tansk. Vadehavet).

Liikumme maisemissa, jotka ovat kuin Rantahotelli-televisiosarjasta ja seikkailemme H. C. Andersenin Odensessa. Matkalla kohti Kööpenhaminaa käymme vielä tutustumassa Lego-museoon. Tällä matkalla kierrämme käytännössä koko Tanskan.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
  • Tyyppi Kiertomatka

  • Matkanjohtaja Suomalainen

  • Viisumi Ei

  • Rokotukset Ei

  • Valuutta DKK

Päiväohjelma 9 päivää
Päivä 1
Saapuminen Kööpenhaminaan, katamaraanilla Aarhusiin, kaupunkikierros ja majoittuminen merenrantahotelliin Grenaassa.
Päivä 2
Mols Bjergen kansallispuisto, käynti Ebeltoftissa ja Kaløn linnan raunioilla.
Päivä 3
Råbjerg Milen dyynit ja taidemaalareiden Skagen.
Päivä 4
Skagenin museo ja Skagenin sarvi.
Päivä 5
Rantahotelli-televisiosarjan rannat, Svinkløv Badehotel, ”Cold Hawaii” Klitmøllerissä, Klitmøller Badehotel ja Thyn kansallispuisto.
Päivä 6
Ribe – Tanskan vanhin kaupunki, Vattimeren kansallispuisto, smørrebrød-lounas. Møgeltønder ja Schackenborg sekä Christiansfeld.
Päivä 7
Billundin Lego-museo, Odense ja H. C. Andersenin museo ja koti. Tanskan mahtavimman sillan yli kohti Kööpenhaminaa. Omaa aikaa pääkaupungissa.
Päivä 8
Kaupunkikävely Kööpenhaminassa. Vanha Kööpenhamina, Kgs. Nytorv, Amalienborg, Pieni merenneito, Kastellin linnoitus ja Nyhavn.
Päivä 9
Omaa aikaa Kööpenhaminassa ja kotimatka.

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Saapuminen Kööpenhaminaan, katamaraanilla Aarhusiin, kaupunkikierros ja majoittuminen merenrantahotelliin Grenaassa.

Saavuttuamme Kööpenhaminan lentokentälle ajamme kohti Sjællands Oddea, josta katamaraani vie meidät Aarhusiin.

Perillä Aarhusissa suuntaamme vanhaan keskustaan, jossa teemme lyhyen kävelykierroksen. Käymme mm. isossa tuomiokirkossa, joka on Tanskan pisin kirkko (93 m). Kirkko on omistettu merenkulkijoiden suojeluspyhimykselle, Pyhälle Klemens I:lle. Katsele rauhassa alttaritaulua, joka on kirkon kallein aarre, sekä vuodelta 1720 peräisin olevaa laivan pienoismallia (fregatti Enigheden, suom. ykseys). Pienoismalli putosi laivasta pahassa myrskyssä matkalla hollantilaiselta laivanrakentajalta tsaari Pietari Suurelle. Se ajautui rantaan Skagenissa. Myöhemmin pienoismallin osti aarhusilainen kalastaja, joka lahjoitti sen kirkolle.

Päivän aikana on tilaisuus ostaa itselleen hieman syötävää, joko lautalla tai perillä Aarhusissa ennen kuin suuntaamme päivän viimeiselle etapille. Määränpäämme on Hotel Marina Grenaassa. Siellä yövymme seuraavat kaksi yötä. Ennen päivällistä on mahdollisuus käydä uimassa hotellin uima-altaassa tai rentoutua porealtaassa ja saunassa. Kaunis ranta sijaitsee vain kivenheiton päässä hotellista ja kutsuu kävelylle.

Syömme päivällisen yhdessä hotellin ravintolassa ja saamme samalla tilaisuuden tutustua toisiimme paremmin.

Päivällinen hotellissa Grenaassa.

Päivä 2
Mols Bjergen kansallispuisto, käynti Ebeltoftissa ja Kaløn linnan raunioilla.

Edessä on kokonainen päivä ihastuttavassa Mols Bjergen kansallispuistossa, joten vedä hyvät ulkoilukengät jalkaan, sillä tulemme kävelemään yhteensä noin 6 km hieman kumpuilevassa maastossa.

Ajamme alkajaisiksi Jernhattenin näköalapaikalle, josta näemme kauas merelle ja Kattegatin salmessa sijaitsevalle Hjelmin saarelle. Sieltä on lyhyt matka Ebeltoftiin, kauniiseen vanhaan kaupunkiin, joka sai kaupunkioikeudet vuonna 1302. Kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat vanha raatihuone vuodelta 1789, museolaivana toimiva fregatti Jylland ja lasimuseo. Teemme pienen kierroksen matkanjohtajan opastuksella. Sen jälkeen voit valita, haluatko käydä useammassa museossa (sisäänpääsymaksu ei sisälly matkan hintaan) vai lähdetkö katselemaan kaupunkia itseksesi. Käy myös syömässä lounasta, esim. kulttuuritalon Maltfabrikken, jossa on oma panimo, on kiva paikka.

Kun Ebeltoft katoaa näkyvistä, alkaa Mols Bjergen kansallispuisto. Se on Itä-Jyllannin suosituinta rannikkoaluetta. Kansallispuistossa ja siihen kuuluvassa saaristossa, jonka pinta-ala on 180 km2, on tarjolla upeita luontoelämyksiä. Alkajaisiksi ajamme Femmøller Strandin lähellä sijaitsevaan vierailukeskukseen, jossa voi tutustua alueen kasveihin, eläimiin ja geologiaan. Sen jälkeen suuntaamme luontoon.

Seuraava kohteemme on lounaassa sijaitseva Trehøje. Mikäli jaksat kiivetä ylös saakka (127 m), palkintona on yllättävän hienot näkymät yli Djurslandin niemen. Toisella puolella ovat Djurslandin kumpuilevat mäet ja toisella Kattegatin kiemurteleva rannikko. Trehøje on lisäksi vaikuttavin yhteensä 11 pronssikautisesta hautakummusta, joita on löytynyt tältä tienoolta.

Matka jatkuu Djurslandin eteläisimpään kärkeen Sletterhageen, joka sijaitsee Helgenæsin niemessä. Ohitamme matkalla kenraali Ryen Skanse-linnoituksen. Se on peräisin kolmivuotisen sodan ajalta, jota tanskalaiset kävivät saksalaisia vastaan. Paikkaan liittyvä tarina, jonka matkanjohtaja kertoo bussimatkalla, on varsin dramaattinen.

Nyt on aika palata takaisin hotellille. Sitä ennen teemme vielä kävelyretken Kaløn linnan raunioille lähellä Nappedamin satamaa. Vitsikkäillä paikallisilla on tapana sanoa, että Euroopassa on kolme isoa satamaa: Amsterdam, Rotterdam ja Nappedam. Voit itse arvioida, pitääkö se paikkansa!

Kaløn linnan rauniot ovat kuin ryhdikäs muistomerkki ja kertovat entisten aikojen suuruudesta. Rauniot on suosittu retkikohde sekä paikallisille että vierailijoille, jotka haluavat kävellä noin 500 m patoa pitkin raunioille. Linnan rakennutti kuningas Eerik Menved vuonna 1313. Tunnetuin vanki Kaløllä oli Kustaa Vaasa, joka oli vangittuna linnassa 1518–1519. Sitten hän pakeni ja myöhemmin hänestä tuli Ruotsin kuningas. Kustaa Vaasan vangitseminen, vankila-aika ja pako ovat tarina petoksesta, harhautuksesta ja kekseliäisyydestä, joten kuuntele tarkkaan. Kyseessä on hyvä tarina!
 
Aamiainen ja illallinen hotellissa Grenaassa.

Päivä 3
Råbjerg Milen dyynit ja taidemaalareiden Skagen.

Päivän kohde on Tanskan ”huippu”, taidemaalareiden Skagen. Ajamme kohti pohjoista läpi Jyllannin, kunnes saavumme perille Råbjerg Mileen. Edessämme avautuu vaikuttava näky. Kyse on noin 1 x 1 km:n kokoisesta hiekkadyynistä, jota tuuli työntää joka vuosi 15 m koilliseen. Kävelemme valtavassa ”hiekkalaatikossa” ja nautimme maisemista, kunnes on aika palata bussiin ja ajaa perille Skageniin.

Skagen tunnetaan upeasta valosta, ainutlaatuisesta luonnosta, tyypillisistä keltaisista taloista ja valkoisista hiekkarannoista. Juuri valo ja luonto houkuttelivat Skageniin ryhmän taiteilijoita, joita kutsutaan nimellä Skagenin maalarit. P. S. Krøyer, Anna Ancher ja Michael Ancher pitivät valoa niin ihmeellisenä ja kiinnostavana, että heidän piti taltioida se teoksiinsa. Iltapäivä on omaa aikaa, mutta jos haluat, voit tehdä kävelylenkin matkanjohtajan kanssa Gammel Skageniin katselemaan auringonlaskua.

Aamiainen ja illallinen sisältyvät matkan hintaan.

Päivä 4
Skagenin museo ja Skagenin sarvi.

Aloitamme Skagenin museosta, jossa katselemme Skagenin maalareiden, kuten P. S. Krøyerin, Anna Ancherin, Holger Drachmannin ja Laurits Tuxenin teoksista koottua pysyvää näyttelyä. Maailmankuulut taiteilijat loivat 1800-luvulla teoksia taiteilijayhteisöissä, jotka koostuivat pääasiassa pohjoismaisista taiteilijoista. Museossa on esillä maalauksia, veistoksia ja piirustuksia taiteilijoilta, jotka asuivat ja vierailivat Skagenissa 1870–1930.

Seuraavana ohjelmassa on kävelyretki Greneniin, josta näemme, miten Skagerrak ja Kattegat kohtaavat. Kyse on klassisesta retkestä katsomaan erityistä luonnonilmiötä, joka houkuttelee valtaosaa Skagenin-kävijöistä. Grenenin ympäristö on luonnonsuojelualuetta ja siellä elää koko joukko eläimiä: toisinaan mm. hylkeet ottavat rannalla rennosti aurinkoa matkailijoiden joukossa. Täällä näkee myös monia lintulajeja.

Mikäli et halua kävellä kaikkiaan 45 min matkaa Greneniin ja takaisin, voit matkata perinteisellä traktoribussilla Sandormeniin (matkalippu ei sisälly matkan hintaan).

Grenenistä ajamme Skagenin pikkukaupunkiin. Siellä on aikaa omille seikkailuille: voit nauttia merestä, käydä Ancherin tai Drachmannin talossa tai vain kävellä kauniissa Skagenissa (pääsyliput kukin maksaa itse).

Aamiainen ja illallinen sisältyvät matkan hintaan.

Päivä 5
Rantahotelli-televisiosarjan rannat, Svinkløv Badehotel, ”Cold Hawaii” Klitmøllerissä, Klitmøller Badehotel ja Thyn kansallispuisto.

On tullut aika lähteä Skagenista ja suunnata bussin nokka kohti etelää. Ehkä olet seurannut Rantahotelli-sarjaa televisiosta. Slettestrand on yksi paikoista, joissa sarjan tekijät ovat käyneet etsimässä parhaita kuvauspaikkoja. Tuottaja Michael Frandsen kertoi: ”Meistä tämä oli kaunein paikka. Ajoimme ylös alas rannikkoa useita kertoja, mutta pysähtyessämme tänne tiesimme heti.” Ja kyllä, Slettestrand on todella kaunis. Kävelemme lenkin rannalla ja käymme katsomassa, kuinka ryhmä vapaaehtoisia entisöi 1900-luvulta peräisin olevia alueelle tyypillisiä veneitä. Täällä rakennetaan myös uusia veneitä Thorupstrandin kalastajille. Entäs itse Andersenin rantahotelli? Vaarana on, että nyt paljastamme liikaa sarjasta: kyse on kulissista, joka on rakennettu satojen kilometrien päähän länsirannikosta, nimittäin Risbyn studioille lähelle Kööpenhaminaa. Tämä tieto ei vaikuta siihen, ettemmekö matkan aikana kuulisi lisää tästä viehättävästä tanskalaisesta rantahotelli-perinteestä. Kuljemme kahden rantahotellin, Svinkløv ja Klitmøllerin Badehotelien maisemissa.

Matkalla etelään pysähdymme lyhyesti Klitmøllerin kylässä, josta on kehittynyt Euroopan vastine surffareiden paratiisille Havaijille. Siitä nimi Cold Hawaii. Alueella vallitsee hyvin erikoiset tuuliolosuhteet, jotka muistuttavat Havaijin olosuhteita. Seutu on myös omiaan erilaisille surffausmuodoille, sillä merellä, Ørhagen niemen eteläpuolella, sijaitsee kaksi riuttaa. Tänne tulee isoja aaltoja, jotka mahdollistavat sekä laine- että purjelautailun. Cold Hawaii tarkoittaa rantakaistaletta, joka ulottuu etelän Aggerista pohjoisen Hanstholmiin ja jolle mahtuu yli 30 hyvää surffauspaikkaa. Surffarit löysivät Klitmøllerin alueen jo 1980-luvulla, ja 1990-luvun alussa ensimmäiset tanskalaiset surffarit alkoivat asettua seudulle. Seudusta on sittemmin kehittynyt pienehkö surffariyhteisö.

Reittimme kulkee osin Thyn kansallispuiston alueella. Stenbjerg Landingsplads on lähtöpisteemme, kun lähdemme tutustumaan puistoon. Täällä on maalauksellisia taloja, joita kalastajat rakensivat Stenbjergiin noin vuonna 1900. Nykyään talot suovat suojaa kalastajien välineille, mutta on täällä myös kansallispuiston ainoa miehitetty tietokeskus, jossa vierailemme.

Yövymme Koldingissa. Aamiainen ja illallinen sisältyvät matkan hintaan.

Päivä 6
Ribe – Tanskan vanhin kaupunki, Vattimeren kansallispuisto, smørrebrød-lounas. Møgeltønder ja Schackenborg sekä Christiansfeld.

Aamiaisen jälkeen käännämme bussin nokan kohti Ribeä. Teemme kävelykierroksen kapeilla mukulakivikaduilla, aistimme keskiaikaista tunnelmaa ja katselemme puuristikkotaloja, jotka ovat peräisin 1400-luvulta. Näemme Riben tuomiokirkon, joka on Tanskan ainoa viisilaivainen kirkko. Näemme myös Skibbroenin ja Riben myllyn.

Ribestä reitti kulkee Vadehavscentreen, joka toimii porttina Unescon maailmanperintökohteeseen. Näemme varsin kauniin näyttelyn muuttolinnuista. Se kertoo Vattimeren (tansk. Vadehavet) luonnosta ja maisemista muuttolintujen kautta sekä alueen väestön historiasta. Vadehavscenterin arkkitehtuuri korostaa yhteyttä luontoon ja on jo itsessään elämys. Saatuamme hyvän johdatuksen alueen luontoon ja kulttuuriin on aika tuntea tuulen tuiverrus kasvoilla ja hiekka jalkojen alla: traktoribussi vie meidät 7,63 km2:n kokoiselle vuorovesisaarelle Mandølle. Siellä kuulemme saaren historiasta ja syömme kevyen lounaan Mandø Krossa.

Matka jatkuu pitkin rannikkoa kohti etelää Hjerpstedin ohi Højer Sluseen, jossa Vidå-joki laskee Vattimereen ja se virtaa Tøndermarskenin suoalueen läpi. Ennen vuorovesivalleja ja sulkua Vidån suisto Rudbølin liepeillä oli laaja. Vuorovesivallien ja sulun avulla tuli mahdolliseksi estää veden pääsy erityisen korkean vuoroveden aikana Vattimerestä suistoalueelle. Näemme sulun ja käymme vilkaisemassa Højer Mølleä vuodelta 1857. Kyse on Pohjois-Euroopan korkeimmasta ns. hollantilaismyllystä (22 m).

Olemme nyt Tøndermarskenin suoalueella, joka ulottuu Hollannin rannikolta Esbjergiin saakka. Alue on syntynyt vanhasta merenpohjasta, jossa hienojakoista savea on vuosituhansien ajan kerrostunut jääkauden sulavesien tuoman hiekan päälle. Tøndermarsken on yksi parhaiten säilyneistä suoalueista. Täällä karja laiduntaa edelleen perinteisellä tavalla ja alkuperäiset vallit ja talot ovat kuin historiallisia maamerkkejä maisemassa. Reittimme kulkee Møgeltønderin kautta. Siellä sijaitsee kuninkaallinen Schackenborgin linna.

Paluumatkallamme Koldingiin  ja hotelliimme ajamme suojeleman Christiansfeldin kautta. Kaupungin  tekee, kuuluisien hunajakakkujen lisäksi, tunnetuksi sen säntillinen ja suorakulmainen asemakaava. Talojen väri on kullankeltainen, aivan kuten hunaja. Varhaisin säilynyt asemakaava on vuodelta 1772. Christiansfeldin perustivat 1773 herrnhutilaiset ja taidokkaan arkkitehtuurin on todistettu olevan saksalaisten käsialaa. Christiansfeld on Unescon maailmanperintöluettelossa.
 
Yöpyminen Koldingissa. Aamiainen ja illallinen hotellissa sisältyvät matkan hintaan.

Päivä 7
Billundin Lego-museo, Odense ja H. C. Andersenin museo ja koti. Tanskan mahtavimman sillan yli kohti Kööpenhaminaa. Omaa aikaa pääkaupungissa.

Lähdemme nyt Tanskan-kierroksemme viimeiselle etapille. Matka ei silti ole vielä ohi. Länsirannikolta suuntaamme kohti itää pieneen Billundin kaupunkiin, jonka harvat tuntevat Tanskan rajojen ulkopuolella. Sitä vastoin valtaosa lapsista ja lapsenmielisistä tunnistaa kyllä pienet rakennuspalikat, jotka ovat pienestä koostaan huolimatta tehneet Legosta yhden Tanskan suurimmista ja menestyneimmistä yrityksistä. Lego perustettiin vuonna 1949 ja siitä lähtien yritys on kasvanut. Vierailemme paikassa, josta kaikki alkoi. Teemme kierroksen museossa, ja ehkä museokaupasta löytyy mukava tuliainen perheen pienimmille!

Matka jatkuu kohti itää. Ylitämme yhden Tanskan kauneimmista silloista: Vähä-Beltin silta yhdistää Jyllannin niemimaan ja Fynin saaren. Alapuolellamme on salmi, joka yhdistää Kattegatin Itämereen. Vähä-Beltin syvin kohta on 80 m ja se on siis syvempi kuin Iso-Belt.

Noin Fynin saaren keskikohdassa sijaitsee Tanskan kolmanneksi suurin kaupunki, Odense. Kaupungin keskustassa sijaitsee H. C. Andersenin museo, jossa totta kai käymme ja pääsemme perehtymään yli 32 000 näyttelyesineeseen, jotka kertovat maailmankuulun kirjailijan elämästä ja toiminnasta. On paperisiluetteja ja kirjoituksia ja esineitä Andersenin matkoilta. Museossa tuntuu kuin astuisi H. C. Andersenin kynästä peräisin oleviin tarinoihin. Käymme katsomassa myös H. C. Andersenin lapsuudenkotia.

Viimeinen etappi kulkee yli Ison-Beltin sillan. Silta, joka yhdistää Fynin ja Sjellannin, avattiin 1998. Kuningatar Margrethe ylitti sillan ensimmäisenä Daimler-limusiinillaan. Tieyhteyttä suunniteltiin jo vuonna 1936, mutta toinen maailmansota pysäytti suunnitelmat. Rakennusprojektista luovuttiin monta kertaa sen jälkeenkin. Vaikka tanskalaiset joutuivat odottamaan siltaa pitkään, odotusaika kannatti. Silta on ahkerassa käytössä Tanskan sisäisessä sekä muualle Eurooppaan suuntautuvassa henkilö- ja tavaraliikenteessä. Sillan yli kulkee vuosittain yli 13 miljoonaa ajoneuvoa.

Saavumme Kööpenhaminaan, jonne majoitumme seuraavaksi kahdeksi yöksi. Ehkä haluat käydä illalla Tivolissa tai kävellä Nyhavnissa, jossa voit istahtaa johonkin monista ravintoloista ja katsella maailman menoa. Saat itse päättää!

Aamiainen sisältyy matkan hintaan.

Päivä 8
Kaupunkikävely Kööpenhaminassa. Vanha Kööpenhamina, Kgs. Nytorv, Amalienborg, Pieni merenneito, Kastellin linnoitus ja Nyhavn.

Vedä heti aamulla kävelykengät jalkaan, sillä tänään lähdemme kaupunkikierrokselle, jonka teemme kävellen.

Aamupäivällä käymme katsomassa pääkaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Matkan varrella matkanjohtaja kertoo elämästä kaupungissa ennen ja nyt. Mikäli haluat mieluummin kulkea omatoimisesti tai istahtaa johonkin kahvilaan, voit luonnollisestikin tehdä niin. Iltapäivällä voit esim. käydä Christianshavnissa ja Christianiassa, piipahtaa kansallismuseossa tai taidemuseossa (matka- ja sisäänpääsyliput eivät sisälly matkan hintaan) tai jotakin aivan muuta. Matkanjohtaja auttaa mielellään ja neuvoo, miten paikallisliikenteessä toimitaan. Ilman kuljettajaa kulkeva metro on jo itsessään elämys.  Voit myös lähteä matkanjohtajan mukana vierailulle Albatrosin pääkonttorille tapaamaan Suomi-tiimin jäseniä.

Aamiainen sisältyy matkan hintaan.

Päivä 9
Omaa aikaa Kööpenhaminassa ja kotimatka.

Riippuu lentoaikataulusta, jääkö ennen kotimatkaa aikaa katsella kaupunkia omatoimisesti. Hotellilta on kuljetus lentokentälle.

Hintatiedot

Yhden hengen huoneen lisämaksu

438€

Hintaan sisältyy
  • Reittilennot Helsinki – Kööpenhamina – Helsinki turistiluokassa
  • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa
  • Aamiaiset päivinä 2-8
  • Tanskalainen voileipälounas Mandøssä
  • 6 illallista
  • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
  • Sisäänpääsyt ohjelman mukaan (yhteensä noin 118€)
  • Suomalainan matkanjohtaja
  • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
  • Yhden hengen huoneen lisämaksu
  • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana
  • Juomaraha kuljettajalle noin 7€/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Terveys ja fyysinen kunto

Tällä matkalla edellytämme, että osallistuja on normaalissa kunnossa ja pystyy liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Kävelemme myös kumpuilevassa maastossa. Osallistujien tulee pystyä kävelemään n. 5-6 km päivän aikana.

Yöpymiset

Grenaa 2 yötä, Skagen 2, Kolding 2 ja Kööpenhamina 2.

Matkatavarat

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla.

Uima-asu

Joissakin hotelleissa on uima-allas, sauna ja spa-osasto, joka tarjoaa erilaisia hoitoja (maksullinen). Pakkaa siis mukaan kylpypyyhe ja uima-asu.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja