Talvitunnelmaa Pietarissa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Pietari on upea kaupunki myös talvella.

Uutuus

Vierailu Pietarissa talviaikaan on kuin kurkistus venäläiseen romaaniin. Valo on armollisempi ja koko kaupungin tahti hieman levollisempi.  Matka Venäjän tyylikkäimpään metropoliin tarjoaa monta tilaisuutta oppia lisää Venäjän kulttuurista ja historiasta. Käymme mm. jättiläismäisessä Iisakinkirkossa, Katariinan palatsissa ja sen peilisalissa, muotokuvasalissa ja meripihkahuoneessa, Eremitaasissa, jossa on esillä mm. Picasson, da Vincin, Rembrandtin ja Monet’n teoksia.

Matkan aikana on lisäksi mahdollisuus käydä ainutkertaisessa vodkamuseossa sekä Fabergé-museossa, jossa pääsemme ihastelemaan kuuluisia Fabergé-munia.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
  • Tyyppi Kiertomatka, Kaupunkilomat

  • Matkanjohtaja Suomalainen

  • Viisumi Kyllä

  • Rokotukset Ei

  • Valuutta Rubel

Päiväohjelma 4 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki – Pietari. Kaupunkikierros, mm. Pietari-Paavalin linnoitus ja Iisakinkirkko
Päivä 2
Pietari. Talvipalatsi/Eremitaasi ja lisämaksullinen vierailu vodkamuseossa (sis. vodkamaistiaiset).
Päivä 3
Pietari. Käynti Katariinan palatsissa (mm. meripihkahuoneessa) sekä lisämaksullinen vierailu Fabergé-museossa.
Päivä 4
Lento Pietari – Helsinki. Omia seikkailuja ja kotimatka.

Hotelli

Park INN Nevsky

  • Ilmainen Wi-Fi
  • Tallelokero
  • Ilmastointi
  • TV
  • Hiustenkuivain

Hotelli sijaitsee Pietarin sydämessä kuuluisan Nevsky Prospekt -kadun varrella vain 5 minuutin kävelymatkan päässä Moskovan asemalta. Kaikissa huoneissa on ilmainen langaton internetyhteys, ilmastointi, televisio, tallelokero ja vedenkeitin. Kylpyhuoneet on varustettu lattialämmityksellä ja hiustenkuivaimella.
Hotellissa on nykyaikainen kuntosali, ravintolassa ja baarissa tarjoillaan aamiaista sekä kansainvälisiä ruokalajeja lounaalla ja illallisella.

Hotellista on n. 15 minuutin kävelymatka Beloselski-Belozerskin palatsille ja Aleksandrovskin teatterille. Ploštšad Vosstanijan metroasema sijaitsee vain n. 100 m päässä hotellista. Sieltä on yhteys kaikkialle kaupunkiin.

Lue lisää hotellista: https://www.parkinn.com/hotel-stpetersburg

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Pietari. Kaupunkikierros, mm. Pietari-Paavalin linnoitus ja Iisakinkirkko

Lennämme Pietariin, Venäjän eleganteimpaan metropoliin Suomenlahden rannalla. Pietarin perusti vuonna 1703 Pietari Suuri Venäjän ikkunaksi länteen. Nykyään Pietari on Venäjän toiseksi suurin kaupunki, jonka asukasluku on noin viisi miljoonaa. Neuvostoaikaan Pietarin nimi oli Leningrad, mutta Neuvostoliiton hajottua 1991 kaupunki sai alkuperäisen nimensä takaisin. Kaupunkia kutsutaan myös Pohjolan Venetsiaksi, sillä kaupunkia halkoo kanavien verkosto. Kanavat ja leveät bulevardit luovat ilmavan vaikutelman. Pietari on lisäksi tsaarin aikaisten kulttuuriaarteiden ja nähtävyyksien runsaudensarvi.

Kaikkialla Piterissa, kuten paikalliset kaupunkiaan kutsuvat, näkee keltaisia, vihreitä, punaisia ja sinisiä pastellisävyisiä julkisivuja, kullattuja tornin huippuja ja kupoleita, upeita palatseja, kirkkoja ja siltoja, jotka ovat tyypillisiä tälle vastakohtien kaupungille, joka on selvinnyt sodista ja kommunismista. Pääkatu Nevski Prospekt vaikuttavine rakennuksineen, Verikirkko, Iisakinkirkko, Smolnan luostari, panssarikansiristeilijä Aurora ja Pietari-Paavalin linnoitus, josta Pietarin historia alkaa, ovat vain muutamia esimerkkejä kaupungin nähtävyyksistä.

Tänään teemme kaupunkikierroksen bussilla ja katselemme kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Pidämme lounastauon ravintolassa nauttien samalla Pietarin tunnelmasta. Bussin ikkunasta saamme ihailla mahtavia palatseja, joissa asui sekä tsaarin perhettä että aatelisia. Näemme, kuinka vanha ja uusi Pietari yhdistyy kauniiksi sekoitukseksi upeita barokkirakennuksia ja kalliita muotiliikkeitä. Lyhyiden pysähdysten jälkeen – mm. koristeellisella Verikirkolla – käymme Pietari-Paavalin linnoituksessa ja siihen kuuluvassa kirkossa.

Kuusikulmainen linnoitus on rakennettu vuonna 1703 ja se on kaupungin vanhin rakennus. Pietari Suuri suunnitteli sen puolustuslinnakkeeksi Ruotsin kuningas Kaarle XII:tta vastaan, mutta ruotsalaiset pysyttelivät poissa eikä linnoitusta koskaan käytetty siihen tarkoitukseen, johon se oli rakennettu. Sen sijaan se toimi poliittisille vangeille tarkoitettuna vankilana aina vuoden 1917 helmikuun vallankumoukseen saakka. Tunnetut henkilöt, kuten kirjailija Dostojevski, vallankumouksellinen Trotski ja Leninin isoveli, Aleksandr Uljanov, istuivat kaikki kyseissä vankilassa. Mahtavassa rakennuksessa Nevajoen rannalla on – sen vaikuttavan koon, jännittävän historian ja kauniin sijainnin lisäksi – paljon nähtävää. Yksi niistä on Pietari-Paavalin katedraali 122 m korkeine torneineen. Pietari Suuri rakennutti sen hautakirkoksi itselleen ja tuleville tsaareille. Näemme keisarinna Maria Fjodorovnan haudan ja paljon keskustelua herättäneen kappelin, joka on sisustettu kunnioittamaan Venäjän tsaari Nikolai II:n ja hänen perheensä muistoa.

Seuraavaksi käymme Iisakinkirkossa, joka oli alunperin kaupungin pääkirkko ja Venäjän suurin tuomiokirkko. Sitä rakennettiin tsaarien pääkaupunkiin 1818–1858 ranskalaissyntyisen arkkitehdin Auguste Montferrandin johdolla. Nyt, 180 vuotta myöhemmin, kultakupolinen kirkko hallitsee yhä Pietarin horisonttia. Vaikka Iisakinkirkko onkin huomattavasti pienempi kuin uudelleen rakennettu Kristus Vapahtajan kirkko Moskovassa, se voi ylpeillä paljon vaikuttavammalla julkisivulla ja komeammilla sisätiloilla.

Iisakinkirkon julkisivu on koristelu patsain ja massiivisin graniittipylväin (jokainen on tehty yhdestä ainoasta graniittipalasta) ja sisätilat on somistettu uskomattoman yksityiskohtaisin mosaiikki-ikonein, maalauksin ja malakiitti- ja lasuriittipylväin. Iso ja värikäs lasimosaiikki Ylösnoussut Kristus toimii pääalttarin ikonina. Kirkko, jossa oli tilaa 14 000 henkilölle, suljettiin 1930-luvun alussa ja avattiin uudelleen museona. Nykyään Iisakinkirkossa järjestetään kirkollisia seremonioita suurina kirkollisina juhlapäivinä.

Päivä 2
Pietari. Talvipalatsi/Eremitaasi ja lisämaksullinen vierailu vodkamuseossa (sis. vodkamaistiaiset).

Tänään on vuorossa yksi matkan huippukohdista ja kaupungin suurimmista ylpeydenaiheista: koristeellinen valkoinen, mintunvihreä ja kultainen Eremitaasi. Tämä ylenpalttinen museo koostuu viidestä rakennuksesta, joista yksi on kuuluisa Talvipalatsi. Siellä vaihtuvat tsaarit ja tsaarittaret pitivät hovia. Museon kokoelmat muodostavat lähes täydellisen läpileikkauksen Euroopan taidehistoriasta. Kävijän täytyy kuitenkin valita, mitä haluaa nähdä, sillä museossa on yli kolme miljoonaa taideteosta.

Talvipalatsia, jossa on yhteensä 1 786 ovea ja 1 945 ikkunaa, rakennettiin 1754–1763. Sen sisätiloja on muutettu joitakin kertoja kulloinkin vallassa olleen perheen maun mukaan. Suurimman remontin teetti Katariina Suuri 1700-luvun lopulla. Samainen keisarinna aloitti taiteen keräämisen tosissaan. Eremitaasin kokoelmiin kuuluu mm. da Vincin, Rembrandtin, Rubensin, Monet’n, Picasson ja monien muiden suurten kuvataiteilijoiden ja kuvanveistäjien teoksia. Yleisöllä on pääsy valtaosaan palatsin huoneista. Eremitaasin Sotilasgalleriassa on esillä kokoelma kuvia Venäjän sotilasjohtajista, kun Napoleon hyökkäsi Venäjälle 1812. Suuressa – 800 m2 – valtaistuinsalissa seisoo keisarillinen valtaistuin. Täällä saa käsityksen ylellisyydestä, jonka tarkoituksena oli herättää kunnioitusta vierailevissa alamaisissa. Majesteettinen Paviljonkisali ja sen ylellinen riikinkukkokello muistuttavat Katariina Suuren voitosta turkkilaisia vastaan. Malakiittihuone, Kultainen salonki ja Valkeasali, jotka kaikki olivat keisarillisen perheen yksityiskäytössä, osoittavat selvästi, kuinka valtavat rikkaudet hovilla ja eliitillä oli käytössään, mikä oli lopulta yksi Venäjän vallankumouksen syistä.

Museovierailun jälkeen on aikaa omille seikkailuille. Käy esim. kävelyllä Pietarin kuuluisimmalla kadulla, Nevski Prospektilla, jonka suunnitteli ranskalainen arkkitehti Alexandre Jean Baptiste Le Blond kaupungin perustajan, Pietari Suuren käskystä. Nimi Nevski tulee Venäjän kansallissankarilta Aleksanteri Nevskiltä, joka 1200-luvulla torjui lännestä uhanneiden joukkojen hyökkäykset. Katu on lähes 4,5 km pitkä ja 25–60 m leveä. Vuosien ajan Nevski Prospektilla liikkui susia, mutta nykyään eläimet pysyvät poissa.

Voit halutessasi lähteä mukaan lisämaksulliselle retkelle kaupungin vodkamuseoon. Venäjän vodkaperinne ulottuu 1100-luvulle, joten on omiaan, että vodkamuseo sijaitsee entisessä armeijan hevostallissa. Museo esittelee erimuotoisia, -värisiä ja -kokoisia vodkapulloja, vodkalaseja, tislauslaitteita, julisteita ja paljon muuta. Nimi vodka tulee sanasta ”vada”, joka merkitsee venäjäksi yksinkertaisesti vettä. Saamme käsityksen vodkan historiasta ja kierroksen päätteeksi maistelemme erityyppisiä vodkia, joiden seuraksi tarjoillaan venäläiseen tapaan hieman pientä syötävää. 

(Käynti vodkamuseossa ei sisälly matkan hintaan. Myytävänä on erillinen retkipaketti, josta voi lukea lisää matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 3
Pietari. Käynti Katariinan palatsissa (mm. meripihkahuoneessa) sekä lisämaksullinen vierailu Fabergé-museossa.

Katariinan palatsi, jossa käymme tänään, on saanut nimensä Katariina I:n mukaan. Hän oli naimisissa Pietari Suuren kanssa. Katariina I hallitsi Venäjää kahden vuoden ajan miehensä kuoltua 1725. Alunperin palatsi oli vaatimaton kaksikerroksinen rakennus. Upean palatsin, jonka nyt näemme, rakennutti Pietari Suuren ja Katariina I:n tytär keisarinna Elisabet omaksi kesäpalatsikseen. Vuodesta 1743 palatsia korjattiin ja laajennettiin neljän eri arkkitehdin voimin, kunnes hovin pääarkkitehti Bartholomeo Rastrelli määrättiin suunnittelemaan rakennus uudelleen ja luomaan siitä Versaillesin palatsin kilpailija. Nykyisen palatsin ympärysmitta on lähes kilometri ja siinä on taidokkaasti koristeltu sinivalkoinen julkisivu, jota komistavat saksalaisen kuvanveistäjän Johann Franz Dunkerin karyatidit ja pylväät. Elisabetin hallintokaudella palatsin ulkopuolen koristeluun käytettiin yli 100 kg kultaa.

Katariinan palatsin sisätilat eivät ole yhtään vähemmän sensaatiomaiset. Niin sanottu kultainen salijono (jono, jossa on monta upeasti sisustettua huonetta peräjälkeen) muodostaa kehykset vierailullemme palatsin sisällä: näemme mm. kauniin peilisalin, muotokuvahuoneen ja tietysti myös meripihkahuoneen. Kuljemme saleissa ja kuuntelemme oppaan kertomusta palatsista, kunnes palaamme takaisin Pietariin, jossa on mahdollisuus käydä Fabergé-museossa. Huomion keskipisteenä näyttelyssä ovat kuuluisan venäläisen kultasepän Peter Carl Fabergén (1846–1920) työt. Fabergé oli Venäjän keisarillinen hovihankkija. Monet näyttelyesineistä Pietari on ostanut takaisin amerikkalaisen sanomalehtipohatan Malcolm Forbesin (1919–1990) perillisiltä. Forbes oli hankkinut itselleen tsaarien koruja 50 vuoden ajan. Näin kuuluisa Forbes-kokoelma pelastettiin hajoamiselta ympäri maailmaa ja mestarilliset korut, joita bolsevikit myivät 1920- ja 1930-luvuilla, palasivat takaisin Venäjälle.

Fabergé-museon kokoelma on epäilemättä yksi maailman hienoimmista, mitä tulee sen laajuuteen, monipuolisuuteen ja esineiden laatuun. Monet esineistä kuuluivat Venäjän tsaariperheelle ja muille kuninkaallisille hoveille ympäri Eurooppaa. Shuvalovin palatsin sinisessä salissa on esillä Fabergén mestariteoksia: tsaarien pääsiäismunia. Munat osoittavat selvästi, kuinka taitavia venäläiset kultasepät, jalokivisepät ja emalimaalarit olivat. Kallisarvoiset esineet, joiden sisällä oli monimutkaisia yllätyksiä, ovat erityisen arvostettuja, sillä ne kertovat Venäjän historian tärkeistä tapahtumista 1800-luvun alussa ja 1900-luvulla: Viimeisen tsaarin kruunajaisista, tsaari Nikolai II:n valtakauden 15-vuotisjuhlista ja sodasta Saksaa vastaan. Romanovien suvun viimeiselle hallitsijalle valmistettujen munien lisäksi kokoelmaan kuuluu pääsiäislahjoja, joita tehtiin maailman eliitin edustajille, Marlboroughin herttuattarelle ja kultamagnaatti Alexander Kelchin vaimolle Barbaralle. Lahjat ovat hyvin samankaltaisia kuin tsaarin hoville valmistetut esineet. Käynti museossa on matka läpi historian, jalokivien ja -metallien.

(Käynti Fabergé-museossa ei sisälly matkan hintaan. Myytävänä on erillinen retkipaketti, josta voi lukea lisää matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 4
Lento Pietari – Helsinki. Omia seikkailuja ja kotimatka.

Päivä on varattu omille seikkailuille. Pietarissa on paljon nähtävää, ja matkanjohtaja jakaa mielellään vinkkejä ja ideoita.

Iltapäivän päätteeksi on aika jättää jäähyväiset Venäjälle. Bussi vie meidät lentokentälle – on kotimatkan aika.

Vodka- ja Fabergé museo

Mikäli haluat kokea lisää nähtävyyksiä Pietarissa, voit ostaa retkipaketin (pvät 2 ja 3). 
 Retkipaketin sisältö:

  • Käynti vodkamuseossa, vodkamaistiaiset sis. hintaan
  • Käynti Fabergé-museossa, jossa näemme mm. kuuluisat Fabergén pääsiäismunat

Hinta: 58 €/henkilö

Retkipaketti tilataan matkavarauksen yhteydessä. Retket myydään vain pakettina ja ne toteutuvat, mikäli osanottajia on vähintään 15.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
  • reittilennot Helsinki – Pietari – Helsinki  turistiluokassa
  • majoitus 3 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotellissa
  • aamiaiset
  • 3 lounasta
  • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
  • verot ja viranomaismaksut
  • suomalainen matkanjohtaja

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö. 

Hintaan ei sisälly
  • lisämaksu yhden hengen huoneesta 
  • muut ruoat ja juomat matkan aikana
  • lisämaksullinen retkipaketti (pvät 2 ja 3)
  • E-viisumi Venäjälle (sähköinen) kts. Hyvä tietää 
  • juomarahat paikallisille oppaille ja kuljettajalle (n. 20€/hlö)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Käynti venäläisissä kirkoissa

Venäjän ortodoksikirkoissa on tapana, että naiset peittävät hiuksensa huivilla. Kannattaa siis pakata retkille mukaan oma huivi. Miehet puolestaan paljastavat päänsä kirkossa.

Viisumi Pietariin ja Leningradin alueelle

Suomen kansalaiset voivat hakea ilmaista sähköistä viisumia Pietariin ja Leningrdin alueelle suuntautuvalle turistimatkalle. Sähköinen viisumi tuli Suomen kansalaisten käyttöön 1.10.2019. 

Sähköinen viisumihakemus täytetään suoraan Venäjän ulkoministeriön internetsivuilla aikaisintaan 20, mutta viimeistään 5 päivää ennen matkaa. Kun hakemus on hyväksytty (kestää yleensä noin 4 arkipäivää), se tulostetaan ja otetaan mukaan matkalle. Suosittelemme, että hakemus jätetään viimeistään 8 päivää ennen matkaa. 

Englanninkielinen viisuminhakulomake: http://electronic-visa.kdmid.ru/klgd_home_en.html

Muistathan, että tämä sähköinen viisumi koskee vain Pietariin ja Leningradin alueelle suuntautuvaa matkaa. Albatros Travel ei vastaa puuttuvasta viisumista.

Matkatavarat

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. Omia pyyhkeitä ei tarvita.

Museot

Koska Pietarin museot ovat kiinni pyhä- ja juhlapäivinä, joillakin lähdöillä voidaan joutua muuttamaan matkapäivien järjestystä. Tämä ei vaikuta matkan sisältöön, vaan ainoastaan järjestykseen, jossa käymme katsomassa nähtävyyksiä.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja